2010 ELOKUISET IPANAT

Heippuli taas pitkästä aikaa:D

Meillä menee nyt yöt(ja toivonmukaan säilyy)yhdellä syötöllä,YES!!!!!
Nukahtaa n 22 ja syö kertaalleen n 03 ja sitten heräilee aamulla 7-8 aikaan:heart:

Mä kanssa emmin tota rota-roketetta,edellisellä oli kaikkien kolmen annoksen jälkeen kovia vatsanväänteitä melkeempä viikonkin joten ehkäpä jää antamatta tälle...

Töihin paluu on mulla edessä sitten joskus,teenhän nytkin kirjanpitoa kotona joten virallisesti töihin meno saa kyllä odottaa.Ainakin sen 3v haluan olla kotona tämän nuorimmankin kanssa.Jos vaan rahatilanne säilyy ennallaan...
Ja oikeastaan kaikkein mielummin lähtisin opiskelemaan,sitten kun kotoa irtaannun:)

Jälkitarkastuskin mulla oli jo ja kaikki oli hyvin!

Neuvolaan mennään seuraavaksi perjantaina,vajaa 2kk iässä.Mielenkiinnolla ootan mitä mahtaa poika nyt painaa:heart:Tuntuu lihoavan silmissä!

Täysimetyksellä tosiaan mennään edelleen!

Tässä oli 4 päivää kun pojan kakka ei vaan tullut ja eilen kun sitten räjähti,räjähti kainaloihin asti ja itkulla!
Oli kurja katsella kun toinen ähistää kakkaa ja selkeästi sattuu!
Kummallisesti vuorottelee toi suolen toiminta,kun välillä kakka joka vaipassa,sitten kerran päivässä ja nyt ollut näitä muutaman päivän kakkataukojakin...

Gefilusta annan ja syön itsekin!

No mutta.voikaahan kaikki hyvin!Vauvat,äidit ja koko perhe:hug:

Elysee ja lapsetx8
 
Sunnuntaita!

Viikon päästä ois ristiäiset ja tsadaa, nimestä ei vielä päätöstä..paniikinko tuo pukkaa?? Täytys siivota ja leipoa..pläähh..

Rokotukset, minäkin olen ajatellut ottaa kaikki ohjelman mukaiset rokotteet vauvalle. Tuon neljävuotiaan kohdalla aikanaan rota-rokote oli mahdollista saada ja mutta piti ite ostaa, oli kallis mutta otin kuitenkin ku meilläkin on lähipiirissä vauvat olleet rota-viruksen takia letkuissa sairaalassa huonossa kunnossa niin jos sen voi rokotteella ehkästä niin en viiti edes miettiä ottaako vai ei. Oon kyllä tyytyväinen että sen saa nyt neuvolasta ilmaseksi. Meillä siitä ei aikanaan tullu mtn oireita tuolle neidille. Käyn kylläkin otatuttaan rokotteet kunkin erikseen jottei tuu kolmen eri rokotuksen coktailia samalla kertaa.

Täällä asuu edelleen elämäänsä tyytyväinen ja reipas vauva! Nukkuu edelleen hyvin, päivät vaunuissa 5 tuntia putkeen, illalla lyhempiä pätkiä. Yöunille käy 23-24 aikaan ja syö kerran aamuyöllä ja nukuttan sit 7-8 saakka. Kovasti hymyilee ja jokeltaa! Aamuyöstä yks kerta ihanasti ääneen hekotteli unissaan:heart:

Täytys tehdä mokkapaloille päällys vielä ku ootetaan anoppi/mummua etelä-suomesta kylään tänään. Ekan kerran näkee pikkusenkin nyt.

Mukavaa sunnuntaita!!

Jonnuli ja hertta 5vkoa4pv
 
Piti tulla tänne avautuun, kun niin kismittää...
Meidän hyvin nukkuva vauva katosi rota-rokotteen kitinöiden myötä :kieh: No ei vaiskaan siitä varmaan johdu, mutta ennen oli hyvin nukkuva tapaus ja nyt saa taistella ton nukahtamisen ja unessa pysymisen kanssa todella. (ja siis enää ei rokotteen oireet varmaankaan vaivaa) Ei tässä sinänsä mitään uutta, koska meillä esikoinen oli aika hankala ja haastava tapaus vauvana...mutta kun tämä vauva vaikutti helpommalta ja tyytyväisemmältä.

Ilmeisesti hankaluuksia aiheuttaa väsymys, mutta mutta kun neiti ei millään suostu nukahtamaan tai ylipäätään pysymään unessa. Ei rinnalla, sylissä, vaunuissa tai sängyssä :headwall:

No aika aikansa kutakin...

