<3<3 ELOMASSUT ELOKUUSSA <3<3

Täältäkin isosti onnitteluja vauvansa saaneille ja tsemppiä kotona supistuksien kanssa kärvistelijöille, toivottavasti pian pääsette hakemaan vauvanne kotiin :flower: :D

nyt on pari päivää jomotellut kunnolla ja tuntuu että maha on muuttanut muotoaan. mieskin sanoi tänä aamuna että: "sehän on kutistunu", toisin sanoen tipahtanu alaspäin. Tuntuukin semmosta inhottavaa paineentunnetta, mutta kipeistä supistuksista ei ole tietoakaan.

Lähinnä tätä kipeää niskaani surkuttelen kun ei siihen tunnu mikään auttavan, en kunnolla pysty päätä kääntämään oikealle. Hierontakin vaan pahentanut tilannetta ja särkylääkettä olen ottanut sallitun määrän. Lämmin vehnätyyny hetkisen auttaa :ashamed: sais tämän nyt kuntoon, ei olisi kiva lähteä synnyttämään tämmösen niskan kanssa vaikka siinä supistuksien lomassa varmaan muut kolotukset unohtuisikin.

Taisin niin säikähtää sitä viime perjantaista suru-uutista, että nyt ei huvittaisi lähteä ollenkaan synnyttämään. Joten ihan mielelläni vielä tämän mahan kanssa kotona olen, ei kyllä ole semmosta tunnettakaan että kohta pitäisi lähteä..lähinnä vaan jännittää että millon niitä supistuksia sitten alkaa urakalla tulemaan kun yksittäisiä tullut tähän asti.

Kauhea tuuli ulkona, tekisi mieli lähteä vähän kävelylle mutta ei tuonne myrskyn sekaan viitsi mennä :D laiska mikä laiska..

Triinu ja pikkukaveri, tänään raskausviikkoja tasan 39 |O
 
Neuvolassa käyty.
Rv 40+5
Painoa tullu +700g viikossa, meinas et turvotusta, nyt yhteensä vajaa 7kg painoa lähtöpainoon.
RR 118/72
Pissa puhdas
Vauva rt ja hyivn kiinnittyny, ei pää enää liikkunu....jospa sitä kohta synnytettäis
sf 33
syke 140 ja liikkeet ++

Et alkais olemaan vauvan nyt pikkuhiljaa hyvä syntyä, varattiin jo aika äippäpolille 20.8
Että tämmöistä =)
 
Moikka!
Onnea Storyn ja mammaliinin perheille pikkuisista nyyteistä!!! :heart: :heart: Ja Lillillä aivan ihana tyttö!! :heart:

Täällä ei mitään uutta. Tylsää. |O Selkä vaan kipuilee kyljellään pakko-nukkumisen vuoksi...ja polvet on kipeät, alkaa vissiin kroppa olla "ylikuormitettu", onhan tässä 14kg tullutkin yhteensä lisää!!! Perse ja reidet paksuuntuneet, argh, vaikka masussa se enin tavara taitaa olla pienen kullanmurun muodossa yms.=) (koitan vaan lohduttaa itseäni.... :whistle: )

Mitähän sitä kekkasis. Vois vissiin taas keittiön siivota, hakea postin, laskostaa pyykit kaappiin ja pedata vuoteen!! Ja alkaa suunnittelee mitä tekis ruuaksi... jännää. :snotty: Tuu jo vauva!

Upp3 ja Mötky 40+2 (painoarvio nyt muuten n. 3200kg! :heart: )
 
Onnea kaikille vauvansa saaneille ihan hirmuisesti :heart: :heart: Nyyttejä tupsahtelee jo melkoisella vauhdilla.

Aukkutais kysellä vesien menosta ja kiinnittymisestä. Mulla kun supisteli viikonloppuna la-su yönä ja soittelin synnärille, niin mä sain tällaisen ohjeen, että jos vedet menee niin ambulanssilla sairaalaan. Mulla neuvolassa edelleen sanottu, ettei ole vauveli vielä kiinnittynyt. Kyselin sitten josko vois tulla ihan omalla autolla makuuasennossa? Kätilö oli ehdottomasti sitä mieltä, ettei se onnistu koska ei saisi kuulemma myöskään kävellä autolle. Tuo kuulostaa kyllä mielestäni hätävarjelun liioittelulta...

