Raskaus 18.08.2022

Nanna Karalahden perhe kasvaa tyttövauvalla – hyvinvointiyrittäjä ei halua siirtää ulkonäkövaatimuksia tai häpeää lapsilleen

Lapsia täytyy suojella häpeän kokemukselta, ajattelee viimeisimmillään tyttövauvaa odottava Nanna Karalahti.

Teksti
Anniina Rintala
Kuvat
Nanna Karalahden kotialbumi

”Äiti, äiti, äiti! Onks tää hyvä?”

4-vuotias Alexia pomppii leveästi hymyillen ja näyttää, miten korkealle hän saa nostettua jalkansa.

Rohkeus ja ylpeys huokuvat pienestä ihmisestä, joka on keskellä juhlatunnelmaa. Tapaan kolmatta lastaan odottavan Nanna Karalahden, 34, ja hänen tyttärensä uuden treenivaatemalliston näytöksessä.

Lue myös: ”Ei suku jatku, kun ei osata tehdä poikia” ja muut karmeat reaktiot tyttövauvan syntymään – mistä kommentit kumpuavat?

Isä Jere Karalahti, 47,  on myös mukana, mutta hän pysyttelee sivummalla. Tänään juhlitaan nimittäin tyttöjä.

Nannan yläkouluikäiset kummilapset ovat suunnitelleet tytöille tarkoitetut urheiluvaatteet, ja Nannan perustama Hero luotsaa niiden myyntiä.

Lisää tyttöjä taloon

Näytöksen alussa Nanna paljastaa, että syntyvä lapsi on lähes varmasti tyttö.

Nannalla ja Jerellä on entuudestaan kaksi yhteistä lasta: 6-vuotias Jax ja 4-vuotias Alexia. Perhearjen kuvittelisi olevan Karalahtien talossa vauhdikasta, varsinkin, kun kolmas vipeltäjä liittyy joukkoon.

– Rakastan, että on hauskaa. Lapset ovat niin vilpittömiä ja rentoja hassuttelijoita. Yritän vaalia sitä, että he saisivat pysyä sellaisina. Huolettomina.

Hän on havainnut, että esikouluikäinen alkaa silloin tällöin nolostella.

– Kun tulee vieraita kylään, en pyydä lapsia vetämään vaatetta päälle, jos he viihtyvät ilkosillaan. En hössötä sotkuista. Haluan, että lapset voisivat aina tuntea olevansa omia itsejään.

Nannan puheissa vilahtelee useasti sana häpeä. Siitä puhuessaan Nannan kasvoilla on mietteliäs ja keskittynyt ilme.

Lastensa ulkonäköä hän ei salli kenenkään kommentoivan.

– Jätskimahan tai vaikkapa hoikkuuden päivittely ei ole ok. Lasten eikä aikuistenkaan pitäisi miettiä, miltä vartalo näyttää, vaan miltä itsestä tuntuu olla kehossaan.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Nanna | HERO | WELLNESS | MOM (@nanna.koo) jakama julkaisu

Hyvinvointiyrittäjä, fitnessmalli ja esikuva tytöille

Hyvinvointiyrittäjän oman ulkomuodon on tarkoitus viestiä hyvinvoinnista. Nanna on lihaksikas, hohtavahampainen kaunotar.

Raskaus on edennyt melko kivuttomasti, vaikka Nanna onkin huomannut, että vartalo tuntuu tässä odotuksessa erilaiselta kuin esikoista odottaessa 28-vuotiaana.

Omille asiakkailleen hän haluaa kerrata kuitenkin hyvän olon merkitystä. Hyvä ravinto, ihmissuhteet ja liikunta saavat paljon aikaan.

Nannan Instagram-tililtä kuitenkin saa vahvistuksen sille, että tyttöjen äitiys on ajanut miettimään, mitä omilla teoillaan haluaa viestiä.

Lue myös: Näin vastaat, kun joku huomauttaa pojan pinkistä vaatteesta

Odottava äiti on julkaissut useita meikittömiä kuvia. Ilman meikkiä on täysin sallittua olla, Nanna ajattelee. Edes sellaisen ihmisen, jolta odotetaan tietynlaista ulkomuotoa, ei tarvitsisi hävetä meikittömyyttään.

Tehokkuuskaan ei ole Nannalle kaikki kaikessa. Nanna nauttii yrittäjyydestä siinä mielessä, että vauhtia voi hiljentää silloin, kun itsestä siltä tuntuu.

– En todellakaan avaa läppäriä, kun lapset ovat menneet nukkumaan. Kömmin itsekin unille, että jaksan herätä heidän kanssaan seuraavana päivänä virkeänä.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Nanna | HERO | WELLNESS | MOM (@nanna.koo) jakama julkaisu

”En halua tehdä hirveän paljon töitä”

Äitiyslomaa Nanna ei ole koskaan pitänyt. Hän kertoo, että treenattua tulisi muutenkin, joten treenien pitäminen vauvan vanhempana on vain plussaa.

Nanna vetää treeniryhmille myös psyykkistä valmennusta. Hetkistä ryhmäläisten kanssa Nanna kokee saavansa itsekin paljon.

Omista rajoista on tärkeää pitää kiinni. Joitakin syksyn ryhmiä Jere on luvannut tuurata.

– En halua tehdä hirveän paljon töitä. Toivon, että lapset muistavat sen, että olen ollut heille läsnä ja lähellä.

Nannan jälkikasvu on alkanut leikkiä paljon keskenään. Toisinaan he edelleen pyytävät äidin mukaan touhuun.

Koko haastattelun ajan Alexia on temppuillut edessämme ja käynyt säännöllisesti halailemassa äitiään.

– Eivät lapset ole ikuisesti pieniä ja kyhnää vieressä. Vielä saan kuitenkin suukottaa heitä niin paljon kuin jaksan, Nanna tuumaa.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

X