2011 kevään ja kesän lapsettomuushoidoista plussanneet

Suuret onnittelut engelille pikkuisista :heart:

Hoppis, sullakin tosi hyvät viikot jo alla ja pikkuiset varmasti hyvän kokoisia, vielä hetki pitää malttaa hautoa :) Tän viikon ultrassa näkyi, että tyttö nyt asettunut poikittain tuolla masussa, alakautta lähdetään yrittämään synnytystä, kun poitsu edelleen pää alaspäin, mutta saas nähdä kuinka käy, villi veikkaus, että A tulee alateitse ja B leikataan!? Ja tosta sairaalassaoloajasta kyselin, niin lääkäri sanoi, että jos kaikki menee hyvin, niin 3 päivää on riittävä aika, pikkuiset ovat jo niin isoja, ettei pitäisi olla mitään syytä olla siellä pidempään. Jänskää, viikon päästä tod.näk. olen juuri kotiutunut pikkuisten kanssa, HUI!! Ei malttaisi nyt odottaa enää yhtään,yölläkään ei meinaa oikein malttaa edes nukkua :)

Plastex, ihana oli lukea kertomustasi, onnea :flower:

Ja voi uttinen, vielä meni odottamiseksi, höh. Ihan pian sullakin on vaavi kainalossa :)

Emja
;sullakin alkaa olla jännät paikat!!

Ens viikolla tosiaan alkaa noita babyjä tulla ihan hirmuinen määrä tänne, ja ehkäpä Toiviksen kanssa sittenkin törmätään Naikkarilla ;)

Robbie 39+3
 
Hurjan paljon onnea kaikille jo pikkuisen saaneille!! Nyt jännitellään Molliksen kuulumisia seuraavaksi...

Mulla ollut kahtena viime kertana protskua pissassa, paineet kuitenkin olleet ok eikä pahemmin turvotusta niin ei vielä syytä huoleen. Toivottavasti ei nyt ala tähän kaiken muun lisäksi raskausmyrkytystä kehittelemään :(

Jänniä aikoja edessä tämän palstan osalta, itsellä vielä monta monta viikkoa edessä, mutta joka kerta kun ajattelen synnytystä iskee kauhea paniikki. Mutta ehkä se siitä...lopputulos korvaa kaiken!

Ihanaa viikonloppua kaikille!

Hope ja jr 32+0 poks :heart:
 
Onnea, onnea uusille vauvautuneille!! Eli Tarantella, Plastex ja Engeli. Nyt vaan toivottelen teille toipumista synnytyksestä, voimia ja paljon iloa & onnea ensihetkiin. Kaikki sitä sanoo, mutta ne ekat päivät ja viikot menee NIIN nopsaan ja nyt tuo 6,5-viikkoinen poika tuntuu jo ihan isolta ;) Vastasyntyneessä on ihan oma viehätyksensä, ne on kuin pieniä ihania linnunpoikasia :heart:

Eiköhän Molliskin pikkuhiljaa ala kuulua tähän kategoriaan, mutta odotellaan uutisia... Tsemppiä tulevaan myös muille viime hetkiä eläville!! Kovasti actionia täällä kyllä on näin vuoden alkuun ja mikäs sen mukavampaa!

DQ & pikku-D 6,5 vk
 
Molliksesta saisi jo kuulua jotain...pieni pihaus edes.
Mun lyhyt synnytyskertomus tässä vaiheessa, vielä ollaan sairaalassa.

