Vapaa-aika 26.10.2022 Päivitetty 06.04.2023

Vesivahinko ja 6 muuta lapsen hutilointia, jotka kävivät kalliiksi

Lapsiarki hajottaa. Kirjaimellisesti!

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
iStock

Ikävä kyllä lapsiperheissä harvoin vältytään materiaalisilta vahingoilta. Suuruusluokaltaan massiivinen onnettomuus, kuten vesivahinko, osuu onneksi vain harvojen kohdalle.

Vauhdikkaat leikit, vasta kehittyvä motoriikka ja uteliaisuus kuitenkin takaavat, että kommelluksia syntyy tämän tästä.

Kaksplus kysyi lukijoilta, mikä on arvokkain asia, jonka heidän lapsensa on rikkonut tai tärvellyt. Vahinkojen laajuus vaihtelee aina kokonaisista asunnoista vanhemman purukalustoon.

Lue myös: 8 kalliiksi käynyttä lukijakokemusta tavaroista, jotka lapsi hajotti

Heippa, hammas

”Lapsi löi yläetuhampaani mäsäksi, kun hän vahingossa osui siihen auton ovella.”

”Jälkikasvu onnistui hajottamaan lähes uudet silmälasini. Hän väänsi lasien sangan poikki juuresta niin, ettei korjaaminen onnistunut.”

Sisustussuunnittelijat vauhdissa

”Mummun 50-vuotissynttärilahjaksi saama Aalto-maljakko meni säpäleiksi, kun lapsi opetteli kävelemään.”

”Perheemme sohva on kokenut lasten käsittelyssä kovia. Siihen on puklattu, siinä on pompittu, siihen on piirretty ja siihen on kaatunut liian monta kertaa jotain. Osa höyhenistä tursuaa jo ulos. Kiva sohva, kannatti maksaa siitä 5000 euroa.”

vesivahinko

Onkos täällä kilttejä lapsia?

”Lapsi nyhersi saksilla ensin säkkituolin sauman auki ja myöhemmin hän teki samalla aseella reiän sohvan verhoiluun. Kyseessä ei ollut vahinko – syyksi hän selitti, että häntä kiinnosti nähdä, miltä säkkituolin ja sohvan sisällä näyttää.”

Lue myös: Auton maalipinta sai kyytiä – 6 hintavaa esimerkkiä asioista, jotka lapsi tärveli

Hups, vesivahinko!

”Ekaluokkalainen poikamme aiheutti kodissamme vesivahingon. Noin 70 neliömetriä meni remonttiin: kaksi makuuhuonetta, eteinen, vaatehuone, wc ja olohuone. Myös keittiön lattia piti vaihtaa, koska keittiö, olohuone ja eteinen ovat yhtenäistä tilaa. Lattiat, seinät, kaikki uusiksi.”

”Pesin autoa sienellä. Poika alkoi pestä toisella puolella kivellä… No, auto ei ollut mikään arvokas ja onneksi sain naarmut melko hyvin itse korjattua. Silloin suututti, nyt poika on yhdeksän ja välillä piruilee asiasta.”

Kommentit on koostettu Kaksplussan Facebookista sekä toimitukseen kuuluvien henkilöiden kokemuksista.

Lue myös: ”Teitkö sen tahallasi, kysyi naapuri, kun asunto roihusi liekeissä – taaperon aiheuttama tulipalo sai Jennin vuosiksi pelkäämään

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X