2,5 vuotiaan käytös/uhma

Moi!
Onkohan tämä nyt jotain voimistunutta uhmaa vai mikä poikaa on alkanut vaivata kun joka asiasta tarvii tapella, kiukutella ja huutaa? Kapuassa käynnit on ihan mahdottomia, kohta kylässäkään ei kehtaa käydä...heittäytyy maahan ja huutaa. On myös kovin äitiriippuvainen ollut viime aikana eli useimmiten äiti vaan kelpaa. Onko muilla tälläistä? Vai vaikuttaako se että oli kipeänä(nuhassa) ja nyt juuri parantunut? Itse asiassa kun mietin niin oli jo ennen nuhaa samanlainen, ehkä ei ihan noin paha.
 
Meillä alkoi kunnolla tuossa 1½v ja nyt poika pian 2v 8kk. Jospa meillä tuossa 3v alkaisi jo helpottamaan tai sitten ei. Uhma on muuttanut muotoaan. Yhteen väliin poika saattoi huutaa 15 min putkeen ja syy kohtauksen aiheutumiseen oli tosi pieni, mitään kontaktia häneen ei saanut. Nykyään se on enemmän takkuamista esim. pukemisessa jne.
 
Meillä tyttö 1v11kk ja nyt alkanut pikkusta uhmaa esiintymään.Ruoka ei mee aina niin hyvin kuin aikasemmin ja rattaisiin ei meinaa millään mennä ja tahtois vaan kävellä mikä onkin ihan hyvä juttu,mutta välillä saa tyttöä "tuuppia"selästä ettei jämähdä vaan paikalleen seisomaan että hitusen hankalaa on.Sisällä ollessaan ulkokengät on pakko jostain syystä pitää jalassa ja sit tehään kaikkee muuta kuten kuljetellaan tavaroita/vaatteita niin ettei meinaa sit löytyä.Kyllä se uhma tossa 3v helpottaa jonka jälkeen tulee 4v uhma. :eek:
 
Meillä toi uhma tapaus on jo kolmas tässä perheessä että "hiukan"alkaa jo uuvuttamaan,mutta yritetään jaksaa.Onneks ei painita näiden asioiden kanssa yksin.Jaksamisia siis vaan tosi paljon kaikille!!! :hug:
 
minusta "Uhma "sanana on väärä, mielestäni se pitäisi vaihtaa: pienen lapsen oma tahdon opettelua.. Mieleen tulee sellainen asia, että aikuiset ovat niin paljon korkeammalla kuin lapset ja jos heitä uskaltaa mennä uhmaamaan, niin hyvä tuu..
En tarkoita pahalla kenellekkään tätä,kuhan toin ajatukseni julki..

Ja juu, kotona minulla on ihan samanikäinen opettelija, että tiedän kyllä mistä puhutte =)
 

Yhteistyössä