Maanantaina aamulla alkoi kipeät supistukset, klo 14 oli äippäpoli, jossa todettiin, että synnytys on alkanut. Siitä sitten osastolle odottelemaan, kohdunsuu oli 2,5 senttiä auki. Keskiviikkoaamuun asti supistuksia tuli ja meni, välillä todella kovina ja välillä ei mitään. Niinpä keskiviikkona piti synnytys käynnistää. Vaan aamulla alkoi taas supistelut ja mut siirrettiin synnytyssaliin ja kalvot puhkaistiin. Sitten lyhyesti kerrottuna loppukaari. Klo oli tuollon 9.30. Tuli supistuksia, annettiin epiduraali. Annettiin supistuksentehostuslääkettä. loppui epiduraali. Hajosi selkä, TOTAALISESTI. Pistettiin aquarakkulat, ei tehoa. Miehen lämpötyynypainelut olivat aianoa, mikä edes hitusen auttoi - ehkä siinäkin se rakkauden teko, ei niinkään se lämpö ;) Aloitettiin ilokaasut. Ja kaiken tuon lisäksi olin ponnistanut jo puolitoista-kaksi tuntia. Ajantaju katosi. Yllätys.... Ei edennyt synnyts, supistukset oli liian lyhyitä. Ponnistin hyvin ja tehokkaasti, mutta moottori petti liian aikaisin. Neiti A pyöritti päätään ja oli milloin missäkin tarjonnassa... Tuli tupa täyteen ihmisiä (8 henkilöä) ja yksi heistä synnytyslääkäri. sitten tutkittin ja keskusteltiin. Mietittiin ja pohdittiin ja joku hullu ämmä siellä kaiken keskellä huusi tuskissaan selkäänsä. Eiku puudutusta ja imukuppia. Veto ja veto ja veto. Ei mitään. Ja sitten lääkäri toteaa, että synnyttäjän häntäluu on epämuodostunut ja estää vauvan ulostulon. Ei mitään mahdollisuuksia alatiesynnytykseen. Eiku leikkaussaliin. Siellä kauhea kuhina, mies näyttää kaiken keskellä seksikkäältä lääkäriltä kun pitää minua kädestä. Puutuminen alkaa, paitsi ettei ala. Oikea puoli ei puudu. Eiku hätäsektii, mies kiireellä ulos ja meikäläiseltä taju kankaalle. Kävi nopeasti. Sitten heräsin. "Sinulla on kaksi tervettä lasta, tyttö ja poika. Ja isä on heidän kanssaan osastolla odottelemassa." Sydän pakahtuu, janottaa, huono olo. Tajunta on vasta tuloillaan. Mun vauvat jossakin ja minä kohta heidän luonaan. Vauvat syntyivät klo 17.00 ja 17.01, yhteensä 6,5 kiloa vauvaa. Ja kun pääsin osastolle klo 21, oli vauvat heti tississä kiinni. Siinä oli kaikki. Mikä kipu, se juna meni jo. Nyt ei ole enää kipua, on vain onnea. Räjähtävää onnea. Joka jatkuu. Toipumisesta sitten myöhemmin, se on oma tarinansa ;)

engeli ja Myrsky ja Mylväys 5 päivää
 
Niin ja neiti A synnytettiin leikkaushaavastakin imukupilla. Napanuora oli niin lyhyt, että senkään vuoksi alatiesynnytys ei olisi voinut ikinä onnistua. Ja herra B:llä oli napanuora kaulan ympäri kolme kertaa. Joku suuri suojeiija antoi mulle huonon häntäluun, jonka vuoksi leikattiin. Muuten olisi voinut käydä mitä vaan.
 
Olipa hurjan kuuloinen synnytys engeli! Hyvä, että olitte hyvissä käsissä ja kaikki päättyi hyvin. Nyt saat nauttia tuplaonnestasi.

Molliksen ja Keijon kuulumisia minäkin odottelen...

Itse kävin tänään ekaa kertaa asioilla ja A oli isän hoivissa. Hyvin olivat pärjänneet, mulla vaan napanuora taitaa olla yhä aika kireällä, kaksi kertaa piti kaupasta puhelimella varmistaa, että kaikki on hyvin...
 
Onkohan täällä muutkin jo tositoimissa? Toivottavasti pian kuullaan hyviä uutisia!

