Vapaa-aika 03.03.2016 Päivitetty 22.08.2023

Mitä tehdä lasten kanssa keväällä 2016? 6 menovinkkiä

Kuuluuko jälkikasvusi suusta jatkuva ”mulla ei oo mitään tekemistä” -ulina? Kokosimme 6 menovinkkiä eri puolilta Suomea lapsiperheille keväällä 2016. Mukana on niin teatteria, taidetta, elokuvia kuin maailman kummallisuuksiakin.

Teksti
Saga Wiklund

1. Elokuvia: Risto Räppääjä ja yöhaukka sekä Zootropolis

Uudessa Risto Räppääjä ja yöhaukka -elokuvassa Risto löytää rautakautisen aarteen. Lähistöllä liikkuu yöhaukka, joka vie aarteiden joukosta arvokkaan sormuksen. Outoa kyllä, Rauha Räppääjä näyttää myös sekaantuneen asiaan. Elokuvateattereissa (S).

Risto Räppääjä ja yöhaukka. Kuva: Artistafilm
Risto Räppääjä ja yöhaukka. Kuva: Artistafilm

Zootropolis on puolestaan vauhdikas komedia eläinten kaupungista, jossa asuvat yhdessä niin norsut kuin päästäiset. Elokuva tulee ensi-iltaan perjantaina 4.3. (K 7).

Zootropolis-elokuva. Kuva: Disney
Zootropolis on elokuva eläinten kaupungista. Kuva: Disney

2. Sea Life Helsinki: Maailman suurin äyriäinen

Sea Lifen uuden näyttelyn päätähti on maailman suurin äyriäinen, jättiläistaskurapu. Esillä on myös erakkorapuja, joille on rakennettu oma puuhamaa köysiratoineen ja tikkaineen.

Sea Life sijaitsee Helsingissä Linnanmäen huvipuiston yhteydessä. Rapujen lisäksi siellä on esillä muun muassa haikaloja, piraijoja, nuolimyrkkysammakoita, rauskuja ja merihevosia. Saksiniekat täydentävät merimaailmaa vuoden loppuun asti.

3. Ateneumin Japanomania sopii lapsillekin

Ateneumin kevään suurnäyttely Japanomania tarjoaa värikästä katsottavaa lapsille. Esillä on niin maalauksia, huonekaluja kuin kuvakudoksia, joissa on Japani-vaikutteita. Japonismi mahdollisti sekä ylenpalttisen koristeellisuuden että pelkistämisen.

Vierailun päätteeksi maistuu jäätelö museon kahvilassa.

Albert Edelfelt: Pariisitar (Virginie), 1883. Joensuun taidemuseo, Neiti Arla Cederbergin taidekokoelma. Kuva: Kansallisgalleria / Hannu Aaltonen
Albert Edelfelt: Pariisitar (Virginie), 1883. Joensuun taidemuseo, Neiti Arla Cederbergin taidekokoelma. Kuva: Kansallisgalleria / Hannu Aaltonen

Katso lisää taidenäyttelyvinkkejä: Taidetta lapsille

4. Lastenteatteria Turussa ja Oulussa

Turun Linnateatterin esitys Äitilohikäärme ja pyykkivuodenpurkaus pohtii klovnerian keinoin perhearjessa jaksamista. Lapsille ja aikuisille sopiva esitys on klovneriaa, fyysistä räyhäämistä ja yllätyksellistä esineteatteria. Se tuo esiin äidissä piilevän lohikäärmeen mutta lähestyy isoa ja vakavaa aihetta kevyesti. Lapsille esitys näyttäytyy pelleäidin koomisena kotileikkinä kun taas vanhemmille se on arjen tragikomediaa. (Esitykset 20.3. asti.)

Gorilla Gorilla on gorilloja ja liikennevälineitä tursuava nukketeatteri-iloittelu, jonka päähenkilöitä ovat poliiseiksi pukeutuneet gorillat. Gorilla Gorilla on Nukketeatteri Kuuman Ankanpoikasen ja Oulun kaupunginteatterin yhteisesitys, jota suositellaan yli 5-vuotiaille. (Esitykset 19.4. alkaen.)

Lotta Virtanen Gorilla Gorilla -esityksessä. Kuva: Kati Leinonen
Lotta Virtanen Gorilla Gorilla -esityksessä. Kuva: Kati Leinonen

5. Sirkusta pääkaupunkiseudulla, Tampereella ja Jyväskylässä

Bravo! -festivaali rantautuu pääkaupunkiseudulle 13.–20.3. Tarjolla on kansainvälinen kattaus esityksiä, esimerkiksi nykysirkusta ja varjoteatteria yhdistävä Valomatka.

Valomatka. Kuva: Ainu Palmu
Valomatka-esitys. Kuva: Ainu Palmu

Virolaiset klovnit Piip ja Tuut esittävät puolestaan pariakrobatiaa. Huippusuosittu esitys on kiertänyt ympäri maailmaa ja nähty Suomessakin muun muassa Espoossa, Tampereella ja Jyväskylässä.

Piip ja Tuut illallisella. Kuva: Kadri Moks
Piip ja Tuut illallisella. Kuva: Kadri Moks

 6. Tiedekeskus Heureka: Talviurheilunäyttely

Vantaalla Tiedekeskus Heurekassa on juuri avautunut näyttely, joka vie kävijän talviurheilulajien pariin. Suksi Heurekaan! -näyttely tarjoaa kaikenikäisille mahdollisuuden kokeilla lajeja mäkihypystä taitoluisteluun ja kelkkailusta ampumahiihtoon.

Curlingia Heurekassa . Kuva: ©Experimentarium
Curlingia Heurekassa. Kuva: ©Experimentarium

Lue myös: Näitä voit harrastaa vauvan kanssa – 10 kivaa ideaa

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X