Raskaus 05.05.2020 Päivitetty 07.12.2020

Parhaat ideat baby shower -juhliin! Näin järjestät ikimuistoiset vauvakutsut

Baby shower -juhlat ovat raskausajan ikimuistoisimpia hetkiä. Keräsimme yhteen lahjoja, leikkejä, herkkuja ja kokemuksia vauvakutsuilta. Näillä vinkeillä järjestät unohtumattomat juhlat!

Teksti
Tiina Torikka
Kuvat
iStock

Baby shower -juhlat ovat Yhdysvalloista pohjolaan rantautunut iloinen perinne, jolla toivotetaan syntyvä lapsi etukäteen tervetulleeksi ja hemmotellaan äidiksi tulevaa.

Katso runsaasti vauvantuoksuisia vinkkejä sisältävät ehdotukset kutsujen tarjoiluista, vaippakakun kokoamisesta, ohjelmasta, onnittelukortin laatimisesta sekä rakastetuimmista lahjoista.

Amerikkalaisperinteessä baby shower -juhlat ovat vakiinnuttanut paikkansa, sillä sikäläiseen valtakulttuuriin eivät kuulu sukuristiäiset tai nimijuhlat. Siksi vauvakutsut ovat ainoa perinteinen juhla, jossa vanhempien lähipiiri kokoontuu yhteen vauvan syntymän tiimoilta.

Tärkeintä siis onkin, että paikalle saadaan rakkaimmat ystävät ja sukulaiset. Ohjelma ja ruokapuoli ovat vapaaehtoista ekstraa kuten lahjatkin, mutta voivat osaltaan tehdä iloisesta juhlasta entistä ikimuistoisemman.

Tavallisesti vauvakutsut on järjestetty äidille, mutta aivan yhtä hyvin vauvakutsut voi pitää yhteisenä molemmille vanhemmille tai omansa erikseen äidille ja isälle.

Vauvakutsujen koristeluiksi riittävät juhlava paperiviirinauha ja ilmapallot, mutta juhlateemaa voi jatkaa näyttävillä tarjoiluilla sekä vauvakutsulahjojen paketoinnissa.

Yhden vieraan tai useamman kimppalahja voi olla upea asetelma kukkia, joka toimii vauvakutsujen katseenvangitsijana. Herkkupöydän muffineihin tai muihin palaherkkuihin saa veikeyttä hammastikuilla, joiden päähän on teipattu sydän, vauvantossut tai muu teemakuva paperista.

Tosielämän baby shower -kokemuksia

”Linda ja minä olemme tunteneet toisemme oikeastaan siitä lähtien kun hän syntyi eli noin 26 vuotta. Tuntuu melkein liian hyvältä ollakseen totta, että nyt koemme äitiyden ihmeitä samaan aikaan. Päätin keksiä joukkuehenkisiä leikkejä.” Lue Äitiyden ihanuus -blogin vauvakutsujärjestelyt täältä.

Baby shower on odottamaton, mutta sitäkin hienompi yllätys työkavereilta! Jennin kollegat pistivät pystyyn vauvakutsut tosin niin, että tulevalle äidille annettiin niistä vihiä etukäteen. Lue Jennyfer 1980 -blogista: Baby shower töissä

Pikkuvauvan äiti kaipaa hemmottelua, mutta niin kaipaa etenkin esikoinen. Voit muistaa vauvakutsuilla myös isosisarusta puuhalahjalla, johon äiti voi turvautua kesken imetysmaratonin. Lue Äiti ja Melukylän lapset -blogista: Vauvakutsut? Muista myös sisarusta

Onko itsekästä järjestää omat vauvakutsut? Niinan intohimona on juhlien suunnittelu. Ihan mamina -blogissa Niina kertoo saaneensa juuri sellaiset vauvakutsut kuin toivoikin, koska järjesti ne itse.

Baby shower -lahjat ovat ihania viestejä siitä, että koko lähipiiri odottaa vauvaa äidin kanssa.

Baby shower -lahjat ovat ihania viestejä siitä, että koko lähipiiri odottaa vauvaa äidin kanssa.

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X