2-vuotiaan unet

onko muiden pian 2-v lasten unet muuttunet levottomammiksi?meillä mennään omaan sänkyyn hienosti nukkumaan,mutta jo tunnin päästä istuu ja huutaa unessa,nukahtaa pian uudelleen mutta jo ennen puolta yötä kömpii viereemme,siinä sitten nukkuu kainalossa aamuun asti.Ennen nukkui hyvin omassa sängyssä ilman huuto kohtauksia.
 
Onko teillä tullut jotain muutoksia perheessä, hoidossa tai muussa päivittäisessä elämässä tms.?
Meillä yöt ovat muuttuneet levottomaksi silloin kun on ollut jotain muutoksia, esim. hoidon aloitus, pikkusisaruksen syntymä, paljon tapahtumia päivässä (esim. paljon vieraita, mummolareissu tai muuta hälinää) jne.
 
Meillä kävi juuri niin lähellä 2v. ikää, että unet muuttui oleellisesti. Neiti heräili jo tunnin päästä ja muutenkin levottomuutta sillain, että tuli meidän viereen. Aluksi se sujui hyvin, kun tyttö nukahti siihen ja nukkui vieressä (ahdasta tietysti, kun levottomana potki jne)...mutta 2v. iässä sitten alkoi mennä ihan mahdottomaksi eli tuli viereen, muttei saanut unta ja pyöri ja hyöri ja saattoi lähteä vaeltamaan pitkin huonetta. Ja heräsi jo 05.00 aikaan. Ihan poikki olin jo.

No sitten neuvolasta saatiin erinäisiä ohjeita, miten tulisi toimia. No meillä toimi aivan yllättäen se, että kun neiti lampsi meidän sänkyyn, niin ei muuta kuin takaisin, vaikka huusi kurkku suorana. Rauhoittui sillä, kun vain sanoi, että sinä et pysty saamaan unta äidin ja isän vieressä ja nyt on yö ja nyt nukutaan. Ja sitten toivotin kauniita unia. Rauhoittui siihen ja nukahti ja aamuun saakka nukkui. Nyt ei enää edes herää, vaan nukkuu aamuun saakka 07-08 saakka omassa sängyssä ja jaksaminen muuttunut itsellänikin hirveästi.

Perhetyöntekijä soitti ohjeita ja olisi tullut käymään, mutta meillä menikin näin helposti. Kahteen vuoteen olen nukkunut täysiä öitä :).
 
Voiskos Pepsukka81 kertoa hieman noita "neuvolan erinäisiä neuvoja". Meillä alkanut tuo ihmeellinen klo 6 äidin viereen lompsiminen. Unta pitäisi riittää tuonne seitsemään asti kun klo 20 mennään illalla nukkumaan. Toisinaan nukutaan kyllä sinne kahdeksaankin. Ollaan ihan hiljaa kannettu takaisin omaan sänkyyn, toisinaan jää heti, toisinaan viidennellä kerralla ja joskus sitten vaan alkaa riisua ja menee potalle ja hakee päivävaatteet. Eli voiskohan olla vaikka jo sitä, että uni tuli täyteen? Päikkärit meillä nukutaan 12-14 välillä.
 
Meillä tyttö siirtyi omaan huoneeseen n. 1v4kk iässä ja pääsääntöisesti nukkuikin yöt ihan putkeensa :) Mutta kieltämättä juurikin tuossa 2v iässä alkoi heräämään jo puolen yön tietämillä ja juoksi meidän viereen. Ja samoin sen ajan mitä nukkuu omassa sängyssä, itse herään usein siihen kun tytön pää kopsii milloin ties minnekin. Ja samoin vielä muutama kuukausi sitten suostui nukahtamaan omaan sänkyyn, mutta nykyään se ei onnistuisi kuin itkun kanssa (ja äidin sydän ei anna myöten ;) ). Tokihan ongelma tietenkin nyt on tuo, että tyttö nukahtaa eri paikkaan (meidän sänkyyn) kuin mistä yöllä herää...

Meillä on myös hirmu vähäuninen tapaus, eilen meni nukkumaan vartin yli kymmenen (samaan aikaan kuin äiti) ja heräsi puoli seitsemän (samaan aikaan kuin äiti), kieltämättä en laittaisi pahitteeksi jos hieman enemmän koisisi, päikkärikin kun tuppaa nukkumaan korkeintaan pari kertaa viikossa.
 

Yhteistyössä