1-vuotias ei suostu juomaan maitoa!!

Niin..otsikossahan tuo ongelma lukeekin. Mitä siis voisin tehdä, että saisin poikani juomaan maitoa. On kokeiltu kylmää, lämmintä, huoneenlämpöistä. Mukia jos jonkinlaista..nokalla ja ilman. Mutta, ei mene..niin ei mene.
Alan jo tuskastua asiaan..kiukku tulee jo siitä, kun näkee, että kaadan maitoa mukiin. Vettä ja mehua kyllä juo nätisti.
Pitäisikö vain luovuttaa ja antaa kalkkilisää??
Pakkohan sitä jostain on saada..imetys on loppumaisillaan.. Saa enää harvakseltaan.

 
Ei hätää!!! Kalkkia saa muustakin, kun maidosta. Syökö poika juustoa, jogurttia ja muita maitovalmisteita?
Meillä 2½-vuotias ei ole ikinä oppinut juomaan maitoa kun tuttelista päästiin. Laitan tytölle jokapäivä lämpimän ruoan kanssa lasillisen maitoa, josta hän juo vaihtelevalla menestyksellä, joskus jopa koko lasillisen (harvoin kuitenkin). Pidin taukoa maidon tarjoamisessa, mutta nyt kun tyttö jo ymmärtää, että maito on tärkeää ja terveellistä, niin saan juomaan edes vähän ruokailun yhteydessä. Muuten ei juo aamiaisella tai iltapalalla. Murojen kanssa maito menee, samoin kaakaota tyttö välillä haluaa. Silti hän aina pyytää ruoankin kanssa mehua, vaikka tietää, ettei sitä saa.
Kuopus nyt 1v1kk ja maidon juonti on vasta harjoittelu asteella, tosin paremmalla menestyksellä, kuin esikoisella milloinkaan. Tyttö juo maitoa mukista nokalla tai ilman ruoan kanssa, niin aamiaisella, lounaalla ja iltapalallakin. Tosin ei vielä suuria määriä. Samoin tuttipullosta juo päiväunille mennessä ihan tavallista kevyt maitoa.
Meillä muu perhe juo rasvatonta maitoa, mutta kuopukselle annan kevytmaitoa vielä toistaiseksi. Sitten kun oppii kunnolla juomaan maitoa, vaihdan rasvattomaan maitoon. Rasvatonta nimittäin hän ei juo ollenkaan...kaipa liian mautonta ja kevyttä tuttlin jälkeen. Kokeile siis kevyt maitoa ja rasvatonta kumpaakin, uppoisko toinen paremmin!
 
Meillä 1,5 v ei juo maitoa paitsi jos jaksan ruiskulla juottaa :attn: . Yleensä yritän saada vuorokaudessa menemään n. 400 ml, mut tänäänkään ei menny vaikka laskis kaikki raejuustot ja puurot. Isompikin juo huonosti maitoa, ei oo koskaan oikein tykänny maidosta.
 

Yhteistyössä