2vuotiaan puhe

  • Viestiketjun aloittaja äitykkäliini
  • Ensimmäinen viesti
äitykkäliini
minkä verran teidän 2vuotiaat puhuu? Meillä poika ei puhu kuin muutamia yksittäisiä sanoja! Kaiken ymmärtää yms....Motorisesti erittäin lahjakas, luistelee jo ja hiihtääkin kivasti, juoksee hyppelee yms.... tarviikohan olla kamalan huolissaan?
 
meillä 2v tyttö puhuu jo paljon.3 sanaisia lauseita tulee paljon.
eihän tuossa vaiheessa kaikki vielä puhu.saattaa sitten mennä nopeasti eteenpäin kun alkaa puhumaan.lapset on niin erilaisia =)
 
tyttö 2v
Meillä 2v. tyttö taas puhuu paljon. Epäilen ettei luistelisi, vaikkei kömpelö muuten olekaan ;)

Mitäs teillä on neuvolassa sanottu asiasta? Tuttavan poika ohjattiin neukasta puheterapeutille, kun ei paljon muuta sanonut kuin öö ja pari sanaa 2-vuotiaana. Mutta ei kai vielä tarvitse kauhean huolissaan olla, jos kuitenkin muutama sana tulee. Vuoden päästä pitäisi sit jo puhetta tulla.
 
Kaikki ihan hyvin. Kysyppä omalta äidiltäsi oletko alkanut puhumaan missä vaiheessa, samoin miehesi, se voi selittää eron. Kaksi vuotias joka puhuu joitakin sanoja on ihan normaali. Tarvittaessa ota-asia esille neuvolassa ja pyydä lähete puheterapeutille, hän tutkii onko kaikki ok. Joskus puheen kehitys voi olla hitaampaa esim huononkuulon tai mahdollisen lukihäiriöntakia. Mutta korostan vielä että 2 vuotiaasi on noilla taidoilla ihan tavallinen normaali 2 vuotias!
 
Meillä tyttö2v 3kk ja tietää paljon sanoja ja yhdistää 3-4 sanan lauseita mutta puhuu niin, että vain äiti+isi+mummot ymmärtää. Vaikka tulee 4 sanan lause niin ainakin 2 sanaa on pelkillä etu tavuilla.
Meillä olisi tarkoitus 21/2 vuotiaana mennä käymään neuvolassa jos ei puhe lähe sitä ennen sujumaan jos sitä kautta päästäs puheterapiaan.
 
Pälä
Hei,

oma lapsukainen ei ole vielä kahta, muuta siskollani on 2v4kk poika. Hän puhui kaksivuotiaana muutaman ymmärrettävän sanan. Ei yhdistänyt sanoja tms. Ymmärsi kyllä puhetta hyvin jne. Käytti niitä osaamiaan sanoja myös pääasiassa väärin, esim. kaikki mahdollinen ruoka oli jostain syystä "kenkä". Sisko oli hiukan huolisssaan, koska esikoisensa oli kuulemma yksivuotiaana samalla tasolla kielellisesti. Neuvolassa sanottiin ettei vielä kannata huolestua.

Poika alkoikin sitten puhua enemmän ja enemmän ihan yhtäkkiä, huimaa kehitystä tapahtui ihan parissa viikossa. Nyt sanoja on varmasti jo useita kymmeniä, yhdistelee kahta sanaa ja käyttää pääasiassa sanoja oikein. Puhe on muutenkin muuttunut jotenkin selvemmäksi. Eli kyllä ne sanat varmasti sieltä tulee ja kehitys onkin sitten tosi nopeaa!
 
