Äitiysmekko kolmeen eri tyyliin – näin toimivat maksipituus, kesäkuosi ja juhlalook raskaana

Äitiysmekoksi sopivia raskausajan mekkoja on tietysti äitiysmallistoissa, mutta tavallisissa vaatemallistoissa voi törmätä oikeisiin löytöihin.

Teksti Oili Urmas
Kuvat Niclas Mäkelä
äitiysmekko kolmeen eri tyyliin
Äitiysmekko x 3: Valitsimme tyylit, joissa yhdistyvät ajattomuus ja 2020-luku.

Äitiysmekko on odottajan perusvaate. Tämän jutun mallina on kolmatta lastaan odottava Anne Huttunen, 36, joka oli kuvausten aikaan 29. viikolla raskaana.

Anne testasi kolme erityylistä äitiysmekkoa.

Kun hankit odotusajalle sopivaa mekkoa, kiinnitä huomiota mekon leikkaukseen ja materiaaliin. A-linjaisessa ja joustavassa vaatteessa on tilaa kasvavalle vatsalle. Tällaisia mekkoja löytyy eri valmistajien mallistoista.

Monet äitiysmallistojen mekot on suunniteltu myös imetykseen, joten niiden käyttöikä on pitkä.

Anne voitti itselleen hemmottelupäivän Kaksplussan mallihaussa. Anne ilmoittautui mukaan, koska hän toivoi kauniita kuvia raskausajalta.

Anne ennen ja jälkeen.

– Toivoin saavani itselleni pysyvän muiston. Minulla ei ole juurikaan kuvia aiempien raskauksieni ajoilta. Lisäksi tuntui tosi kivalta, että pääsin ammattilaisten käsiin. Sillä tavoin näen uusia piirteitä itsestäni.

Meikkaaja Heidi Reponen halusi tuoda esiin Annen heleän ihon. Hän pohjusti kasvot sävyttävällä päivävoiteella, joka kosteuttaa ihoa mutta ei peitä ihon kuulautta. Hän lisäsi kasvoille myös poskipunaa, joka tuo kasvoille hehkua.

­– Suosittelin Annelle voidemaista poskipunaa, joka sopii hyvin pintakuivalle iholle, Heidi kertoo.

1. Äitiysmekko, joka joustaa

äitiysmekko kukkakuosilla

Kukkakuvioinen mekko on trikoota, joten se joustaa vatsan kasvaessa. Vero Modan mekko 49,99 e, Sokos. Helmikoruissa on klipsikiinnitys, 29,99 e, Klingel. Höglin hopeanhohtoiset korkokengät 189 e, Stockmann.

2. Maksipituinen äitiysmekko

äitiysmekko maksipituisena

Maksimittainen mekko on nyt trendikäs. Objectin mekossa on kuminauha vyötäröllä, joten se sopii monelle vartalolle, 69,90 e. Kukan muotoiset korvakorut 6,99 e, H&M. Matalakorkoiset Duffy-kengät, 39,95 e, Cellbes.

3. Mekko sekä raskauteen että imetykseen

äitiysmekko kesämenoihin

Pomkinin mekko sopii sekä odotusaikaan että imetykseen, 139 e, Bebes. Rento olkalaukku 49,99 e, Esprit. Lehtikuvioiset helmikorvakorut, 29,99 e, Klingel. Nextin sandaalit korolla, 49 e, Zalando.

Hei napero, tervehtii isoveli vatsaan

Annen raskaus on sujunut samaan tapaan kuin kaksi aiempaakin.

–Raskaus on mennyt ihan hyvin. Alkuraskauden aikana minulla oli väsymystä ja viime aikoina minulla on ollut harjoitussupistuksia, Anne kertoo.

Pojat ovat olleet innoissaan tulevasta pikkuveljestä.

–Esikoinen kertoi, että uusi vauva on hänen unelmiensa. Kun haen toista poikaa päiväkodista, hän ensin tervehtii vauva vatsassani sanomalla: Hei napero! Ja sitten vasta halaa minua, Anne sanoo.

Koronan vuoksi Anne on tehnyt etätöitä it-alalla. Korona ei ollut hänen perheensä kannalta pelkästään huono asia.

–Etätyö on mahdollistanut sen, että olen voinut olla aivan eri tavalla tukena ekaluokkalaisen arjessa.

Stailaus: Oili Urmas
Hiukset ja meikki: Heidi Reponen
Kuvat: Niclas Mäkelä

Anna.fi: Kesämuoti 2021 on leikkisää ja värikästä – suven luottokolmikko on rento sortsiasu, pellavainen paitamekko ja punotut sandaalit

Kommentit

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Lue seuraavaksi

Yhteistyössä