Vapaa-aika 27.05.2021 Päivitetty 18.08.2023

Lasten synttärit: 140 ideaa ja vinkkiä lasten syntymäpäiväjuhliin – katso Kaksplussan suuri synttärilistaus!

Mitä keksisi lasten synttäreille? Sitä miettii jokainen vanhempi yhtä monta kertaa kuin on lasten syntymäpäiviä. Apuun tulee Kaksplussan suuri synttärilista.

Teksti
Toimitus
Kuvat
iStock

Lasten synttärit voi järjestää ilman stressiä vaikka pakastekakku juhlapöydässä. Mutta myönnettäköön – pieni hössötys kuuluu lasten synttärien valmisteluun.

Toivottavasti tästä lasten synttärien idealistasta on suunnitteluapua. Sen ääreen voi palata vuodesta toiseen löytääkseen uutta inspiraatiota myös tuleville syntymäpäiville. Suosittelemme poimimaan oivalluksia myös omiin aikuisten synttäreihisi!

Lasten synttärit: Päätä ensin, tuleeko teema

Omassa lapsuudessamme jokaisten lasten synttärien teema taisi olla kermakakku ja Carneval-keksit. Verkkokauppojen ja juhlatavaraliikkeiden myötä on entistä vaivattomampaa tehdä synttäreistä elämys teemalla, joka on lapselle rakas.

Näistä teemoista pitää melkeinpä lapsi kuin lapsi.

Lasten synttärien teema voi näkyä kakussa ja paperikoristeissa, mutta voi yltää myös sankarin asuun ja leikkeihin.

Lasten synttärien teema voi näkyä kakussa ja paperikoristeissa, mutta voi yltää myös sankarin asuun ja leikkeihin.

1. Sirkus

Sirkusteema syntyy hyvin perusasioilla: pääväreillä, ilmapalloilla, serpentiinillä ja kartonkisilla juhlahatuilla. Pellenenät ovat sirkustunnelman viimeinen silaus. Lähtiäislahjoiksi sopii iso, valmiiksi puhallettu ilmapallo, johon on puhaltamattomana ujutettu pieniä paperikäärekarkkeja.

2. Dinot

Dinosaurussynttäreille voi hamstrata pääsiäisen aikaan karkkihyllyltä ”dinosauruksen” suklaamunia. Juhlapöytään voi nostaa ympäri kotia löytyviä huonekasveja, kaktuksen ja viirivehkat käyvät aivan yhtä mainiosti. Kakussa voi pyrkiä korkeaan, suippoon muotoon ja valuvaan drip-tyylin koristekuorrutukseen – nyt dinoilla on tulivuori.

3. Prinsessat

Prinsessateemaisissa lasten synttäreissä juhlapaikka on somistettu leikko- tai tekokukilla ja kimalluksella, helpoimmillaan joulukuusen tuikkivimmilla nauhoilla ja palloilla. Säihkyvät tiarat tekee tarpeen tullen foliota rullaamalla. Hyvä prinsessajuhlien ohjelmanumero on tanssiaiset – hauskuutta tuo taukoava musiikki, jolloin täytyy jähmettyä paikoilleen.

4. Metsä

Ulkosynttärit voi viedä metsään. Ikimuistoinen kohokohta on nuotiomakkaran paistaminen – tai vaahtokarkkien! Metsäsynttäreillä yksinkertainen piiloleikki voi olla valttia, kun luonto tarjoaa hykerrytävimmät katveet ja kolot. Lämmin juoma isosta termoskannusta maistuu paremmalta kuin mikään.

5. Viidakko

Viidakkosynttäreillä syödään eksoottisia hedelmiä pikkuvieraille lohkottuina paloina. Viidakkoboolissa kelluu sitrusviipaleiden vierellä yrttioksia. Kata vihreällä. Mutta missä ovat viidakon eläimet? Kasvomaalaus on näiden teemasynttäreiden ehdoton hitti. Viidakkotansseissa soi Leijonaa mä metsästän, Apinaorkesteri ja Kuningaskobra.

