Raskaus 01.03.2024

Esikoistaan odottava Salkkarit-tähti Johanna Anttila avautuu raskautensa pelottavimmasta hetkestä – joutui päivystykseen kesken gaalahumun

Näyttelijä Johanna Anttila kertoo raskauden sujuneen pääosin hyvin. Hän ja Juha-puoliso ovat valmistautuneet synnytykseen huolellisesti.

Teksti
Maria Mäkituomas
Kuvat
Susanna Jyllinmaa / Fremantle

Salatuista elämistä tuttu näyttelijä Johanna Anttila, 38, on viimeisillään raskaana. Pian maailmaan saapuva pienokainen on Johannan ja Juha-puolison esikoinen.

– Olo on hyvin rauhallinen mutta innostunut. Meillä on kotona kaikki valmiina. Juha rakensi vauvalle hoitopisteen ja olemme harjoitelleet leikkimielisesti vaipanvaihtoa nalleilla, Johanna kuvailee loppuraskauden tunnelmia.

Tulevaan synnytykseen näyttelijä suhtautuu luottavaisesti. Vauvan laskettu aika on maaliskuussa. Koitos jännittää Johannaa jonkin verran, mutta Suomessa kun ollaan, hän tiedostaa olevansa huippuammattilaisten käsissä.

– Suhtaudun avoimin mielin ja ajattelen, että menee niin kuin menee. Valmistautua voi, mutta pitää hyväksyä se, ettei kaikki välttämättä mene suunnitelmien mukaan.

Synnytystoivelista on laadittu, sairaalakassi pakattu ja autoon on asennettu valmiiksi turvakaukalon adapteri. Johanna ja Juha ovat myös ajaneet reitin synnytyssairaalaan kertaalleen läpi, joskin hieman jännittävämmissä tunnelmissa kuin he olisivat toivoneet.

Pelottavia hetkiä gaalassa

Johanna Anttila paljastaa, että raskauden pelottavin hetki osui Salattujen elämien 25-vuotisjuhlagaalaan, jota vietettiin Tennispalatsissa 25. tammikuuta.

Kesken juhlien Johanna joutui soittamaan päivystykseen. Verinen vuoto oli alkanut yhtäkkiä, ja sairaalan päivystäjä kehotti tulemaan näytille.

Johanna soitti saman tien miehelleen Juhalle, joka tuli hakemaan hänet juhlista. Perillä sairaalassa onneksi selvisi, että kaikki oli hyvin ja vauvan syke oli normaali.

– Vauveli piti laitteita ilmeisesti leluinaan, sillä hän potki koko ajan niitä kohtia, joihin laitettiin antureita.

Muilta osin Johanna Anttila kertoo voineensa koko raskauden ajan mainiosti. Loppuraskaudessa iso vatsa on haitannut nukkumista ja painanut rakkoa niin, että vessassa joutuu ramppaamaan tunnin välein, mutta nämä vaivat näyttelijä kuittaa asiaan kuuluviksi.

Lue myös: Toista lasta odottava näyttelijä Monika Lindeman, 35: ”Aloimme pohtia, onko yksi lapsi sittenkin itsekäs päätös”

 

”Saan kehostani kymmeniä kommentteja päivittäin”

Siinä missä raskaus on sujunut fyysisesti hyvin, henkisesti Johannalla on ollut ajoittain vaikeampaa. Syy johtuu pitkälti kehon muutoksista ja siihen kohdistuvasta kommentoinnista.

– On se jännä, miten ihmisten suhtautuminen kehoon muuttuu, kun on raskaana. Saan kehostani kymmeniä kommentteja päivittäin. Lähes kaikki kommentit ovat positiivisia tai selkeästi sellaisiksi tarkoitettuja, mutta ikäviäkin on mahtunut joukkoon.

Sellaiset toteamukset kuin ”onpa iso vatsa” tai ”onkos sieltä kaksoset tulossa” tuntuvat ristiriitaisilta naisesta, joka on parantunut syömishäiriöstään alle kymmenen vuotta sitten. Useimmiten kommenteille voi hymyillä iloisesti ja joskus ilkeäkään kommentointi ei tunnu missään, mutta huonoina päivinä jopa hyväntahtoiset sanat voivat upota syvälle.

johanna anttila
Vauvan laskettu aika on maaliskuussa.

Silti Johanna Anttila toteaa, että raskaus on tehnyt hänelle hyvää. Suhde omaan kehoon on muuttunut lempeämmäksi. Päällimmäinen tunne on kiitollisuus, sillä raskaus ei ollut Johannan mukaan itsestäänselvyys hänen ikänsä ja syömishäiriötaustansa takia.

– Tuntuu, että keho ei ole enää ulkonäköasia vaan sillä on nyt iso funktio. Keho kasvattaa pientä ihmettä kuin tehdas.

Äitiysloma häämöttää

Johanna Anttila jää pian raskausvapaalle Salatut elämät -sarjasta, jossa hän näyttelee poliisi Joanna Lumijokea. Nyt lasketaan enää päiviä äitiysloman alkamiseen.

Kuvaustiimi on saanut käyttää luovuuttaan Johannan pyöristyvän vatsan peittelyssä.

– Olen piileksinyt erilaisten esineiden, kuten pöytien tai laatikoiden takana, ja kantanut takkia mahan edessä. Lisäksi minusta on otettu enemmän lähikuvaa. Keinot ovat monet, näyttelijä naurahtaa.

Johanna ei kertomansa mukaan vielä tiedä, kuinka kauan hän aikoo olla vanhempainvapaalla. Suostuuko hän raottamaan tv-yleisölle, miten hänen poissaolonsa huomioidaan sarjassa?

– Sanotaan näin, että on aika avoimeksi jätetty, mitä hahmolle tulee tapahtumaan. On mahdollisuuksia useampaan erilaiseen ratkaisuun, Johanna myhäilee.

Vielä ennen koronapandemiaa Johanna Anttila oli Suomessa tuntematon nimi. Hän asui Yhdysvalloissa yli seitsemän vuotta opiskellen näyttelemistä ja luoden uraansa, kunnes palasi Suomeen.

Lyhyessä ajassa tapahtui paljon: muutto takaisin kotimaahan, rooli suositussa sarjassa, rakastuminen, kihlautuminen, avioituminen ja esikoisen odottaminen. Johanna iloitsee, että elämä pääsi yllättämään toden teolla.

– Suomeen palatessani en todellakaan ajatellut, että olisin tässä pisteessä nyt. Voi kuulostaa naiivilta, mutta kaikki tapahtunut loi uskoa siihen, että mikä tahansa on mahdollista.

Lue myös Annan juttu: Salkkarit-näyttelijä Johanna Anttila ei ollut uskoa positiivista raskaustestiä: ”Emme pitäneet itsestäänselvyytenä”

Lue myös

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X