Poika 2v2kk on muutaman kuukauden puhunut 4 sanan lauseita.Toistelee perässä kuulemiaan sanoja ja höpöttää aamusta iltaan kuin papupata.Nytkin tuolla sängyssä odottaa nukkumattia ja suu käy koko ajan :p

1v7kk ikään asti oli aika hiljanen sanojen kanssa,mut sitte niitä rupes ku nappia painamalla tulemaan yhtenä ryöppynä ihan yhtäkkiä,eikä loppua näy :)
 
Meidän tyttö 2v4kk puhuu 7-8 sanan lauseita. Oikeastaan hän puhuu koko ajan :) Se on kyllä välilä rasittavaakin.. Ensimmäinen kuuden sanan lause tuli hänen ollessa 1v11kk. Nyt hänellä on myös jonkinlainen kyselykausi, koko ajan kuuluu mitä toi tekee, mikä tämä on jne.
 
tyttö 1v 11 kk
Meillä juttua riittää. Tyttö siis 1v 11kk. En enään edes ole laskenut kuinka monen sanan lauseita tulee. Puhuu ihan ymmärrettävästi, joskin on muutamia omia sanoja jotka pitää muille tulkata. Meillä alettiin puhumaan tuossa puolentoista vuoden iässä, mutta kehitys oli todella nopeaa. Melkeinpä heti alkoi tulla useamman sanan lauseita ja nyt siis höpöttää ja kyselee koko ajan. Välillä täälläkin tuntuu siltä että olisipa hetken hiljaa. Jos ei puhu niin sitten laulaa :) Vaarilla on saari , hämähämähäkki ja tupakkarulla lauletaan ja leikitään monta kertaa päivässä... Ja lisäksi kaikkea mahdollista mitä Ti-Ti nallesta on irti saanut :)
 
äiskäkans
Meillä 1,9 vee ja puhuu yksittäisiä sanoja paljon, muttei lauseita... Niihän sitä sanotaan, että kieli jää jalkoihin, jos on hirmuisen motorinen lapsi... Ja uskaltaisin väittää, ettei kovin moni kaksivuotias vielä osaa luistella... =) Eli älä ole olleskaan huolissasi! Jos sanoja tulee niin kyllä se kieli sieltä jalkojen alta vielä kömpii takaisin!
 
Meillä tyty on 2v 4kk ja puhuu todella paljon ja "lukee" pikkusiskolle satuja. Kovasti myös laulaa ja muistaa jopa loruja ulkoa, muistaa myös korjata jos ei satuja lueta oikein =) . Meillä on neiti ollu muutenki vähän etuajassa kaikessa, juoksee, kiipee, tekee palapelejä ja vaipatki on ollu jo kohta vuoden pois kokonaan. Varsinainen supermenijä. Vaikka oppi aikasin käveleen niin ei se ainakaan puheeseen vaikuttanut, moni luulee jopa vanhemmaksi sen vuoksi, että puhuu paljon ja selvästi.
 
meillä ensikuussa 2v. ei sano oikeastaan muuta kuin kakka ja äiti ja papaija =) mikä on sen mielestä hirmu hauska sana =) en ole huolissani itse olen oppinut puhumaan vasta 3v. hirveä touhottamaan ja menee pää viidentenä jalkana joka paikkaan =)
 
ruusamari-76
Meillä aikalailla tasan 2-vuotias poika, joka taitaa sanoja noin kymmenkunta. Sanojen tapailu alkoi myöhään ja varsinaisten sanojen toisto vasta hiljakkoin. Nyt kehitys on alkanut sitten vauhdilla, jokapäivä tulee lisää sanavarastoa.Huolissani en ole, koskapa suvussa on ollut lapsia, joiden puhe on alkanut myöhään ja silti vanhempana kielenkäyttö on lahjakasta.Kaikki lapset kehittyy aikanaan,kun valmiudet kehitykseen on olemassa. Pojat taitavat muutoinkin olla hiukan hitaampia kuin tyttöset.
 
