10kk yöheräilyt.

Hei, elikkä pieni ongelma alkaa olla tässä kohtaa..
Poikani, lähes 10kk heräilee about 3-4 kertaa yössä, vielä muutama viikko sitten heräilyt oli 10-15 kertaa yössä, jakso kesti kuukauden-pari.
Kun lapsi herää, yritän nukuttaa uudelleen ilman maitoa, mutta ei sekään auta. Loppujen lopuksi omasta väsymyksestä johtuen, joudun antamaan maitoa. 10-20 ml kerrallaan ja nukahtaa samantien.
Harvalla tuskin on samanlaisia kokemuksia?? :D
Vielä muutama kuukausi sitten poika heräili kuukauden-parin ajan ainoastaan kerran tai kaksi yössä, ja sit rupes tällainen taas!

Terveisin Rakastettu
 
onko teillä tutti käytössä?
Tassuhoitoa annat, älä ota sängystä poikaa pois. Netistä löytyy hyvät ohjeet tuohon hoitoon. Muutama päivä menee yleensä ja sitten poika oppii nukahtamaan itse heräämisen jälkeen
 
Meillä vähän saman kaltaista ongelmaa; poika kohta 11kk heräilee kerran pari yössä, mutta ei nukahda millään uudestaan. Pahimmillaan nukahtamiseen menee 1-3h!! Meillä syödään vielä kerran yössä, kun en ole univelkaisena jaksanut vieroittaa ja tuntui sen noin 8kk:n ikään asti tarvitsevankin energian tarpeen tyydyttämiseksi. Nykyisin jää joskus maidosta huolimatta hereille. Välillä nukkuu hyvin, syö kerran ja nukahtaa heti uudestaan. Ongelmat alkoi, kun oppi nousemaan pystyyn eli 6kk:n ikäisenä, nyt jo kävellytkin pian 2kk. Mä silittelen, tassuttelen, otan syliin vain jos riehaantuu/itkee kovasti, mutta ei vaan opi nukahtamaan heti tai itsekseen. Samoja oppeja toistettu jo tosta 6kk:n iästä lähtien. Olen lukenut Hoggin kirjat ja suomalaiset kotiunikouluopit, mutta mikään ei tunnu auttavan. Alan olemaan jo aika epätoivoinen ja totaalisen väsynyt! Ensi viikolla ohjelmassa yömaidosta vieroitus, kun juuri sairastettu kuumeinen flunssakin alkaa olla voitettu, mutta en suhtaudu siihenkään kovin positiivisesti, koska jää tosiaan maidosta huolimatta välillä hereille.
Päivällä poika saa ruokaa 4-5 kertaa niin paljon kuin haluaa, mutta ei ole kovin suuri ruokainen, välillä ottaa vain pari lusikallista. Ja maitoakin saa päivällä yli sen 0,5l:n suosituksen. Päivärytmi meille säännöllinen.
En tiedä mitä vielä kokeilisin, joten kaikki vinkit otetaan huomioon!!
 
Niin ja illalla kyllä nukahtaa ongelmitta omaan sänkyyn, sen kuin käy vaan viemässä sänkyyn ja toivottaa hyvät yöt. Päiväunia nukkuu kahdet ulkona, herää aikaisin klo 6, joten ei pärjää vielä yksillä unilla.
 
Ruokaa kyllä saa tarpeeksi, kova poika nimittäin syömään. Syö aamu ja iltapuuron, kaksi lämmintä ruokaa sekä välipalan + maidot n. 500ml päivässä.
Tutti on käytössä, yrittänytkin antaa tuttia herätessä, mutta useimmiten vaatii maitoa.

AP
 

Yhteistyössä