2,5kk vauva, tuttipullohygieniasta

  • Viestiketjun aloittaja Söpön pojan mami
  • Ensimmäinen viesti
Söpön pojan mami
Siinä se tulikin.
Pitääkö tuttipullo pestä ja keittää joka syötön jälkeen?

Mietin, että kun lähdetään päiväreissuun, riittäisikö että pesisin pullon kuumalla
vedellä ja astianpesuaineella joka syötön jälkeen ja antaisin siitä koko päivän syötöt?

Vai pitääkö ottaa 4 pulloa mukaan laukkuun?

Kuivattaakaan siis en pulloa voisi, kun se olisi laukussa.

Kokeneet äidit, mitä sanotte?
 
Riittää.

Esikoiselle keiteltiin alkuun pullot joka välissä, ennenkun väsyttiin siihen ja alettiin keittää vaan kerran päivässä.
Kuopuksen kanssa sitä oli vähän rennompi, ei tainnut tulla keiteltyä pulloja edes päivittäin..
 
"vieras"
Eikö se ohjeistus ole, että kerran päivässä keittäminen riittää? Ainakin rintapumpulle ohjeistus on tuo, että kerran päivässä keitto, ja jos käyttää useamman kerran samana päivänä peruspesu riittää. Eli ottaisin ottaisin yhtä monta pulloa kuin mitä reissu kestää päivissä. Ota lisäksi kuivauspyyhe, jolla kuivaat pullon.
 
Ota neljä puhdasta pulloa mukaan. Pulloon jää bakteereja, joten siitä ei saa useaan kertaan syöttää. Me oltiin juuri viikonloppureissussa, jossa huonommat pesumahdollisuudet kuin kotona. Kotona aina ensin pesen ja sitten keitän pullot. En päässyt reissussa joka syötön jälkeen keittämään pulloja, mutta pesin ne. Vauvalla (3kk) on nyt sen johdosta ollut vihreää kakkaa pari päivää eli jotain bakteereja on saanut. :/
 
Alle 6kk suositellaan pullot keitettävän, ja meillä keitellään tyyliin joka toinen päivä (käytössä 4 tuttipulloa). Pulloahan ei kannata syötön jälkeen pestä kuumalla vedellä, vaan huuhdella kylmällä ensin, ja sitten vasta pestä kuumalla. Maito "palaa" helposti kiinni pulloon. Näin pullon käyttöikäkin on pidempi.
 
"vieras"
Jostain luin tutkimuksen,että niissä keitetyissä pulloissai oli sama bagteeri kanta kuin keittämättömissä pulloissa jotka oli pesty hyvin. Eli molemmissa aivan olematon.
Ihan turhaa niitä keittelee.
 
[QUOTE="vieras";26354285]Jostain luin tutkimuksen,että niissä keitetyissä pulloissai oli sama bagteeri kanta kuin keittämättömissä pulloissa jotka oli pesty hyvin. Eli molemmissa aivan olematon.
Ihan turhaa niitä keittelee.[/QUOTE]

Minä koin että on vähemmän vaivaa pullojen keittämisestä, kuin pullojen pesemisestä.
 
Ota neljä puhdasta pulloa mukaan. Pulloon jää bakteereja, joten siitä ei saa useaan kertaan syöttää. Me oltiin juuri viikonloppureissussa, jossa huonommat pesumahdollisuudet kuin kotona. Kotona aina ensin pesen ja sitten keitän pullot. En päässyt reissussa joka syötön jälkeen keittämään pulloja, mutta pesin ne. Vauvalla (3kk) on nyt sen johdosta ollut vihreää kakkaa pari päivää eli jotain bakteereja on saanut. :/
Vihreä kakka voi johtua myös, et vauvalla on ilmavaivoja. Varsinkin jos ei ripuloi ja voi muuten vallan mainiosti.
 
Ei hyvänen aika sitä pulloa nyt tarvii joka välissä keitellä
Normaalit bakteerit auttavat vauvan vastustuskykyä kehittymään normaaliksi.
Liialla hygienialla saa aikaan vain allergioita.

Ihan pienen vauvan (1-2vko) pullot kannattaa keitellä kerran päivässä.
Sen jälkeen 2-3 päivän välein 3kk ikään asti. Siitä lähtien pesu riittää.

Vähän maalaisjärkeä kehiin =)

Vihreä kakka jota Lilli88:n vauva oli tehnyt johtuu todennäköisesti jostain muusta kuin pulloon jääneistä bakteereista, esim. reissustressisstä.
 
täällä...
Hei, mä en oo keittäny ku pari ekaa viikkoa ja vauva nyt 3kk ...joskus jopa vaan huuhtelen pullon ja laitan uutta maitoa siihen..eikä oo kukaan neljästä lapsesta kuollu vielä,,,ekalle keitin joka välissä ja varmaan sen puolvuotta!nykyään ei kyllä tartte edes pahemmin keitellä,niin ainakin meijän neuvolatäti sano!
 