Omaan oloon ei mitään uutta, muuta kuin, että hyvät yöunet on jääneet täälläkin nyt historiaan. Väsynyt oon ja luomia polttaa, mut unta ei vaan tuu, höh! Odotellaan ja kypsytellään (lue kypsytään). Huomenna neuvolaan, voi kun olis jo viimeinen, mut taitaa olla toiveajattelua! Ei passaa valittaa, kun olo on kuitenkin siedettävä... Oon vaan niin malttamaton jo!

Mami ja poju 38+6
 
Engeli onnea pienokaisten johdosta! :heart: Oh lord mitä draamaa teillä! Aivan loistavaa että pienet voivat hyvin. Jaksamista myös sulle paranemiseen. Palkintohan on yyberlumoava :kiss:

Meidän Rakas täydellinen Keijo syntyi 13.1. :heart: eli minäkin liityn Äitien Arvokerhoon!

Engelin sanoin, joku ylempi voima oli mukana, sillä poika ei sitten kuitenkaan ollut suurikokoinen, päinvastoin, 3290g. Onneksi suht pieni SILLÄ toimitus oli raju mutta lääkärin mukaan upea kun käyntiin lähti tokana päivänä kunnolla. Synnytys siis pe 6h. Kotiuduimme tänään ja jo nyt tuntuu että nyt perheemme on täydellinen. Ainoo vaan että parantelen täällä haavojani koska mulla emätin repesi alhaalta sisäänpäin jonkun verran ja sulkijalihaksesta myös osa. Polikäyntejä siis seuraa keväänaikana eri osastoille.

Poika on kaunis, tajunnan räjäyttävä broiler-kinttu ja musta takatukka ylettyy takaa pitkälle niskaan =)

Onni jatkaa tästä eteenpäin Keijon tarinaa.

Nyt taas kyynelehdin täällä ihanaa elämääni :heart:

Onnitteluhalit kaikille jotka olette oman murusen syliin tällä välin saattaneet ja tsempitykset teille jotka olette vielä toimitusta odottamassa :wave:

Mollamaija ja ihana Onni 3vrk
 
Viimeksi muokattu:
Wau, ihana uutinen Mollis, ONNEA :heart: Toivottavasti toipuminen lähtee hyvin käyntiin! Olet nyt Onnin onnellinen Äiti.

Täältä toivottavasti tullaan pian perästä, mutta saas nähdä kuka on seuraava Äiti! Uutisia odotellessa :popcorn:

Mami ja poju 39+0
 
Oi Mollis, niin paljon onnea Onnista :heart: Hurjalta kuulostaa nuo repeämät, mutta reippaasti olet homman hoitanut! Pikaista toipumista :)

Engelin kertomus kuulostaa myös melkoisen rajulta, onneksi kaikki kuitenkin meni hyvin ja terveet pikkuiset kainalossa :)

Tänne ei kuulu edelleenkään yhtään mitään, paitsi jäätävän kutiava ihottuma jaloissa ja mahassa. Sunnuntaipäivän vietin NKL:n päivystyksessä, otettiin verikokeita ja käyrillä makailin tunnin verran, pikkuisilla kaikki hyvin ja kaikki arvot ok, tod.näk.tää johtuu turvotuksesta tai on jotain urtikariaa. Ei auta kuin yrittää kestää, antihistamiinia saa ottaa, mutta se ei auta ollenkaan, hulluna täällä raavin, etenkin öisin. Sitten kun pikkuiset on pihalla, niin päästään lääkitsemään, ellei sitten katoa siinä samassa omia aikojaan. Tänään tsekkiiin äippäpolille ja toivottavasti VIHDOIN pistettäisiin homma käyntiin. Itsellä alkaa olla olo, että haudon näitä vielä rippikouluikäisinäkin, ei nää itse täältä pihalle tule.

Jaksamisia kaikille, jäädään odottelemaan lisää uutisia :)

Robbie 40+0
 
Valtavasti onnea Mollikselle ihanasta Onni-pojasta :heart: ! Robbielle tsemiä, saas tosiaan nähdä ollaanko samaan aikaan sit kuiteskin synnärillä :wave: Engeli: huh huh, loppu hyvin kaikki hyvin, kuulosti aika järisyttävältä sun tarina.

