1v ei syö ruokaa, vain tissi kelpaa, apua!

  • Viestiketjun aloittaja Väsynyt
  • Ensimmäinen viesti
Väsynyt
Olisko kellään kanssasisarella ollut samaa ongelmaa, eli:

tyttö reilun vuoden ikäinen jo, eikä soseet tai muu ruoka uppoa millään. Vaan tissiä pitäis saada. Typy on aina syönyt tiheään, ja terkan mukaan pitäisi päivällä saada 3 tunnin syömävälit, mutta silloin ei ainakaan kyllä ruoka uppoa, vaan itku menee ihan mahdottomaksi. (ja sen jälkeen pakkohan sitä on rintaa antaa)
Parin tunnin välein kun tarjoaa, niin vähän saa jotain sosetta välillä menemään (+sormiruokia).

Yöllä parin kolmen tunnin välein imetys...

Siis mitä nyt pitäis tehdä? En uskalla yöimetystä yrittää lopettaa, kun päivällä syö niin huonosti muuta. Vai olisiko se muka juuri yösyönnin takia?

Alkaa paniikki iskeä, kun terkka sanoi, että jos ei seur. kerran neuvolaan mennessä ole oppinut kiinteitä syömään kunnolla, niin pitää jättää imetys kerralla kokonaan pois.

Kellään kokemusta / hyviä vinkkejä ?
 
onko koskaan syönyt kiinteitä hyvin?meillä ainakin oli välillä noita tissipäiviä vaikka söi muuten jo kiinteetä kunnolla.hampaat tulossa?
mä lopettaisin yöimetyksen koska silloin maito vähenee pikkuhiljaa ja lapsesi tajuaa että ei täältä mitään tule!ehkä sit alkais syömään?

mulla oli yks kaveri jonka tyttö ei syönyt ekaan 1.5 vuoteen oikeastaan muuta kun velliä.sit se tavallienn ruoka vaan alkoi maistumaan yhtäkkiä..
 
aika haasteellinen tapaus siis...mutta niinkuin tuossa ekassa viestissä sanoin niin kyl ainakin kaverin muksu alkoi sit syömään kun huvitti.häntä ei tosin imetetty vaan joi pullosta maidon ja vellin.
Kaikkea ruokaa kokkasivat ja kokeilivat.sitten löytyi yksi ruoka josta tykkäs ja tästä homma lähti etenemään.ehkä teilläkin löytyis kokeilemalla joku kotiruoka joka maistuis ja siitä sit oppis maistelemaan uusia ruokia pikkuhiljaa.
meillä suosikkeja on alusta asti olleet peruna ja jauhelihakastike,makaronilaatikko ja risotto.kaikissa on käytetty mausteita niinkuin itsellekin.eli meillä ei uppoo vauvamössöt eikä purkkiruoat.ne maistuu kaikki samalle.

epäilemättä sulla on epätoivoinen olo mutta ei se auta.jos ei syö niin ei syö.onneksi äidin maito on täyttä ravintoa vai onko painokäyrä millainen?siis eli ovatko neuvolassa huolissaan pituuden ja painon suhteesta ja kasvaako yleensä hyvin?onko ollut suht terve huolimatta "syömättömyydestä"?
 
Väsynyt
jaahas, tosi väsynyt täällä taas... johonkin hävis se äskeinen kirjotukseni, mut tässä jotain uudestaan:

tytölle on siis kyllä jo jotain mieliruokia tullut, esim. banaani, kurkku ja kinkku, mutta harvoin niitäkään menee kunnolla. yleensä pari tl vaan.

Saakohan kukaan syötettyä ilman mitään huvituksia? Meillä pitää ainakin yleensä olla lehtiä ja muuta katseltavaa, ennen kuin onnistuu yhtään.

Kasvukäyrät on hyvät ollu, eli kasvanut rintamaidollakin ok, mut nyt pitäs viimestään kuulemma saada muutakin ravintoa. Rasvaakin 8 tl /pv! Ei meillä ainakaan onnistu, kun typy maistaa sen esim. jugurtista.

Sit vielä nyt on jo pari kk ollut eroahdistuskausi, eli ei päästä äitiä näkyvistä ilman itkua, ja senkin takia ei tee mieli huudattaa yösyöttöjen lopetuksella... heh tosiaan vähän haasteellinen tilanne.

Mutta kiitos vastailusta ja lisävinkkejä otetaan mielellään vastaan!
 
Onpa hankala tilanne; yöimetys ehdottomasti pitäisi jo lopettaa, mutta ymmärrän että helpommin sanottu kuin tehty. Varsinkin kun näinkin kauan on tottunut siihen. Hiljaa hyvä tulee, ei varmasti onnistu kerralla yösyöttöjen lopetus teidän tapauksessa. Voisikohan unikoulusta tms. olla apua vieroitukseen, yksin et varmasti onnistu... Pyydä apua rohkeasti.
 
Liikkuuko tyttö paljon?

