1 vuotiaan syömiset kotona ja ulkomailla?

Eli siis oon miettiny että syökä teijän 1 veet 2 lämmintä ateriaa päivässä. esikoinen kun oli vuoden ikäinen niin hän ei kyllä päivän aikana syönyt kuin yhden lämpimän aterian ja hyvin kasvoi ja jaksoi joten onko tuo 2 lämmintä ateriaa jotenkin must koska muu perhekkin syö päivässä vaan yhden lämpimän aterian...

sitten.. te jotka olette lomailleet lasten kanssa..
miten te olette hoitaneet tuon 1 v:n ruokailun ulkomailla. normaalistihan voi aamupuuron tehdä hotellihuoneessa aamulla, seuraavana ehkä jtn välipalaa ja sitten ruoka?vai miten ? miten olette loppuillan hoitaneet koska esim turkissa on illalllinen tapana syödä myöhään joten sillon olisi jo periaatteessa lapsen iltapalan aika( miten puuroa ravintolassa? ) kun vanhemmat syövät ensimmäistä lämmintä ateriaansa. ainakin me emme ottaneet päivällä kuin jotain pientä koska ei kuumalla oikein maistunut.
eli voisiko joku neuvoa miten olisi järkevin tämä homma toteuttaa :D

 
Meillä syödään lounas ja päivällinen mut toi lounas voi joskus olla sellanen tukusampi välipala niin sanotusti. Yleensä kyl ihan eilisen ruokaa,mut jos ollaan oltu esim.liikenteessä reissunpäällä tms. niin sitten on annettu kahvilasta esim.riisipiirakkaa jne.
Ei se lämmin ruoka mikään pakollinen ole siihen lounas aikaan,tiedän muitakin lapsiperheitä missä ei 2 lämmintä ruokaa nautita =)

Meillä lomalla mentiin ihan eri aikatauluissa ja ruuissa kuin kotosalla... ei olla etelässä oltu,mut reissunpäällä kuitenkin. Syötiin vähän miten sattuu ja mitä sattuu:whistle:
Mun mielestä ei kannata tehä liiian vaikeeksi matkantekoa,uskoisin lapsen sopeutuvan samaan ruokarytmiin mikä muillakin on. Ei vältsisti kuumalla oo ruokahaluja taaperollakaan =) Kunhan kattoo et saa jotain sapuskaa aina nälän yllättäessä,eikä ihan pelkkää huttua :p
 
mietin just tuossa et mikähän olis sitten sellasta ruokaa turkissakin mitä lapsi sitten voisi syyä illalla kun muut ovat ravintolassa syömässä? ihanko siitä samasta mitä mekin et jokainen antaa lapselle jotain? vai miten :D ?
 
Kyl meillä syötiin ruoka 1v kanssa reissussa samaantahtiin kun kotona. Aamupuuro ja iltapala hotellissa ja lounas jne kaupungilla. Tilattiin sellasta mitä lapsikin söi ja jaettiin annoksista. Vaikka paikalline rytmi painottui iltaan niin silti sai aina syötävää. Ei me jaksettu edes samaa aikaa elää kun ne paikalliset. Ja kyllä on aina syöny kaks lämmintä vauvaiän jälkeen.
 
Meillä ei 1-vuotiaana syönyt kahta lämmintä ateriaa, tai kyllä ne oli aina tarjolla, mutta söi mitä söi. Eli pääasiassa vielä maidolla. Reissuissa meillä meni rytmi miten sattuu, eli sielläkin pääasiassa maidolla.

Nyt kun on lähempänä 2v. ja syö normaalisti niin myös reissuissa yritetään pitää rytmi.

Matkoilla meillä on myös aina mukana jotain pientä naposteltavaa (esim. hedelmiä tai välipalakeksejä tms.) ja juomista, koska jos ei jostain syystä päästäkään ruoka-aikaan syömään, on kuitenkin lapselle jotain. Jos uhmaikäinen pääsee liian nälkäiseksi ja väsyneeksi niin sitä ei kestä kukaan... ;)

Ja ravintoloissa tilattiin aikuisille aina jotain semmosta, jota lapsikin voi syödä, esim. joku mieto riisiannos tms. Nykyään jo joskus lapselle oma annos kun syö enemmän.
 

Yhteistyössä