Toivis & Urkki 39+5
 
LA..................nimimerkki..........monesko lapsi......ikä........SS

29.11.2011.......isla79....................esikoinen..............31.......SaKS
08.12.2011.......Dancing Queen.........esikoinen..............35......NKL
10.12.2011.......Millis-81..................toinen................30........NKL
22.12.2011.......AdAstra.................esikoinen..............31.......TYKS
23.12.2011.......mapunen................toinen..................40...........
25.12.2011.......Plastex..................esikoinen..............33.......SeKS
26.12.2011.......Tarantella-83...........esikoinen..............28......KSKS
28.12.2011.......Neela Naranja..........esikoinen..............32.......KOS
28.12.2011.......Tevu.....................toinen..................37.............
05.01.2012.......Hanskis..................esikoinen..............31............
17.01.2012.......Robbie...................esikoiset...............37.......NKL
19.01.2012.......toivorikas-72............esikoinen..............39......NKL
22.01.2012.......syystoive................kolmas.................30............
23.01.2012.......Uttinen...................kolmas.................36.......PHKS
24.01.2012.......mollamaija-82...........esikoinen..............29......KHKS
24.01.2012.......Mami2012...............esikoinen..............31.......KHKS
25.01.2012.......engeli.....................esikoiset.............36.......TAYS
26.01.2012.......Emja......................esikoinen.............26.......TAYS
05.02.2012.......Seinäkukkanen.........esikoinen.............40++..........
07.02.2012.......cava......................esikoinen.............30+........
13.02.2012.......Hoppis-73................esikoiset.............38..........
03.03.2012......-ruska-....................esikoinen.............22...RAS/OYS
06.03.2012.......nanniga..................esikoinen...............28......TYKS
10.03.2012.......H.o.p.e...................esikoinen..............31.......KHKS
20.03.2012.......TMO......................esikoinen...............36..........
30.4.2012.........bluebaby................esikoinen...............27.......OYS
30.4.2012.........lilie........................esikoinen..............34......TAYS


:heart::heart::heart: SYNTYNEET :heart::heart::heart:

31.10.2011........seinäkukkanen......tyttö.......1050g.........
21.11.2011........isla79..................poika........3440g.......49,5cm
29.11.2011........DancingQueen......poika........3250g.......52cm
16.12.2011........Millis-81...............poika........4206g.......50cm
19.12.2011........Neela Naranja.......tyttö........3920g.......48cm 23.12.2011........AdAstra...............tyttö........3360g........51,5cm
23.12.2011........mapunen..............poika.......4000g........52,5cm
27.12.2011........Tarantella83.........tyttö........2985g........46cm
05.01.2012........plastex...............poika.........3780g........51,5cm
11.01.2012........engeli.................poika.........3170g........52cm
11.01.2012........engeli.................tyttö..........3350g.......49cm
13.01.2012........Mollamaija82.......poika.........3290g.................
 
Hirmuisesti onnea Mollis :heart: Toivottavasti toipuminen sujuu hyvin, samoin kuin Engelillä. Teillä on kyllä tosiaan molemmilla ollut suojelusenkelit mukana synnytyksessä! Tervetuloa vauvakeskustelun puolelle, kunhan ehditte. Ja muille tsemppiä loppumetreihin!

DQ & pikku-D 7vk
 
Mollis, suuret onnittelut Onnista!! Hienostihan sinä selvisit! Pikaisia paranemisia! :heart:

Engeli, onneksi kaikki meni hyvin hankaluuksista huolimatta. Käyhän kertomassa vähän alkavasta arjesta kaksosten kanssa kun ehdit. :heart:

Nyt on sitten Robbien , Toiviksen ja Uttisen vuoro. :wave: Oletteko vielä yhtenä kappaleena? Ja Mami ja Emja mahdatteko tekin ehtiä vielä tälle viikolle? Me Cavan kanssa joudumme varmaan vielä vähän aikaa odottelemaan.

meillä neuvolan mukaan vauvat olisivat jo valmiita tultmaan. Nyt painoa pienokaisilla on jo 2,7 ja 2,8 kiloa eikä tähän mahaan enää meinaa mahtua enempää :p Kova vilinä käy siellä koko ajan. Vielä muutamia päiviä täysaikaisuuteen!