6. Vedenalainen maailma

Tervetuloa merenneidot, hait ja ravut! Teemaväri on turkoosi. Ulkosynttäreinä toteutettuna teeman ytimessä ovat eri vesileikit saippuakuplista puhallettavaan altaaseen. Entä jos jokainen vieras tuo tullessaan vedellä täytetyn suihkepullon? Uimahallit ja kylpylät tarjoavat teemaan sopivia synttäripaketteja.

7. Yksisarviset

Hyödynnä koristelussa ja suupaloissa ylösalaisin käännettyjä jäätelövohveleita. Kaverilahjana voi olla valkoisia ja sateenkaarivärisiä nameja pakattuna porkkanamallisiin muovipusseihin, jotka täytettynä muistuttavat sarvea. Perinteisessä aasinhäntäleikissä ei kiinnitetäkään häntää, vaan sarvi otsaan.

8. Merirosvot

Herkkulautasilla suklaakolikoita ja vadelmaveneitä. Teemaväritys on punaista ja mustaa. Yksinkertaisimmillaan sankarin asu rakentuu raitapaidasta ja pahvisesta tai tilkkukankaisesta silmälapusta. Synttärikutsut voi askarrella aarrekartalle, jotka kääritään rullalle ja sidotaan narulla.

9. Sateenkaari

Vuoden värikkäimmillä lasten synttäreillä jääpalatkin on pakastettu eri limsoista ja mehuista. Kakun voi korvata eriväristen jäätelöpallojen kulholla. Teemaleikissä he, joilla on yllään sinistä/keltaista/punaista saavat hyppiä/huutaa/pyöriä. Teema on oiva tilaisuus päästä eroon eri settiä olevista kertakäyttöastioista!

10. Autot

Jos tilaatte paljon ruokaa kotiinkuljetuksella, säästä pahvilaatikot mielikuvituksellista kilpa-ajoa varten. Ratiksi käteen voi ottaa kertakäyttölautasen, jolle leikin jälkeen pinotaan herkut. Klassinen autokakku syntyy 1,5 paketista vaniljajäätelöä: pane kokonaisen litratiilen päälle puolikas auton hytiksi, tee kekseistä renkaat ja karkeilla yksityiskohdat.

11. Tietty väri

Väriteemainen juhla on helppo toteuttaa – ja se näyttää upealta valokuvissa! Vieraat ohjeistetaan pukeutumaan synttärisankarin lempiväriin, jonka mukaan luonnollisesti valikoituvat myös tarjoilu, kutsukortit ja koristeet.

Ulkona tai isommissa tiloissa voidaan leikkiä värihippaa. Alue jaetaan neljän eri värin kesken. Valitkaa yksi huutaja ja yksi hippa. Värin kuultuaan leikkijät juoksevat sovitun väriselle alueelle. Hippa ottaa leikkijöitä kiinni, ja kiinnijääneestä tulee hippa. Huutaja saa päättää, miten kunkin huudon aikana liikutaan: juosten, yhdellä jalalla hyppien tai vaikkapa kontaten. Tämä leikki sopii hyvin myös sateenkaariteemaisille synttäreille (kohta 9).

Rauhallisempaan meininkiin sopii kynsien lakkaus tai yhteinen jättipiirustus, asiaankuuluvalla värillä tietenkin.

12. Lentokoneet

Ehdoton ohjelmanumero on paperilennokkien askartelu. Hyvän kelin sattuessa voidaan ottaa kisalla mittaa, kenen paperilennokki lentää pisimmälle.

Ulkona voi myös leikkiä lentokonehippaa, jossa kiinnijääneiden täytyy liidellä ”parkkiin” kädet levällään. Parkista vapautuu, kun sinne liitelee seuraava kiinniotettu. Sadekelillä Laiva on lastattu -leikki muuntuu helposti lentokoneteemaiseksi. Entä mitä lentokoneen ”kapteeni käskee”?

13. Kepparisynttärit

Kunnon keppihevosjuhliin kuuluu ainakin hevosteemaista tarjoilua, esterata ja persoonalliset kutsukortit. Tästä blogipostauksesta löydät 10 loistoideaa keppihevossynttäreiden toteuttamiseen.

