2009 Joulutontut!!!!

Juhlat on juhlittu ja kohta pääsee taas perusarkeen kiinni, kun kerhot ja koulut alkavat lapsilla :) . Meidän poika on hyvin rauhallinen pakkaus, ei paljon turhista huutele. Seuraava neuvola on 5.pvä ja silloin on varmasti jo saavuttanut syntymäpainonsa, sen verran tiuhaan tankkailee tissillä.
Ulkoilemaan ollaan päästy pari kertaa, kun pakkasta oli vain asteen verran. Eilenkin kyllä pakkasin poitsun vaunuihin rakettien ampumisen ajaksi, vaikka pakkasta oli 12 astetta, hyvin pärjäsi sen kymmenen minuuttia.
Hyvää alkanutta vuotta kaikille ja toivottavasti mukaan tulee lisää joulutonttusia :heart:

motherof5
 
En kerenny kirjoittelemaan tuonne odotuspuolelle, joten ajattelin hypätä mukaan tässä vaiheessa jos sopii? :) Elikkäs meijän pikku-ukkeli syntyi 22. joulukuuta. Laskettu oli 15. päivä, joten viikkohan siinä malttamattomana kerettiin kärvistellä.. Synnytys oli nopea ja hyvin oon toipunu. Painoa oli vaan 2760g, mutta nyt on jo lähes sen 3kg. Viikko ollaan oltu nyt kotona ja mukavasti on lähteny arki rullaamaan, tosin mahavaivat on alkanu viime päivinä tosissaan pojalla vaivaamaan.. Esikoinen tämä meille siis :)

Ja vielä uudenvuoden toivotukset kaikille! :)
 
Seurailin teidän keskusteluja jo syyskuusta asti, mutten saanut aikaiseksi silloin osallistua keskusteluihinne. Tutuiksi olette kuitenkin tulleet ja olisi mukava tulla nyt mukaan, kun vauva-arjessa tulee kaikenlaisia ajatuksia mieleen, joita olisi kiva jakaa muiden kanssa.

Elikkäs olen 32 v. äippä Päijät-Hämeestä ja meidän perheeseen kuuluu 3 lasta (poika -03, tyttö -06 ja tyttö -09), minä ja mies 33 v. L.a. oli 22.12.09 ja monien muiden tapaan kovasti pelkäsin vauvan syntyvätn jouluaattona. Niinhän siinä sitten kävi eli jouluaattoona vähän yli klo 3 lähdettiin PHKS:iin :). Aluksi kotona supisteli 4-7 min välein hieman kipeästi ja kun nousin lueskelemaan, että missäs vaiheessa sitä pitikään lähteä sairaalaan, meni lapsivedet hallitusti lorottelemalla, ilman "vesivahinkoa" :LOL: . Vauva syntyi 16.59. Vaikka ennakkoon harmittelin sitä, jos joutuisi olemaan aaton sairaalassa, ei se siinä tilanteessa harmittanut yhtään. Päästiin kotiin jo 26.12. ja vietettiin vielä uudelleen joulua silloin.

VAuva on toetenkin maailman suloisin, kuten kuuluukin jokaisen äidin mielestä olla. Paino oli vielä maanantaina laskussa, mutta toivottavasti nyt olisi noussut, kun maitoakin tuntuu tulevan. Imetys on ollut kahden aikaisemman lapsen kohdalla ongelmallista, korviketta on kulunut. Nyt olen päättänyt ottaa härkää sarvista ja perehtyä imetykseen paremmin ja yrittää enemmän, järki säilyttäen kuitenkin. Oma toipuminen on ollut nopeaa.

