1-vuotias ja risaiset yöt

Meidän poika täytti juuri vuoden. Meillä ei ole kuluneen vuoden aikana nukuttu yhtään ainutta yötä ilman heräämisiä.

Nyt tahti on sellainen, että poika herättää jopa 10 krt yössä. Poskihampaita kyllä tekee hammashoitajan mukaan.

Yritin tassuttelu-unikouluakin ja se tehosi viikon verran, kunnes taas alkoivat risaiset yöt.

Meillä ei ole sydäntä huudattaa lasta ja isukki hakee aika lyhyenkin itkun jälkeen maitopullon, olen kyllä yrittänyt, että klo 22 ja 05 välisenä aikana ei anneta maitoa.

Olen nyt lomalla ja jaksan jotenkuten, mutta hirvittää jo töihin meno näillä nukkumisilla.

Poika on todella kiltti ja aurinkoinen päivät, mutta mistähän se johtuu, kun yöt ovat usein yhtä helvettiä?

Millä keinoilla olette saaneet lapsenne opetettua nukkumaan?
 
Meillä poika 1v 2kk ja itse olen nukkunut viimeksi tammikuussa koko yön kun lapsi oli yökylässä. Eli meillä itketään öisin myös älyttömän useita kertoja. Vähän helpotusta saatiin kun tutti jäi pois, yöhumpat väheni 10-15 kerrasta ehkä 5 kertaan.Tuttipullosta ja yösyönnistä kun luovuttiin niin taas aavistuksen parani, mutta edelleen vähintään 2 kertaa yössä seisotaan ja huudetaan sängyssä. Ei ole kipuja, särkylääke ei huutoja poista. eikä huudot ole useinkaan pitkiä vaan sellaisia parahduksia ja sit unissaan seisomista ja itkemistä. Ja aamut alkaa meillä viimeistään 6.30, tavallisesti huomattavasti aiemminkin....

Uskon, että se joskus vielä helpottaa. Sitten viimeistään kun saadaan enemmän tilaa ja pojalle oma huone. Ei muuta kuin paljon jaksamista sinulle öihin...ne kiristää pinnaa ja parisuhdetta...mutta niistäkin on selvittävä! ja jos jotain taikoja keksit niin jaa niitä meillekin! kaikki keinot on tervetulleita :)

:hug:
 
Maito pois!
Meillä loppui tuollanen jatkuva yöhulinointi siihen, kun lopetettiin maidon anto. Siihen meni muutama yö, eli sitten tajusi ettei maitoa oikeasti tule vaikka mikä olisi.
Vaikka se tuntuukin äidistä pahalta, niin ei lapsi siitä huudostaan millään tavalla kärsi - kunhan ei jätä lasta yksin huutamaan vaan lohduttaa ja tassuttelee.

Meillä kun ei ollut tuttia käytössä niin maitopullo oli lapselle kai jonkinlainen lohduke, toisethan huutaa sitä tuttia joka yö.

Lopullisesti kokonaisia öitä alkoi lapsi nukkua kun jätettiin pullo kokonaan (lopuksi oli käytössä aamumaito ja iltamaito) pois ja maito juotiin vain mukista aterioiden yhteydessä. En tiedä mikä yhteys maitopullolla ja nukkumisella oli, mutta näin se meillä meni.
 
Viuvauvou: voi kun oliskin mennyt noin! Kaikki sano, että kun tissin vaan jättää, niin yöt rauhottuu. Meillä sitten tuttia piti laittaa koko ajan. No kun tutin jättää pois nin yöt rauhottuu. Ääääh. Nyt ei ole tissiä, eikä tuttia ja ihan yhtä monta herätystä yössä, sillä erotuksella, että kun ennen vain änistiin sen verran, että saatiin se tissi tai tutti suuhun ja taas nukuttiin pari tuntia hyvin, niin nyt itketään ja mesotaan ja huudetaan jokaisella herätyskerralla. Tissiä ei kuitenkaan vaadi, ennen kuin aamukuudelta, eikä tuttia enää anneta, kun kerta siitä jo luovuttiin. Mutta yöt eivät siis rauhoittuneet yhtään. Meillä ei tosin kauheaa rumbaa ole ollutaan moniin muihin verrattuna, mutta toki tahtoisi jo nukkua ihan putkeen suurimman osan öistään.
 
toukka2007
..unikoulu, joka on Jay Gordonin kehittelemä. Imetin tytärtäni melkein 2-vuotiaaksi asti, mutta juuri tuossa reilun vudoen iässä yöt meni imuttelun kärttämiseen. Tyttö ei syönyt tuttia tai tuttipulloa, vain rinta kelpasi. Tiettyyn pisteeseen asti jaksoin imettää 7-8 krt yössä, mutta sitten alkoi mitta tulla täyteen.

Olen nukkunut tytön vieressä (molemmilla omat sängyt vierekkäin) viime yöhön asti. Hän on siis nyt 2 v 2kk. Ilmeisesti tyttö oli valmis siirtymään omaan huoneeseensa kun sitä pitkällisesti kärtti.

Tuo yöheräily imuttelun takia saatiin katkaistua Jay Gordonin menetelmillä ilman kauheita huutoja. Tosin prosessi on pitkähkö, mutta mielestäni lempeä pienelle lapselle. Mielestäni tuota metodia voi soveltaa vaikka ei perhepedissä nukkuisikaan.

http://www.drjaygordon.com/development/ap/sleep.asp

Meillä kyllä on vaikuttanut nukkumiseen myös tytön aktiivinen luonne, päivän tapahtumat heijastuvat selvästi yöuniin. Ja sitten on lisäksi ollut useampi eroahdistuksen kausi.
 
Meillä poika nukkunut kans aina levottomasti,3kk eteenpäin oli melkosta hel*ettiä,syynä oli kyl mahanpurut...mut oli siinä ihan perus levottomuuttakin.
Yötissi (aamuyö) lopetettiin n.1v ikäsenä,10kk ikäsenä yöt helpottu siltäosin ettei huutanut kurkkusuoraan enää...mahakipuilu loppu tuon ikäsenä. Syytä niille ei keksitty,allergioita ei löydetty.
Tissinlopetus ei kuitenkaan juuri muuttanut asiaa mihinkään vaan omaan tahtiinsa yöt on parantuneet 1v synttäreiden jälkeen.
Edelleen heräilee nukkumaanmenon jälkeen muutaman kerran ja taas aamuyöstä,22-05 välin nukkuu yleensä hyvin. Herkästi uni häiriintyy,esim.viimeksi kun oppi paljon uusia sanoja.

Mulle suurin helpotus on ollut kun lapsi on nukkunut vieressä...saan puoliunissa kopattua kainaloon ja taas uni jatkuu...en olis edes hengissä jos en olis näin toiminut.

Jaksamista :hug:
 

Yhteistyössä