Vapaa-aika 25.05.2017 Päivitetty 25.05.2023

Kesälomahoroskooppi: Tällainen on lapsesi unelmien kesäloma

Seikkailunhaluinen jousimieslapsi rakastaa lomamatkoja. Neitsytlapsi taas kaipaa rutiineja kesälomallakin. Lue kesälomahoroskoopista, millaisesta lomapuuhasta lapsesi nauttii.

Teksti
Janica Brander
Kuvat
iStock

Oinaslapsi (21.3.−20.4.) haluaa kirmata ja kiipeillä

Energinen oinaslapsi tarvitsee sekä fyysisiä että älyllisiä virikkeitä aamusta iltaan. Vanhempien on turha haaveilla löhölomasta tai laiskoista viikonloppuaamuista, sillä tämä sarvipää kaipaa toimintaa pysyäkseen hyväntuulisena.

Pääset helpoimmalla, kun olette mahdollisimman paljon ulkona. Oinas kiukuttelee, jos hän joutuu hautumaan sisätiloissa kesäkuumalla. Anna siis lapsen juosta ja pelata, ja kirmaa itsekin mukana! Taaperoiän ylittäneen oinaan voi ilmoittaa myös urheiluleirille, jossa hän saa purkaa virtaansa.

Jos reissaatte, varaa matkustusvälineisiin runsaasti lukemista, puuhakirjoja ja pelejä. Oinaslapsen on vaikea pysyä paikoillaan, ja ilman tekemistä tiedossa on kitinää.

Lue myös: Lapsihoroskooppi – tällainen lapsesi on luonteeltaan

Härkälapsi (21.4.−20.5.) nauttii eväsretkistä luonnossa

Kevät ja kesä ovat maanläheisen härkälapsen lempivuodenaikoja. Hän on kiinnostunut kasveista ja eläimistä, joten jo pelkät luonnon ihmeet riittävät hänelle virikkeiksi.

Härkä rakastaa myös ruokaa, ja hän käy mielellään eväsretkellä vaikka päivittäin. Lapsi säteilee ilosta, jos hän saa osallistua eväiden valmisteluun. Myös torilla käyminen ja terassilla tai parvekkeella syötävän aterian kokkaaminen ovat pikkukokille elämyksiä. Voitte kokeilla vaikka kotitekoisen jäätelön valmistamista!

Vanhemmat joutuvat joskus patistelemaan härkälasta liikkumaan, sillä hän ei ole kovin fyysinen. Houkuttele härkä liikkumaan leikin ja hauskojen apuvälineiden, kuten hyppynarun ja hulavanteen avulla.

Kaksoslapsi (21.5.−21.6.) uppoutuu kirjoihin ja peleihin

Kaksoslasta voi olla vaikea saada ulos, sillä hän viettää aikaa mielellään lukien ja pelaten. Vanhempien voi olla vaikea ymmärtää, että lapsi on tyytyväinen lukunurkassaan kuumana kesäpäivänä, kun muut juoksentelevat pihalla.

Älyllisiä virikkeitä sisältävä kesätoiminta, kuten tutkimus- ja teatterileirit ovat paras tapa houkutella kaksoset aurinkoon. Riehuminen ja kirmailu eivät ole kaksoslapselle mieleen, mutta hän leikkii tyytyväisenä arkeologia tai järjestää aikuisille näytelmiä ulkoilmateatterissa.

Matkustelu sujuu kaksosten kanssa hyvin, vaikka hän onkin takapenkillä melkoinen papupata. Varaa matkalla aikaa historiallisten nähtävyyksien ihmettelyyn. Ne innostavat lasta, joka tietää kaiken gladiaattoreista ja keskiajasta jo pienestä pitäen.

Lue myös: Lukeminen kehittää lapsen sosiaalisia taitoja – 7 syytä lukea lapselle

Rapulapsi (22.6.−22.7.) polskii vedessä aamusta iltaan

Rapu on vesimerkki, joten hän luonnollisesti nauttii polskimisesta. Oli kyseessä sitten ranta, uima- tai kahluuallas, rapulapsi jaksaa sukellella ja läiskyttää vedessä tuntikausia.

