Vapaa-aika 28.08.2013 Päivitetty 21.08.2023

Näin lähdet matkalle pienen lapsen kanssa

Matkailu vauvan tai lapsen kanssa voi olla ilahduttava seikkailuelämys, jos asennoituu oikein ja hankkii oikeat varusteet.

Teksti
Toimitus
Kuvat
123RF

Kun toiset haluavat pysytellä mieluummin kotioloissa niin kauan kuin lapsi on pieni, toiset taas haluavat päästä liikkeelle myös pikkulapsen kanssa.

Lue myös: Näin raskaana matkustava välttää riskit

Reissaaminen lapsen kanssa onnistuu kyllä, kun asennoituu oikein, varustautuu huolella ja ottaa etukäteen asioista selvää.

  • Asenne ratkaisee. Suhtaudu matkaan seikkailuna, joka tulee olemaan täynnä yllätyksiä. Niitä nimittäin varmasti tulee. Mitä vähemmän asetat lomalle ennakko-odotuksia ja mitä joustavammin pystyt suhtautumaan eteen tuleviin tilanteisiin, sitä vähemmän myöhästymiset, yllätykset ja kiukuttelut sinua häiritsevät. Huumorintaju auttaa selviytymään.
  • Reppu on kätevä hoitolaukku. Sitä on helppo kantaa ja se vapauttaa kädet lapsen hoitamiseen. Läpinäkyvistä, uudelleensuljettavista muovipusseista eväät ja pikkutarvikkeet löytyvät helposti. Ota mukaan tyhjiä pusseja, joihin pakata likaantuvat vaatteet ja käytetyt kosteuspyyhkeet.
  • Kosteuspyyhkeet pelastavat monessa tilanteessa. Vaippa-alueen pyyhkimisen lisäksi ne sopivat pika-avuksi kasvoille ja käsille, auton penkeille ja muille sotkeentuville pinnoille.
  • Pakkaa mukaan autoon, junaan tai lentokoneeseen viihdykettä lapsellesi. Varaa jokin uusi lelu tai kirja, johon mielenkiintoa riittää pitkäksi aikaa. Myös musiikin kuuntelu voi viihdyttää lasta. Älypuhelimet ja tabletit ovat pelastaneet monta reissua!

Jos matkustat lentäen, tarkista etukäteen voimassa olevat nesteiden kuljetusta koskevat määräykset. Näin vältyt yllätyksiltä turvatarkastuksessa vauvan maitojen, eväiden, lääkkeiden tai muiden vastaavien kanssa.

Lue lisää: 4 ohjetta lapsen kanssa matkustavalle

Lue lisää:
Näin suojaat lapsesi auringolta
Saako raskaana lentää?

Keskustele: Matkailu lasten kanssa

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X