Tulipas tekstiä.... vertaistuen tarvetta ilmeisesti :)

Pimienta 77 ja tonttutyttö 9 pv
 
Tervetuloa uusille ja onnittelut joululahjoista, varsinkin Pimienta77:lle, sait kirjaimellisesti joululahjan :)
Mä täällä yritän siivoilla ja kuluttaa aikaa, harmittaa kun on niin kovat pakkaset ettei pikku- ukkoa voi viedä ulos. Kiva että tuli kunnon talvi, mutta pienempikin pakkanen riittäisi.
Miten teillä joilla on muitakin lapsia, ovat sisarukset suhtautuneet uuteen tulokkaaseen? Meillä kaikki neljä tyttöä olisivat koko ajan silittelemässä ja pussailemassa pikkuveljeä. Välillä täytyy jo sanoa, että vauvalle pitää antaa nukkumis- ja syömisrauha ;) Vaipanvaihdossa on aina vähintään kaksi uteliasta siskoa...
 
Minakin hyppaan mukaan tanne kun tuo kerhoilu ei oikein ole mun juttu. meilla ollaan jo 6 viikkoisia. kauhean nopeaan nama kasvavat. Tyttohan syntyi siis 21.11. Nyt olen kiireessa tassa, mutta tulen myohemmin kirjoittelemaan uutisia.

refluksi onko kenellakaan kokemuksia? Vahan epailen, etta meilla olisi...
 
:wave: tervehdys täältäkin :)

Meidän poika syntyi 14.12. klo 17.11 rv 41+1 ja painoa oli 3478g ja pituutta 49cm, päänympärys 35cm. Tuolloin 14 pvä oli aamulla vielä ultra jossa lääkäri sanoi että vauva on just just 3100g ja varattiin keskiviikolle käynnistys aika. Kohdunsuu oli jo 3cm auki ja lääkäri härnäsi vielä sitä. Päästiin kotiin, hain lapset hoidosta ja samalla tuli kipeä supistus ja toinen perään. Sanoin miehelle et mee vaan töihin, varmaan soitan tunnin päästä et tule takas. No, tunnin kärvistelin kotona ja soitin miehelle että tuu vaan kotiin. Lapset takas hoitoon ja eiku sairaalaan takas :D

Sairaalaan mentäessä olin jo 5cm auki. Tippa käteen strepton takia ja kiikkuun istumaan, ei siinä kiikussa kyllä pitkin istuttu kun tuli tukala olo. Menin sänkyyn ja kätilö puhkasi kalvot, lapsivettä todella vähän vaikka ultrassa näytti että normaalisti! Alkoi ponnistuttamaan kauheasti mutta oli puo senttiä vielä reunaa jäljellä jota kätilö koitti sormella hieroa pois. Tuo oli niin tuskainen vaihe että voisin sanoa että kipeintä teki koko synnytyksessä vain tuo!!

Ponnistusvaiheessa (jonka kesto 4min :D ) kun vauvan pää oli jo ulkona, napanuora oli todella tiukasti kaulan ympärillä, vauva päätti kääntyä ylösalaisin!! Vauvalla oli kasvot ylöspäin ja kätilöille tuli kiire. Toinen painoi mahan päältä ja minä ponnistin, toinen leikkasi napanuoran kaulan ympäriltä ja samalla tökkäsi minuun niillä saksilla häpyhuulen viereen johon sain kaksi tikkiä :/ Tuntui tuskastuttavan pitkältä tuo aika ja eritoten se että näki kätilöistä miten ne säikähti sitä tilannetta.

Kun vauva oli mahani päällä, hän pissasi ja kakkasi suoraan päälleni :D :LOL: Tämän jälkeen isä sai leikata lopun napanuoran. Napanuora oli todella lyhyt, en muista nyt mittaa.

Kotona hoitaa vauvaa kaksi innokasta isoasisarusta, tyttö -05 ja poika -07. Mustasukkaisuutta ei ole ollut, ehkä vähän liian innokkaita vain :heart:

30.12 kävi terveydenhoitaja toisen kerran kotona, vauvalla tuolloin painoa jo 3910g.

nedee ja suloinen poika 21päivää :heart:
 
heippamoikka!

kuten moni muukin näköjään, seurailin odotuspuolella välillä tiivistikkin. nyt kun tuo pieni poika on tullut maailmaan niin ehkä tuleekin jotain mieltäpainavia ajatuksia ja meinaan kyllä jakaa huoleni tänne!

synnytys meni hyvin, puolimetrinen ja 3,5 kg kaksiviikkoinen pötkäle tuolla vaunuissa nyt inisee <3

onko teidän muruillanne vielä minkään näköistä rytmiä?
 
