Synnytys 15.06.2020

Kaksplussan bloggaaja Riika sai vauvan tiukan rupeaman päätteeksi: ”Lapsivedet räjähtivät miehen autoon”

Riikasta tuli viikonloppuna neljän lapsen äiti, kun hän synnytti suloisen tyttövauvan. Koti Kumpulassa -bloggaajan synnytys sujui vauhdikkaasti.

Teksti
Johanna Jantunen
Kuvat
Koti Kumpulassa -blogi

Koti Kumpulassa -bloggaaja Riika, 34, synnytti lauantaina tyttövauvan, ja Riikasta tuli neljän lapsen äiti. Vauva syntyi raskausviikolla 39 muutama päivä ennen laskettua aikaansa.

– Aivan sisarustensa näköinen prinsessa syntyi tiukan rupeaman päätteeksi mitoin 3758 g ja 51 cm, Riika kirjoittaa Instagramissa.

Hän ei olisi koskaan uskonut, että hänestä tulee suurperheen äiti. Aloite neljänteen lapseen tuli kuitenkin Riikalta itseltään, ja pian hänen miehensäkin innostui ajatuksesta.

–En olisi ikinä uskonut, että 34-vuotiaana minulla on neljä lasta. Tämä on kuitenkin tuntunut oikealta, Riika kertoi Kaksplussan artikkelissa toukokuussa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Riika | Koti Kumpulassa -blogi (@kotikumpulassablogi) jakama julkaisu

”Olin kotona supistusten kanssa ehkä vähän liian kauan”

Riika sinnitteli supistusten kanssa kotona, ennen kuin hänen oli lähdettävä sairaalaan.

Koska Riikalle raskausviikolla 37 tehty B-streptokokkinäyte oli positiivinen, sairaalassa aloitettiin antibiootti.  B-streptokokin ollessa positiivinen antibiootin täytyy tippua neljä tuntia, jotta se ehtii vaikuttaa.

– Olin kotona supistusten kanssa ehkä vähän liian kauan, kun antibiootti ehti tippua 4 tuntia 3 minuuttia. Lapsivedet räjähtivät miehen autoon, mutta ei hätää, onneksi auto säästyi vahingoilta, kun vuorattiin se muovipussilla ja pyyhkeellä lähtiessä, Riika kertaa synnytystään Instagramissa.

Kaikki sujui lopulta hyvin, ja synnytys kesti kokonaisuudessaan 7 tuntia 59 minuuttia. Pian synnytyksen jälkeen Riika ja vauva pääsivät nauttimaan yhteisistä ensihetkistä TAYSin Perheonni -potilashotelliin.

Koti Kumpulassa -bloggaaja Riika jakaa ensipäivänsä vauvan kanssa Kaksplussan Instagramissa

Riika pelkäsi etukäteen, että synnytyksessä avautumisvaihe olisi pitkä, kuten aiemmissa synnytyksissä. Hän kirjoitti blogissaan, että toivoisi tällä kertaa nopeampaa kuin 12-48 tuntia kestävää avautumisvaihetta.

Tämä toive toteutui. Kuten myös toive siitä, että Riika pääsisi ensi kertaa vauvan kanssa Potilashotelliin.

– Esikoisen aikana hotellia ei ollut, keskimmäisen synnytyksessä lapsivesien menosta kului aikaa vauvan syntymään liian kauan ja kuopuksen syntymässä antibiootti ei ehtinyt tippua tarpeeksi kauaa. Mutta ehkäpä tällä kerralla sitten osuisi asiat kohdilleen, Riika kirjoitti blogissaan kesäkuun alussa.

Myös Riikan tärkein synnytystoive toteutui.

– Tärkein asia, jota toivon, on, että minä ja vauva pääsemme terveinä kotiin lasten ja miehen luo! Synnytyksessä on kuitenkin aina omat riskinsä, joten niihin verrattuna näillä minun muilla toiveillani ei ole mitään merkitystä.

Kotiutuminen onkin jo onnistunut. Seuraa siis Riikan vauva-arkea Kaksplussan Instagramista (@kaksplus), jossa Riika tällä viikolla vierailee!

Lue myös: Karoliina koki rankan synnytyksen ilman puolisonsa tukea – seuraavana päivänä mies järjesti ihanan yllätyksen

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X