Raskaus 29.04.2019 Päivitetty 29.01.2021

Eikö gender reveal houkuttele? Juhlista tulevaa vauvaa näiden 5 hauskan idean avulla!

Sukupuolenpaljastusjuhlat tai perinteiset vauvakutsut eivät ole ainoa hauska tapa juhlia tulevaa vauvaa. Listasimme 5 kekseliästä tapaa juhlistaa vauvaa ilman pinkkejä tai sinisiä koristeluja!

Teksti
Kia Toivanen
Kuvat
iStock

Gender reveal -juhlat ovat rantautumassa Amerikasta vauhdilla myös Suomeen. Juhlissa paljastetaan tulevan vauvan sukupuoli perinteisesti pinkin tai vaaleansinisen värin avulla, mutta tapa on herättänyt myös kritiikkiä: erityisesti rapakon toisella puolella juhliin liitetään melko paljon oletuksia lasten sukupuolirooleista ja sukupuoli-identiteetistä.

Onneksi tulevaa vauvaa voi juhlistaa myös monella muulla, kekseliäällä tavalla. Listasimme 5 ideaa vauvajuhlille, joissa vauvan sukupuoli ei ole pääosassa!

1. Horoskooppijuhlat

Jos astrologia ja erilaiset ennusmerkit kiinnostavat, voit järjestää vauvallesi horoskooppijuhlat. Koska laskettu aika osuu aina jonkin horoskooppimerkin alle, sen perusteella voi jo ennustaa niin vauvan luonnettatemperamenttia, hänelle sopivia harrastuksia, hänen lempileikkejäänruokatottumuksiaan kuin tulevaisuuden tapahtumia. Myös vauvan nimivalintaa voi pohtia leikkisästi hänen tulevan tähtimerkkinsä mukaan.

Erityisen hauskan tilanteesta tekee, jos vauvan laskettu aika osuu kahden horoskooppimerkin välille – laita tällöin vieraat arvuuttelemaan, kumpi vauva on tulossa: leijona vai neitsyt? Nämä ennusmerkkejä tihkuvat juhlat ovat hauska tapa juhlistaa tulevaa vauvaa sukupuolineutraalilla tavalla huumoria ja mystisyyttä yhdistellen.

2. Ei pinkkiä tai sinistä – juhlat sateenkaaren väreissä

Juhlista tulevaa vauvaa kaikilla sateenkaaren väreillä! Vauvan sukupuolen voi paljastaa myös ilman tuttuakin tutumpia pinkkiä tai vaaleansinistä – näissä juhlissa vierastetaan ajatusta siitä, että vain tietyt värit sopivat tietylle sukupuolelle. Pyydä vieraita pukeutumaan iloisiin väreihin, ja paljasta vauvan sukupuoli kirjoittamalla se kakun päälle tai piilottamalla viestit kekseihin.

3. Modernit baby showerit

Nyt kun gender reveal -trendi puhututtaa vauvaa odottavia vanhempia, tavallisista baby showereista eli vauvakutsuista puhutaan aiempaa vähemmän. Jos perinteiset baby showerit vaippakakkuineen, leikkeineen ja haikarakoristeluineen eivät innosta, voi juhlille tehdä kasvojenkohotuksen: Järjestä modernit baby showerit, ja kutsu sinne naispuolisten ystävien ja sukulaisten lisäksi myös miehet.

Unohda pinkit tai vaaleansiniset ilmapallot ja koristenauhat – koristele koti vaikkapa kultaisella tai mustavalkoisella teemalla tai unohda koristelut kokonaan. Tarjoile juhlissa drinkkejä, järjestä tyylikkäät illalliskutsut tai vaihtoehtoisesti rennot päiväjuhlat pihamaalla. Sinä saat päättää, millaiset vauvakutsut sopivat juuri teidän perheellenne – tutusta kaavasta poikkeaminen voi olla myös vieraille virkistävää.

4. Nimenpaljastusjuhlat

Mikset pitäisi juhlia, joissa arvuutellaan vauvan sukupuolen sijaan vauvan nimeä? Anna vieraiden kirjoittaa oma arvauksensa lapuille, lue veikkaukset ääneen ja paljasta nimi tämän jälkeen – arvasiko kukaan oikein? Voit myös helpottaa peliä kertomalla etunimen ensimmäisen kirjaimen, tai säästää yllätyksen vauvan ensimmäisestä nimestä vauvan syntymään asti, mutta paljastaa muut nimet. Nämä juhlat sopivat erityisen hyvin läheisille perheenjäsenille, jotka ehkä salaa toivovat, että vauva olisi perinyt ainakin jonkin nimistään vanhemmalta sukupolvelta.

5. Ikimuistoinen raskausilmoitus somessa

Jos vauvakutsujen järjestäminen tai näyttävä gender reveal ei houkuttele, voit ilmoittaa itse raskaudesta sosiaalisessa mediassa jollakin kekseliäällä tavalla. Kerro ystäville ja tuttaville, että perheeseenne odotetaan uutta jäsentä hauskan kuvan avulla – saat myös ikimuistoisen kuvan vauvan muistojen laatikkoon. Esimerkiksi Pinterest on täynnä hauskoja ideoita raskauden ilmottamiseen: Ehkä tulevat vanhemmat ovat pukeneet ylleen t-paidat, joista asia selviää, tai pienet vauvankengät ovat liittyneet muiden perheenjäsenten joukkoon. Voit myös ostaa tuleville isovanhemmille iloiset uutiset paljastavan lahjan ja ikuistaa hetken, kun he avaavat paketin.

 

Lähteet: Babygaga, Motherly

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X