1-kuisen vauvan huuto, relatipat

Huhhuh!! Kuukauden ikäinen tyttöni huutaa vatsavaivojaan aamusta iltaan relatippojen aloittamisen jälkeen, josta nyt siis vasta 4päivää! Voiko tippojen sisältämät öljyt tehdä noin paljon pahaa pienelle??:( aikaisemmin huuto alkoi illasta ja jatkui aamuyöhön.. Ei ole tauotonta parkua ja lapsi rauhoittuu kunhan tarpeeksi heiluttelee joten koliikista tuskin on kyse.
Cuplatoneilla olisi voinut heittää vesilintua, eli ihan yhtä tyhjän kanssa. Alkaa olemaan pikkuhiljaa aika väsynyt itkuun.. Öisin saan nukuttua n. 2h :/ kikkakolmosia pikkuisen olon helpottamiseksi?? Olen kuullut vyöhyketerapian auttavan? Likka syö pullosta ja korvikemerkkiä vaihdettu pariin otteeseen.. Pienessä epätoivossa eletään!
 
Esikoiselle relat eivät sopineet lainkaan. Oletko kokeillut disflatyliä? Ovat vastaavaan tarkoitukseen kuin cuplaton, mutta ei anneta joka syötön yhteydessä. Nämä jeesasivat esikoisen aikana vatsavaivoihin.
 
  • Tykkää
Reactions: Babies
Cuplatonit olivat tosissaan hippasen hankalia käyttää.. Pitääpä käydä apteekissa! Jos ei jo kokeillut kikat tepsi, niin pakko se vaan on todeta että aika auttaa! Ikävä vaan pientä katsoa kun sattuu :/
 
Meillä ilma vatsassa aiheutti kovat itkut. Kokeile niin, että laitat vauvan sohvan tai sängyn päälle selälleen ja laitat kämmenen vauvan pepun alle, niin että peppu on vähän kohollaan. Meillä ainakin auttoi "ilmat pihalle" ja olo parani. Toisinaan joutui pitää kauankin peppua kohollaan ennen kuin tepsi.
 
D-tippoja syytetään aina, vaikka totuus on se, että paljon paljon todennäköisemmin kyse on vain siitä, että vauvan suolisto on kehittymätön ja ilmaa kertyy vatsaan syöttöjen yhteydessä (varsinkin jos syö pulloa). Vauvan toinen elinkuukausi on vauvan itkuisin aika, jonka jälkeen sitten helpottaa kun suolisto kehittyy. Voit tietysti kokeilla vaihtaa D-tippa merkkiä, siitähän sen sitten näkee oliko se kyseessä. Muutoin kannattaa kyllä turvautua vaan siihen, että koittaa saada mahdollisimman hyvin ilmaa pois masusta (röyhtäytykset hyvin, myös syöttöjen välillä + esimerkiksi hieronta). Kuukauden parin päästä helpottaa melko varmasti kun suolisto kehittyy!
 

Yhteistyössä