Esikon kanssa meni vedet, eikä kiinnittyminen ollut varmaa, niin silloin sain ohjeen olla kotona supistusten alkuun asti ja aamulla olisi pitänyt viimeistään lähteä, vedet meni siis illalla 22 maissa. Tuollon matkasin siis ihan taksilla normaalisti istuen.

Sitä meikäläinen on kuitenkin sen verran vauhkoa sorttia, että jos soitan sairaalaan ja saan tuollaisen ambulanssi ohjeen, niin en tiedä uskaltaisinko muulla tavoin lähteä, jos jotain sitten sattuiskin..

Vointi on itsellä tosi hyvä , vähän liiankin. Tuntuu, ettei synnytys edes ole lähellä. Nälkä on koko ajan ja hermot riekaleina ja mies saa siitä kaiken niskaansa, taitaapa hänkin toivoa jo lasta syntyväksi, jos nää mun raivokohtaukset hellittäis samalla :LOL:

Aatos ja pati 39+2
 
heip! :wave:

onnea vauvan kotiin saaneille :) :flower: you did it!

(.) eilen iltapäivällä oli 2 tunnin ajan säännöllisiä suppareita, mutta kun osa oli kivuttomia ja osa vain menkkajuilimiskipuisia, neuvoi synnärin kätilö ystävällisesti ensikertalaista puhelimessa, ettei synnytys ole vielä käynnissä. no ei ollutkaan, pian loppui tuo elämöinti.
sen jälkeen on vaan ollut tosi laimea olo ja harmittanut kaikki :( mää en enää tajua, miten saisi ajan kulumaan, kun kaikesta tulee niin paha olo tai hirveitä hengästyskohtauksia :( prkl. no nukuin nyt sit klo 00:00-04:00 ja 07:00-12:00, ja ip neuvola. siinä mulle tekemistä.

irtis ja poponpaikkojaan esittelevä 40+1 (r-ultran mukaan 40+0)

p.s. lillillä niin suloinen kaunotar siellä kotona nytte!
 
neuvolassa käyty ja kaikki ihan ok, proteiini oli heikko + pissassa, ja sf mitta (tosin erimittaaja) mutta kuitenkin pienentynyt.. eipä oikeestaan mitään muuta kummempia viikon päästä uudestaan!

Onnea vauvoille ja äideille ja isukeille ja sisaruksille! :flower:

rouses 37+5
 
Täällä sitä aikaa tapetaan, mitään ei vaan viitsisi tehdä, on jotenkin saamaton olo. Sain sentäs tuon pikkukakaran, siis koiravauvan pestyä ja laitettua, joten ei tarvitse siitä huolehtia pariin viikkoon, tosin noita pestäviä tossa on muitakin, joten aina olisi tehtävää.

Mulla ei ole kuin satunnaisia kivuttomia supistuksia, ei muuta. Limatulpastakaan ei tietoakaan, joten en tässä nyt kauheasti odottele, että synnytys käynnistyisi ihan heti. Toisaalta tyyppi voisi tulla ulos lauantaina tai sitten vasta keskiviikkona aikaisintaan, että noi miehen työvuorot menisivät jouhevasti, kun niillä on ongelmia kuskien kanssa, niin ei ole helppoa saada tuuraajaakaan kaikkiin vuoroihin.
 
Sone
Nyt on auto huollettu ja reippaasti lenkkeilty ja 3veetä raahasin sitten reppuselässä kun ei jaksanu enää loppumatkaa kävellä. Jomottelee mut ei juurikaan supistele. höh. No eipä siinä että tän tarviis viel syntyykkään kun on se lapsenvahti ongelmakin, mutta tulee kyllä kuulosteltuu ja jännäiltyy silti aika tarkkaan. :) V.loppuna olis hirveen hyvä sauma synnyttää, sit löytys lapsenlikkojakin :) Mut enpä usko et tää äitiinsä niin hyvin viel tottelee ;)

Upp3: Hei, miulla on tullu jotain 12kg ja puolet vissiin perseeseen ja reisiin!!!! Ihan hillittömät tankit!! Mie kyl elän haavemaailmas ja toivon että se suurin osa olis nestettä.... :whistle: Selluliittia on ihan kiitettävästi tässäkin raskaudessa tullut jalkoihin, sen verran on huonoa tuo aineenvaihdunta. Ja jalat on kasvanu 39 johonkin 40 tai jopa 41.