14. Maatalo

Näihin juhliin mahtuvat kissat, kanat ja possut – unohtamatta maatalon emäntiä ja renkiä. Keppihevosenkin saa tuoda mukaan! Aasinhäntäleikki toteutetaan perinteisesti, ja vähän isompien lasten tietämystä voi testata pienellä visalla: mitä tarkoittaa kirnuaminen, entä lypsäminen? Tarjoilupöytää koristaa kakku, joka esittää synttärisankarille mieluisaa maatilan eläintä.

15. Eri ammatit

Vieraat päättävät, minkä ammatin edustajana he saapuvat juhliin. Köydenvedossa ja muissa mittelöissä joukkueisiin jakaminen käy helposti, kun porukka jaetaan ammattikuntien kesken. Lautapelit, joita voi pelata joukkueittain, ovat hyvä vaihtoehto sadekeleille. Tarjoiluissa ja koristeissa tietysti painotetaan synttärisankarin toiveammattia!

Avaruussynttäreiden teemaväri on sinivioletti.

16. Avaruus

Nyt on aika kaivaa laavalamput, diskopallot ja muu säihkyvä roina esille. Mustapohjaiset kutsukortit on koristeltu glitterliimalla. Valot hämärretään mahdollisuuksien mukaan. Pöytä katetaan mustilla, sinisillä ja violeteilla kertakäyttöastioilla, ja pöytäliinaksi käyvät mustat jätesäkit. Tarjoiluastiat voi puolestaan verhoilla foliolla.

Tarjottavaksi sopivat mustikasta värjäytyneet violetit muffinit ja värikkäät karkit. Tuolileikissä taustalla soi avaruusmusiikki.

Avaruushipassa kiinnisaatu jää seisomaan paikoilleen jalat leveässä haarassa, kädet ylhäällä ja toistamalla ”piip, piip, piip!”.  Kiinnijäänyt voidaan pelastaa ryömimällä tämän jalkojen välistä. Hippa päättyy, kun kaikki ovat jääneet kiinni.

P.S. Autenttisen lentävän lautasen näkee frisbeetä heittelemällä.

17. Kukat

Koristelujen suhteen tämä teema ruokkii värinnälkäisiä visualisteja. Koristeluihin voi valita tietyn teemakukan, tai sitten tykittää kaikki mahdolliset värit ja muodot näkyviin. Lautasliinat näyttävät kauniilta kukkamaiseen muotoon taiteiltuina.

Kasvomaalauksessa taiteillaan kauniita kukkasia kaikkien poskille, ja kesäsynttäreillä voidaan mennä keräämään porukalla kukkia ja punoa seppeleitä. Lähtiäislahjana saa tikkareista kootun ”kukkakimpun”.

18. Hyönteiset

Pukeutumisen kulmakiviä ovat tuntosarvia esittävät pääpannat ja selkään laitettavat siivet. Pikkuhyönteisten kelpaa kirmata ulkona, mutta jos sää ei sitä salli, sisällä voi ainakin värittää perhosia esittäviä kuvia ja arvuutella, minkä hyönteisen ääntä soitetaan kaiuttimista.

Kakku voi esittää leppäkerttua tai hämähäkkiä. Hurjapäisimmät laittavat hyönteisruokaa pöytään – maistakoon, ken uskaltaa!

19. Tietty eläin

Tämä on helppo toteutettava, joka jättää paljon liikkumavaraa. Synttärisankari ja vieraat pukeutuvat tietyksi eläimeksi (tai vähintään sen värejä noudattaen), ja samaa filosofiaa toteutetaan koristeluissa ja tarjoiluissa. Rikkinäinen puhelin -leikin alkulause inspiroituu valitusta eläimestä, ja aarteenetsinnässä haetaan pientä eläinpehmolelua.

Kuka osaa matkia teemaeläintä taitavimmin? Entä kuka pääsee ensimmäisenä maaliin, kun saa edetään ainoastaan kuin koira, apina tai hevonen?

20. Synttärisankarin suosikkiohjelma

Asuuko teillä Muumi-, Ryhmä Hau- tai Pipsa Possu -fani? Nappaa valmiit kutsukortit lähikaupasta, jos askartelulle ei liikene aikaa. Myös teemaan sopivat kertakäyttöastiat ja osa tarjoiluista löytyvät helposti valmistuotteina kaupasta.

