2010 ELOKUISET IPANAT

heippa! Täällä mennään täysimetyksellä,meillä tyttö syö päivällä 2-4h.välein.
yöllä herää kerran :D yleensä 4-6välissä tankkaa ja sit taas nukutaan 8-9asti.Kaikki on mennyt ihan kivasti,täällä ollaan vielä vältytty suurimilta flunnsilta,pientä kurkkukipua minulla oli vko sitten,onneks ei tullut pikkuselle mitään:saint:
Hauskaa syksyistä päivänjatkoa päivää kaikille!

lolu & suvi 10vkoa:heart:
 
Viimeksi muokattu:
Meillä oli tänään 2kk neuvola (vaikka ens viikolla vasta tulee täyteen):
Mitat, suluissa kuukauden takaiset mitat
Pituus: 55,1cm (51,8cm)
Paino: 4635g (3850g)
Pipo: 39cm (37,4cm)

Hyvin siis on täysimetyksellä kasvanut neiti :) Meilläkin on ollut tuo imurakkula, sitten se puhkesi ja lähti pois. Imuote meilläkin on hyvä.
Meidän pikku neiti oli 2 kk neuvolassa
Pituus: 60,5cm (51cm)
Paino: 4805g (3800g)
Pipo: 40 (35cm)

meillä tosin sanottiin että painoa on tullut liian vähän, mut mun mielestä ihan hyvin neiti on kasvanut, pitkä solakka tyttö:heart:
 
giraffe: Voimia sinullekin! :hug: Toivotaan ettei lääkärit nyt mitään negatiivista saisi aikaan..:) Tuota labrajuttua jäin miettimään, että eikös klamydia testata virtsasta?

maijamehi: On tosiaan pitkä siro tyttö teillä! :) Aina sitä vaan jaksaa ihmetellä miten erikokoisia ollaan jo pienenä. Ajattele, meidän typy oli 2kk neuvolassa puoli senttiä lyhyempi ja painoi kilon enemmän...:LOL: Kuulostaa hurjalta, mutta puolusteluna voin sanoa ettei vauva ole mitenkään erityisen pullero..:) Vain hitusen keskikäyrää ylempänä mennään. Ja tottakai samoin teidän tyttö on juuri sopiva..:)

Meillä on joku ihmeen unipäivä...:O Tyttö on nukkunut lähes koko päivän tähän saakka. Syönyt on vaan välillä ja tunnin jaksoi tuossa valvoa ennen puolta päivää. toivottavasti ei ole kipeäksi tulossa. Saa nähdä miten sitten illalla.
 
Täällä tais alkaa menkat..tai ei tainnu vaan alkoi:) Kiva, että kroppa toimii! Muistaakseni samaan aikaan alko esikoiseltaki (6vko synnytyksestä).

Meillä pojalla oli samat mitat 1kk iässä ku tytöllä 2kk iässä:D
Mitathan oli 1kk neuvolassa 56cm, 5220g...
 
Moikka!

Joka päivä olen minäkin lukenut muiden kuulumisia, muttei ole itse tullut tartuttua näppikseen... :ashamed: Tässä viimein meidän uutisia.

Poika täytti eilen jo 8 viikkoa. Kovin nopsasti tämä aika on mennyt... Viime viikolla meillä molemmilla oli terkkarin ja lääkärin tarkastukset. Mulla kaikki ok; menkatkin ehti jo kertaalleen tulla ja mennä. Poika on kasvanut kovaa vauhtia. Ukkeli painoi jo 5580g (3280g) ja pituutta oli 56,5cm (50cm).

Meillä mennään pääosin korvikkeella, jota vauva syö päivisin 2-3 tunnin välein. Kerralla menee hyvin vaihtelevia määriä; pääsääntöisesti 60-120ml. Usein vauva syö ensin vähän, röyhtäilee ja jatkaa taas. Kundi on kovin illanvirkku ja nukahtaa yöunille vasta puolen yön aikaan. Eka yösyöttö on noin 4-5 aikaan ja aamulla ruokaa halutaan 7-8 aikaan, jonka jälkeen usein jatketaan unia puoleen yhdeksään-kymmeneen, jollei ole mitään menoja. Öisin ruokailu sujuu suht nopsasti, mutta päivisin ateriointi saattaa kestää yli puolikin tuntia.

