2,5-vuotias lapsi söi purkista kerralla kaikki d-vitamiinitabletit!

  • Viestiketjun aloittaja "paniikki"
  • Ensimmäinen viesti
"paniikki"
Siivotessa purkki oli hetken pöydällä ja lapsi nappasi sen jossain välissä. Nyt tuli sanomaan "Söin kaikki pastillit". Apua, mitä liiallinen d-vitamiinin kerta-annos voi aiheuttaa??!
 
Nyt oot sit sen aikaa antamatta niitä minkä ajan määrän vetäs kerralla.. Tai niin meillä ohjeistettiin kun tyttö tykkäs deetipat vetää kerralla koko pullon...

Mutta siis aina tuollaisissa tapauksissa kannattaa itse soittaa myrkytyskeskukseen ja kysyä, koska toisen kokemus voi olla hälle hyvä muttei toiselle!
 
"paniikki"
[QUOTE="vieras";26883829]Paljonko purkkissa vielä oli? Pari ja parikymmentä on iso ero[/QUOTE]

15-20 on varmaan aika lähellä. Purkki on ostettu joskus alkuvuodesta ja melkein joka ilta on otettu pastilli.
 
"vieras"
miksi ihmeessä puhut lapselle pastilleista?
Eikös niitä jo lähtökohtaisesti voisi sanoa vaikka vitamiiniksi ja selittää että niitä ei saa ottaa yksin! Vaikka 2 v ehkä vielä ymmärrä sitä, niin sieltä se pikkuhiljaa tajuta lääkkeen ja pastillin eron :headwall:
 
"paniikki"
Perun puheeni, väärä hälytys! Lapsi puhui jotain omiaan. Tabletit oli tallella! Olin antanut yhden ja luulin jo jättäneeni purkin jonnekin, mutta näköjään lapsi puhui jostain muista pastilleista! Nyt helpotti!
 
"vieras"
[QUOTE="paniikki";26883892]Perun puheeni, väärä hälytys! Lapsi puhui jotain omiaan. Tabletit oli tallella! Olin antanut yhden ja luulin jo jättäneeni purkin jonnekin, mutta näköjään lapsi puhui jostain muista pastilleista! Nyt helpotti![/QUOTE]

No varmista ny mitä se söi, ettei ole jotkut oikeat lääkkeet menneet.
 
..
[QUOTE="paniikki";26883892]Perun puheeni, väärä hälytys! Lapsi puhui jotain omiaan. Tabletit oli tallella! Olin antanut yhden ja luulin jo jättäneeni purkin jonnekin, mutta näköjään lapsi puhui jostain muista pastilleista! Nyt helpotti![/QUOTE]

ethän vaan säilytä e-pillereitä yöpöydän laatikossa ym...mitä pastilleja se mahtoi syödä ..
 
"paniikki"
[QUOTE="vieras";26883922]No varmista ny mitä se söi, ettei ole jotkut oikeat lääkkeet menneet.[/QUOTE]

Ei ole menneet, koska kaikki lääkkeet säilytetään meillä kaapissa tosi korkealla.

Ja toiselle: E-pillereitä ei meillä käytetä, joten sellaisia ei missään pyöri... Ei mitään muitakaan nappeja. Ainoat tabletit mitä meiltä d-vitamiinien lisäksi löytyy on xylitoli-tabletit ja kalanmaksaöljytabletit ja ne on visusti jemmassa.
 
"paniikki"
"Söin kaikki pastillit" tarkoitti lapsen puheessa kaiketi "söin suun tyhjäksi pastillista". Sen yhden d-vitamiinipastillin minkä annoin.

Pastilli on meillä arkipuhekieltä. Nyt tajuan, ettei ole järkevää enää puhua pastilleista, mutta minkä sitä mahtaa sille mitä sanaa tottuu käyttämään. Pastilleilta ne näyttävät. Joku käyttää yhtä ilmaisua ja toinen toisenlaista.
 
100µg
Useissa tapauksissa äitien D-vitamiinin puute voi olla hengenvaarallista vastasyntyneelle. Uskomme, että rutiininomainen päivittäisten lisäravinteiden tarjoaminen läpi raskauden ajan vähentäisi merkittävästi sellaisten äitien määrää, joilla on selkeästi vajausta D-vitamiinista, joka taas vähentäisi siihen yhteydessä olevien vakavien riskien määrää heidän lastensa kohdalla.

Tässä kesäkuussa alkaneessa Suomalaisessa tutkimuksessa annetaan 500:lle vauvalle 2-vuotiaaksi asti 30µg D3-vitamiinia päivässä. HUS Internet - Etusivu

4000 IU/day (100µg/vrk( is recommended for pregnant women as safe and effective in producing a 50% reduction in many comorbidities of pregnancy such as preeclampsia and preterm labor. These results are from a randomized clinical trial done by Dr. Carol Wagner and Dr. Bruce Hollis of the Medical University of South Carolina. Dr. Wagner is interviewed here about that trial.
D*facts Pregnancy - YouTube

Euroopan Unionin elintarviketurvallisuuselin EFSA nosti D-vitamiinin turvallisena päiväannoksena pidetyn nuorten (11–17 v) ja aikuisten rajan 50 mikrogrammasta (µg) 100 µg:aan. Huippuvarovainen EFSA päätyi tähän tulokseen käytyään läpi uudet D-vitamiinitutkimukset. Vauvojen rajana on nyt 25 ja 1–10-vuotiaiden rajana 50 µg päivässä.
http://www.tritolonen.fi/index.php?page=articles&id=247

Lausunnossa mainitaan, että edes 250 µg päiväannoksella ei löydetty mitään haittavaikutuksia.
EFSA - Scientific Opinion of the NDA Panel: Tolerable Upper Intake Level of vitamin D


Imeväisille D3-tippoja: D-tipat, Minisun Drops, Bioteekin TEHO D-tipat, Disney tipat, Gefilus Tipat + D3, Rela Drops + D3, Biophilus Drops + D3 tai DeviSol Drops
 

Yhteistyössä