Vapaa-aika 25.05.2020 Päivitetty 04.02.2022

Etsitkö uutta kuunneltavaa? 10 x podcast äitiydestä, perhe-elämästä, raskaudesta, vauva-ajasta...

Listasimme 10 suomalaista podcastia, joissa keskustellaan monipuolisesti vanhemmuuteen ja lapsiin liittyvistä teemoista.

Teksti
Johanna Jantunen
Kuvat
iStock

Suomalaisia podcasteja, joissa keskustellaan vanhemmuuteen liittyvistä aiheista, on tällä hetkellä enemmän kuin koskaan. Kiinnostaisiko rehellinen ja rento podcast äitiydestä vai kuuntelisitko mielummin podia, jossa asiantuntijat pääsevät ääneen?

Listasimme 10 erilaista podcastia vanhemmille ja vanhemmiksi haluaville.

Mammakahvila: Syvään päähän äitibloggaajien kanssa

Kaksplussan toimittajien luotsaamassa Mammakahvila-podcastissa keskustellaan niin lastenvaatteista, sinkkuäitiydestä kuin lapsettomuushoidoista. Jaksoissa on vieraina tuttuja, paljon läpikäyneitä bloggaajia, kuten Desire Nyman ja Operaatio äiti -blogia pitävä Anette.

Podcastia voi kuunnella Kaksplus.fi-sivustolla, SpotifyssaApple Podcasts -palvelussa ja Androidilla.

Hey baby -podcast: Vertaistukea nykyajan äitiyteen

Hei baby on kahden melko tuoreen äidin podcast, joka lupaa tarjota vertaistukea modernin äitiyden haasteisiin. Podia luotsaavat suunnittelija Vivian Nick ja stylisti Kirsikka Simberg. Vieraana kuullaan esimerkiksi bloggaaja Nata Salmelaa, joka paljasti helmikuussa odottavansa vauvaa.

Podcastia pääsee kuuntelemaan Acast-palvelussa.

Ruuhkavuosirakkautta: Positiivisesti perhe-elämästä

Ruuhkavuosirakkautta-podissa keskustellaan muun muassa perheestä, työstä, parisuhteesta ja hyvinvoinnista. Podcastia pitävät äidit Krista ja Heta, ja joka jaksossa on mukana vieras, kuten Supernanny-sarjasta tuttu Pia Penttala.

Kuuntele podcastia esimerkiksi Spotifyssa tai blogissa.

Faijapodi: Podcast isien näkökulmasta

Faijapodia vetävät Koti-iskä88-sometilistään tuttu Ville Viholainen sekä kolmen lapsen isä Henry Aalto. Podcast lupaa vastata muun muassa kysymykseen siitä, mitä liikkuu isän päässä synnärillä ja leikkipuiston laidalla.

Löydät Faijapodiin täältä.

Lapsellista-podcast: Asiantuntijatietoa vanhemmuudesta

Lapsellista-podcast on sarja asiantuntijoilta vanhemmille ja vanhemmiksi haluaville. Podcastissa pohditaan muun muassa sitä, miten pitää itsestään ja parisuhteestaan huolta vauva-aikana ja sitä, mitä pitää huomioida, kun lapsihaaveet tulevat ajankohtaisiksi.

Podia toimittaa Rea Haverinen, jonka vieraana jaksoissa ovat esimerkiksi ammattijärjestäjä Laura Holmström ja doulana toimiva Piritta Hagman.

Kuuntele podcastia Radioplayssa.

Äititreffit: podcast äitiydestä omilla kokemuksilla

Äititreffit-podcastissa keskustellaan monipuolisesti äitiyteen sekä vanhemmuuteen liittyvistä teemoista omia kokemuksia jakaen. Miltä raskaaksitulo tuntui ja mitä hankintoja vauvalle kannattaa tehdä? Keskustelua vetävät bloggaajat ja äidit Janni ja Kaisa.

Podcastia voit kuunnella esimerkiksi Spotifysta.

Jyllannin suomineito: Lasten vegaaniudesta ja vanhemmuudesta

Jyllannin suomineito -blogia pitävä, Tanskassa asuva uusperheen äiti Terhi-Anneli Koivisto, puhuu blogissaan muun muassa lasten vegaaniruokavaliosta ja siitä, mitä on olla ulkosuomalainen äiti.

Podcastia voi kuunnella Podtail-palvelussa.

Jyllannin suomineito -podi on podcast äitiydestä ja perhe-elämästä.

Terhi-Anneli Koivisto kirjoitaa Jyllannin suomineito -nimistä blogia ja toimittaa samannimistä podcastia.

Mamacitas: Rehellinen ja rento podcast äitiydestä

Mamacitas podcast lupaa rentoa ja sensuroimatonta keskustelua äitiydestä. Kuutentele esimerkiksi rehelliset synnytystarinat. Podia vetävät Pinja Mitrovitch ja Miia Vesterinen, jotka ovat pienten poikien äitejä.

Podcast löytyy esimerkiksi Soundcloudista.

DocEmilia: Asiantuntemusta raskauteen ja vauva-aikaan

Lääkäri, yrittäjä ja kahden lapsen äiti Emilia Vuorisalmi vetää DocEmilia-podcastia, jossa keskustellaan muun muassa raskaudesta, synnytyksestä, imetyksestä ja kiintymyssuhteen kehittymisestä asiantuntijoiden kanssa.

Podcastia pääsee kuuntelemaan Acast-palvelussa.

Post-äiti: Äänessä lapsiakin

Post-äiti on Astrid Swanin ja Koko Hubaran podcast, jossa keskustellaan elämästä äitinä ja taiteilijana sekä siitä, miltä äitiys näyttäytyy politiikan, luokan ja sukupuolien näkökulmasta. Ääneen pääsevät niin tutkijat kuin tekijöiden lapsetkin.

Kuuntele podia Soundcloudissa.

Lue myös: Jotain mukavampaa ajateltavaa karanteeniin? Listasimme ihan parhaat tv-sarjat lapsiperhe-elämästä

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X