Kakun voi väsätä tai tilata teeman mukaisesti. Fanitavarat, kuten avaimenperät ja pehmolelut, ovat mukavia lähtiaislahjoja vieraille. Vauhdikkaiden leikkien jälkeen voidaan vaikka katsoa jakso mieleistä ohjelmaa.

lasten synttärit

Supersankarihipassa on ilmasääntö.

21. Supersankarit

Vieraat saapuvat juhliin suosikkisankarikseen tai tämän pahimmaksi viholliseksi pukeutuneena. Kutsukorteissa, koristeluissa ja tarjottavissa luonnollisesti hyödynnetään supersankareiden logoja tai heidän tunnusvärejään. Jos haluat ylittää vieraiden odotukset, loihdi Batman-kakku!

Totuus vai tehtävä -leikissä voi suorittaa sankarimaisia urotekoja. Pihalla ja leikkipuistossa leikitään ilmahippaa: hippa ei voi ottaa kiinni, mikäli jalat ovat ilmassa. Myös lipunryöstö sopii näihin juhliin erinomaisesti. Ääntä ja vilskettä ei varmasti puutu!

22. Tietty maa

Kutsukortteja koristavat ainakin teemamaan lippu ja tervetulotoivotus maan kielellä. Tarjoilupöydässä on perinneruokaa tai muuta syötävää, joka muuten muistuttaa teemamaasta. Mielikuvitusta saa käyttää: aikuisille voi tarjota sushia, lapsille sushilta näyttävää karkkia. Tehtäväradan rastit voi nimetä teemamaan kaupunkien mukaan ja aarrekartan laatia maantieteellisiä faktoja venyttäen.

Soittolista kootaan tietysti maan artisteista. Hieman vanhempia lapsia saattaa kiinnostaa opetella esittäytymään ja sanomaan ”kiitos” teemamaassa puhutulla kielellä.

23. Hirviöt

Kuka on hirviöistä hurjin? Paras asu palkitaan! Huomioithan kuitenkin, että pukeutumiskoodi ei saisi pelottaa kaikista pienimpiä osallistujia. Vinkkejä leivontaan ja muuhun tarjoiluun löydät kätevästi halloween-resepteistä.

Hauskaa tekemistä hirviöbileisiin ovat ainakin erilaiset piilosleikit. Rauhalliset juhlijat sen sijaan nauttivat hirviöiden piirtämisestä ja nimeämisestä. Vähän vanhemmille voi järjestää pakohuonepelin, jos jaksaa nähdä vaivaa!

24. Naamiaiset

Klassikot ovat klassikkoja syystä. Jos naamiaisten teeman jättää rajaamatta, saa jokainen olla varmasti sitä, mitä haluaakin. Pieni salaperäisyys on naamiaisissa paikallaan. Sokkomaistelu (allergiat huomioiden), pantomiimi ja taikatemput varmasti hauskuuttavat juhlien vieraita.

Tarjoilut

lasten synttärit

Ei juhlia ilman tarjoiluja!

Suolaiset:

25. Dippikasvikset

26. Suolainen piirakka

27. Karjalanpiirakat

28. Pizza

29. Hotdogit

30. Cocktail-tikut, jossa viinirypäle, juusto ja nakki – niin ysäriä!

31. Popcornit, sipsit

32. Pienet kolmioleivät

Makeat:

33. Muffinsit tai kuppikakut

34. Tuulihatut

35. Keksit

36. Donitsit

37. Letut

38. Vohvelit

39. Mokkapalat

40. Pannukakku

41. Marja- tai omenapiirakka

42. Rahkapiirakka

43. Rocky road -suklaapalat

44. Vaahtokarkit

lasten synttärien tarjoilut

Hedelmävartaat kohoavat uudelle tasolle suklaalla.

Sopii myös vauva- ja taaperovieraille:

45. Suolattomat naksut

46. Hedelmät ja marjat (vartaissa)

47. Sokerittomat smoothiet

48. Smoothie-mehujäät

49. Sokeriton banaanikakku

50. Vesimelonikakku

51. Banaanipehmis (soseutetut jäädytetyt banaanit)

Juotavat:

52. Limsa

53. Mehu

54. Pillimehu

55. Pirtelö

56. Smoothie

57. Booli! Esimerkiksi smurffilimusta. Aikuinen annostelemaan.

Lasten synttärit ja leikit

kasvomaalausta

Kasvomaalaus sopii ohjelmanumerona moniin teemajuhliin.