:O
Miksi lapselle pitää antaa ruoka steriloidusta pullosta?
Onko ruokakin steriiliä tai äidin tissi?
Ja miksi pullo pitää kuivata?
Maito pitää antaa steriloidusta pullosta koska pullon pinnalla saattaa olla haitallisia bakteereja jotka lisääntyvät räjähdysmäisesti lämpimässä maidossa.
Korvikemaito on steriiliä, samoin kuin äidinmaito silloin kun se on vielä rinnassa, rinnasta ulos tullessaan se on niin vähän aikaa kosketuksissa nännin kanssa ennenkuin se on vauvan mahassa että bakteerit eivät kerkeä lisääntymään.
Pullo pitää kuivata koska bakteerit lisääntyvät kosteissa olosuhteissa voimakkaammin kuin kuivissa.
 
Meillä alettiin pullosta juomaan noin 3kk ikäisenä. Pari viikkoa jaksoin keittää pullot joka päivä, sitten ehkä pari kertaa viikossa. Nyt vauva 5kk ja keitän pullot ehkä kerran parissa viikossa. Normaalilla astianpesuaineella tiskaan käsin syötön jälkeen..
Riippuu vähän tietysti mihin vauvan vatsa on tottunut. Jos tottunut tähän asti juomaan täysin steriileistä pulloista niin voihan se olla että tulee vatsavaivoja jos ei keitäkään pulloja..
Kyl mä ottaisin kuitenkin puhtaita pulloja mukaan jokaiselle syöttökerralle oman, käy ehkä helpommaksi kun ei reissussa tarvitse sählätä pullojen pesun kanssa. :)
 
Alkuperäinen kirjoittaja Ohi män;26354722:
Onhan ne pullot kuitenkin pestävä ennen keittämistä, tai muuten vain poltat maidon proteiinit kiinni pulloon. Vai mikä tässä oli ajatus...?
Tottakai pesasin pullot ensin. Mutta kun lapsi oli pieni, koin helpommaksi keittää pullot ja tutit, kuin alkaa huolella jynssäämään. Siellä ne kattilassa pöhisi ihan itsekseen :)
 
"Minttu"
Synnytyssairaalassa sanottiin mulle, että pari kertaa voi (vastasyntyneelle) antaa samasta pullosta niin, että vain huuhtelee ensin kylmällä ja sitten kuumalla vedellä käytön jälkeen. Parin käyttökerran jälkeen kehotettiin tiskaamaan tarkemmin ja keittää piti "silloin tällöin". Näin olemme toimineet ja hyvin on mennyt. Nykyään keitämme pullot ehkä kerran viikossa tai jopa kerran kahdessa viikossa (vauva 8 kk) ja muulloin vain tiskaamme ne, joskus vain huuhtelemme. Matkoilla tiskaamme pullot, jos on mahdollista, muuten vain huuhtelemme pullon ja tuttiosan kunnolla ja kuivatamme esim. talouspaperilla (ja kunnon tiskaus heti kun on mahdollista). Hygienia on toki hyvä ja tärkeä asia, mutta liiallisuuksiinkaan ei pidä mennä. Maalaisjärkeä käyttämällä pääsee jo pitkälle.

Joku täällä epäili vihreän kakan johtuvan huonosta pullohygieniasta, mutta en usko siihen teoriaan, en ole ainakaan koskaan kuullut että vihreä kakka voisi johtua pullosta tulleista bakteereista ja etsin viime syksynä tästä asiasta tietoa paljonkin. Vihreä kakka voi johtua monesta asiasta, kuten allergiasta tai siitä, että vauva saa vain etumaitoa, jos ei ime tarpeeksi pitkään, jotta se rasvaisempi maito pääsisi herumaan. Rota-rokote sai meillä myös vihreän kakan aikaiseksi.
 
"pop"
Korvikemaito on steriiliä, samoin kuin äidinmaito silloin kun se on vielä rinnassa, rinnasta ulos tullessaan se on niin vähän aikaa kosketuksissa nännin kanssa ennenkuin se on vauvan mahassa että bakteerit eivät kerkeä lisääntymään.
Äidinmaito EI ole steriiliä, vaan itseasiassa niin täynnänsä hyviä bakteereja, ettei sinne huonoja sekaan mahdukaan. Ja nännin ihorauhaset tuottavat puhdistavaa eritettä nännin ympärillä. Seuraus, eli maidon puhtaus oikein, faktat väärin.

Asiasta:
Ottaisin 4pulloa, koska vauva voi reissussa altistua muutenkin vieraammalle bakteerikannalle. Kiinteiden alettu ei niin tarkkaa ja likaa saisi ollakin asteittain enemmän 6kk eteenpäin, jottei tulisi allergioita... sitä ennen tavan flunssabakteerikin voi viedä teholle pikkasen, jotta en ottaisin riskejä, varsinkaan jos lapsi on korvikkeella, eikä saa siis vasta-aineita mistään.
 
"vieras"
"Ei hyvänen aika sitä pulloa nyt tarvii joka välissä keitellä
Normaalit bakteerit auttavat vauvan vastustuskykyä kehittymään normaaliksi.
Liialla hygienialla saa aikaan vain allergioita."

Ai että ruokamyrkytyksiä aiheuttavilla bakteereilla kasvatetaan pullolapsen vastustuskykyä? No pitäähän sitä kai korvikelastenkin saada maidosta omat basiliskonsa...
 

Yhteistyössä