Hoppis 36+2
 
Täällä unta odotetaan kylään |O

Saas nähdä pääsiskö tämän viikon puolella vielä hommiin. Muutamana päivänä oon huomannut, kun side on ollut kosteena kirkkaasta nesteestä ja kävin sitten eilen synnärillä näytillä. Ei ollut onneksi lapsivettä. Kätilö teki samalla sisätutkimuksen ja ultras. Kaikki oli pojalla hyvin, painoarvioksi saatiin nyt 3515g. Sentti oli kohdunkaulaa jäljellä ja sentin oli kohdunsuu auki. Siitä lähtien on sitten supistellut säännöllisen epäsäännöllisesti ja tänään huomasin vessareissulla verinaarmuista limaa. Oiskos ollut sitä tulppaa sitten. Jotain täällä siis tapahtuu, mutta kait tätä voi kestää vaikka vielä viikon.

Kovasti odottelen kans muiden kuulumisia, Robbie taitaa olla ainakin jo tositoimissa ellei sitten jo vauvat kainalossa. Toivottavasti kaikki hyvin!

Hoppis ja Cava, kyllä teilläkin alka kohta olla jännät paikat, jos ei ole jo ;)

Mami ja poju 39+1
 
Onnea hurjasti kaikille vauvautuneille! Ihanaa, että teillä on jo nyytit sylissä, vaikkakin osalla hieman dramaattisten vaiheiden kautta... Mutta hurjasti onnea!! :heart:

Omista kuulumisista sen verran, että pää suttaa tyhjää... Olin 3pv osastolla tasoittelemassa verenpaineita. Muita oireita ei ole kuin verenpaine, järjetön päänsärky ja yleinen huono olo (ihan kuin aamupahoinvointi olis palannut). Nyt menee albetolia hurjalla annostuksella ja paineet silti vielä liian kovat. Pääsin kuitenkin (tai oikeastaan lähdin omalla riskillä) kotilepoon mutta käyn polilla pari kertaa viikossa. Muuten olisivat ehkä käynnistäneet, mutta kohdun suun tilanne on täysin epäkypsä ja vauva edelleen tuolla jossain vatsan yläosissa... Nyt siis vaan odotellaan.. Ehkä eniten rassaa lääkäreiden eriävät mielipiteet... 3 eri lääkäriä... Ensimmäinen ei uskaltanut kommentoida mihinkään mitään, toinen nosti toiveet ylös sanomalla että käynnistetään heti kun vähän paikat kypsyy, kolmas sanoi ettei todellakaan käynnistetä ennenkuin 42+2, äidin voinnilla ei ole mitään väliä ja jos vauvan käyrät on ok niin siellä saa pysyä... Jep jep.. mulla varmaan katkeaa verisuoni päästä kun ponnistan, jos tämä päänsärky jatkuu tällaisena. Mä olen aivan loppu!! Sairaalassa sain nukuttua pari yötä onneksi paremmin rauhoittavan voimin, mutta nyt taas valvotaan..
Ja jotta asiat saisivat hormoonimyrskyisen pääni vielä enemmän sekaisin, sain iltapäivällä huonoja uutisia ystäväni vauvasta (3viikkoa vanha)... Pieni on teholla :( Nyt pelottaa, itkettää, säälittää jne... tiedätte varmaan...

Mutta nyt yritän lopettaa murehtimisen ettei noi paineet mene taas ihan pilviin...

Tsemppitoivotuksin, Team Uttinen 39+3
 
Mollis, oikein paljon onnea tuoreelle Äidille! Voi, pieni Onni... :heart: Hämmentävää miten nuo ultrien kokoarviot voivat loppuvaiheessa mennä ihan metsään. Onneksi nyt kuitenkin tällä kertaa näin päin. Mahdollisimman nopeaa ja täydelistä toipumista!

