Raskaus 06.10.2019 Päivitetty 04.05.2021

Karmivimmat raskaus-uskomukset – nämä raskausajan konstit ”parantavat lapsen luonnetta”

Tehdäänpä maailmanympärysmatka raskauteen liittyvien uskomusten siivillä!

Teksti
Natalia Kisnanen
Kuvat
iStock

Kun on raskaana, hermoilee herkästi vähän joka asiasta. Vauvan terveys, sukupuoli ja ulkonäkö askarruttavat. Uskomukset ovat kaikkialla maailmassa tuoneet helpotusta tuskaan, kun varmaa tietoa ei ole.

Eri puolilla maailmaa on luotettu moniin konsteihin, joilla varjellaan masuvauvaa pahalta, varmistellaan helppoa synnytystä tai parannellaan etukäteen lapsen ulkonäköä ja luonnetta.

Raskaushimot kaikuja vauvasi edellisestä inkarnaatiosta

Raskaanaolevan naisen oikkuja pitää totella. Jos äiti ei ole saanut raskaana ollessaan syödä mitä mielii, lapsi pitää synnyttyään koko ajan suutaan auki. Näin on havaittu Nicaraguassa.

Nuo oikut, äidin raskaudenaikaiset himot, ovat oikeasti vauvan omia himoja. Ihmisethän syntyvät uudestaan, eli vauva on oppinut himoitsemaan näitä ruokia edellisessä elämässään, kerrotaan Intiassa. Raskaushimojesi perusteella voit siis yrittää arvailla, millainen kaveri lapsesi oli, ennen kuin hän kuoli ja päätyi kohtuusi!

Mitä ikinä raskaushimoissasi ahmitkaan, muitten ihmisten ei kannata syödä ruoanjämiäsi. Jos he niin tekevät, raskausväsymyksesi tarttuu filippiiniläisten tietämän mukaan heihinkin.

Lue myös: ”Terävä vatsa on poikamaha” – näin vanhat uskomukset ennustavat sukupuolta

Mutta eikö kukaan kiikuta sinulle himoitsemiasi herkkuja ja pidä sinusta huolta? Odotatko ihan yksin?

Perinteinen eteläafrikkalainen neuvo tähän pulmaan kuuluu, että kerrot siitä äidillesi. Sitten äitisi käy kertomassa lapsen isän perheelle, miten on päässyt käymään. Isän sukulaiset ottavat sitten kunnia-asiakseen maksaa sinulle taloudellisesta tukea.

Älä kuitenkaan liikoja löhöile ja syö. Keniassa uskotaan, että menevä ja ahkera raskaanaolija saa ahkeraluontoisen lapsen, kun taas paljon makoilevalle äidille syntyy laiska lapsi.

Varo kaulaketjuja ja kuunpimennyksiä!

Älä käytä kaulakoruja! Jos käytät, napanuora matkii niitä ja kiertyy sikiön kaulan ympärille, pelkäävät filippiiniläiset.

Kauhuleffa raskausaikana voi suistaa lapsen luonnekehityksen.

Heillä onkin pitkälle kehittynyt vaarantaju. Filippiineillä tiedetään varoa näyttämästä vauvanvaatteita muille ennen vauvan syntymää, koska se tuottaisi vauvalle perin huonoa onnea.

Ja jos luotat filippiiniläisiin, et katsele telkkarista mitä vain. Herra Beanin tapaiset TV-tötöilijät voivat vaikuttaa lapseesi niin, että hänestäkin tulee sähläri. Puhumattakaan siitä, mihin suuntaan kauhuelokuvien katselu voi lapsesi luonteen kehityksen suistaa…

Kaihda myös kampaamoja! Turkin vanha kansa on varma siitä, että hiustenleikkuu raskausaikana leikkaa lapsen tulevan elämän lyhyemmäksi. (Tai ainakin hänestä tulee änkyttäjä, varoittavat jälleen filippiiniläiset.)

Ainakaan sinun ei missään tapauksessa pidä menemän ulos kuunpimennyksellä. Muutoin vauvasi vammautuu tavalla tai toisella, vakuuttavat intialaiset. Meksikolaiset tosin lohduttavat, että kuunpimennyksen vaaralliselta vaikutukselta voi suojautua pitelemällä neulaa käsissään.

Ulkona pimeällä? No nyt on riskiraskaus.

Ulkona pimeällä? No nyt on riskiraskaus.

Intiassa ymmärretään myös, että pahojen henkien varalta kannattaa pysytellä kotona. Pimeällä ne vaanivat eniten, joten jos joku tulee myöhällä kyläilemään, älä heti säntää häntä moikkaamaan. Samalla ovenavauksella sisään voi päästä henkiolento, joka kaiketi luovuttaa, jos ei heti löydä saaliikseen vauvamasua.

