11 kk ja yhdet päiväunet?

Meidän poitsu on aina ollut huono nukkumaan päivisin,tissivauvasta asti vain pätkiä jne.Kesällä hän kuitenkin löysi jonkinnäkösen rytmin eli 2 kpl noin 30 min "näppiä".. nyt näyttää että hän olisi jättämässä toisen pois eli jos nukkuu sen reilu 30 min siinä 13-14 niin ei oikein nukahda sitten 17 aikaan toista kertaa...(joskus kyllä) olisiko jo viisasta alkaa edes kokeilla yksiä tossa vaik 15 aikaan.miten muut nukkuvat tuossa iässä ? yksilöllistähän se on ....... =) :x muttaa olisi kiva kuulla iten muilla menee =)
 
Poika alkoi nukkumaan yhdet unet satunnaisesti 9kk iässä ja nyt 10kk iässä on nukkunut jo pidemmän aikaa. Aamulla herää 7:00-8:00 aikaan ja nukkumaan menee illalla 20:00 maissa. Päikkäreitä nukkuu 1-2.5h 11:00-14:00 välillä. Ennen nukkumaan menoa illalla valvoo semmoisen 6-7h. Nuo yhdet unet saattaisi hyvällä tuurilla pidentää uniaikaa?
 
Meidän tyttö on nukkunu yhet päikkärit n.10kk iästä (nyt 1v1kk) ja päiväunille menee n.klo 12 ja nukkuu 1,5-2,5h. Illalla nukkumaan klo 20 ja aamulla herää n.klo 08. Yöllä herää yleensä vielä kerran maidolle/vellille, tuo olis tosin tarkotus saada pois, koska ei paljoa juo, joten nälkään ei kyllä herää =)
 
:/ nukkui siin 2 aikaan vajaan tunnin ja kuudelta oli ihan loppu ja nukahti pienen pätkän.......... :/ eli täytynee kokeilla vaan että onko 1 vai 2 näppiä minäkin päivänä......ilmeisesti "rajatapaus" tää meiän poika =) siis on lopettelemassa ne toiset.
 
Alkuperäinen kirjoittaja kirsuli:
:/ nukkui siin 2 aikaan vajaan tunnin ja kuudelta oli ihan loppu ja nukahti pienen pätkän.......... :/ eli täytynee kokeilla vaan että onko 1 vai 2 näppiä minäkin päivänä......ilmeisesti "rajatapaus" tää meiän poika =) siis on lopettelemassa ne toiset.
Alussa haki rytmiä poitsukin. Saattoi herätä vaunuissa tunnin päästä nukahtamisesta, mutta pienen pukkelun jälkeen jatkoi uniaan, kunnes alkoi nukkumaan sen 2h heräämättä. Alussa myös meinasi illalla äkä yllättää. Sai keksiä ohjelmaa jottei väsy iske äkkiseltään.
Hankalia nämä rytmin muutoksen kun ei osaa sanoa nukkuisiko yhdet vai kahdet.
 
Meillä poika 10kk, nukkui aiemmin kahdet päiväunet, kestoltaan n.1h/unet. (yöllä n. klo21-9) Sitten toiset unet alkoi pikkuhiljaa mennä niin myöhäiseksi, että alkoi kukkumaan puolilleöin ennen kun sai laitettua nukkumaan.
Nyt yritetään pärjätä yksillä päiväunilla, mutta eilenkin poika nukkui vaan 45min, pakko oli sit laittaa illalla aikaseen nukkumaan, nukkui sit yöllä 13h. Tänään nukkui päiväunia taas vaan tunnin. :/
 
Meiän tytsy 9kk on reilun kuukauden nukkunut 1-3 krt/pvä ja viime aikoina useimmiten 1krt/pvä. Yhdet unet on saattanut kestää vain 45min. Yöunet nukkuu 20-07/08. Olin alkuun vähän hermona unien määrästä, mutta kun tyttö on iloinen ja terve, niin olen vaan ajatellut että hän ei tarvitse enempää unta. Tänään heräsi 45min jälkeen parvekkeella, annoin tutin ja nyt on nukkunut 2h. Ehkä hän myös hakee rytmiään(minun avustuksella luonnollisestikin).
 
Kokeiltu on yksiä päikkäreitä,mutta ei toimi meillä. Eli poika 11kk nukkuu aamupäivällä/päivällä yleensä n.1.5h ja toiset unet tässä iltapäivällä ja ne kestävät n.tunnin. Oon koittanut jättää nämä iltapäivänokoset pois,mutta on niin kiukkunen poika sitten meillä klo18 eteenpäin,että ei tuu mitään :whistle: Eli kaksilla mennään toistaiseksi. Yöunille menee 20-21 välillä ja heräilee 9 maissa,joskus ylikin.
 
Heips vauvapuolelle pitkästä aikaa.Meidän tyttö 12 kk nukkuu 1- 2 unet päivässä.Ja jos kahdet niin ekat n.10-11 ja toiset 14-16.Unien pituudet 45 min-2 h ja ei mitään säännöllistä pituutta ikinä ollut.Jos yhdet unet niin ne nukutaan 12.30-15 välillä ja senkin pituus vaihtelee 60 min -2,5 tuntia. Ja on aina perustyytyväinen lapsi.Yöunia nukkuu 20.30-7.00...ja ihana hymytyttö on,joten unia kai nukkuu tarpeeksi.
 
Meillä poika täyttää viikon päästä vuoden ja on nyt noin viikon ajan menny vaihtelevasti yksillä tai kaksilla päikkäreillä....oon ajatellu laittaa enää yksille niin usein ku mahdollista, onpahan sitten tosissaan väsyny myös yöunille mentäessä, kaksilla päikkäreillä yöunet on alkanu venyä tunnin myöhäsemmäks ja siinä taasen ei oo mitään järkeä. Yksillä unilla nukkuu päivällä klo 12-14 ja yöunet 19.30-noin 7-7.30.
 

Yhteistyössä