Vapaa-aika 21.04.2016 Päivitetty 26.05.2023

Äitihoroskooppi: Oinas on lastensa roolimalli

Oinaat ovat synnynnäisiä johtajia, mikä tekee heistä mainioita vanhempia myös suurperheissä. Energinen ja intohimoinen oinasäiti on inspiroiva esikuva lapsilleen.

Teksti
Jasmin Isberg
Kuvat
123RF

Mitkä ovat äitinä sinun vahvuutesi ja heikkoutesi? Äitihoroskooppi kertoo millainen oinasäiti on.

Lue myös Anna.fi: Oinaan luonnehoroskooppi

Oinas on tasapainoinen äiti

Kannustava oinas auttaa lapsiaan löytämään kiinnostuksenkohteensa niin koulussa kuin sen ulkopuolellakin ja luottaa heidän taitoihinsa seisoa omilla jaloillaan. Oinaan perheessä arvostetaan rehellisyyttä, aloitteellisuutta ja avointa mieltä.

Oinasäidillä on monta rautaa tulessa. Hän rakastaa viettää aikaa lastensa kanssa ja järjestää aikataulunsa niin, että koko perhe kokoontuu säännöllisesti yhteen jonkin aktiivisen harrastuksen merkeissä. Silti hän vaalii tarkasti yksilöllisyyttään eikä hän luovu omasta ajastaan lasten syntymänkään jälkeen.

Oinasäiti muistuttaa pienokaisiaan lasten paikasta perhehierarkiassa ja on tilanteen vaatiessa järkkymätön auktoriteetti. Hän on usein lastensa roolimalli, jota he kunnioittavat.

Oinasäidin kehityskohtia

Oinas on kuuluisa temperamenttisuudestaan ja varsinkin pienten lasten äitinä hän turhautuu helposti.

Vaikka Oinaat rauhoittuvat nopeasti saatuaan purettua oloaan, hermojen menettäminen pienistäkin asioista voi saada lapset varpailleen ja suusta on saattanut lipsahtaa sanaryöppy, joka jo hetkeä myöhemmin kaduttaa.

Oinasäiti voisi oppia kanavoimaan negatiiviset tunteensa paremmin. Hän voisi olla myös kärsivällisempi.

Oinaat ovat kilpailunhaluisia. Lapsen kanssa harrastaessa omaa kilpailuhenkeä tulee hillitä, ettei lapsi lannistu ja kieltäydy yhteisistä leikeistä kokonaan.

Kuuluisia oinasäitejä

Victoria Beckham, Mariah Carey, Jennifer Garner, Sarah Michelle Gellar, Kate Hudson, Kourtney Kardashian, Sarah Jessica Parker, Susanna Penttilä, Reese Witherspoon.

 

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X