Oijoi, kattelin äsken eikoisen vauva kuvia, kylläpäs se oli niin ihana ja sulonen vauveli :heart: Pari videotakin löyty synnäriltä :)
 
Sone minäki kattelin yhtenä päivänä vauvakuvia esikoisesta ja voi että miten on voinutkin olla joskus niin pieni??!! :heart: alkaa ihan jänskättää et muistuukohan kaikki mieleen sit tän toisen kans..

ihanuus meille tulee vieraita vlopuksi, ilm.huomenna jo tulevat ja ovat vlopun, saapahan tuo meidän poitsu leikkikaverin! =)
 
Ihana vauveli Lillillä!!! :heart:

Neuvolassa oli kaikki ok. Sf-mitta tippunu 2 cm viime käynnistä, nyt siis 33! Liekö enteilis lähipäivinä lähtöä... (toiveajattelua....) Pää oli jo tosi alhaalla, sykkeet 140. Verenpaineet ok, painoo oli tullu +1700g viikossa lisää! Ei kyllä oo turvotusta, mutta varmaan johtuu suolasesta ruuasta.... Mulla edellisissä raskauksissa on kans ihan viime käynnillä paino noussu kauheesti, ja parin päivän päästä taas kontrollissa tippunu ja sitten on jo vauva syntynykin... Maanantaina on seuraava neuvola, vaikka täti olikin sitä mieltä, ettei välttämättä enää nähä. Toivotaan!! :D
Mulle anto ohjeen, että siinä välissä kun supistuksia on tullu tunninkin ajan esim. viiden minuutin välein, niin pitää lähtee sairaalaan. Kuitenkin on kolmas lapsi ja edelliset synnytykset ollu tosi nopeita, niin ei saa liian kauan ootella kotona.

Jaahas, pitää mennä kuuntelemaan koululaisen lukuläksy.. =)
 
Storylle ja Mammaliinille onnittelut :flower: :flower:

mulla oli tänään neuvola, jossa ei tullut taaskaan hullua hurkaammaksia. vauva on kuulemma ihanankokoinen synnyttää ja oleilee mahassa aika jännästi kun pää on alhaalla mutta yltää viel peppua tunkemaan mun keuhkojen paikalle... Että silleen sf 30, samakuin pariviikkoa sitten. Eipä muuta tällä kertaa

Taivaannasta ja möykky 37+5
 
Onnea taas vauvansa saaneille!!! :flower: :hug: :heart:

Meillä oli tänään pikku-neidillä eka neuvola.. kaikki vaikutti olevan ihan hyvin, painoa oli tullut n. 300g 2 viikossa ja pituutta 1 cm. Eli ihan hyvin kasvanu :) Reppanalla oli navassa sieni, mitä en ite tajunnut.. luulin vain että napanuorasta on jäänyt siihen pieni pala. Mut terkkari suihkutti siihen sieneen jotain kuivattavaa ainetta, mikä pitäs parantaa sienen ja käski puhistaa sitä joka päivä desifionti-aineella.

Mulla tuli itellä rintatulehdus ja viime yönä nousi kuume.. :| Kävin sitten neuvolan yhteydessä lääkärillä, joka määräsi antibioottikuurin. Toivottavasti se helpottaa pian, tosi inhottavaa tuollainen kipu tuossa rinnassa ja silti pitää vaan koittaa imettää ja tyhjentää rintaa!! Mut jospa tää tästä..

Annilia & Nuppu 2vkoa 4 pv. :heart:
 
(.) rv 40+1: neuvolassa verenpaine vähän kohollaan, mutta ei vieläkään siitä sen suurempaa huolta oteta. sf-mitta jo huikea 38 :LOL: paino ei kuitenkaan ollut noussut yhtään eli varmaan vaan piäni vähän eri asennossa tai jotain verrattuna viime viikkoiseen 35:teen. nyt mun kokonaispaino 57,2, en ny muista, onko noussu yhteensä 10 vai 11 kiloa. ei turvotusta, ei mittään ihmeempiä.
vauvalla syke yhä kova, 140-150 ja tuollahan tuo myllää ihan koko ajan popojaan ojennellen :D
eli näillä mennään, ens keskiviikkona viimeinen neuvola, sen jälkeen kattellaan tilannetta sit jossain muualla, jos ei ole käynnistynyt synnytys jo sitä ennen.
 
