1- vuotias lentokoneessa (ja bussikuljetus lomakohteessa)?

Olemme lähdössä lomamatkalle toukokuussa, jolloin tyttäremme on 1- vuotias. Olin yhteydessä Finnmatkoihin ja kyselin vauvan/taaperon matkustusasioista yleisesti ja turvallisuuden kannalta. Sain vastauksen, että koneeseen ei saa ottaa turvakaukaloa (uskon, että tyttö mahtuisi vielä kaukaloon tuolloin eikä painorajakaan ota vastaan) vaan alle 2- vuotiaat matkustavat vanhempansa sylissä.
Meillä ei ole kyse kuin 4 tunnin lennosta, mutta miten ihmeessä tuo ikiliikkuja-tyttömme muka pysyy sylissä koko sen ajan??? :eek:

Entäs sitten bussikuljetukset kohteessa: sylissäkö vauvan silloinkin pitäisi matkustaa? Tulipa vain mieleen Malagan bussiturmat sun muut - vauva lentäisi sylistä kuin leppäkeihäs, jos kolariin jouduttaisiin :ashamed:

Kertokaahan kokemuksianne! :flower:
 
Tervehdys

Mulla kokemusta kun poju oli 1v3kk, jolloin lensimme suomesta usa:n, kansasiin. Jouduimme vaihtamaan kaksi kertaa konettakin ja new yorkissa myös lentokenttää.. taksilla hurautettiin toiselle lentokentälle. yhteensä lentämistä tuli noin 13-14 tuntia ja poika oli meidän sylissä tai leikki lattialla. saimme paikat heti business-luokan takaa, eli oli vähän enemmän tilaa ja poju hyvin viihtyi.. toki välillä vähän kiukutti kun ei päässyt oikein kävelylle..
Joten eiköhän toi 4 tuntia mene aika joutuin..
Hyvää matkaa! B)
 
Koneeseen vaan viihdykettä. Uusia kirjoja, leluja, naposteltavaa ym. Meil on usein poika nukahtanu nousuissa ja siin on menny tunti tai pari leppoisasti mamman tai papan sylissä :D

Kaukaloa ei varmaan saa kiinni turistibussiin?! Voihan sen varmasti ottaa mukaan jos aijotte kohteessa vaik taksilla ajella. Meil on poika matkannu aina sylissä (myös taksissa) . Uusissa busseissa on lantioturvavyöt mut eihän pientä niihin voi laittaa.
 
Me oltiin syksyllä silloin 11-kuukautisen poitsun kanssa reissussa. Lentokoneessa meni sylissä, tai toiseen suuntaan saatiin kikkailtua paikat niin, että saatiin poitsulle oma penkki. Nousuissa/laskuissa oli sitten kuitenkin sylissä. Paljon oli viihdykettä mukana, pari uutta lelua ym. Poika oli just päässyt kunnolla sormiruokailun makuun ja mulla oli sit mukana kassillinen erilaista jyrsittävää. Lentokone olikin aika karmeessa kunnossa meidän paikan kohdalla, kun perille päästiin. :LOL: Mutta ihan hyvin tuo vajaan kuuden tunnin lento meni. Bussissa poika meni sylissä tunnin ajomatkan verran ja paikan päällä matkakohteessa tehtiin pari taksimatkaa poika ihan vaan sylissä.
 
Me lensimme vuotiaan kanssa. Hyvin sylissä viihtyi. Nukkui lähes koko ajan koneen hurinassa. Me yllätyimme matkan helppoudesta. Nousuissa ja laskuissa ei reagoinnut mitenkään. Molemmat nousut taisi nukkua tyytyväisenä. Nyt ollaan lähdössä taaperon ja vauvan kanssa niin varasin koneesta sellaiset tilavammat paikat. Maksoi 50?. Paikat voi varata 60 vrk ennen matkaa. Meille tuli s-postilla siitä tietoa. Finnmatkojen lomalle olemme lähdössä.
 
Kiitokset vastauksista! Eiköhän mekin pärjätä jos muutkin - ja vielä 13 tuntia :eek: Ainoa vaan mitä mietin on tuo nukkuminen: meillä kun neiti on niin terhakka pikku tarkkailija ettei ole vielä tähän ikään nukahtanut "julkisille paikoille", ei edes vastasyntyneenä :p No kaipa se väsy vie väkisinkin aikanaan mennessään!

Pitää miettiä tuota turvakaukaloa. Opas tosin lupasi soittaa, että millaiset bussit kohteessa on eli saako kaukaloa edes kiinni.

Finnmatkoilta pitää myös kysyä tuota tilavampaa paikkaa..

KIITOS TEILLE! :flower:
 
Meillä meni lento ongelmitta, kun hyvin vilkas lapsemme nukahti heti nousun aikana :) Positiivinen yllätys siis.

Bussissa pistin itselleni lantioturvavyön, ja lapsen pidin sylissä kantoliinassa (en muista oliko naama vai selkä menosuuntaan). Näin lapsi ei lentäisi kolarin tullessa, muttei myöskään rusentuisi turvavöihin. Liekö tuosta mitään hyötyä oikeasti, mutta mun järjellä se oli paras ratkaisu :)
 

Yhteistyössä