1-vuotiaan silmä vuotaa jatkuvasti..?

Meillä vuotaa tuon 1v. neidin toinen silmä tosi paljon. Silmätulehdusta on ollut ja sitä hoidettu lääkärin määräämillä tipoilla, sitten kun kuuri ohi, niin parin pvän päästä alkaa silmä taas vuotamaan, siis ei rähmi aina, vuotaa vaan. Onko jollakin kokemusta? Neuvolassa joskus sanoi että vauvoilla voi kyynelkanavat olla "tukossa", että menee ohitse vanhemmiten. Mutta epäilyttää että onko toi vuotokin ns. tulehdusta, vai normaalia? Olen nyt kk:n sisällä antanut noita tippoja muutaman pvän kuurina jo 2 kertaa..jos jollain neuvoja tai kokemusta niin otan vastaan. Kiitos :)
 
suurimmalla osalla kyynelkanavat aukeaa 1v mennessä mutta jos tämän jälkeen oireet jatkuu niin avaavat niitä silmälääkärin toimesta eli sondeeraavat päiväkirurgisesti silmäklinikalla.
jos teillä tulehdukset jatkuu ja jatkuu niin käypä lääkärissä että saat lähetteen eteenpäin.
 
Meidän pojalla oli syntymästä saakka noin 9 kk saakka kyynelkanava tukossa. Silmä rähmi ihan koko ajan. Saatiin neuvolalääkäriltä lähete kyynelkanavan sondeeraukseen, mutta paineluhoidolla kyynelkanava aukesikin ennenkuin poliklinikka-aika ehti tulla.

Silmä "kyynelehtii" edelleen helposti kylmällä ja tuulisella säällä, mutta selvästikään kanava ei enää ole tukossa. Pyydä neuvolassa näyttämään, miten paineluhoito tehdään!
 
Meillä neitillä vuosi joka ikisen pikkuflunssankin yhteydessä, ja todella usein ulkona, aina silmät, toinen pahemmin kuin toinen. Tämä jatkui vielä ainakin suht lähelle toista syntymäpäivää. Minä en ainakaan osannut helpottaa sitä millään paineluhoidolla, vaikka sain ohjeet. Koska ei kuitenkaan ollut tulehduksia mitenkään jatkuvasti niin sille ei tehty mitään.

Nyt kun neiti on 2 v 2 kk, havaitsin tässä just hiljattain, että hei, nyt ne silmät ei muuten enää vuoda vaikka olisikin flunssa! =) Eli ilmeisesti iän mukana kasvaneet/auenneet ne kanavat.

Mutta jos teillä vuotaa ihan sisätiloissakin ilman flunssaa, niin kysäise ihmeessä lääkäriltä, pitäiskö kanavat avata.
 
Kiitos vastauksistanne!
Silmä ei ole nyt hetkeen taas vuotanut ja vuotaa nimenomaan ulkoilun yhteydessä. Kysäisen kuitenkin neuvolassa vielä ensi kerralla ja jos tulehtuu tai alkaa pahasti vuotamaan niin menen lääkäriin. :)
 

Yhteistyössä