58. Onginta

Onginnassa hauskinta ei pakosta ole krääsän saaminen, vaan hassut tärpit. Ennen varsinaista tikkari- tai tarrasaalista onkeen voi tarttua vanha kenkä, villasukka, vispilä tai banaani. Nauru tarttuu onkijasta myös vuoroaan odottaviin!

59. Aasin häntä

Lasten rakastama klassikko. Käytä hännän kiinnitykseen sinitarraa, jotta häntä on helppo sekä kiinnittää että irrottaa moneen kertaan. Osumat voi merkata tarroilla – helposti irtoavilla, jos osumia tulee aasin sijasta seinään.

60. Aarteen metsästys

Lapset saavat lapun, jossa kerrotaan piilotetusta aarteesta. Seuraava vihje löytyy keittiön kuumimmasta paikasta. Olisiko se uuni? Sieltä löytyy uusi lappu: etsikää jotain vihreää, joka elää. Jatkovihje löytyy huonekasvin ruukusta. Viimeisen vihjeen kohdalla juhlapöytään ilmestyy kakku kuin taikaiskusta.

61. Kasvomaalaus

Yksinkertaisimmillaan toteutettuna marketin yhdellä mustalla kasvomaalilla. Valikoimassasi voivat olla pupu viiksineen ja nenänpäineen, merirosvo parralla ja silmälapulla sekä pelle ristisilmillä – lisää vain reilusti huulipunaa.

62. Temppurata

Temppuradassa voi hyödyntää tyynyjä – vain niille saa astua, ei lattialle. Reitti voi kiertää pöydän alta, sohvan päältä ja maton voi rullata tasapainoiluosuudeksi. Päättyisikö temppurata pimeään vessaan, mistä voi taskulampun valossa löytää temppuradan päätefanfaarin – soivan lelun pesukoneen takana?

63. Piparkakkujen koristelupiste

Marras-joulukuussa syntyneiden lasten juhlissa vieraat voivat koristella itselleen yhden tai useamman mieluisen piparkakun. Ei ole väliä, leivotko piparit itse vai oikaisetko kaupan kautta – tärkeintä on, että tarjolla on erivärisiä sokerikuorruteita, strösseleitä ja pieniä karkkeja.

64. Sokkomaistelu (allergiat huomioiden)

Side silmille ja arvuutellaan, mikä herkku tai vähemmän herkku on matkalla kielelle. Leikkiin voi ottaa kaikkea hyvää, mitä juhlapöydässäsi muutenkin on tarjolla. Kuivakaapista voi löytyä hassuja sattumia: näkkileipä, lusikallinen maapähkinävoita tai hunajaa, entäpä jääpala?

65. Karaoke

Lasten suosikkilaulujen sanoitettuja videoita on Youtubessa, ja mikrofonien virkaa toimittavat mielikuvituksellisesti niin hiusharjat kuin kaukosäätimetkin. Karaokeen voi yhdistää myös levyraadin, jossa laulun päätteeksi lapset antavat sille pisteet ja voittajabiisi vedetään lopuksi kertaalleen.

66. Kapteeni käskee

Mitä erityisen hassua kapteeni voisi käskeä? Heiluttaa varpaita. Ajaa mielikuvitusautoa. Juosta toiseen huoneeseen. Haarahyppyjä! Pärisyttää kieltä. Hypähtää oikealle, hypähtää vasemmalle. Naukua kuin kissa, laukata kuin hevonen, keriytyä siilin tavoin palloksi. Kapteenin käskyleikkiä voi soveltaa myös juhlan teemaan.

Synttärien kaverilahjat

Kaverilahjat ovat pieniä lahjoja, joita syntymäpäiväjuhlien vieraat saavat mukaansa. Jokainen voi saada pienen lahjan esimerkiksi ongintaleikissä.

67. Saippuakuplapullo

68. Tarroja

69. Suklaamuna, -kolikko tai -suukko

70. Karkkiaski

71. Tikkari

kaverilahjat ovat osa lasten synttäreitä

Lasten synttäreillä ainakin ilmapallot ovat hyviä kaverilahjoja.