Ihanan hiljaista, isommat lapset mummolassa kun tänään käytiin ukkelin kans lastenvalvojan luona ja pikkupossu nukkuu. :heart:

Aurinko paistais ulkona ja tekis niin mieli mennä ulos pikkasen kanssa, mutta taidan nauttia tästä ihanasta hiljaisuudesta ja lepäillä, ehtii sitä myöhemminkin mennä.

meemee ja pikkupossu 3vko
 
Tänään käytiin neuvolassa pikku tontun punnituksessa jo toista kertaa. Paino oli jo lähes syntymäpainossa, joten tyttö kasvaa kuten pitääkin. Pituuttakin oli jo venynyt 1,5 cm... liekö kasvua vai ihan vaan mittavirhettä.... nyt ikää on 11 pv, eka punnitus oli 6 pv:n ikäisenä. Kotikäynnille ei terkkatäti voinut tulla, kun ei ole (?) vaakaa (?).

Eilen kävin ostamassa sähkökäyttöisen rintapumpun, josko sillä saisi kiihdytettyä maidon tuotaantoa. Mulla oli ennestään Ainu käsikäyttöinen (tosi huono) pumppu, millä tuli vaan rinnat kipeäksi, mutta nyt tuolla Aventilla tuntuma oli tosi erilainen. Eipä silläkään kuitenkaan montaa milliä maitoa irronnut. Onko jollakin kokemusta, että alkaako ajan kanssa pumppaushomma toimia?

Meillä vauvan sisarukset ovat toistaiseksi suhtautuneet hyvin vauvaan. Ei ainakaan vielä ole mitään ihmeempiä mustasukkaisuuksia ilmennyt. Haluavat kovasti pitää vauvaa sylissä ja 4v. isosisko on ottanut tehtäväkseen vauvan hiusten (niiden muutaman haivenen) harjaamisen. Vauvalle myös piirretään jatkuvasti ihania piirustuksia. :heart:

Pientä haastetta tuon nimen valinnan kanssa. Pojalle olisi ollut nimi jo melkein varma, mutta nyt tälle tytölle riittää pohtimista. Muutama hyvä vaihtoehto on mielessä, kun vaan vielä niistä osattaisiin valita. No ristiäisiä ollaan suunniteltu vasta helmikuun loppupuolelle, joten vielä aikaa on miettiä.

Kiva lueskella teidän synnytyskertomuksia... kaipa sitä jotenkin käy samalla läpi omaa kokemustaan. Sain tänään nlasta äitiyskorttini ja siihen oli merkitty synnytyksen kestoksi 3h40 min, ponnistus 19 min ja jälkeiset 16 min. Sairaalassa kuitenkin oltiin 13 h ennenkuin vauva syntyi. Kivunlievityksenä mulla oli ilokaasu, jota vetelinkin kuin viimeistä päivää :LOL: . Muuten synnytys eteni normaalisti, mutta ponnistusvaiheessa supistukset heikkeni ja sain vielä viimehetkellä oksitosiinitipan kiihdyttämään supistuksia. Ponnistusvaiheessa tuntui kyllä että berberi repeää vähintääkin kahtia |O ja sain siinä pusaamisessa I asteen repeämän, johon 3 tikkiä. Ei mikään paha repeämä verrattuna esikon aikaiseen epistomiaan + III asteen repeämään. Istuakin pystyin heti. Vauva ehti kakata juuri syntymän hetkellä, joten pään synnyttyä ryhdyttiin vielä puhdistamaan hengitysteitä. Mutta mahtava kokemus jälleen.... mulla on joku kieroutunut suhde synnyttämiseen, kun koen sen aina SUURENA saavutuksena..... ja sitähän se kyllä onkin :)

Nedeellä on ollut kyllä aikamoiset loppumetrit synnytyksessä. Onneksi päättyi kuitenkin lopulta hyvin.