Viime viikolla vauva sai jo ekan rotarokotteen, josta ei mielestäni tullut mitään erityistä. Poika paukuttelee melko paljon ja selvästi välillä masussa kiertää, mutta tätä samaa vikaa on ollut ennen ja jälkeen rokotuksen. Onneks ilma tulee mahasta ulos, joten isommilta itkuilta on vältytty. Liekö cuplatonilla osuutta asiaan. Vauvasta en osaa sanoa, mutta ähinä ja puhina on pitänyt äitiä joskus aamun tunteina hereillä. Poika ei edelleenkään turhia marise, joten minäkin olen saanut nukkua ja ollaan hyvin pystytty kestitsemään vieraita ja kyläilemään kavereiden luona.

Meillä on nimiäiset vasta 20.11. Juhlaan on tulossa puhuja Pro-Seremonioista, jotta saadaan tilaisuuteen enemmän arvokkuutta. Siskon tyttö on luvannut laulaa, mutta pitäisi keksiä jokin nätti kappale... Onko ideoita?

Vielä viimeiseksi, muttei vähäisimmäksi:
Onnea kaikille nimen saaneille vauvoille ja siviilisäätyään muuttaneillle! :flower: Oikein paljon jaksamista masennuksesta kärsiville äideille ja masuvaivoja poteville vauvoille vanhempineen! :hug:

Lion ja Esko
 
Pikainen kysymys.. millaset teillä on ollu ekat menkat synnytyksen jälkeen? Täällä viime viikolla loppu jälkivuoto,jota kesti sen 5vkoa,jonka jälkeen parin päivän tauko ja luulen että nämä olis nyt menkat, tänään kestäny tasan viikon ja edelleen jatkuu, sanoisin että runsaat.. miten ei voi muistaa esikoisen ajalta? :confused:|O
 
jakomäkiroontätä...

kirjotin pitkän litania ja puf se hävis...

no mä enää muista mitä oikein raapustin...

Jonetta täällä on yksi synnytyksen jälkeistä masennusta kärsivä, eikä ole kuin vasta kolmas kerta.. mennää päivä kerrallaan ja yritetään luoda rutiinia edes jonkinmoista..

täytyy men kyl nyt napsii jotain särkylääkettä kun hammassärky yltyy..:kieh:
 
täällä kans neuvola ja jälkitarkastuskäyty. Itellä oli kaikki ok, painokin oli pudonnu nyt tosi hyvin ku 2viikkoo sitten oli viel 10kg ylimääräsiä ja nyt vaan 3. mut toi löllymaha ja reidet ahdistaa ihan tosi lujaa!!

poitsun mitat 60cm (48,5cm) ja 5290g (3410g), suluissa syntymämitat. Kaikki hälläkin ok, hyvin pitää jo päätään ja naurelee ja höpöttelee. Täysimetyksellä täälläkin mennään.

tässä raskaudessa ei oo ollu ainakan vielä masennusta, jotai sellasta lievää mut se nyt kai kuuluu asiaan, mutta viimekski se puhkes vasta 3kk synnytyksestä alkanu tulee samoja oireita millä viimeks alko et ruoka ei maistu ja välillä huomaa et rintaa puristaa joku käsittämätön ahdistus.. mut oon yrittäny väkisin syödä ja lähtee välillä vähä pois kotoo haukkaa happea josko sais tän pidettyy tässä.

Tää alku viikko on ollu muutenkin täysin paska -ahdistusta,mökötystä, riitelyä ja kyyneliä- ku ei vaan noita miehiä voi ymmärtää!! -aaaaargh!! mut lapset varmaan jotenkin aistii et nyt kannattaa olla kiltisti et äitin pinna palaa herkästi ku ovat olleet tosi helppoja ja ihania <3

pikumökö + jico-emil 2kk
 
Meillä oli eilen lääkärineuvola.
Mulla kaikki kunnossa alakerrassa ja sain reseptin hormonikierukkaan. Lääkäri laittaa sen, kun 3-4 kk synnytyksestä on kulunut.

Jäppisellä kaikki myös melko hyvin. Pituutta 58,5 cm ja painoa himpun vajaa 5,4 kg. Korvatilanne on toki vähän huolestuttava, kun näin pienenä jo eka kuuri siihen lajiin syöty. Myös mahd. allergiatilannetta seurataan, koska vatsa vaivaa on ja rintakehällä ja kasvoilla myös ihottumaa.

Parin viikon päästä taas neuvolaan ja sitten saadaan eka annos rota-rokotetta.

