1v4kk ja kaurajuoma

Onkos ketään joka on tehnyt vaihdon SoijaTuttelista tms. lehmänmaitoallergiselle sopivasta maidosta kaupan Kaurajuomaan n. 1.5v ikäselle allergikolle?
Ajattelin kokeilla, koska syksyllä kuitenkin joku muutos on viimeistään tehtävä, koska Kelakorvaus Soijamaidosta loppuu...
 
Heippa!

Me tehtiin meidän tytöllä muutos peptidituttelista kaurajuomaan tytön lähestyessa kahta vuotta. Aluksi ei tykännyt (onhan se ihan eri makuista...) mutta nyt juo sitä ihan hyvin (ikääkin jo 4-vee). Tehdään ruuat ja kaikki muu niihin benevivan kauratuotteisiin. Onhan kaupassa myös soijamaitoa ja muita soijatuotteita, oletko sitä harkinnut? =) ja muistathan kalkkilisän!!!
 
minulla tosin tuo meidän lehmänmaitoallergikko oli jo 5 v kun allergia todettiin mutta en ole mitään kaura tms maitoja ostellut (kun ei vauvanakaan soijamaito kelvannut ja niin imetin yli 1 v). siis vauvana oli allergia, meni muka ohi, uskottiin ja 5 v löydetiin sitten maidosta syy iho-oireisiin.
Juo siis ihan vaan vettä ja laimeaa mehua ja kalkit tulee apteekin tablettipurkista.
Jossakin muistan lukeneeni että alle 2 v maidottomalle pitäisi sitä proteiinia jostakin muusta esim soijasta tulla, mutta ei kait enää yli 2 v koska kyllhän aika iso osa aikuisista ilman maidon juomista pärjää.
Kysy toki tk:n ravistsemusterapeutilta ap, mutta luulisin että jos kahteen vuoteen asti noilla apteekin kela-korvattavilla korvikkeilla, niin sen jälkeen voit kokeilla noita kaura-, soija- tai riisimaitoja ja jos maistuu hyvä niin (riisimaitoa, ainakin jota meillä riisipuuroon käytetään, on myös sellaista johon on kalkkia lisätty), mutta kai ilmankin pärjää kun kalkin muistaa.
 
Meillä tyttö joi 2,3 vuotiaaksi Soija-tuttelia, josta siirryttiin kaupan kauramaitoon vähin erin. Laitoin aluksi vähän sekaan kauramaitoa ja lopulta puolet ja puolet, tyttö ei paljoa edes huomannut makueroa. Nyt juo täysin ainoastaan kauramaitoa.
 
Meillä 1,5v lapsi. Nyt on parhaillaan menossa "vieroitus" Nutri-juniorista ja vaihdetaan se kauramaitoon. Puurot teen kauramaitoon ja tulee todella hyvän makuista. Samoin ruokiin laitan sitä. Nyt siis olen tehnyt niin et ensin laitoin pulloon (juo vielä pullosta) puolet kauramaitoa ja puolet Nutri-junioria, ja pikkuhiljaa olen vähentänyt nutrin määrää, ja on jo muutama pullollinen mennytkin pelkästään kauramaitoa. Nyt on menossa viimeinen purkki sitä Nutri-junioria ja päätin, että enää en osta sitä! Tulee kyllä huima säästö! Pitää sit viel taistella tuon pullon jättämisen kans, mut se on sit vähän myöhemmin, kun tää maitoasia hoituu..
 

Yhteistyössä