Vapaa-aika 30.08.2022

Apua, terkkari viskelee tavaroita! 6 huvittavaa muistoa neuvolasta

Vanhemmat jakavat hauskimmat neuvolakokemuksensa, joista osa sai kohoamaan punan poskille.

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
iStock

Lapsi ei aina käyttäydy neuvolassa niin kuin vanhemmat odottavat. Luultavasti vanhemmat ovat kuitenkin niitä, jotka menevät tilanteista hämilleen – kokenut terkkari kun on nähnyt kaiken!

Lue myös: 6 hervotonta lukijakokemusta siitä, kun lapsi sekoilee neuvolassa: ”Voi Kristus kun hävetti”

Kaksplussan Facebookissa syntyi aiheesta hauska keskustelu, jonka parhaita paloja voit lukea tästä jutusta.

Määrittelykysymys

”Lapseni 5-vuotisneuvolassa kyseltiin värejä. Yhden värin kohdalla tytär empi hetken. Terveydenhoitaja ehdotti violettia. Tytär katsoi pitkään ja huokaisten sanoi, että ei ole, kyllä se lila on.”

Lisähuomio pöydän alta

”Otin kerran viisivuotiaan mukaan, kun kävin äitiysneuvolassa. Huomionkipeä lapsi konttaili aikansa pitkin huoneen lattiaa ja meni lopulta pöydän alle. Siellä hän alkoi nuuskutella kovaäänisesti ja lopulta hän tokaisi terkkarille, että ’hyi kun sun jalat haisee’.”

Lue myös: Väärinymmärryksiä – ”Siskon isä on se iskän kaveri” ja 19 muuta mojovaa huhua, jotka lapsi sai aikaan

Kun terkkari tavaroita heitteli

”Kotonamme ei koskaan heitelty palloja, koska perheemme kaksi isokokoista koiraa olisivat voineet innostua siitä liiaksi. Eräällä neuvolakäynnillä sitten tuli vastaan kopittelu.

Poika suojasi kasvonsa aina, kun terkkari heitti palloa, ja lopuksi hän pillahti itkuun täysin järkyttyneenä terkkarin käytöksestä. Yritin selittää, mikä säikähdyksen taustalla oli, mutta lapsi passitettiin toimintaterapeutin jonoon.

Vuotta myöhemmin toimintaterapeutilla todettiin, että vaikka neuvolassa poika todettiin motorisesti kömpelöksi, kaikki oli kunnossa.

Kerroin neuvolassa tapahtuneesta episodista, ja toimintaterapeutti oli tikahtua nauruun. ’Ajattelepa itse, jos sinua päin aletaan viskoa tavaroita. Kaipa sinäkin suojautuisit!’ terapeutti hykerteli.”

terkkari

Niin mitä piti tehdä?

”Meillä aikanaan 3-vuotisneuvola tyssäsi siihen, että eteen annettiin paperi, johon oli piirretty ’puolikas’ viiva ja lasta pyydettiin piirtämään alle toinen samanlainen. Lapsen mielestä alkuperäinen viiva oli keskeneräinen, ja hän olisi halunnut jatkaa juuri sen viivan piirtämistä ’valmiiksi’.

Kun terkkari kielsi lasta tekemästä niin, tämä laittoi kynän pöydälle ja kieltäytyi tekemästä enää mitään, mitä pyydettiin. Ihan fiksu teini hänestä kuitenkin kasvoi!”

Veljen erikoinen nimi

”Käytin lapsenlasta neuvolassa. Hyvinhän se meni, kunnes terveydenhoitaja alkoi jutella, että sinullahan on pikkuveli kotona. Terveydenhoitaja kysyi, että mikäs veljen nimi on. Tyttö virnuili hetken ja sitten vastasi, että Pieru.”

Kiitos kaunis, terkkari!

”Tyttäreni sai terveydenhoitajan hämmennyksiin, kun hän totesi rokotuksen jälkeen ’kiitos’ niiauksen kera. Terkkari sanoi, että onpas hyvin kasvatettu lapsi. Kuulemma ensimmäinen, joka kiittää rokotuksen jälkeen. Minulla oli pokassa pitelemistä!”

Lue myös: Pukluja, pissaa ja solvauksia neuvolantädin niskaan – Lasten hauskimmat sekoilut neuvolassa

Kotiliesi.fi: Kotilieden lukijat muistelevat koulun aloitusta: ”Lähdin vahingossa jo välitunnilla kotiin”

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X