Meillä alkoi erittäin huonosi muuta kuin tissiä syövä poika syömään hurjia annoksia vhän yli vuoden ikäisenä, kun oppi kävelemään. SItä ennen tilanne oli sama kuin teillä, eli ei syönyt oikein mitään ja tisua tankkasi öisinkin. Nyt päivisin ei rintaa enää juurikaan kaipaa, mutta öisin syö kyllä - ja ihan oikeasti syö eikä vaan tuttina pidä. Imetystä oon kokeillut lopettaa, mutta en väsymykseltäni kertakaikkiaan jaksa huudattaa poikaa (joka huusi viimeksikin 45 min suoraa huutoa keskellä yötä ennenkuin tein virheen ja luovutin) koska se vähäinenkin uni jonka ehdin yöllä saamaan on pakko ottaa. Saan siis nukuttua kohtuullisesti kun otan pojan kainaloon. Mutta siis yöimetyksellä ei ainakaan meillä ole ollut vaikutusta päivän suokahalun suhteen, eikä suurillä ruokamäärillä päivisin ole ollut yöimetystä lopettavaa vaikutusta.

Yhteenvetona tästä sekavasta tekstistä: ruokahalu kasvoi moninkertaiseksi kun poika lähti kävelemään!
 
näin meillä
meillä oli vähän sama tilanne, ja ongelman syyksi paljastui maitoallergia. Kun tajusin jättää maitotuotteet lapsen ruoista pois, annokset kasvoivat miltei kaksinkertaisiksi, unet paranivat, itkut vähenivät, ajoittainen puklailu loppui ja jo laskussa ollut paino kääntyi nousuun. Mitään muita oireita ei siis ollut, paitsi painon lasku syömättömyyden takia ja vähän tahmainen kakka. Syy siis voi olla jossain allergiassa - tai sitten ei. Jos muu ei auta niin voisihan sitä kokeilla jonkun aikaa niin, että tarjoat vain ruokia jotka todennäköisesti eivät ole allergisoivia, jos niistä löytyisi joku joka kelpaa. Ja jos varman päälle haluaa pelata niin samoin yleisesti allergisoivat aineet omasta ruokavaliosta pois.
Ja toinen mikä meillä auttaa on sormiruoka - aina pitä olla jotain jota saa syödä itse, siinä välissä sitten tungetaan lusikkaa suuhun kun huomio on muualla...
 
Tutulta kuulostaa
Neuvola aiheutti meillekin samanlaisen "paniikin". Mutta hyvin on selvitty vaikka en jättänytkään imetystä (poika nyt 1 v. 10 kk). Itseasiassa, sairastaessaan lapsi on ollut melkeinpä täysimetyksellä. Vaihtoehtona olisi tod.näk. ollut nenä-maha-letku sairaalassa, kun ei pystynyt syömään mitään. Imetys kuitenkin turvasi riittävän nesteen saannin. Sairauden aikana poika ei kasvanut, mutta ei myöskään laihtunut. Ja imetyksestä oli iso lohtu. Jos et muun syyn takia ole lopettamassa imetystä, niin kärsivällisyyttä vain siihen syömisen opetteluun. Imetyksen lopettaminen ei välttämättä auta ja sitä keinoa ei voi sitten enää ottaa takaisin, jos on edelleen vaikeuksia. Olen kuullut samanlaisesta tytöstä, joka syö myös huonosti vaikka juo maitonsa tuttipullosta.

Meillä on ollut erilaisia vaiheita/kausia syömisessä. Kaikki mahdolliset keinot on yritetty keksiä ja kokoajan uusia, kun vanhat ei toimi. Välillä syödään vain sormiruokia (kokeile meidän suosikkeja esim. raejuustoa, maissia, herneitä, kinkkua, leipäkuutioita, tomaattia, kurkkua, talk-muroja ym.) pääasia, että saa monipuolista ja oppii eri makuja. Vuoden iässä ei lusikka kelvannut suuhun ollenkaan. Omaan käteen sitä voi tarjota ja sivusta yrittää toisella lusikalla suun avautuessa. Yhteen aikaan katsoimme tv-mainoksia, ja niiden aikana lapsi söi huomaamattaan. Purkkiruoat ja soseet meillä on kelvannut hetkittäin, mutta ei niistä mitään suosikkeja ole tullut. Hipp-merkkiset meni parhaiten. Nykyisin syömme samaa ruokaa koko perhe ja silloin tällöin jälkiruoaksi/välipalaksi hedelmäsoseita purkista. Tärkeintä mielestäni on, että saisi syömisen pysymään mukavana asiana. Edelleen imetän sekä päivällä että yöllä. Lapsi on tyytyväinen ja kehittyy hyvin. Energian tarve lisääntyy liikkumisen myötä ja ulkoillessa; sieltä tulee myös nälkä. Ruoka-ajat/välit kannattaa kuitenkin pitää, vaikka imettäisitkin siinä välissä.
 

Yhteistyössä