72. Ponnari tai pari pinniä

73. Käärmepilli

74. Ilmapallo

75. Keräilykortit

76. Rannekorut

Lasten synttärit: Kakku, kakku, kakku

Perinteinen kermakakku on ikiklassikko, ja joinain vuosina voi vaihtelun vuoksi seurata trendejä. Näistä synttärikakuista on tullut pitkäikäisiä suosikkeja, jotka ovat samalla myös näyttäviä:

77. Smoothiekakku

78. Numeron (syntymäpäiväsankarin ikävuosi) muotoinen kakku

79. Maailman helpoin jäätelökakku

80. Trendikäs repeämäkakku

81. Porkkanakakku

82. Juustokakku

83. Kääretorttu (helppo tehdä myös gluteenittomana)

Linkeistä pääset Kotilieden tarkkaan kakkureseptiin ja ainesosalistaan.

Lasten synttärien koristelut

lasten synttärit

Koristeluissa voi mennä hillitysti, tai sitten revitellä oikein kunnolla.

Mistä elementeistä syntyy lasten synttärien visuaalinen tunnelma? Koristeet voi jättää väliin ja huolehtia vain herkullisesta juhlapöydästä. Tai koristelistaa voi lähteä etenemään ensimmäisestä aloittaen, ja synttärihurahtanut ripustaa esiin näistä kaiken:

84. Ilmapallot

85. Viirit

86. Serpentiini

87. Syntymäpäiväsankarin ikävuoden muotoinen foliopallo

88. Teemaan sopivat servietit ja kertakäyttöastiat

89. Paperilyhdyt

90. Tikkareidesta tehdyt ”kukkakimput”

91. Piñata

Muualla kuin kotona?

Joskus on vain palkitsevinta ulkoistaa kaikki järjestelyt ammattilaisille. Kohdesynttärit ovat usein myös lapsen oma toive. Synttäripalveluita tarjoavat ainakin

92. Sisäleikkipuistot kuten Hoplop

93. Liikuntakeskukset – esimerkiksi tunti käsipalloa tai futsalia tarjoiluilla

94. Temppusalit kuten Gymi

95. Trampoliinipuistot

96. Voimisteluseurat

97. Uimahallit – myös merenneitosynttäreitä!

98. Sirkuskoulut

99. Elokuvateatterit

100. Eläintilat ja -talot kuten Sea Life

101. Risteilylaivat

102. Taidemuseot

103. Raviradat ja ratsastustallit – esimerkiksi poni- tai kepparisynttäreitä

104. Teatterit

105. Ravintolat

106. Kahvilat

107. Tankotanssisalit

108. Kiipeilyhallit

109. Virtuaalipuistot

Kutsut

kutsukorttien tekoa

Kutsukorttien askartelemisesta voi tehdä yhteisen hetken lapsen kanssa.

Jos rakastat askarrella muistoja ja yllätyksiä, lapsen syntymäpäivien kutsukortti on molempia yhtä aikaa. Säväytä jollain näistä:

110. Ilmapallokutsu

Jujuna on kartonkikortille teipattu ilmapallo tai kaksi, jotka kutsun saaja saa jo etukäteistunnelmointiin. Leikkaa kutsu norsun pään muotoon ja teippaa pallot korviksi. Tai kaunis kuvailmapallo voi olla tavallisen kortin somisteena rusettinauha solmukohdan kaunisteena.

111. Naamiokutsu

Jos leikkaat kartongin silmänaamion muotoon, kirjoitat kutsun kääntöpuolelle ja varustat pahvin kuminauhalla, vieras voi saapua juhliin kutsu kasvoillaan!

112. Kirjakutsu

Taittele pitkä kartonkisoiro viuhkamaiseksi ”kirjaksi”, jonka saa solmittua kortin kokoiseksi silkkinauhalla.

113. Läppärikutsu

Läppärikutsu avataan kuten kannettava tietokone. ”Näytön” kohdalla on lomakkeen omaisesti syntymäpäiväsankari: Riku; osoite: Paalutie 1; juhla-aika: tiistaina klo 18. ”Näppiksen” kohdalle voit luonnostella kirjainpainikkeet.

