1-vuotiaan päiväunet

Miten yksivuotiaanne nukkuvat päiväunia? Yhdet, kahdet vai vielä useammat unet? Entä yöunet, mihin aikaan menevät nukkumaan ja koska heräävät? Meillä poika nukkuu yönsä jo ihan hyvin, päiväunirytmi on hakusessa. Ikää tasan vuosi.
 
Meillä on nukuttu yhdet päiväunet jostain 10-11kk ikäisestä lähtien (nyt 1v 1kk). Menee siinä klo12 unille ja nyt ollaan tovi nukutettu sisälle jolloin unet on n.1-1,5h, ulkona saattoi nukkua jopa 3h.
Illalla mennään nukkumaan n.20.30 ja herää siinä 7-7.30 aamulla. Yöt olleet rauhallisia parin unikoulun jälkeen.
 
Täälläkin päiväunirytmi aika hukassa tällä hetkellä... :eek: Poika on nyt 13 kk ja aiemmin on nukkunut kahdet päiväunet n. klo 11 eteenpäin 2 tuntia ja illalla vielä 1/2-1 tunnin unet. Yöunet olleen noin 20.30-8.30.

Nykyään ensimmäiset unet ovat oudosti lyhentyneet eli niitä nukutaan vain reilu tunti. Heräämisen jälkeen väsy tulee aika nopeasti, mutta iltapäiväunille nukahtaminen saattaa silti venähtää. Iltapäiväunet saattavatkin olla sitten kestoltaan yli 2 tuntia :ashamed: Yöuni puolestaan on lyhentynyt jopa 1,5 tunnilla...

Mitään menemisiä ja tekemisiä on vaikea suunnitella kun pojalla on väsy koko ajan... Tarkoitus olisi saada ensimmäiset unet pidemmiksi, samoin yöunet, mutta miten? Yksillä unilla tuo ei pärjää mitenkään, varsinkaan jos ne kestävät vain tunnin... Eli vinkkejä otetaan vastaan :)
 
Meillä myös hieman hakusessa, muttei enää :D ongelmallista. Yöunet 20.30-7.00.
Päikkärit
versio 1: 10.15-10.30 tulee uni ja herää kun herää joko 11.30 tai vasta 12.30. Iltapäivällä 16-17 välillä nukkumaan ja, jos ei herää, niin herätys viimeistään klo 18.

versio 2: nukkumaan klo 12 ja kestää 1,5-2h.
tämä versio toteutuu, kun ollaan aamupäivällä harrasteissa. Eli jaksaa kyllä valvoa ilman oireita pari tuntiakin, kun on toimintaa.

Noin kuukausi sitten oli rytmit ihan hakusessa eikä tässä välissä ollut mitään poppakonsteja (kun en niitä keksinyt
:| )

Kaverilta tuli vinkki: rupea itse "nukkumaan", niin kyllä se taaperokin tylsistyy ja nukahtaa.
 
too
Meillä on nukuttu n.10kk-iästä vain yhdet päikkärit,sitä ennenkin jo jos sai nukuttua pitkät päikkärit.
Yöunille menee n.klo 20 ja herää useimmiten 7 maissa,joskus jo 6,joskus vasta 8 maissa. Heräämisajasta riippumatta päikkäreille n.klo 12,nukkuu useinmiten n.2h,mutta välillä esim. tänään vain 1h 20min,mutta jaksaa kuitenkin aika hyvin iltaan asti. Näin on menty jo n.10kk iästä asti,meillä hyvin säännolliset ruoka ja nukkumaanmenoajat.
 
Meilläkin siirryttiin yksiin päiväuniin vajaan vuoden iässä. Päiväunille mennään siinä 12-13 aikoihin ja vähän riippuen siitä milloin aamulla on herätty, tyttö nukkuu 1,5-3h (kolme tuntia onkin jo melko huikea aika :D ).

Nukkumaan meillä mennään n.21 (toki vähän vaihtelee suuntaan ja toiseen). Parina viimeisenä viikkona herätys on ollut n.4-5, mikä ei ole oikein äitin mieleen ;) Muutaman kerran olen saanut tytön nukahtamaan vielä muutamaksi tunniksi, useimmiten en. Aiemmin meillä on nukuttu noin seitsemään.
 
Meilläkin n. kk sitten eli 1 v. 1kk iässä yksiin päiväuniin kahdesta. Ja jaksaa hyvin ja tuo kahden päikkärin systeemi sitoi menemisiä paljon enempi, ja nukuttaminen päiväunille on helpompaa ja onnistuu jo sisällekin. ennen en saanut ilveelläkään nukahtamaan sisälle.

Eli herää n. 7:30
nukkumaan n klo 12-13 aikoihin ja nukkuu n. 1-2 h sisällä nykyisin
yöunille n. klo 21:30
 
Poika aloitti hoidon syyskuussa, muutamaa viikkoa yli vuoden ikäisenä, ja nopeasti päästiin kiinni yksiin päiväuniin.

Rytmi siis seuraava:
herätys 6-8 aikoihin
päiväunille 12, nukkuu tunnin tai pari riippuen siitä, kuinka aikaisin on herätty
Yöunille 8 aikaan.

Ja poika nyt siis 1v 4kk.
 
Meillä herää n.klo 6-7. Ekoille päikkäreille n.9 aikaan, nukkuu 1-2h. Eli herää 10-11 aikaa. SItte toisille päikkäreille n.15 aikaan, jos nukkuu.. aina ei edes nuku.. jos ollaan ulkona ni sit nukkuu. Haluisin kans pikkuhiljaa siirtyy tohon rytmiin, että päikkäreille vasta ruuan jälkeen, eli n. klo 12 aikaa.. tuntuu olevan paljon helpompi ja selkeempi, säännölisempi toi päikkäriaika.. :)
 
Tyttö vuoden ja nukkuu yöt yleensä hyvin. Menee nukkumaan 19-20 aikaan, siinä on vähän heittoa vielä. NukahtAA yleensä helposti. Herää aamulla 8 aikaan ja päiväunille ulos menee 11.30-12 ja nukkuu pari tuntia. Nukkuminen on muuten hänelle helppoa, mutta sisälle en ole saanut (jaksanut?) vielä opettaa päikkäreitä nukkuun, kun huutaa vaan pinniksessä ja vaunuihin nukahtaa heti. Laiska olen siinä suhteessa, muttA pari kertaa kaksi tuntia huutoa putkeen on riittänyt mulle...
 

Yhteistyössä