-mennis ja poju 6 viikkoa ja päiviä päälle-
 
heippa mammat :)

ootte tuosta masennukseksta puhunu.. en tiiä onko mulla nyt niin isosta asiasta kyse, mutta mulla tulee ihme ahdistus kohtauksia, rintaa puristaa ja tulee kauheen epätoivonen olo. yöllä monesti herää ja alkaa ajatteleen kaikkia asioita ja sitten ei ainakaan uni tuu enää. se synnytyskin pyörii mielessä päivittäin edelleenki ja ku siitä neuvolassa sanoin niin sanottiin, että ei kannata siihen takertua, vauva kuitenki voi hyvin.. kai äitillä pitäis neuvolan mukaan olla kaikki hyvin jos vauvallakin on. tottakai oon siitä onnellinen, mutta en voi ajatuksille ja tuntemuksille oikein mitää.

menkoista.. normaalisti mulla on menkat kestäny kokonaisuudessaan n. 7vrk, mutta nyt loppu ensimmäiset jo 4vrk jälkeen. mutta tuntuki kyllä että vuodan kuiviin! :p ei oo kyllä niin runsaat ollu koskaan.

puuh.. nyt pitää mennä taas siivoushommiin.

epplu + ihanuus 10vk 1pvä :) :heart:
 
2kk neuvolassa käyty. Rota rokote saatu.. Mitat 5985g (3060g synt.), 58cm (50cm) ja pipo 40.5cm
Hyvin kasvaa siis. Ykkös käyrän yläpuolel pikkasen tais mennä.Kolmes viikos oli nyt tullu painoa reilu 900g ja pituutta 1½cm.

Vauvavakuutustakin kävin nyt hakemas, saas nähä saadaanko ku oli kuitenki se alku aika hankala...

Chevanne ja Niko 2kk
 
Haloo!

Meillä oli eilen 2kk:n neuvola Jannilla ja hyvin on taas kasvettu. Pääosin rinnalla mennään ja pullosta tarpeen mukaan korviketta jos ei tunnu riittävän. Ja kyllähän tuota korvikettakin menee jo aika paljon.
Mitat siis 2kk: 5350g ja 57,5cm suluissa 1kk:n ja syntymämitat (4320g/54cm ja 2818g/49cm) Eli tyttö on melkein tuplannu kahdessa kuukaudessa syntymäpainonsa!! Hienosti on kirppu kasvanu! Kaikki oli oikein hyvin neuvolassa, ihmettelivät teerevyyttä kun neiti pitää pään koko ajan mukana, ei yhtään roikota päätään, masulla ollessaankin on koko ajan pää pystyssä niinku isommatki tytöt muka:))! Rota-rokote saatiin eikä tiietty siitä mitään, ei ei tullu mitään vaivoja.

Meillä on tytöt ruvenneet syömään kiinteitä ja perunaporkkana-velliä jo kahden ja puolen kuukauden iässä. Ja ihan sen takia ku korviketta on menny ihan ylettömiä määriä..mun mielestä on turhaa venyttää vatsalaukkua maidolla niin paljon ku kiinteillä ruuilla pysyy nälkä pikkasen kauemmin. En oo kyl neuvolassa siitä uskaltanu mainita koskaan:whistle: Ja oikein terveitä tyttöjä olleet, ei koskaan korvatulehduksia eikä mtn allergioita eikä juurikaan flunssassakaan oo olleet pieninä ja harvoin nyt kouluiässäkään mistä oon onnellinen!! Ja koputtelen puuta.

Vauva voi oikein hyvin ja mamma myös! Laihkarille pitäs alkaa, mut ei kovin rajusti alottaa ku tisulla vielä ollaan. Ällöttää kyllä nämä liikakilot ihan ylipaljon! Janni nukkuu edelleen hyvin, kerran yöllä syö ja päivällä sen pitkän pätkän ulkona 4-5tuntia. Ehtii mukavasti touhuta kaikenlaista sillä aikaa. Nyt on onneksi alkanu viihtyyn jumppamatolla tai sitterissä itekseenkin iltasella, kovasti juttelee jo kaikille. Lääkärikin sai eilen pitkän litanian tarinaa guguuuuu-gaaaagaaaaaaaa:heart: ja hymyjä neidiltä vaikka tympeesti lonkkia väänteli ja puristeli tarkastuksessa, heh.

Mutta nyt ruuan laittoon ja kaikille tasapuolisesti jaksamista ja mukavaa syksyä, erityistsempit masuvaivaisten ja huono unisten äideille. Muistakaa vaikka väsyttää ja tympii välillä, että tätä vauva-aikaa kestää niin pienen hetkisen ja nauttikaa niistä pienistä nupuistanne täysillä!! Välillä hirveesti herkistää ajatus siitä että meille ei enää näitä pikkunyyttejä tule, sniif. Mutta on meillä homma nämä neljä neitiä saada aikuiseksi kasvatettua!! Mahtanee olla melkosta hulabaloota ku nämä tulee teini-ikään.huohh..Joten en enää haikaile perheenlisäyksestä, neljässä on varmaan puhdetta ihan riittävästi ajatellen tulevaisuuttakin! Tämä krooninen vauvakuume ei helpota vauvantulolla niin täytyy sit kärvistellä ja odotella aikanaan lapsenlapsia, heh:D

Niin joo mun piti mennä sinne ruuan laittoon, gotta go!

