2,5 vuotiaan iltaraivarit

  • Viestiketjun aloittaja väsynyt ja v***uuntunut
  • Ensimmäinen viesti
väsynyt ja v***uuntunut
Onko muiden lapsilla nukkumaan meno raivokohtauksia?

Meillä illat menee jotenkin näin:

Yövaatteet päälle, iltapala, hampaiden pesu. Sen jälkeen sänkyyn ja iltasatu. Tässä kohtaa isompi lapsi 4v. käy nätisti nukkumaan omaan sänkyyn. 2,5v on hetken sängyssä ja sitten alkaa show. Pomppii pois sängystä, kun viedään sänkyyn alkaa ulvomaan, pomppii uudestaan pois sängystä ja ulvoo. Tätä jatkuu pitkän aikaa kunnes jompi kumpi meistä vanhemmista hermostuu ja ottaa unilelun "arestiin". Muksu huutaa enemmän ja pomppii pois sängystä. Kun tämä ei auta niin lapsi joutuu itse jäähypenkille. Ulvominen pahenee. Lopulta se menee siihen, että me vanhemmat ja lapsi huudetaan kilpaa äänet käheäksi. Kumma, että esikoinen saa nukuttua siinä metakassa... Hyvät unen lahjat hänellä. Alkaa vaan keinot olemaan loppu tuon mein nuorimman uhmaikäisen kanssa. Ei vaan jaksaisi yhtään tätä iltarumbaa joka kestää joka ikinen ilta 1-2h riippuen miten väsynyt lapsi on jo valmiiksi. Nukkuvat siis omassa huoneessa ja mein huone on heti hein huonetta vastapäätä. Ovet aina auki ja välitilassa valo, jotta ei ole liian pimeää.

Joo täydellinen äiti tulee kohta murisemaan kun lapselle ei saa huutaa ja ei saa koskaan ikinä pinna palaa. No, meidän lapsista kumpikaan ei ole koskaan ollut helppo. Voimakkaan temperamentin omaavat molemmat. Mutta näillä paskamutsi fiiliksillä ajatuksiani lähinnä puran.
 
Hgg
Meidän 2-vuotias kanssa oli aika vedättäjä ja huutaen mennään välillä sänkyyn vieläkin. Mä tosin istun lapsen sängyn vieresssä kunnes nukahtaa. Mmeillä toimii parhaiten rauhallinen "äiti laskee kolmeen ja sitten äiti laittaa sun pään tyynyyn, jos et itse laita". Nykyään helpompaa, kun aina samalla tavalla mennään. Nykyään sanon vaan äiti laskee, ja siinä vaiheessa pää jo tyynyssä.

En muuten usko, että jäähy nukkumaan mennessä tai unilelun pois vienti auttaa nukahtamaan...
 
  • Tykkää
Reactions: lissukka.
samaan aikaan kirjoteltiin =). joo siis tosiaan itsekin luulen, että jäähylle joutuminen tossa tilanteessa on lapselle palkinto riekkumisesta. toi uudestaan ja uudestaan ja uudestaan sänkyyn palautus ois ehkä paras. Meill oli sama homma jokin aika sitten kaksosten kanssa, meni joku 2kk sitä riekkumista, nyt kohta 3v ja aivan rauhassa käyvät unille, kun vaan itse on siinä rauhallinen
 
"äiree"
Meillä tarvittaessa tuollaisissa ns. erittäin hankalissa tilanteissa tehdään, niin että laitetaan lapsi ulkokuistille jäähylle vähäksi aikaa. Ja kyllä sitten lapsi on jälleen kiltisti. Jos ei ole, niin ei kun takaisin pihalle ja katsotaan tilanne, onko lapsi jo rauhoittunut.
 
"xXx"
[QUOTE="äiree";28220528]Meillä tarvittaessa tuollaisissa ns. erittäin hankalissa tilanteissa tehdään, niin että laitetaan lapsi ulkokuistille jäähylle vähäksi aikaa. Ja kyllä sitten lapsi on jälleen kiltisti. Jos ei ole, niin ei kun takaisin pihalle ja katsotaan tilanne, onko lapsi jo rauhoittunut.[/QUOTE]

No kas kun ei sukkasilleen lumihankeen :/
 
"Eppis"
Meidän reilu 2v:n kanssa on ollut vähän samaa. Viivyttelyllään ja kiukutellaan vaikka kuinka väsyttäisi. Nyt pari viikkoa on taas sujunut. Saa tarran aamulla tauluun kun nukkumaanmeno sujuu ja lisäksi palautettiin vaan miljoona kertaa takaisin sänkyyn, eikä kolmen kerran jälkeen enää lainkaan otettu kontaktia vaikka kuinka yritti.
 
niinpä niin
Meillä on menty niin, että mies menee lapsen kanssa nukkumaan, ja jos ei ala asettumaan vaan menee ihan pelletouhuksi, joutuu käsivarren alle. Huutaa siinä hetken oikein sydäntäsärkevästi ja sitten ihan tyytyväisenä asettuu kun kysytään, että joko nukuttaa. Pikkupojassa on ainesta näyttelijäksi, joten tämäkin saattaa olla satua, joten välillä joutuu käsittelyn toistamaan.

Yleensä hoituu alle puolen tunnin. Mutta jos on jostain syystä mennyt univelan puolelle, nukuttaminen ottaa pitempään. Sitten on tasoiteltu päiväunilla ja nukuttu sillä tapaa vähän liikaakin, niin on alkanut taas onnistua. Nyt melkein 3-veenä on ruvennut välillä menemään ihan äänetikin maate.
 

Yhteistyössä