1-vuotiaan nukkumisesta

Kun 1-vuotispäivä koitti meidän pojalle, alkoi myös kauhiat yöheräilyt. Ollaan nukuttu perhepedissä pojan syntymästä saakka ja aina on poika syönyt yöllä rintaa, enemmän tai vähemmän. Mutta nyt sit kun 1-vuotta täytti, niin alkoi heräillä tyyliin tunnin välein tai useamminkin. Odotin viikon, että josko tämä olisi vain joku vaihe, mutta heräilyjen vain jatkuessa päätimme, että asialle pitäisi tehdä jotain. Poika on tottunut nukkahtamaan tissille, joten päätimme ensin opettaa poikaa nukahtamaan itse. Aloitimme Pantleyn unikoulun eli annoin tissiä ja juuri kun poika oli nukahtamassa laitoimme sänkyynsä. Jo toisena iltana poika nukahti nätistä sänkyyn niin, että annoin tissiä, laitoin sänkyyn ja silittelin uneen. Yöheräilyihin tällä ei tuntunut olevan mitään vaikutusta, mutta eipähän mennyt nukuttamisessa niin kauaa ja sain illalla enemmän aikaa itselleni. Nyt ollaan reilu viikko unikouluiltu ja 2 viimeistä iltaa on olleet tosi hankalia. Poika on aloittanut huudon jo heti kun irrotan tissistä eikä suostu millään nukahtamaan itse. Yöheräilyt ovat pikkuhiljaa hieman vähentyneet, mutta tuntuu silti, että koko unikoulu ottaa enemmän kuin antaa... :(

Onko mitään vinkkejä miten pojan saisi nukkumaan? Meillä ei ole tilaa laitaa poikaa omaan huoneeseen eikä edes kovin kauas sängystämme eikä poika ainakaan vielä osaa oikein omassa sängyssä nukkuakaan. Huudattaa emme poikaa halua.
 
meillä lapsi lopetti yö heräilyt heti kun lopetin antamasta maitoa yöllä.siinä meni joku viikko että ymmärsi ettei saa ruokaa yöllä.hän kyllä nukkuu omassa sängyssään omassa huoneessa, mutten tiedä onko sillä vaikutusta missä nukkuu.lapsi kyllä itki jonkun verran mutta otin aina syliin jos itku ei muuten loppunut.sitten hän pikku hiljaa ymmärsi että yöllä nukutaan
 
toimi meillä kun kylmästi vain maito ja unet erotettiin toisistaan. Siis syliin heti kun huuto kovenee, mutta pientä itkua paijaamalla rauhoitettiin. Viikon pitää ainankin olla selvä linja että poika ymmärtää eron.
 
Meillä nukutaan hyvin mutta se nukkumaan meno :headwall: Poika aloittaa sellaiset hulinat omassa sängyssään että oksat pois. Näkee että toinen on todella väsynyt mutta väkisillä täytyy riekkua omassa sängyssä. Jos ottaa pois sängystä valvomaan, alkaa väsyhuuto ja ulvominen. Vinkkejä ?
 
heipsan!
meillä poika alkoi n1 vuotiaana heräilemään yöllä 5-10 kertaa tuttipulloa huutamaan.(ei ole syönyt tuttia juuri koskaan) rauhoittui vain jos sai edes 10ml maitoa imeä. tuossa vaiheessa sit päätin vierottaa pullon kokonaan. 2 yötä meni niin et illalla ennen nkkumaan menoa huusi ja kitisi n. tunnin kunnes sit vihdoin nukahti syliin. ja kerran molempina öinä heräs muka pullolle ja puoli tuntia n. meni et sai ruhoittettua takaisin unille. siitä lähtien nukuttu yöt rauhassa, mutta se huono puoli et tutti tuli pullon tilalle. mut yöt kuitenkin nukutaan muuta ku laittaa sänkyyn ja itsekseen nukahtaa. joskus jotuu käydä vähän silittelemässä.
 

Yhteistyössä