Minervi ja neito reilu 7 viikkoa
 
meillä oli tänään ristiäiset ja luojan kiitos ne on nyt ohi! kauhee höösäys koko viikon ja vaik ei ite stressannu ni muut hoiti sen kyl puolesta :/ ja ite juhlat...muuten meni kaikki loistavasti, lapsi oli ihanan kiltisti mut noi mummot ois voinu ripustaa kattoon.. :saint: oma äiti viel menee ku sille voi sanoo eikä se loukkaannu mut "anoppi".. sit ku sen täytyy koko aika käydä härkkii poikaa vaik se nukkuu ja sit ku se alkaa itkee ni "tällä on nälkä" ois tehny mieli sanoo et vitut sillä nälkä oo-se vaan haluu olla rauhassa!! mä en ymmärrä millä säkällä mies on aina yövuorossa ku noi tulee tänne!
Mutta onneksi nämäkin bileet ohi kunnialla ja huomenna kun vieraat lähtee saa levätä hetken :) poika sai nimekseen jico-emil oliwer <3

pikkumökö + jico vajaa 6vkoa
 
Täällä oli myös ristiäiset eilen, ja sama tunnelma kun pikkumököllä, että ihanaa kun ne on ohi! :D Toki ovat lapsen tärkeä juhla jne...mutta huippua kun ei tartte enää järjestellä niitä ja nimi on saatu virallisesti. En jotenkin tykkää omista juhlista. Toisten juhlissa on kiva käydä.

Tyttö voi hyvin, ja niin äitikin...:) Kovasti täällä kasvetaan. Neuvolassa vähän yli 6 viikkoisena painoa oli jo 5300g ja pituutta 56,8. Täysimetyksellä mennään, ja tunnen itseni lypsylehmäksi. Tosin nyt maitomäärä on ehkä vähän tasoittunut, ei enää niin runsaasti suihkua tissit...:D Hymyjä saadaan, pienesti jokeltelua harjoitellaan. Suloista!

Töihin joutuu palaamaan varmaan ensi syksynä/loppukesästä. Jos vielä kesästä nauttisi rauhassa tytön kanssa...:) Jos olisi varaa niin haluaisin olla 2 vuotiaaksi asti kotona.

Edda ja ihana tyttönen 7 viikkoa.
 
Mukavaa alkanutta viikkoa kaikille!

Meidän poika nukkui viime yönä ennätyspitkiä pätkiä. Ukkeli sammui puolen yön aikaan ja heräsi vasta neljältä, jolloin oli hereillä viiteen asti. Sen jälkeen vedettiin taas sikeitä ja sisäinen kello herätti syömään vasta puoli kymmeneltä. Normaalisti meidän herra on tullut nälkäiseksi 2,5-3 tunnin välein. Massaa on jo sen verran kertynyt, että ehkä tässä aletaan pikku hiljaa nukkua pidempiä pätkiä kerrallaan. Ihan hyvin kyllä vanhemmat on jaksanu noita lyhyitä nukkumavälejä, pieni mies kun kuitenkin nukkuu ihan hyvin, eikä turhia paru.

Meillä on nimiäiset vasta 20.11., jolloin vauva on jo 3 kk ikäinen. Olisin halunnut juhlat lokakuun lopulle, mutta tämä ajankohta sopii appiukon aikatauluihin paremmin, joten miniä suostui joustamaan...;) Kutsulistalla on ihan lähipiiri ja kummit. Kaiken kaikkiaan vieraita on tulossa noin 15. Todennäköisesti ollaan kotona ja leipomukset tulee omasta, äitin ja mahdollisesti siskon keittiöstä. Onko jollain muuten kokemusta esim. Pro-Seremonioiden juhlapuhujista? Ajateltiin, et tilaisuus olisi juhlallisempi, jos joku ulkopuolinen seremoniamestari pitäisi puheen ja julkistaisi vauvan nimen.

Joku kyseli korvikkeen määristä. Meillä sitä menee kerrallaan aika isolla vaihteluvälillä. Joskus ukkeli on imaissut jopa 170 ml ja välillä uppoaa vain joku 40ml. Keskimäärin kuitenkin 80-100ml per juomakerta.

Aurinkoista päivää!