Jonnuli ja Janni 2kk 3pv:heart:
 
Mäkin löysin tänne! Jipii...=)

Jeps, niin se aika menee. Poitsu on 2 kk ja 12 pv. Täysimetyksellä mennään. Neuvola oli 23.9 eli 7 vko ja 3 pv ja sillon oltiin 54 cm ja 4,4 kg. Syntymämitat 47 cm ja 3060 g. Hyvin on kuulemma kasvanut! Seuraava käynti on vasta 2.11 : /

Mä lääkäriltä kyselin kun vauva pulauttelee tosi paljon. Ei kuulemma mitään vikaa. Vauvat nyt vaan pulauttelee. Meillä on kaikki kolme edellistä pulautelleet vuoden vanhoiksi. Kaarella tulee ja muutaman tunnin kuluttuakin syötöstä. Oireiden perusteella tauti sopis kait refluksiin, mutta neuvolan mielestä seurataan...Kuten noiden kaikkien kolmenkin kanssa...:headwall: No, tuleepa ainakin vauvalle vaihdettua vaatteita monta kertaa päivässä.

Tällästä meille pikaisesti! Ja ristiäisetkin pidettiin sunnuntaina. Hyvin meni ja poika nukkui koko toimituksen ajan. =)
 
tin
Murske, Jonetta, Giraffe Paljon voimia ja jaksamista!
Meillä seulotaan synnytyksen jälkeistä masennusta 2kk neuvolassa, pitää täyttää semmonen lappu ja sinne tulee lisäksi mielenterveyshoitaja mukaan jonka kans on varattu keskusteluaikaa 45min, tarvittaessa kauemminki. Ihan kiva homma kyllä, on niin yleinen. Ja terkkari on muutenki kovasti kyselly että kuinka jaksetaan. Tunnen kyllä oloni virkeämmäksi ku koskaa, nyt ei oo sataa rautaa tules niinku yleensä. Mutta siitä elämänmuutoksestaki se voi toki puhjeta.

Sara- neiti on tyytyväinen tapaus, ei enää niin mahdoton sylikissa ku pienempänä. Tissiä syö, yöt nukkuu kahdella tai kolmella syötöllä 00-9 ja siitä jatkaa vielä puolille päivin. Ehditään pojan kans puuhastella kaikkee aamusta ku pikkuneiti on kauneusunillaan.
Ongelmaksi meillä on muodostunu pullo, joka ei siis kelpaa millää! VINKKEJÄ otan mielelläni vastaan?
Samoin tutin syöntiin vinkkejä, oppiiko ku vain sitkeesti opettaa? :D

Plaah, esikoisen 3- vuotisjuhlat on lauantaina, ei taas jaksaisi ku just oli ristiäistouhut. No onneks ollaan hyvällä mallilla sen suhteen. Kakku vain huomenna tehdä ja jotain suolasta piirakkaa. Lenkille ja jumppiin pitäis aktivoitua itekki, harmittaa tuo pullohomma vain ku tympee jos toinen on nälässä!

Pullonpyörittäjät ja muutki, kertokaa kuinka suoritatte pullojen pesu ja keittämisoperaation mahdollisimman helposti? Se tuntuu niin kauheen monimutkaselta työltä ja poltan aina näppini yms :D

Aaw, meille on kaveriporukkaan syntyny taas uusi vauva. Saran jälkeen on syntyny jo yksi tyttö ja nyt tuli poika :heart: Ja lisää kavereita on tulossa!

menkat ei oo vielä alkanu ja sais pysyäki pois! Esikoisesta alko 6viikkoo synnytyksestä vaikka täysimetyksellä ja nyt kauhulla odotan että koska ne hirvitykset tiensä tänne löytää.

Jos vielä vähä pyyhkis pölyjä ja painelis maata, neitiki jo nukkuu mikä on kyllä harvinaista!
Tin ja Sara 8vkoa:heart:
 
tin
Nyt täysimetän, mutta sillointällöin annetaan pullosta rintamaitoa. Esikoinen on oli 5 kk alkaen täysin korvikkeella ja hänen kanssaan hoidin homman ainakin niin, että oli pulloja sen verta paljon, että riitti päivän tarpeeseen. Illalla sitten tiskasin pullot ja sen jälkeen isoon kattilaan tai kahteen kaikki kiehumaan. Keittämisen jälkeen suurimmat vedet pois, että ei näppejään polta tai sitten haarukalla ongin sieltä kattilasta pullot kuivumaan. Ei se nyt niin monimutkaista ole. :D Tutit siinä samalla sitten keitin mitkä oli päivän aikana ollut käytössä.