Oih, mäkin haluisin jo ulos kärryttelemään. Kunpa vaan pakkanen vähän hellittäis sitten kun meidän Tonttusella on ulkoiluun suositeltava kaks viikkoa ikää.

Pimienta77 ja Tonttutypy 11 pv
 
täällä myös yksi :wave:

saimme tytön 13.12.09. ja olisi mukava jatkaa palstailua täällä, esikoisen kanssa kuitenkin tulee monta kysymystä mieleen...
mutta toisella kertaa enemmön, neiti kutsuu :heart:
 
Moi!

Tulempas minäkin mukaan keskusteluun, tuolla odotuspuolella olinkin joulukuisten mukana, mutta nyt on ylimääräinen aika ymmärrettävästi vähissä niin en ole ehtinyt kirjoitella.
Jospa nyt kuitenkin yrittäisin yhdellä kädellä vauva kainalossa kirjoittaa ;)

Elikäs tyttömme syntyi 4.12. (40+0) , mitoiltaan 3020g ja 49 cm.
Arki on lähtenyt ihan hyvin käyntiin, tosin masuvaivoja on ollut alusta asti melko paljon. Valveillaollessa suurin osa ajasta itkeskellään :( En oikein tiiä onko ilmavaivoista johtuvaa vai olisiko refluksia?! Kun tyttö kovasti nieleskelee ja vääntelehtii huudon aikana. Jonkin verran myös pulauttelee..

Rintamaidolla enimmäkseen on menty, nyt lisänä myös korvike kun maito jostain syystä vähenee ja vähenee..
Mites te muut jotka myös pullosta annatte, keitättekö pullot joka käytön jälkeen vai esim. vain kerran päivässä? Tuntuu et kaikki aika vauvan nukkuessa menee pullojen pesuun ja keittämiseen, kun lisäksi käytän rintapumppua ja sitäkin saa pestä ja keittää joka välissä.

6-vuotias isosisko on suhtautunut yllättävän hyvin vauvaan, auttaa kovasti eikä ainakaan vielä ole näyttänyt mustasukkaisuutta :)

Harmittaa nämä kovat pakkaset, vain kerran on päästy vaunuilla hetkeksi ulos! Pää hajoaa tänne neljän seinän sisään :eek: Eikä loppua pakkasille näy ainakaan täällä missä me asustelemme.

Nyt pitää mennä, palailen taas!

takhisis & pikkutontu 1kk+1pv
 
täällä minäkin! :wave:

Takhisis, täälä on ohjeistus pumpun kanssa että huuhtelu ja pieni pesu joka käyttökerran jälkeen ja kerran päivässä keitto. pullot pitäs keiittää joka kerran jälkeen.. mut tiedä soit jos heti käytön jälkeen pesee kunnolla niin luulis niillekki riittävän kerran päivässä?

Meillä poika synty 6.12, synnytyksen kesto 13h ja rapiat, ponnistusaika 5min ja jälkeisvaihe 6min. masua on ny vääntäny enempi ku olin ab-kuurilla mutta ei mitään koliikkiin viittaavaa kumminkaan vielä.
Isommat hoivaa pientä, mustasukkaisuus ilmenee kuuroutena käskyille ja aivojen narikkaan jätöllä.

me päästiin kolmannen kerran tänää ulos, katsoo jos tuossa myöhemmin kävis uudestaan, viimein pakkasta alle 10 astetta. tosin tuo lumimäärä vaikeuttaa vaunuilla liikkumista.
 
Meilla on taalla -25 eika paasta ulos vaikka mieli tekisi. Oltiin tanaan kuiytenkin 6 viikkoistarkastuksessa ja tyton mitat olivat 58 cm/5550g/38,5cm. Syntyessahan nuo olivat 54/3850/35. Eli hyvin oli tytto kasvanut. painossa meni jo keskikayran ylikin. Esikoinen oli meilla huomattavasti pienempi ja painoi samassa kontrollissa kilon vahemman. Potra ja ponteva tytto siis.

