Vapaa-aika 21.04.2016 Päivitetty 26.05.2023

Äitihoroskooppi: Neitsyt on pikkutarkka huolehtija

Neitsyt on looginen ja terävä äiti, jonka käytännöllisyys ja järjestelmällisyys ovat aivan omaa luokkaansa.

Teksti
Jasmin Isberg
Kuvat
123RF

Mitkä ovat äitinä sinun vahvuutesi ja heikkoutesi? Äitihoroskooppi kertoo millainen neitsytäiti on.

Lue myös Anna.fi: Neitsyen luonnehoroskooppi

Neitsyt vaalii rajoja

Neitsyen lapsi ei ikinä pääse ovesta ulos resuisessa paidassa, sotkuisissa hiuksissa tai ruoanjämät suunpielissään. Neitsytäidin kotona noudatetaan terveellisiä elämäntapoja ja ruokavaliota.

Neitsytäiti on innokas sivistämään pienokaisiaan. Heidän yhteisiin hetkiinsä kuuluvat opettavaiset pelit, elokuvat sekä leikit.

Hän on vahva ja luotettava vanhempi, johon lapset turvautuvat tarvitessaan tukea ja esikuvaa. Neitsyt on ankara mutta rakastava vanhempi, joka opettaa lapsilleen vastuunkantoa, huolellisuutta ja säästäväisyyttä.

Neitsytäidin lapset ovat yleensä hyväkäytöksisiä ja tottelevaisia lapsia, joista kehittyy itsevarmoja ja yritteliäitä nuoria.

Neitsytäidin kehityskohtia

Neitsyt on kaiken analysoiva täydellisyydentavoittelija. Tästä johtuen hän voi olla turhan kriitinen lapsiaan kohtaan. Neitsytäidin tulisi opetella elämään hetkessä ja joustamaan, sillä kaikkea ei pienten lasten kanssa voi suunnitella viimeisen päälle.

Looginen neitsytäiti saattaa vaikuttaa toisinaan myös jokseenkin kylmältä, kun lapset lähestyvät häntä huoliensa kanssa.

Toisinaan kireän oloisen neitsytäidin tarve kontrolloida juontaa juurensa huolesta, jota hän kantaa lapsistaan. Liika huolehtiminen voi tarttua lapseen ja hänestä voi tulla pelokas ja ujo.

Kovasti kodin ja perheensä eteen tekevän neitsytäidin pitää muistaa ottaa välillä aikaa myös itselleen, ettei hän aja itseään loppuun. Myös terveyttä vaalivan neitsytäidin on hyväksyttävä se, että lapsen polvet ovat välillä naarmuilla ja kuhmuilla.

Kuuluisia neitsytäitejä

Salma Hayek, Faith Hill, Marja Hintikka, Jennifer Hudson, Beyoncé Knowles, Jada Pinkett-Smith, Nicole Richie, Shania Twain, Michelle Williams.

Kommentit (1)

aina yhtävaikeeta, kun ei tiedot rekisteröidy tai salasana hukassa.

auttakaa

—liisa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X