Uskomukset monissa maissa kertovat, että odottava äiti ei saa nähdä ruumiita. Oikeastaan olisi parempi, ettei hän katso ruumisarkkuihin päinkään ja jää pois kaikista hautajaisista.

Syntymätöntä vauvaansa voi kuitenkin varjella kummituksilta ja pahoilta hengiltä pitämällä veistä sänkynsä alla, lohduttavat mongolialaiset.

Mongolit kuitenkin muistuttavat, että mitään rakennustöitä tai remppahommia ei pidä tehdä siellä, missä raskaanaoleva nainen majailee. Sinä rakennat sisälläsi lasta, ja muut rakennusprojektit voivat vinouttaa tämän kaikista tärkeimmän rakennusprojektin.

Lue myös: Raskaustesti – Testaa, oletko raskaana

Tyttö vie äitinsä kauneuden… eipäs vaan poika!

Nicaragualaiseen sukupuolitestiin tarvitsee kaksi tuolia. Pyydä laittamaan tuolille lusikka ja toiselle veitsi, jotka peitetään näkemättäsi liinalla. Sitten sinun pitää vain istahtaa. Jos istuit lusikan päälle, saat tytön, jos veitsen päälle, saat pojan.

Tai ehkäpä sinun tarvitsee vain katsoa peiliin. Turkkilaiset tietävät, että jos raskaus kaunistaa sinua, odotat poikaa. Jos rumennut raskaana, masussasi on tyttö, joka imee kauneutesi itselleen.

Popsi porkkanaa jos haluat pojan ja omenaa, jos haluat tytön.

Filippiiniläiset uskovat päinvastoin. Lapsi on nimittäin poika, jos saat näppyjä ja ihosi tummenee odotusaikana. Sen sijaan jos kaunistut ja kukoistat, lapsesi on tyttö!

Portugalilaiset naiset eivät tyydy tutkimaan mystisiä johtolankoja. He ovat perinteisesti ottaneet vauvan sukupuolen omiin käsiinsä, raskausajan ruokavaliolla! Sikiöstään voi tehdä pojan popsimalla porkkanoita, kurkkuja ja muita pitkulaisia asioita. Tyttöjä tehdään ahmimalla pyöreitä hedelmiä ja kasviksia.

Jos lapsi tästä huolimatta osoittautuu erisukupuoliseksi kuin toivoit, olet varmaankin tullut hipaisseeksi jotakuta toista raskaanaolijaa. Mongolialaiset tietävät, että raskaanaolevien on visusti vältettävä koskemasta toisiinsa. Muutoin sikiöt vaihtavat keskenään sukupuolta.

Uskomukset: Katsele hyvännäköisiä ihmisiä

Voit varmistaa, että lapsestasi tulee terve ja hyvännäköinen, ghanalaiseen tapaan. Kanniskele kaunista nukkea.

On syytä olla tarkkana sen kanssa, ketä tai kenen kuvia katselet. Nicaragualaisen uskomuksen mukaan lapsi tulee muistuttamaan niitä, joita eniten tölläät.

Kukkakaupassakin kannattaa piipahtaa. Voit estää masuvauvaa saamasta punaisia syntymämerkkejä haistelemalla ruusuja, opettavat turkkilaiset. Ja muistithan nyt varmasti pelätä kuunpimennyksiä? Pakistanilaisten mukaan ne aiheuttavat sikiöille mustia näppyjä!

Entä kärsitkö raskausnärästyksestä? Turkin kansan viisauksiin palataksemme, närästyshän on vain merkki siitä, että vauvastasi tulee tuuheatukkainen.

Liian tuuhea karvoitus ei sen sijaan ole vauvalle toivottava ominaisuus ainakaan portugalilaisten mielestä. Sen välttämiseksi kannattaa luopua kissojen ja koirien seurasta raskauden ajaksi.

Valmistaudu synnytykseen oikein

Raskaana olevan kannattaa syödä paljon voita. Pakistanissa tiedetään sen voitelevan synnytystiet niin, että synnytys tulee sujumaan nopeasti ja helposti.

Kunhan et anna valokuvata itseäsi, huomauttavat filippiiniläiset, sillä raskauskuvat kiskovat puoleensa synnytyskomplikaatioita. Ja vieläkin tärkeämpää sujuvan synnytyksen varmistamiseksi on, ettei kukaan seiso tukkeena talon oviaukoissa, kun sinä olet talossa.

Toivottavasti menit naimisiin sateisena päivänä. Niin tehneille naisille on luvassa helpot synnytykset, uskotaan Maltalla!

Kenialaiset huomauttavat, ettei raskaus ole sairaus, vaan hieno siirtymäriitti. Pidä tämä asenne, niin on todennäköistä että niin raskaus, synnytys kuin siitä toipuminenkin sujuvat sutjakammin.

Jaa oma kokemuksesi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Kaupallinen yhteistyö

Kokeile Kaksplussan laskureita

X