Neuvolassa kävin taas tänään. Maha on vihdoin laskeutunut ja sf-mitta oli sama kuin viikko sitten (34). Painoa oli taas tullut kilo viikossa. Ärsyttää, kun kiloja on muutenkin tullut "riittävästi". Pää ei ole kiinnittynyt. Kysyin tuosta makuuasennossa sairaalaan, jos vedet menee-jutusta neuvolatädiltä, joka on myös kätilö. Hän sanoi, että pitäisi välttää suurempia liikkumisia, mutta ihan normaalisti istuen voi mennä omalla autolla tai taksilla sairaalaan. Kutinat jatkuu ja kävin taas labrassa. Ne alkaa jo tunnistaa mut siellä.

Kuulin, että seinänaapurissamme on muutaman viikon ikäinen vauva! Ei olla kuultu eikä nähty mitään! Ei edes tiedetä, että naapurin naisella on mies... :eek: :ashamed:

Marikki ja epeli 39+2
 
Hurjan paljon onnitteluja vauvautuneille :flower: :heart: ja sylintäydeltä tsemihalauksia vielä odottaville :hug:

Meillä myös pojalla tänään eka neuvola. Pituutta oli tullut sentti lisää ja paino oli kotikäynnistä tippunut 50 grammaa... Harmittaa, kun paino tippui silloin ekoina päivinä niin paljon eikä vieläkään olla saavutettu syntymäpainoa, vaikka ihan vähän vaan uupuukin. Maanantaina pitää mennä uudelleen näytille sekä painon takia, että navan. Napatynkä irtosi lauantaina ja napa vuotaa vieläkin hiukan, joten laittoivat laapista ja katsotaan sitten ma joutuuko toimenpiteen vielä uusimaan.

Viikonloppuja jo toivotellen,
kaneliomena ja Elmeri (1 viikko ja 5 päivää )
 
Limatulpasta kyselisin, kun niin moni on puhunut sen irtoamisesta. Itse en ole huomannut että olisin mitään limaa vuotanut..lähinnä vaan erittäin venyvää ja kellertävää valkovuotoa tullut, mahtaako se sitten olla sitä limatulppaa vai ihanko normivalkkaria? yöh..sori nämä ällöttävät yksityiskohdat :D

Taisi muuten neitiperho lähteä vauvanhakureissulle :)
 
Nyt kyllä saa joku jakautunut kertoa et missä välissä tässä koneella ehtii istuakkaan? :LOL: Itse istahdan ehkäpä viideksi minuutiksi päivässä, tosin tässä jatkuvasti istuva mies voi vaikuttaa asiaan.. kohtapa tuolla koulu alkaa, jospa sitten. Mutta kylä tuo vauva syö aikaa tehokkaasti, jos ei muuten niin pitää vieläkin tuijotella ja ihmetellä että tuossa se nyt on, eikä sitä kukaan meiltä pois vie :heart:

Nopeasti vaan kertoilen että neiti on kasvanut hirveästi - neuvolatätien käyntien välillä oli neljä päivää, ja tuona aikana paino nousi 200g. :kieh: Ei ole vauva ainakaan nälässä siis. Hirveästi koettaa pitää päätä ylhäällä ja sekös vasta kiukuttaa kun niska ei muutamaa sekuntia pidempään kestä. Muutama päivä sitten neitokainen yllätti kaikki ja pyörähti kyljeltä toiselle selän kautta, ihmeteltiin miehekkeen kanssa vain ettei sitä kyllä tuohon jätetty. Oli vauvakin ihmeissään. :D Ja hän on kyllä kieltämättä tuhansien ilmeiden nainen, sulattaa sydämen monta kertaa päivässä. Pikkuinen palleroisemme.

Joo, parempi lopettaa tämä kirjoitus ennenkuin vallan ryöstäytyy käsistä, tuo lapsi onvain jotian niin ihanaa. :heart: Saa nähdä tuleeko huomisesta mitään - mummonsa ja enonsa ovat tulossa pariksi yöksi käymään ja aateltiin sitten miehen ja velipojan kanssa mennä naapuripubiin keikkaa katsomaan, tuskimpa kyllä hennon montaa tuntia viipyä. Oli vaikeaa olla tuntikin erossa vaikka tiesin että isänsä kanssa kyllä pärjää. Kyllä tää tästä. :D
 
Täällä mahan kanssa!

