10kk ikäinen ei sano vielä mitään!

  • Viestiketjun aloittaja "aloittaja"
  • Ensimmäinen viesti
"aloittaja"
Mitä teidän muiden vauvat ovat osanneet 10kk iässä?

Olen vähän ihmeissäni, kun lapsemme ei vieläkään käytä juuri mitään tavuja jokeltelussaan. Sanoo vaan "Baa" ja "Haa". Juttelee kyllä kovasti noilla äänteillä ja neuvolassa ei oltu yhtään huolissaan, kun on hyvin liikkuvaa sorttia ja käveleekin jo. Kuitenkin naapurin ipana sanoo jo aika selvästi "äiti" ja käyttää ties minkälaisia äänteitä, vaikka on vasta 8kk.
 
ei hätää
no meidän 1,5-vuotias käyttää about noita samoja äänteitä. tämän lisäksi osaa sanoa kiitti ja ei.

että en ois huolissaan... monet alkaa puhua vasta 2-vuotiaana.

esikko oli samanlainen kun alko sitten vasta vähän alle 2-vuotiaana puhumaan ja siten "oppikin" parissa viikossa puhumaan jo kunnon lauseita. parissa kuukaudessa puhui selvemmin ja kuuluvammin kuin kaverin lapsi joka oli aloittanut ajoissa puhumaan. eli alkuvaiheen kehitys ei kerro yhtään mitään lppupeleissä.
 
"vieras"
Jaa, meillä on samanikäinen vauva, eikä ole tullut mieleenkään, että sen pitäisi osata jo puhua?! Tämä on jo kakkonen, joten en huolehdi turhista, vaikka ei kyllä tullut ykkösenkään kohdalla mieleen. Aika kovat paineet nykyaikana, jos vauvojenkin pitäisi jo puhua...
 
ads
Meidän 15kk ei sano yhtään sen ensmpää, mut ei mulle ole tullut mieleenikään olla huilissani. Aika harva 10kk ikäinen kuitenkaan puhuu...Meidän kielellisesti lahjakas 3v alkoi puhua 2 -vuotiaana.
 
"Vesipeto SUrku"
No mun samanikäinen poika sanoo "TÄ" ja siinäpä se :D + muuta omaa mökellystä millä selvästi on merkitystä ja sanomaa mutta en vaan tajua sitä. ;) Esikoinen sen sijaan sanoi äiti ja auto jo 9 kk iässä. Keskimmäinen aloitti reippaasti päälle vuoden ikäisenä puhua muutaki ku omaa vauvakieltä. Että kovin on yksilöllistä eikä todella tarvitse olla huolissaan jos 10kk ei vielä sano mitään. Voin luvata sulle että tulee hetki jolloin toivot että "olis edes hetken hiljaa".. ;)
 
"viima"
ööö. meillä 1v 4kk ja sanoo bää, mau, vuh, tiitti
enkä ole huolissani. on se kerran sanonu kissa, oli sillo 1v.
jonain päivää todennäköisesti viel toivon et oliseds joskus hiljaa
 
Meillä 10,5 kk tyttö toistelee sanoja jonkin verran.. sanoo ja osaa yhdistää sanat "äiti", "iis" (isä)", "ppa" (vaippa) ja "gke" (koiran nimi), "khakka" (kakka) ja "tisss"(tissi).. nämä ovat tulleet ihan tässä parin viikon aikana.

Miehen sisko kertoi, että hänellä tyttö oli sanonut vain tällaisia yksittäisiä sanoja parin vuoden ikään saakka ja hän oli jo ajatellut hakea apua asiaan. Yhtenä päivänä hän kun haki tytön hoidosta, niin tyttö oli puhunut kuin papupata ja ilman ongelmia. Hoitotäti oli sanonut, että päiväunille tyttö meni mykkänä, mutta kun heräsi niin oli selittänyt kaiken maan ja taivaan väliltä.. ja puhetta on riittänyt siitä lähtien koko ajan..
 
-
Meillä 10 kk on juuri alkanut sanoa "äittä" eli äiti. Muut höpötykset kuulostavavt sanoilta, mutta eivät varmastikaan mitään tarkoita: "tutta", "tätä", titti", "vavva" jne. Kuulostavat monesti sanoilta, mutten tosiaan usko, että sellaisesta on kuitenkaan vielä kyse.
 

Yhteistyössä