Jo aivan pieni rapu nauttii, kun hän saa tepastella rannalla vaipassa ja kastaa pienet varpaansa veteen. Uimakoulu on hieman isomman rapulapsen kesän kohokohta. Vanhempien ei tarvitse pelätä, että rapu tekisi vedessä uhkarohkeita hölmöyksiä, sillä varovainen luonne suojelee häntä.

Jos varaatte matkan, selvitä, millaiset rannat ja uima-altaat kohteessa on. Mitä enemmän hotellin allasosastolla on liukumäkiä, sitä nopeammin lapsi rentoutuu ja alkaa nauttia lomastanne.

Lue myös: Miten ja milloin opettaa lapsi uimaan? 6 askelta uimariksi

Leijonalapsi (23.7.−22.8.) haluaa lomalta elämyksiä

Vanhempien on turha luulla, että leijonalapsi viihdyttäisi itseään käpylehmillä. Tämän lapsen unelmaloma on täynnä arjesta poikkeavia elämyksiä, hemmottelua ja rutiinien rikkomista.

Pikkuleijona rakastaa huvipuistoja. Hän jaksaa kieppua tuntikausia hurjissa laitteissa, vaikka vanhempia heikottaisi. Leijona pitää myös kesään liittyvistä vempeleistä ja tavaroista, kuten mailoista, palloista, vesipyssyistä, uimapatjoista, leijoista ja saippuakuplista.

Jos aikasi, energiasi ja rahasi eivät riitä huvipuistoseikkailuihin, järjestä leijonalle paljon fyysistä tekemistä. Hän kaipaa huomiota ja tulee onnelliseksi, kun heittäydyt hänen kanssaan vesisotaan tai vauhdikkaaseen jalkapallo-otteluun.

Keskustele: Mitä aiotte tehdä kesälomalla? Liikaa vaihtoehtoja!

Neitsytlapsi (23.8.−22.9.) kaipaa rutiineja kesälläkin

Herkkä neitsytlapsi ahdistuu, jos lomapäivät poikkeavat liian radikaalisti arjesta. Vanhemmat voivat ihmetellä, miksi lapsi purskahtaa itkuun hauskassa kesätapahtumassa ja haluaa äkkiä takaisin kotiin.

Älä kahmi lomallenne liikaa tekemistä. Noudattakaa tuttuja rutiineja, ja valmistele neitsytlasta etukäteen tapahtumiin ja matkoihin. Kerro, mihin olette menossa, kenen kanssa ja mitä paikan päällä tapahtuu. Nukkumaanmenoajasta ei kannata poiketa.

Jos matkustatte, anna lapsen ottaa mukaan tuttuja ja turvallisia leluja. Kouluikäinen neitsyt voi haluta ottaa mukaan jopa pari koulukirjaa, eikä hänen tunnollisuudelleen saa nauraa. Lapsesta kasvaa vielä todellinen älykkö!

Vaakalapsi (23.9.−22.10.) puuhailee kavereiden kanssa

Vaakalapsi on helppo ja tyytyväinen, kunhan hänellä on seuraa. Tämä sosiaalinen horoskooppimerkki nauttii touhutessaan ystäviensä kanssa ulkona. Hän pitää myös harrastuksista, joissa hän näkee muita lapsia.

Yritä järjestää vaakalapselle leikkitreffejä hänen parhaiden kavereidensa kanssa, vaikka reissaisitte, ja päiväkodit ja koulut olisivat kiinni. Harkitkaa yhteistä matkaa ystäväperheenne kanssa, jos lapsenne viihtyvät keskenään.

Seikkailut kavereiden kanssa kiinnostavat vaakaa niin paljon, että syöminen voi unohtua ja nukkumaanmeno venyä. Pidä siis lapsen päivärytmistä kiinni lomallakin.

Skorpionilapsi (23.10.−22.11.) iloitsee retkestä eläintarhaan

Tätä syysmerkkiä voi olla vaikea houkutella ulos iloitsemaan auringosta. Skorpionilapsi viettää mielellään aikaa itsekseen mystisissä mielikuvitusleikeissään, ja kuumuus voi tehdä hänet kärttyisäksi.

Vaikka urheilu ja ulkopelit eivät innosta skorpionia, retki luontoon tai kotieläintilalle vangitsee hänen mielenkiintonsa. Hän on nimittäin aisteiltaan hyvin herkkä ja luonteeltaan hoivaava persoona.

