Vapaa-aika 26.10.2021

Nämä ovat suosituimmat leikit hakujen mukaan – kolmen kärjessä yllättävä uutuus!

MLL:n Leikkipankki on oiva osoite, jos jonkin leikin säännöt ovat hukassa. Haetuimpien leikkien kärjessä on yllättävä uutuus.

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
iStock

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Leikkipankki on lokakuussa 2017 perustettu tietokanta, johon kuka tahansa voi tallettaa leikkejä ohjeineen. Leikkivinkkejä on kertynyt lokakuuhun 2021 mennessä tuhat.

Lue myös: Mistä leikeistä 2-vuotias tykkää? 10 leikkiä, joista tulee heti jättihitti

MLL kertoo, että Leikkipankin kolme haetuinta leikkiä ovat PehmoGo, Vettä kengässä sekä Harakka huttua keittää. Kaksi jälkimmäistä leikkiä lienevät monille vähintään nimeltä tuttuja, mutta mikä ihme on PehmoGo?

Leikkipankin haetuimmat

PehmoGo on etukäteisvalmisteluita vaativa aarteenetsintäleikki, joka on inspiroitunut joitain vuosia sitten hitiksi nousseesta PokemonGo-kännykkäpelistä. Aarteenetsintää järjestävät tahot ilmoittavat leikkiajankohdista tavallisesti somessa.

PehmoGo-leikissä leikkijät etsivät pienillä karkkipusseilla varustettuja pehmoleluja, jotka on saatu leikkiä varten lahjoituksena tai hankittu kirpputorilta.

Lue myös: 8 syytä, miksi sinun kannattaa leikkiä lapsesi kanssa – jo pari minuuttia päivässä riittää

Sen sijaan Vettä kengässä on yksinkertainen leikki, jossa ryhmä jaetaan kahtia eri huoneisiin. Jos leikitään ulkona, ryhmät erotellaan tarpeeksi pitkän välimatkan päähän toisistaan. Ensimmäisen ryhmän jäsenten on valittava toisesta ryhmästä itselleen pari. Leikin vetäjä päästää toisesta ryhmästä yhden kerrallaan ensimmäisen ryhmän luokse.

Leikkijän pitää mennä kysymään valitsemaltaan henkilöltä: ”Olenko ystäväsi?” Jos arvaus menee oikein, jää leikkijä parinsa viereen istumaan. Jos arvaus menee väärin, ryhmä huutaa: ”Vettä kengässä!” ja leikkijän pitää hyppiä yhdellä jalalla takaisin ja kokeilla myöhemmin uudelleen. Leikki loppuu, kun kaikkien pari on löytynyt, Leikkipankki ohjeistaa.

Harakka huttua keittää on puolestaan leikittävä runo, joka lausutaan tiettyjä liikkeitä tehden: lapsen kämmentä, sormia ja lopulta kainaloa kutitellen.

Leikkipankki kasvattaa kokoaan jatkuvasti

MLL korostaa, että Leikkipankki ei ole vielä valmis, vaan vinkkejä otetaan koko ajan lisää vastaan.

– Kannustamme eri-ikäisten lasten vanhempia ja nuorten kanssa toimivia aikuisia etsimään Leikkipankista omat lempileikkinsä tai lisäämään ne sinne, leikin asiantuntija Katriina Heljakka sanoo lokakuun lopulla julkaistussa tiedotteessa.

Kysyntä erilaisille leikeille lieneekin kasvussa nyt, kun rajoitukset höllentyvät ja muita voi tavata yhä enemmän.

Lue myös: Mitä 1-vuotiaan kanssa voi leikkiä? Näitä leikkejä taaperot rakastavat

Leikkipankkiin pääsee täältä!

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X