114. Paperilennokki

Takuulla ilahduttavan kortin ainoa vaara on, että se lennähtää hukkaan.

115. Painettu käsi tai jalka

Ihan pienen lapsen kohdalla supersöpö jalan tai käden painaumakortti on tuleville vuosille liikuttava muistoesine.

116. Värityskuva

Netissä on tulostettavissa valmiita värityspohjia, ja isosta valikoimasta löytyy helposti juhlan teemaan sopivaa väritettävää kutsuttaville.

Supervaivattomat lasten synttärit

Haluat järjestää kivat juhlat mahdollisimmat pienellä vaivannäöllä. Onnistuu.

Näihin tarjoiluihin ei tarvitse käyttää paljon vaivaa:

117. Pakastekakku

118. Tilattu kakku

119. Marenkikakku – valmismarenkipohja, kermavaahtoa, vadelmia tai mansikoita.

120. Jäätelöbuffet

121. Irtokarkkibuffet ja pieniä paperipusseja

122. Donitsikakku eli keko valmiita kaupan donitseja, keksejä, muffinseja tai berliininmunkkeja

123. Jäätelökakku

124. Suolaisia löytyy pakasteesta: mozzarellatikut, sipulirenkaat ja kananugetit eivät paljon vaivaa vaadi! Älä unohda dippiä.

Nämä järjestelyt saavat sinut tuntemaan, että asiat hoituvat kuin itsestään:

125. Trampoliini – lapset parveilevat takuulla yhdessä koossa, ja muistuttavat hämmästyttävän kuuliaisesti toisiaan yhden pomppijan säännöstä.

126. Väritystalkoot – kullekin juhlijalle teeman värityskuva ja puuvärejä, ja näin koittaa kaikille pieni hiljainen hengähdyshetki.

127. Lelukauppa – jos kotoa löytyy lapsen tiipii tai kangasmökki, kukin voi vuorollaan leikkiä lelukauppiasta ja loput voivat jonottaa. Myydä voi myös ilmapalloja tai keksejä.

128. Tiedätkö ne somen näyttävät ilmapallokaaret ökysynttäreillä? Osta ruokakaupan ilmapallopaketti, hankaa puhallettuja palloja tukkaan ja asettele sähköistetyt pallot samaan muodostelmaan olkkarin seinään.

129. Kääräise tavallisen hiuspannan ympäri foliota näyttävällä sahalaidalla. Pujota se tiaramaisesti sankarin otsalle – noin, nyt hän on päivän kuningas tai kuningatar!

130. Luo Miian synttärit -ryhmä, johon kutsut tädit, sedät ja isovanhemmat. Poistu ryhmästä.

Lahja osana juhlaa

skeittilauta lapselle

Miten olisi vaikkapa skeittisynttärit?

Muutama idea sinulle, joka haluat antaa lapsellesi lahjaksi ison synttärielämyksen – ilman tilavarausta tai synttäripalvelua:

131. Synttärit kylpylässä

132. Huvipuistosynttärit

133. Juhlat Superparkissa, Puuhaparkissa tai muussa jättipuistossa

134. Keikka- tai festariliput

135. Fiilistely Turun linnassa, Hämeen linnassa, Suomenlinnassa tai muussa mahtipontisessa historiakohteessa

136. Huikea tiedenäyttely kuten Heureka, Tietomaa tai planetaario

137. Liikennepuisto- tai skeittihallisynttärit

Korona – mitä tehdä?

Koronakurimuksen keskellä lasten synttärit voivat kehkeytyä todelliseksi pulmaksi. Kuinka järjestää kivat lasten synttärit turvallisuutta vaarantamatta?

138. Kokosimme 50 ideaa lasten ulkosynttäreihin – tekemistä löytyy joka vuodenajalle!

Saitko itse kutsun lasten synttäreille?

Entä tulitko sinä tai lapsesi kutsutuksi toisen juhliin? Pikatärpit:

139. Muun muassa tästä jutusta löydät myös lasten onnittelukortteihin sopivia runoja.

140. Ikimuistoisten synttäreiden suola ovat vieraat! Kunnioittamalla kutsua olet mukana luomassa lapselle elämystä.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X