Lion ja Esko päivää vaille 5 vkoa
 
Pikaseen lueskelemassa taas. Meillä kans oli eilen ristiäiset ja vaikka ei itse oikein mitään tehnytkään, niin silti hujahti päivä niin nopiaan ja illalla oli ihan tööt.
Kiltisti poika oli koko juhlan ajan, kun ei tainnu olla hereillä kuin sen aikaa, kun joi maitonsa ennen toimituksen alkua. :D Useamman kerran vaihdettiin sylistä toiseen ja toinen vaan nukkuu ja sitten kun vettä laitettiin päähän, niin uni vaan jatkui. Taitaa olla miehen unenlahjat saanut tuo pikkumies.:whistle:
Myös meidän 2 vee nukahti penkille papin puhuessa.:whistle::D Isompi veli sitten sai yksin hoitaa pään kuivaamisen ja sisko luki yhden tekstin.
Kaunis ja ihana juhla oli ja samalla meidän avioliittokin sai kirkon siunauksen.:heart:
Nimekseen sintti sai Nino Julio Aaron:heart:

Nyt siivoilemaan, kun vieraita tulossa:wave:
 
Heips!

Meidän lomamatka 650km meni loistavasti yhden pysähdyksen taktiikalla. Ukko nukku koko matkan, heräsi vaan kerran mennessä ja tullessa millon pidettiinkin pidempi tauko.
Neuvolakuulumisia: ikää siis 5vkoa 4pvä; paino 3890g (+600g/2vkoa) ja pituus 53cm (+2cm). Taulukoissa kuljemme alakäyrillä, mutta poju kulkee ilmeisesti ihan omia polkujaan, enkä ota stressiä noista käyristä. Pääasia että painoa tulee ja pituutta kasvaa:) Muuten täällä hienosti kannatellaan päätä ja jokellellaan ja meillä tommonen gracon soiva keinu,jossa ukko viihtyy hienosti:)

Katjuska: miten kutsuitte ihmiset teidän juhlaan? meillä myös tuo siunaus, niin mainitsitko asiasta kutsussa?

Ihania nimiä kaikilla:)
 
Neuvolassa käyty.. Ikä 5vko 3pvä. Painoa nyt 5040g (synt. 3060g) ja pituus 56.5cm (synt 50cm), eli reippaasti on poika kasvanu. :)

Poika meni nyt ekaa kertaa mummille hoitoon pariks tunniks, jotenka mä meen täst käyttää tän ajan hyödyks, eli menen nukkumaan! :D

Chevanne ja Niko 5vko 3pvä
 
Iica Meillä ei ollut mitään varsinaisia kutsuja, vaan ihan vaan ajankohta ilmoitettiin, että koska juhla on ja päätettiin vasta samalla viikolla kun pappi tässä kävi, niin tuosta siunauksesta.:whistle: Meillä kuitenkin hääjuhlaa jo vietetty silloin akaisemmin, niin se oli vaan sellaisena lisänä nyt tuo sinaus ja juhlan pääasia oli kaste.=)
 
Neuvola täti kävi kylässä eilen, pojalla ikää 3vko ja 6 päivää, paino noussut hurjasti, vajaassa kolmessa viikossa tullut 1,2 kg :DD Poika painoi 4700g (syntyessään 3390g) On vissii hyvä ruokahalu.. samalla ku neuvolan täti oli täällä poika kiskas maitoa 150ml ja kyllä se pyöritteli silmiä et miten se noin paljon syö :DDD

k-ati ja poika 4vko <3
 
Täällä esikoisella ilmeisesti enterovirus. Pitänee huomenna soitella neuvolaan ja kysästä. Toivotaan että neiti siltä säästys. Vaan niinpä ne nuo rintalapset taitaa aika hyvin kaikilta taudeilta säästyä :)

Tulipa ne Britaxin vaunutki. Vaan en kyllä tykkää niistä yhtään. Ois pitäny käydä kattoon niitä jossain ennen ku tilaa :headwall: Pitää nyt sitten käydä kattoon Carenan tuplia että oisko ne paremmat, ja vaihtaa sitten niihin.

Neiti kukku eilen puol yhteen yöllä, ja nyt on sitten vedelly kaheksasta asti unia sitterissä. Tiiän että jos nyt lähen omaan sänkyyn viemään niin herää varmasti ja sitten kuitenki valvoo taas ties miten myöhään. Vaippaakaan en ruvennu vaihtaan sillon ku sitteriin siirsin sylistä että saan esikoisen nukkuun, koska ajattelin että kuitenki kohta herää : /

Marlin ja Justiina 5vko
 
Heissan, en ole paljoa täällä ehtinyt pyörimään, kun tuntuu, että päivät menee niin vauhdilla ja netissä on tullu vaan lähinnä hoidettua juoksevia asioita, hät hätään.

