Vapaa-aika 21.04.2016 Päivitetty 26.05.2023

Äitihoroskooppi: Härkä on rakastava ja kannustava äiti

Härkänainen on kuin luotu äidiksi ja hän on hyvin omistautunut tehtävälleen. Hän takaa lapsilleen tasapainoisen ja turvatun kasvuympäristön.

Teksti
Jasmin Isberg
Kuvat
123RF

Mitkä ovat äitinä sinun vahvuutesi ja heikkoutesi? Äitihoroskooppi kertoo millainen härkä-äiti on.

Lue myös Anna.fi: Härän luonnehoroskooppi

Härkä omistautuu lapsilleen

Käytännöllisyyden ja täsmällisyyden perikuvana härkä-äiti pitää tarkasti kiinni rutiineista ja säännöistä, mutta rohkaisee lapsiaan myös seikkailemaan ja nauttimaan etenkin luonnon tarjoamista mahdollisuuksista.

Härkä-äidin luomat rutiinit tuovat lapsille heidän kaipaamaansa turvallisuuden tunnetta. Merkilleen kuuliaisena hän korostaa lapsilleen lojaaliutta ja ahkeruutta.

Härkänainen tekee kaikkensa, jotta hän voi tarjota lapsilleen kaiken sen, mihin hänellä itsellään ei lapsena ollut mahdollisuutta. Hän kasvattaa lapsensa vahvoiksi ja antaa näille paljon hellyyttä ja rakkautta.

Perhekeskeinen härkä-äiti ei koskaan laista velvollisuuksistaan tai valita niistä. Hän tukee ja kuuntelee lapsiaan enemmän kuin mielellään ja hänen voi aina luottaa ottavan osaa lapsilleen tärkeisiin tapahtumiin.

Härän kehityskohtia äitinä

Härkänainen saattaa syyllistyä liialliseen hyysäämiseen, sillä hän haluaa lapsilleen ymmärrettävästi vain parasta. Hänen kannattaa kuitenkin pitää varansa, ettei lapsista tule hemmoteltuja. Ruoasta ja juomasta nauttivan härän tulisi myös muistaa, ettei lapsia kannata hyysätä liiallisen ruoan ja herkuttelun kautta.

Konservatiivinen äiti ei voi sietää tottelemattomuutta tai uhmakkuutta. Muutoin rauhallinen härkä menettää näissä tilanteissa nopeasti malttinsa.

Itsepäisenä härkä voi ajautua konfliktiin lastensa kanssa, jos hän ei opi hieman joustavammaksi ja ota lapsiaan huomioon yksilöinä. Erityisesti teini-iässä lapsi voi vetäytyä kauemmas äidistään, jos hän kokee, ettei hänen mielipiteitään kuulla kotona lainkaan.

Kuuluisia härkä-äitejä

Jessica Alba, Lily Allen, Penelope Cruz, Pirita Hagman, Irina, Nina Kurkinen, Vappu Pimiä, Uma Thurman.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X