Vapaa-aika 09.12.2015 Päivitetty 22.08.2023

Mitä mukaan matkalle lasten kanssa? Muista pakata ainakin nämä!

Matkalle lähdön stressiä ei lievitä tieto siitä, että on olemassa läjä tuikitarpeellisia tavaroita, jotka jäävät kotiin. Listasimme kymmenen tavaraa, joita ilman lapsiperheen ei kannata lähteä matkalle.

Teksti
Anna Nummisto
Kuvat
123RF

1. Mini grip -pussit

Vanhemmat luulevat, että pahinta mitä lentokoneessa voi tapahtua on se, että lapsi kitisee koko matkan. Väärin. Meluhaittaa ikävämpää on, kun lapsi oksentaa syliinsä tai vaippa falskaa.

Mini grip -pussi on kätevä, kun sinun pitää tunkea oksennuksen kuorruttamat vaatteet käsimatkatavaroihin. Siis olettaen, että muistit pakata lapselle vaihtovaatteet mukaan.

Lue lisää: Näin hillitset itsesi uhmaikäisen kanssa – 7 vinkkiä

2. Rusinat

Pienillä lapsilla on taipumus menettää malttinsa tylsyyden yllättäessä eli jonoissa ja odotushuoneissa, kuten lentokentällä tai taksijonossa.

Pieni rasia, esimerkiksi tyhjä xylitolpastillirasia, joka on täytetty rusinoilla ja terveellisillä muroilla, pitää lapsen aktiivisena – ja hiljaisena – ainakin hetken.

Lue lisää: Miten saada lapsi tottelemaan – Asiantuntija neuvoo

3. Pelikortit

Pitkät automatkat tai vaikka ruoan odottaminen ravintolassa saattavat saada pikkulapsen liikehtimään levottomasti. Sen sijaan, että raahaisit mukanasi kassillista leluja, pakkaa mukaan pelikortit.

Parivuotiaasta on huippuhauskaa selata esimerkiksi eläinpelikortteja ja kolmivuotias osaa jo pelata muistipeliä.

Lue lisää: Matkalle lapsen kanssa – Muista nämä 4 ohjetta

4. Pilli

Lämpimässä ilmastossa säännöllinen juominen on tärkeää. Lapselle ei kuitenkaan tarvitse pakata mukaan omaa juomapulloa. Sujauta käsilaukkuusi yksittäispakattu pilli ja osta vesipullo sieltä, missä sitten liikuttekin.

Pienikin lapsi osaa imeä pillistä, eikä sinun tarvitse raahata laukussasi erilaisia juomapulloja.

5. Kosteuspyyhkeet

Matkalla kätevimmät ovat yksittäispakatut desinfioivat kosteuspyyhkeet, jotka eivät vuoda laukkuun kuten nesteputelit.

Kosteuspyyhkeillä putsaat kädet, naaman, takapuolen, rattaat, itsesi, turvaistuimen…

6. Pureskeltava särkylääke

Pienille lapsille suositellaan joko nestemäistä särkylääkettä tai suppoja. Jep. Kuvittele tilanne, jossa joudut annostelemaan mittaruiskuun lääkettä esimerkiksi heiluvassa autossa. Tai sovittelemaan sokkona suppoa jonnekin, minne juuri nyt ei aurinko paista.

Disperoituva tabletti on xylitolitabletteihin tottuneelle lapselle helpoin ratkaisu. Sanoo farmaseutti mitä tahansa.

7. Pöntön supistaja

Ei paljon naurata, kun ennen lomamatkaa hienosti pöntölle oppinut uhmaikäinen ei suostu käymään hotellihuoneen ”oudon näköisellä potalla” ja alkaa vaatia vaippaa, joita olet pakannut mukaan vain muutaman.

Pöntönsupistajan mukana raahaaminen tuntuu idioottimaiselta, mutta vielä hölmömpää on kuluttaa puoli päivää taksissa etsien markettia, josta voit ostaa sikahintaisia vaippoja.

Keskustele: Matkustaminen juuri kuivaksi oppineen kanssa

8. Kuumemittari

Et todella halua arvuutella, onko lapsi hikinen helteestä vai houraileeko hän neljänkymmenen asteen kuumeessa.

Lue lisää: Näin suojaat lapsesi auringolta

9. Rattaat

Jos lomailu lasten kanssa on rankkaa aikuisille, niin se vie kyllä mehut lapsistakin.

Vaikka ohjelmassa ei olisi mitään erikoista, pikkuvesselit väsyvät reissussa aina nopeammin kuin kotona tutussa ympäristössä. Reipaskin kävelijä saattaa kaivata rattaita ja sellaiset kannattaa olla mukana, jos haluatte kuikuilla nähtävyyksiä vielä iltakuuden jälkeen.

Jos omien rattaiden mukaan ottaminen ei innosta (ketä innostaisi), kannattaa tarkistaa, onko lomakohteesta mahdollista vuokrata rattaita.

Lue myös: Millaiset matkarattaat kannattaa valita?

10. Uimavaippa

Monissa etelän lomakeitaissa pienillä vierailla ei ole asiaa lastenaltaaseen ilman uimavaippaa. Hanki vaippapaketti Suomesta, sillä voit kuvitella, mitä parin vaipan paketti maksaa hotellin minimarketissa, joka on lähin kauppa 10 kilometrin säteellä.

Lue myös:

Vauvan tarvikkeet – Nämä tavarat vauva tarvitsee

Kantoliinan valitseminen

Näin saat lapsen nukkumaan

Kommentit (1)

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X