Tuohon pullon ja tutin opettamiseen ei kai ole muuta vinkkiä kuin sinnikkyyttä ja kannattaa kokeilla erilaisia tutteja (myös pullotutteja). Meillä esikoinen ei huolinut alkuun MAM-tutteja vaan piti olla Ainun ensitutteja. Tää pikkukakkonen taas nimenomaan huoli MAM-tutit ja Ainun ensitutit ei millään meinannut pysyä suussa. Esikoinen ei juonut Aventin pulloista, tää kakkonen ei tunnu olevan niin kranttu sille mikä pullo on, mutta melkein parhaiten menee noista Aventeista. Ja kyllähän se niin on, että kaikki lapset ei sitä pulloa ja tuttia huoli sitten millään. Hörpyttääkin toki vauvalle voi.

-mennis-
 
Voi ei...teksti hävisi...

Eli onko jo muita varhain kääntymään lähteneitä. Meidän neiti (2,5kk) oppi kääntymään viime viikolla mahalta selälleen hallitusti ja eilen kääntyi eka kertaa selältä mahalleen, myös liikkeelle olisi kova kiire..:D Voi äitin pientä...nopeasti nämä kehittyy...Ihanaa mutta tulee niin haikea olo välillä, vaikka tottakai parasta on juuri se kehittyminen.

Tuolla heinäkuisissa käyn myös ahkerasti lukemassa tämän meidän pinon lisäksi. Tyttö siis syntyi 1.8 ja molemmissa on meille kovin ajankohtaisia asioita..:)
 
Mukavaa perjantaita kaikille! :flower:

Mulla ekat kuukautiset kesti 3-4 päivää ja olivat hyvin niukat. Menkkani ovat kyllä normaalistikin hyvin maltilliset.

Pullot pestään meillä joko tiskikoneessa tai käsin ja keitetään kattilassa. Nostelen ne vedestä "ruoanlaittopihdeillä". Pulloja on sellainen määrä, et riittävät hyvin puoleksi vuorokaudeksi eli aamuin illoin keitellään. En ole kokenut hommaa mitenkään ongelmalliseksi. Hyvin sujuu myös mökillä.

Meidän poika saa ravintonsa lähinnä pullosta ja erilaiset pullotuti kyllä kelpaavat. Sen sijaan tuttia vauva ei hyvikseen imeskele. Olen kokeillut kahdenlaisia tutteja ja harvoin moinen vekotin pysyy suussa sekuntia pidempään. Naamalla on usein ilme, joka näyttää siltä, et tutti olis jotenkin pahanmakuinen. Ei mikään tyhmä vauva, kun ei suostu imemään muovia, josta ei mitään pöperöä tipu :D.

Lion ja Esko sunnuntaina tasan 2 kk
 
täällä kaikki hyvin, voimia masennuksesta kärsiville :hug:
saman paskan kokeneena tiedän mitä käytte lävitse...mulla oli erittäin vaikea sellainen esikoisesta, mutta nyt nautin täysillä kun lääkitys ollut varmuudeksi päälläö kokoajan ylläpitoannoksella. On aivan ihana tuntea näin valtavan ihana äitiyden tunne, robottina toimin koko ensimmäisen vuoden esikoisen aikana....
nyt vaan suukottelen ja rakastan NIIN PALJON ! :heart:


tyttö on tissitakiainen, mutta ei haittaa kun en saanut esikoista imettää kuin kaksi viikkoa lääkityksen takia, mutta nyt siis täysin täysimetyksellä mennään, välillä nannia miehen kautta että saan lepuuttaa....:D

tuttia ei vieläkään huoli millään, pari imua ja sitten kyökkäys refleksi, joten huvituttina ollaan illalla nukahtamiseen saakka. Tyttö nukahtaa illalla tissille klo 21-22 jA herää n. klo 5-6 aamulla ja seuraavan kerran sitten noin. klo 9-10 aamulla :heart:

eli helppo kuin esikoinenkin, palkitsee äitiä kaiken sen masennuksen jälkeen...

täällä ei vielä menkkoja näy, viimeksi alkoi kuukausi synnytyksestä :O

nyt vielä töllöä ja kuuntelemaan tuhnuttajaa :heart:

halit kaikille!

HUISI JA PIKKUINEN 11VKO JA YKSI PVÄ :heart:
 

Yhteistyössä