Uttinen, voimia! Ovatpa lääkärit eri linjoilla, kummallista. Ei se nyt ihan noinkaan voi olla, että äidin voinnilla ei ole mitään merkitystä, outo kommentti lääkäriltä! Kun kyse kuitenkin on r-myrkytyksestä, eihän se itselläänkään pois häviä... Onneksi vauvalla on kaikki hyvin. Toivottavasti kohdunsuulla tapahtuu kuitenkin pian edistymistä. Kurjaa että olet saanut vielä ikäviä uutisia muutenkin... :hug:

Robbielta tosiaan taitaa seuraavaksi kuulua vauvauutisia...? Hoppis, ei sullakaan ole enää montaa päivää täysiaikaisuuteen. :) En osaa kuvitellakaan, kuinka tukala olo teillä kaksosodottajilla on loppuvaiheessa, kun on tuplamäärä vauvoja vatsassa. Ihanaa että vauvat ovat vilkkaita, ettei tarvitse murehtia liikkeiden vähyyttä. Mahtaa tosin olla melkoinen meno mahassa, kun kaksi pientä siellä vääntelee itseään. =)

Hyviä vointeja kaikille viimeisille odotuspäiville ja -viikoille! Ja tietysti kaikkea hyvää myös jo vauvautuneille vauvoineen. :)
 
Paljon onnea Tarantella, plastex, engeli ja Mollamaija! :heart:

Kahden lapsen kanssa ei näköjään ehdi kirjoittaa sitäkään vähää kuin yhden kanssa, mutta kovasti iloitsen kaikkien vauvautuneiden puolesta ja toivon tsemppiä niille, joiden pitää vielä jaksaa odottaa. Tavoitteena olisi kyllä laittaa kuulumisia joskus tuonne vauvapuolellekin...
 
Robbie pikakuittaa ja palaa pian asiaan lueskelemaan muidenkin kuulumisia ja kertomaan omistaan tarkemmin; tänään kotiuduttiin tirpusten kanssa, keskiviikkona illalla 18.1. syntyi tyttö 3120g, 46 cm ja poika 3070g 46,5cm kiireellisellä sektiolla. Pikkuiset aivan syötävän ihania ja ollaan ihan onnesta hämillään koko perhe :heart:

Robbie + pikkuiset 3 vrk
 
Tripla onnittelut Robbie, sinulle ja pikkuisille :heart: Mahtavaa, kun pääsitte jo kotiin!

Omaan olotilaan ei mitään uutta. Viime yö oli taas vaikea, menkkajomotusta, supistelua ja tuntui ihan siltä, että vauva olis tulossa pepun puolelta ulos =) Nyt on kaikki merkit taas kadonneet. Toivottavasti tää nyt kuitenkin pikku hiljaa johonkin johtais... taitaa tulla pojasta hidas hämäläinen!

Mami ja poju 39+5
 
Onnea Robbie. Hyvän kokoiset sisarukset sinäkin sait aikaiseksi. Ja tyttö ja poika niin kuin meilläkin. Meillä arki sujuu oikein hyvin. Kaikki tosin pyörii syöttövälien ympärillä, siihen on totuttelemista. Elämän sykli on 3 tuntia. Ihanan elämän :heart:

Enää ei oikein tule kirjoiteltua, seurattua vaan muiden kuulumisia. Ehkä sitten joskus palaan taas astialle aktiivisemmin. Isäntä aloitti tänään neljän viikon loman ja siinä me sitten yhdessä opetellaan ja hämmästellään tätä meidän perhettä. Onni on valtavaa ja saa vieläkin välillä kyyneleitä aikaiseksi. Meidät sitten lopulta valittiin vanhemmiksi juuri näille lapsille ja kiitollisuus on läsnä joka hetki.

engeli ja niin rauhalliset nappulat 11 päivää
 

Yhteistyössä