Skorpionilapsi seuraa hievahtamatta lähilammen sorsanpoikasia ja takapihan pikkusiilejä. Anna hänen tarkkailla luontoa omassa tahdissaan. Voitte opetella yhdessä tunnistamaan kasveja, hyönteisiä tai lintuja.

Jousimieslapsi (23.11.−22.12.) rakastaa kaukomatkoja

Rohkea ja utelias jousimieslapsi on pienestä pitäen helppoa matkaseuraa. Ympäristön vaihtuminen, pitkät lentomatkat ja vieraat kielet eivät rasita tai pelota häntä. Hän seuraa tapahtumia innostuneena, eikä haluaisi palata kotiin rutiinien pariin.

Jos teillä ei ole mahdollisuutta lähteä ulkomaille, keksikää vaihtelevaa tekemistä ja nikkarointipuuhia kotona. Jousimies rakastaa kiipeilyä ja majoja, ja voitte tehdä majan rakentamisesta hauskan yhteisen projektin.

Voitte tehdä kotona myös jotain hauskaa ja höpsöä, joka poikkeaa arjesta. Tehkää sadepäivänä piknik olohuoneeseen tai anna lapsen vaihtaa huonekalujen järjestystä huoneessaan.

Lue myös: Matkalle lapsen kanssa – muista nämä 4 ohjetta

Kaurislapsi (22.12.−19.1.) opettelee uutta lomallakin

Kaurislapsi on tunnollinen, hieman vakava ja kunnianhimoinen. Tämä horoskooppimerkki rakastaa oppimista ja haluaa olla paras asioissa, jotka ovat hänelle tärkeitä.

Pedantti kauris ei löhöile lomallakaan, sillä hän harjoittelee erilaisia taitoja aamusta iltaan. Hän haluaa olla kaveripiirinsä ensimmäinen, joka ajaa syksyllä ilman apupyöriä, tekee kuperkeikan takaperin tai osaa lukea.

Yritä saada kauris rentoutumaan ja yhdistä taitojen treenaaminen huvitteluun. Sosiaaliset harrastukset, joihin sisältyy hauskanpitoa, huolehtivat siitä, ettei pikku perfektionisti eristäydy lomalla omiin oloihinsa.

Lue myös: Vaatiiko lapsi itseltään liikaa? Näin hellität lapsen perfektionismia

Vesimieslapsi (20.1.−19.2.) intoilee telttaretkistä

Pikkuvanha vesimieslapsi rakastaa kesäloman vapautta. Hän keräilee itsekseen kasveja ja tekee salaperäisiä tutkimusretkiä, joiden tapahtumista hän ei hiisku vanhemmilleen.

Teltassa tai majassa yöpyminen on vesimieslapselle unohtumaton kokemus. Repun pakkaaminen, taskulamppujen välke ja telttaa vasten rapisevat oksat saavat hänet tuntemaan itsensä todelliseksi seikkailijaksi.

Jos telttailu ei onnistu, parvekkeella nukkuminenkin viihdyttää vesimiestä. Tämä pieni professori pitää myös sää- ja lintuhavaintojen tekemisestä. Sadepäivinä hän innostuu aarteenetsintäleikistä kotona.

Kalalapsi (20.2.−20.3.) leikkii keijujen ja haltioiden kanssa

Kesä saa kalalapsen mielikuvituksen pulppuilemaan. Hän näkee metsissä keijuja ja haltioita, eikä hän tarvitse edes leikkikaveria uppoutuessaan fantasiamaailmaansa. Sen sijaan ulkopelit voivat tuntua lapsesta liian rajuilta, ja matkalle lähtö voi jännittää häntä kovasti.

Kesällä kalalapsi kuljettaa lelunsa ulos. Tututkin tavarat muuttuvat kiinnostaviksi, kun niillä saa puuhailla luonnossa. Kalat keksii tuntikausia kestäviä, mitä ihmeellisempiä satuja leikkiensä ympärille.

Kalat on erittäin herkkä valolle. Lapsen unirytmiä kannattaa varjella lomalla pimentämällä hänen huoneensa, sillä valoisat illat voivat tehdä lapsen öistä levottomia.

Juttua päivitetty 13.5.2022 klo 12.55.

Lue myös: Leikkihoroskooppi – tällaisesta puuhastelusta lapsesi nauttii

Lähteet: Astrologyzone, Momstrology

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X