1v3kk Mitä tavallisen rasvattoman maidon tilalle?

Laitanpa viestin tännekkin, allergiapalstan lisäksi.

Nyt siis vahvasti näyttää siltä, että kuopuksen vatsa ei kestä tavallista rasvatonta maitoa. Kakka on ollut tosi löysää, tulee aina vaipasta läpi. Ja sitten on body ja housut märkänä, sotkua syntyy ja pyykkiä tulee.

Poika on nyt ollut täysin ilman maitoa tiistaista lähtien ja heti kakka on ruvennut kiinteytymään. Sen on saanut muutamaan otteeseen jopa tiputettua suoraan pönttöön :) Tätä ihmettä ei hänen kohdallaan ole aiemmin tapahtunut...

En usko, että lapsi on allerginen maidolle, koska mitään muita oireita ei ole. Ei iholla, ei suolistossa. Iloinen pieni vesseli on. Poika on aina ollut löysävatsainen. Ongelma alkoi reilu kuuakusi sitten kun saimme lopetettua refluksitautiin käytetyn Gavisconin, se ilmeisesti teki siihen saakka kakasta himan "savimaisempaa". Kivoja kuvauksia!

Siispä kysymys kuuluu nyt: Onko kokemusta sopiiko joku muu maito tällaiselle tapaukselle? Lähinnä siis mietin esim. luomumaitoa, Hyla-maitoa, Gefilusmaitoa tai Musku-maitoa?

Jos jollain siis on kokemusia vastaavasta ongelmasta, niin mielelläni kuulusin niitä. Ja muutenkin kommentteja aiheesta. Joku maito kun on joka tapauksessa saatava takaisin käyttöön.
 
Ei ihan samoja oireita, mutta meillä atoopikkotyttömme on saanut aina oireita tavallisesta maidosta, luomu sen sijaan sopii. Vatsaoireitakin tavallisesta maidosta tulee, mutta iho-oireita vielä enemmän. Ikää nyt 4 vuotta, ja 1-vuotiaana jo asia huomattu. Silloin tällöin kylässä tms. käydessä ollaan testattu, miten tavallinen maito käy, ja kutina ja ihottuma seurauksena aina.

Noiden mainitsemiesi maitojen lisäksi on olemassa myös laktoositon maitojuoma, kannattaa kokeilla sitäkin.

Lisäksi käyttäisin lapsen kyllä allergiatutkimuksissa, suolisto-oirehan tuo löysä ulostekin on!
 
Meillä ei tytön maha kestä juotuna tavallista maitoa vaan meillä maitona rasvaton laktoositon maito juoma. Oireena juuri tuo kuvaamasi löysä kakka. Meillä ei ole kyse allergiasta vaan siitä että vatsa ei vaan kestä laktoosia niin suurissa määrin mitä tavallisessa maidossa on. Ruoan valmistuksessa käytän kyllä taval. maitoa, mutta muut jogurtit ym ovat hyla-tuotteita.
 
Hei

Kuulostaa ihan laktoosi-intoleranssilta, itsellänikin on. Kokeilkaa piimää. Monet kestää sitä. Meillä poika juo piimän lisäksi laktoositonta, rasvatonta maitojuomaa kun itsekín juon sitä enkä viitsi ostaa useampia purkkeja. Hyvin tuntuu maistuvan. =)
 
Meillä oli samoja ongelmia. Poika (1v2kk) juo aika usein laktoositonta maitojuomaa, koska meillä molemmilla vanhemmilla on laktoosi-intoleranssi. Pojalla en kuitenkaan sitä usko olevan, koska myös tuttelissa on laktoosia, ja vieläpä enemmän kuin tavallisessa lehmänmaidossa. Meillä tuohon kakan löysyyteen auttoi selkeästi maidon määrän vähemtäminen. Kuulostaa pahalta, mutta siirryttiin pois tuttipullosta, ja kaikki maito täytyy juoda nokkamukista. Nyt ruokailun yhteydessä menee max. 50mL maitoa. Tämän lisäksi poika saa jogurtin välipalaksi, sekä puuro tehdään maitoon. Voi auttaa tai sit ei, mut kannattaa kokeilla tuota maidon määrän vähentämistä!
 

Yhteistyössä