Meidän kolmonen on nyt 2v3kk eikä sano kuin pari sanaa: kakka, kukka, peppi (=serkkutytön nimi), kissa, tuu (=tule). Aika monesta sanasta hän sanoo ekan tavun, esim. koulu = kou, jogurtti = jo, kirja = kij jne. Tyttö menee kuukauden kuluttua puheterapeutin arviointiin, pyysin lähetteen siihen 2v neuvolasta. Esikoisellani (nyt 13v poika) on dyspraksia eli puheentuoton erityisvaikeus joten haluan että tyttö tutkitaan sen varalta -saadaan sitten apua tarvittaessa.

Tyttö ymmärtää kyllä ihan kaiken -minkä vaan haluaa :whistle: ;) Hän oppi myös kävelemään suht myöhään, 1-5-vuotiaana, mutta nyt kävelee ja juoksee jo vauhdilla.

Jokainen lapsi kehittyy ajallaan. Jos asia sinua kovin huolestuttaa, ota ihmeessä asia puheeksi neuvolassa -ohjaavat sitten eteenpäin tarvittaessa.

Tansku & pesue (= tytöt 1v1kk & 2v3kk ja pojat 12v & 13v)
 
Maika harmaana
Meillä poika 1v10kk.
Yksittäisiä samoja tulee ja paljon ja nyt yrittää kahden sanan lauseita rakennella pikkuhiljaa.
Serkun poika saman ikäinen eikä sano vielä sanaakaan.
 
Yksilöllistä tuo puheenkehitys on, kun meidän 1v 7kk poika puhuu jo pitkiä lauseita ja kohtuullisen selvästi. Välillä kyllä tuntuu, että selvyys kärsii, kun tuntuu, että sitä puhetta tulisi niin paljon koko ajan.
Vähän ennen 1.5v ikää juttelin yhden äidin kanssa, joka oli samaan aikaan synnyttämässä, niin heidän poika puhui alle 10 sanaa. Joten vaihtelua on paljon. Itse olen oppinut puhumaan tosi aikaisin, joten siinä saattaa myös jotain perinnöllistä hommaa olla.
 
Meillä kaksoset nyt 1v9kk, ja puhetta tulee ihan jatkuvalla syötöllä ja useamman sanan lauseita.. Kahdella kaverilla on saman ikäiset taaperot kuin meitin kaksoset.. Meillä alotettiin se jutteleminen tosi aikaisin, mut kääntymään ja liikkumaan alettiin toooosi myöhään.. Sit taas ne kaverin lapset rupes liikkumaan tosi aikaisin ja tänä päivänä ei vielä sanoja tule mitenkään kauheesti, mut ihan joitaki.. Jostain oon kuullu tällästä et jos liikkumaan rupee aikasin niin puhe saattaa kehittyä viiveellä, ja toisin päin.. Sinuna en olisi mitenkään huolissani.. :)
 
IevuRiepu
Meidän lapset ovat alkaneet puhumaan vasta 2,5 vuotiana. Muutama sana tuli vuosikkaana ja sitten hilljaisuus. Ei neuvolassa oltu huolissaan, koska lapset kuitenkin ymmärsi puhetta. Tytöllä on ollut enemmän sanoja , mutta ei lauseita. lempisanat on isä ja Puu-Petete (Puuha-Pete)

Nyt tuo vanhin on eskarissa ja opettaja hieman valittaa, kun poika on koko ajan äänessä. Selittää ääneen mitä tekee ja mitä ajattelee...
 
Meillä poika 1 v 10kk ja meilläkin tulee vain muutama sana ja motoisesti erittäin ketterä.
Neuvolassa sanoi ettei tarvi olla huolissaan vaan kyllä se puhe tulee sit aikanaan. 3 vuotiaana aletaan tutkimaan jos ei silloin vielä tule enempää puhetta.
Jokainen kehittyy vauhdillaan ja itse en ole ollut huolissaan, lähinnä muut ovat ihmetelleet puheen vähyyttä. Meilläkin ymmärtää puheen mitä pojalle puhuu, mutta oma ulosanti on vähäistä.
 

Yhteistyössä