Hätäsektiosta olen toipunu ihan ok, mitä nyt tuo vatsanseutu masentaa rumuudellaan. Vinkkejä niiden tukikorsettien-housujen-liivien tms osalta otan kernaasti vastaan =)

Poika kasvaa hurjaa vauhtia, vaatteet jää kovasti pieniksi ja pikkuhiljaa pitää siirtyä jo 62 cm vermeisiin, kun 56cm tuntuu aika nafteille jo. Painoa tulee ja maito maistuu, pulloa ei olla tarvittu (vaikka vois olla ihan jees välillä sitäkin tarjota ettei ole sit isä pulassa jos joskus joutuu syöttämään...) ja ilman pumppailuja tulee maidonkerääjiin reilut sata milliä päivässä, mitä sit olen pakastellut varuiksi.

Nimiäisiä ollaan mietitty ja joskus lokamarraskuulla varmaan pidetään, miten nyt sit jaksaa. Meillä tänään sattui kuolintapaus suvussa, joten katsotaan nyt miten hautajaisia sitten pukkaa päälle. Näköjään meni sitten samoin kuin esikoisen kanssa, että syntymän riemusta siirrytään hautajaistunnelmiin....mutta sellaista elämä on. Mieli on ollu maassa vähän muutenkin, kun on ollu vähän kränää miehen kanssa ja jotenkin se hätäsektiokin vielä painaa mieltä, vaikka kaikki lopulta menikin hyvin.

Olikos täällä muita hätäsektion kokeneita? Mä mietin, että mimmostakohan kuntoutusta pitäis sit joskus harjottaa, kun sairaalasta en mitään ohjeita saanu, vaikka kysyinkin.. vaikkei nyt vielä ajankohtaista olekaan.

runttis ja poju tasan 3 viikkoa :heart:
 
Runttis: Mulla myös hätäsektio. En minäkään saanut sairaalasta mitään ohjeita, muutakuin että toipilas aika on n. 4-5vko. Mä oon kyllä käynyt jo monta kertaa sauvakävelyllä, mitään rajumpitahtista en vielä oo tehnyt. Aattelin että jälkitarkastuksessa kysyn sit lääkäriltä että joko saa tehdä kaikkea.

Täällä arki sujuu edelleen ihan mukavasti. Nyt parina päivänä pojalla ollut vatsavaivojakin vähemmän ja tänään on nukkunut todella hyvin.

Nyt vois itsekin vetäytyä tuonne sängyn puolelle, kerkeis pari tuntii nukkuu ennen ekaa syöttöä.

jonna ja minipossu 3vko 5pv
 
Heippa!

Kylläpä aika kuluu vauvan ja isosiskojen kanssa! Vaikka mieskin on ollut isyyslomalla viimeiset pari viikkoa, niin en oo ehtinyt kirjoittelemaan tänne edes lupailemaani synnytyskertomusta.

Lyhykäisyydessään kuitenkin synnytys sujui siten, että 8.9 klo 10.45 puhkaistiin kalvot ja omia supistuksia alettiin lähes heti vahvistaa oksitosiinitipalla. Kipeitä supistuksia tuli sitten useamman tunnin ajan 3-5 minuutin välein, mutta alapäässä ei tapahtunut mitään... :( Puoli kuuden aikaan sain ekan satsin epiduraalia, kun edistymistä oli tapahtunut jo hieman ja puoli kasilta toisen satsin. Tällä kertaa epiduraali ei kyllä vienyt läheskään kaikkia kipuja, mutta kai siitä jotain apua oli. Kun kohdunsuu alkoi aueta, niin loppu sujuikin ihan kohtuullisen ripeästi ja pieni mies syntyi reilun 10 minuutin ponnistamisen jälkeen klo 21.36. Napanuora oli kaksi kertaa kaulan ympärillä ja se jouduttiin katkaisemaan heti pään synnyttyä. Poika oli aluksi hyvin eloton, mutta virkosi onneksi parissa minuutissa normaaliin kuntoon. Sain ukkelin sitten heti syliin ja siinä tuijoteltiin miehen kanssa pikkuista ihmetellen, että tässä hän nyt sitten vihdoin on. :)

Istukka teetti lopuksi vielä hieman ongelmia, kun se ei irronnut useamman lääkärin ja kätilön kivuliaista paineiluista huolimatta. Jouduin siis reilun tunnin irrottamisyritysten jälkeen nukutettavaksi ja istukka poistettiin alakautta instrumenteilla. Siitä ei onneksi koitunut mitään lisähaittaa, vaan kaikki sujui hyvin ja heräämöstä pääsin jo n. 1,5 tuntia sen jälkeen, kun leikkaussaliin vietiin.