Vointi ennallaan, ehkä vähän parempi kuin eilen. Kovasti taas siivonnut, vähän sama fiilis kuin aina ennen menkkoja, että on pakko siivota. Koko asunto imuroitu ja kaikilla puhtaat lakanat puhtaissa vuoteissa =) ihanaa! Kelpaa sitten poikien iltakylvyn jälkeen kömpiä puhtaaseen petiin. Ja itsellä mennä lapsivedet puhtaisiin lakanoihin :whistle: Pojilta leikkasin vielä hiuksetkin tänään, ovat sitten siistejä ristiäisissä... Pienempi kasvoi oikein silmissä, kun vauvakiharat putosivat lattialle *haikeaa*.

Nyt leipomaan, löysin hyvän raparperikakkuohjeen ja pojille lupasin mokkapaloja :p Virtuaalisesti näin herkkuja teillekin mammat! Syöminen taitaa olla niitä harvoja nautinnon aiheita nykyään :LOL:

Bonus 39+4

Limatulpasta vielä: Mulla on limatulppa tullut mol. edellisten synnytysten yhteydessä pian vesien mentyä, sellainen kaamean yököttävä iso harmahtava limaretale, yök. Sen kyllä huomaa, kun se tulee. Ja mol. aiemmat synnytykset siis käynnistyneet vesien menolla.
 
Bonustehtävä Tuutko siivoomaan meillekin? :D
itte pitäis nimittäin alottaa siivoomaan kun ois niitä vieraitakin tulossa. mut alko selkään juiliin ilkeesti..toivottavasti ei ois suppareita tai tulossa olevia.. :(

ihana kun tää vauveli oli pari päivää sen verta hiljasempi et pelkäsin jo et onko kaikki ok, niin tänään on ollut "oma itsensä", on reagoinut taas ihan eritavalla ja ollut huomattavasti virkeempi! jaksais vaan vielä pysyä massussa muutaman viikon..pysy pliiiiiiiisssss..... :heart:
 
oottekos muuten huomanneet että täällä alkaa hiljetä... moni on saanut jo vauvan tai sitten on vauvan hakureissulla! ja minä vaan toivon ettei vielä syntyiskään.. no, suurin syy siihen on toi esikoisen hoidon järjestyminen kun haluaisin tuon ukkokullan sinne synnytykseen mukaan ettei tarviis yksin mennä...
 
Nyt on kolmannen kerran käyty vyöhyketerapiassa. Jalat on ainakin ihan hellänä käsittelyistä jos ei muuta. =)
Pikkunen muljuttelee päätään koko ajan tuolla alhaalla ja ilkeesti vihloo. Sekä jotain menkkamaista jomotusta tuntunu tänää taas.

Tais se neitiperho sit tosiaan ottaa ja lähteä. Tsempit tälleen virtuaalisesti jos synnärillä ootte! :wave:

Limatulpasta, esikosta mulla irtos se synnärillä about kaheksan tuntia ennen syntymää. Nyt se irtos kokonaisuudessaan maanantaina. Kummallaki kerralla se on ollu sellanen kirkas sitkee limaklöntti, jossa oli seassa vaaleenpunasta.
Ja ton maanantain jälkee tuolta on tullu hirveet määrät sellasta ihan kirkasta limaa melkein joka vessareissulla. Ihanaa! :x

Taidan lähtee ilttispalalle.

Jaksuja kaikille, vaikka vaikeeta taitaa olla melkein meillä jokaisella nää viimoset viikot. :hug:


 
Vittiläinen, mie lopetan kohta tän palstailun siihe asti ku vauva syntyy :kieh:

Nyt ärsyttää ihan sairaasti miksi miulla siirrettiin sitä saakelin LA:ta myöhemmäx, ku kaverillakaan ei siirretty vaikka hänenkin vauva oli vähän pienempi viikkoihin nähden.. Miulla ois tänää tullu rv 42 täytee ja olisin siis nyt käynnistelemässä.. :kieh: :kieh:

No kaikella on joku tarkotus, mut mie en meinaa enää jaksaa.. selkään koskee, nivuset on tulessa ja vauvan liikkeetkään ei oo aina niin kivan tuntusia.. mut miksi et voi kulta jo tulla!!!

Eli jos miuta ei näy, niin tuun takas vasta ku on nyytti kainalossa..

Turhautunut äiti lpr 41+2 (menkoista laskettuna rv 42 :kieh: )
 

Yhteistyössä