Mina lopetin joulumna pumppaamisen ja korvikkeella meilla siis mennaan. nyt loysin vasemmasta rinnasta kyhmyn. voisiko olla viela joku maitorauhanen tukossa vai pitaako jo huolestua?
 
minäkin voisin tänne taas pinoutua, kun kerhoilu on mulle vähän vierasta. kovasti on ollut opettelua tämä vauva-arki ja valominen, täällä myös kamalat ilmavaivat ja minäkin epäilen refluksia. sen enempää en nyt ehdi kirjoittaa, poika kaipaa ruokaa.

poika syntyi siis 28.11.2009 klo 15.24 rv 38+6 synnytys oli hyvä kokemus, mitat oli 50cm 3280g, pipo 33cm 8, 9, 10 pistettä.

haltia ja peikkopoika 5vk 4pv

niin ja minä olen 25 v ja lapsi on molempien eka. mies täyttää tänään 42,
 
Heippa,

Minä täällä myöskin...meillä siis neiti syntyi rv 36+4 3660g 50cm, paino on nousu suunnassa mutta hitaasti hitaasti. Eli meillähän tuo tilanne on että melkeinpä alusta asti on menty korvikkeella, eli imetys ei meillä onnistunut ollenkaan ja muutaman ekan viikon sain annettua pumpattua maitoa mutta sitten sekin päätti tyrehtyä.
Todennäköisin syy hirveä stressi kun tyttö alkuunsa on ollut tässä useamman viikon sairaalassa erilaisissa tutkimuksissa. Eli tähän mennessä todettu pehmeä kurkunpää (korjaantuu iän myötä), mutta sitten neidillä on hiilidioksidi arvot jatkuvasti koholla ja sitä ei lääkärit osaa kertoa mistä johtuu, joten nyt sitten ollaan kotona ja käydään välillä kontrollissa ja muutamia tutkimuksia kait on tulossa lisää...

Mutta se mikä huolettaa tällä hetkellä niin neiti tahtoo panttaa kakkaa sitten ihan huolella, eli alkuunsa tuli joka vaippaan, sitten harveni muutaman päivän välein, sitten neljän päivän välein ja on sitten kuudes päivä menossa kun ei ole näkynyt.

Kokeiltu on mallasuutetta, rela tippoja, hierontaa ja "kakkajumppaa", kuumemittarilla avustusta, lämmintä kylpyä...et jos jollain vielä ehdotuksia niin mielellään ja kiitollisena on vastaan :eek:

Uusiin myös kiva tutustua :wave:

Firesun ja tytteli 7vko

niin ja lauantaina olis ristiäiset eikä nimeäkään ole vielä päätetty...taitaa tulla kiirus :whistle:
 
Heippa kaikille!

Mäkin voisin ilmoittautua mukaan tässä vaiheessa. Eli seurasin suurella mielenkiinnolla joulukuisten palstaa, mutta en viime metreillä kerennyt mukaan. Löysin palstan vasta mammaloman alettua :)

Meidän poika syntyi 11.12 klo 23.19 viikot 40+1. Mitat olivat 3970g, 53cm ja pään ympärys 35,5cm. Synnytys oli hieno kokemus ja kaikki sujui onneksi hyvin. Aamuyöllä neljän aikaan meni lapsivedet (elokuvatyylillä :LOL: ) ja sitten olimmekin kotona seuraavat 11 tuntia kun ei supistellut säännöllisesti ja jos supisteli niin ei ainakaan tehnyt kovin kipeää. Sairaalassa menimme ensin päivystykseen käyrälle tarkastamaan pienen vointi ja tunnin jälkeen ehdottivat, että jos menisimme vaikka kävelylle tai jotain. Palasimme sairaalaan 40 minuutin päästä ja silloin pääsimme synnytyssaliin. Saimme ensin salin, jossa oli amme. Lilluttelin siellä 1h 30min, jonka jälkeen supistukset tulivat jo niin kovin, että pyysin lievitystä tuskaan. Epiduraalia ennen olin 4cm auki ja sen vaikutus kesti noin tunnin. Tämän jälkeen olinkin sitten jo 9cm auki ja sain vielä onneksi toisen annoksen epiduraalia. Sitten rupesikin jo ponnistuttamaan ja 29 minuutin ponnistamisen jälkeen poika olikin maailmassa :heart:

Nyt siis kohta neljä viikkoa vanha pikkuinen kotona ja eilen käytiin neuvolassa. Nyt mitat ovat jo 4755g, 57,5cm ja pään ympärys 37,5cm. Eli hienosti kasvaa :) Pelkällä rintamaidolla ollaan menty ja meillä ongelmaksi on ehkä muodostunut liika tuotanto. Tästä aiheutuu hotkimista ruokailun yhteydessä ja pieruvaivoja tämän jälkeen. Mutta muuten arki lähtenyt käyntiin kivasti ja nukutaankin joka toinen yö ja joka toinen yö valvotaan...Mutta tätähän tämä vielä on :D

Ja siis meilläkin molempien esikoista hoidetaan suurella innolla ja ihmetyksellä.
 
Heippa - täällä ollaan myös :wave:

Toissapäivänä tuli neidille 1 kk ikää... paino nousee vähän nihkeästi ( kun syntymäpainokin oli alhainen, 2780g :ashamed: ) ja se surettaa äitiä. Äidille iski sitten rintatulehdus josta ollaan nyt toipumassa, onneksi. Eikä kuumekkaan noussut kuin 38.2 asti, ja sekin oli tarpeeksi tuskaa. Neuvolasta sain lainaksi pumpun ja olen sillä tyhjentänyt rintojani. Kovin paljon ei pumpulla heru ( saan 50 ml noin puolessa tunnissa ) ja rinnalla roikutaan koko ajan... musta vaan tuntuu ettei tää mun maito riitä :ashamed: :'( . Eilen aloitin korvikkeen annon ja sitä menee puolen tunnin imettämisen jälkeen 50 ml ihan heittämällä, eli nälkä on ja kova! Surettaa, että en oo tämän parempi imettäjä :( - mutta jos tuntien roikkuminen rinnalla ei riitä sekään tyydyttämään poloisen ruokahalua, niin pakko se on antaa lisäravintoa.

Olen vaan ollut jotenkin järkyttynyt kuinka imetys"fanaattinen" tää maailma on! :eek: Ja on lohduttavaa huomata, että se imettäminen ei olekaan niin helppoa kaikille. Hyviä äitejä ollaan... ruokitaan sitten lasta miten vain. :heart:

Täällä on unirytmit pepullaan... nyt tää äiti lähtee suihkuun kun vielä kerkeää. Kiva että vanha jengi on täällä taas :flower: . Tuonne kerhon puolelle en oo vielä osannu kirjoitella mitään.

Mukavaa pakkaspäivää kaikille! :flower:
Killi ja rinsessa 1 kk 2 pv :heart:
 
Firesunille pikana että keitä vettä, ota sitä kahvikupillinen (semmonen pieni, noin desi) ja laita sinne 4 kuivattua luumua. anna olla yön yli ja aloitus annostus on 2tl. tätä käytetään täällä lastenteholla jossa hoidetaan myös keskosia ja heillekkin käytetään tuota.

Josta aasinsillalla voin kertoa etttä eilen Juho meni kipeäksi, itki lohduttomasti, ja 9 aikaan illalla totesin että toisen puoli palleista on pojulla turvoksissa ja sinertää, sikäli vaatteet päälle ja lääkäriin, alle 2h siitä kun oltiin sairaalassa oli poika jo leikkaussalissa. tällä hetkellä ite oon piipahtamassa kotona ja hakemassa tavaroita, poika on uudessa leikkauksessa. nivustyrä ja ehkä kuoliossa oleva kives on diagnoosi, selvinnee tuossa jahka poika tulee pois leikkaussalista.
 

Yhteistyössä