Poju on kasvanut kahdessa viikossa kovasti (kohta ollaan menossa neuvolaan, jolloin saadaan uudet mitat). Ikävä kyllä pikkumies sai siskoiltaan jo ensimmäisen nuhansa, vaikka kuvittelin, että täysimetys vois säästää toisen moiselta. En oo ehtinyt lueskelemaan teidän aiempia juttuja, mutta jos jollain on kokemusta vastasyntyneen nuhasta, niin kuulen mielelläni!

Nyt tuolla kuuluu jo olevan äitiä ikävä, joten täytyypi mennä. Meillä ei oo vielä oikein minkäänlaista päiväunirytmiä, joten kutsu voi käydä aina koska vaan...

pikku3nen ja pikkumies 2 vkoa
 
Täällä valmistellaan kovalla tohinalla lauantaina olevia ristiäisiä:)

Neiti nukkuu öisin noin 6-8 tuntia, poikkeuksiakin siis löytyy, mut yleensä noin. Täysimetyksellä ollaan, nyt vasta on toi tutti alkanut kelvata neidille enemmän.

Maijamehi ja pikku M 7 viikkoa
 
Heippa! Täälläkin valmistellaan kovasti lauantaisia ristiäisiä :) tänään tuli uus sohvakin :) ihanaa kun saa laittaa kodin kauniiksi ja vielä toi sohva et ihmiset mahtuu istumaan (iso sohva) ollaan jo melkein 10v.kitkutettu tolla divaanilla. Tyttö on alkanut nukkuu yönsä jo kivasti viim.yönäkin jo 7,5h IHANAA:D
kyllä sitä on ihan itekkin eri ihminen kun saa nukkua yönsä. Tää ilta ja huominen meneekin siivotessa ja järjestäessä,itellekkin pitäis löytyä jotain päälle pantavaa..kaikki vanhat vaatteet menee jalkaan mut paidat on jotkut tiukkoja rintojen kohalta.Noh eiköhän sitä jotain kaupasta löydä :) Tulen kertomaan sit kuulumisia miten ristiäiset meni..

lolu & pikkuneiti 7vkoa
 
Täällä alkoi arki, kun mies lähti töihin taas 7 viikon lomailun jälkeen.:kieh: Mutta tosi kivasti on päivä poikien kanssa sujunut ulkona ollessa. ensin puistoon ja sitte vielä lenkille.:) Jospa nää lylleröt tässä mahallakin vähän vähenis ja kiinteytyis,kun lenkkeillään.:whistle:

Nyt hetki aikaa palstailuunkin,kun kaksi pienimmäistä nukkuu. Toinen ulkona ja toinen tuolla yläkerrassa. Ja isoin poika leikkii autoleikkiään tuossa vieressä.

Tosi nopeeta kyllä päivä mennyt,kun kohtahan tuo ukkokin jo töistä pääsee poiskin. Ja illalla vielä tulee ystävä kyläilemään, niin siinähän sekin päivä taas vaan hujahtaa.:D

Oon niin tyytyväinen, ettei mitään kovin isoa väsymystä oo näiden viikkojen aikana potenut tai sitte tää menee jo rutiinilla, kun oon viimeiset 3,5 vuotta jo valvonut noiden edellisten poikien kanssa. Tasaisen pöllähtäneenä koko ajan vissiin.:LOL:

Katjuska ja Nino jo huomenna 6 vkoa:heart:
 
Katjuska: Heh, hieman hauskaa kyllä.. Meidän pojilla on päivän ikäero, asutaan samalla paikkakunnalla ja nimet on Nino ja Niko.... :D

Täällä kans hirmu siivous menossa sunnuntain ristiäisiä varten.. Meillä oli tossa remontti jääny vähän kesken, siis ihan listoja laittamatta ja tolleen, mut tietty sit osa tavaroista ja kirjoja yms. viel oli kans laatikoissa. Et on aika iso urakka nyt et saa kämpän kuntoon..

Onneks poika nukkunu nyt kivasti päivällä yhdet pidemmät unet ja sit parit lyhyemmät ja öisinki suht kivasti nukkunu.. Nukkuu pääasias mun vieres ku nukahdan heti imettäes ni en sit kerkee ennen seuraavaa syöttöä siirtää pois sängystä. :D

Chevanne ja Niko 5vko ja 5pvä
 

Yhteistyössä