<3<3 Heinäkuun Hellemasut 2014 <3<3 -kesäkuussa-

Kovasti onnea Taffo vauvasta! =)

Täällä odotellaan lääkärin soittoa eilisen magneettikuvauksen tuloksista. Painoarvio tytölle oli viime viikolla rv38+1 3,3kg. Eli ihan hyvin kasvaa eikä ole mitään kasvunhidastumaa niin kuin aiemmin epäiltiin.

Samaa mietin Mimma myös, mitä laittaa vauvalle autoon päälle. Olisko lyhythihainen body ja sukat ja tumput käsiin ja varmaan joku myssy.. Kertokaa kokeneemmat vauvan pukemisesta helteillä.

Ei niin minkäänlaista oiretta, että vauva lähtisi syntymään, blääh! Paikat on lähteneet pehmenemään ja aukeamaan, mut ne supistukset puuttuu.. Odottavan aika on niin pitkä. tsemppiä muille odotukseen!

Joko Liikkujalla mahtaa olla vauva sylissään?

Jadelyn 38+5
 
  • Tykkää
Reactions: mimma]
Meidän pikkuprinsessa syntyi 08.07. Klo 00.23. Paino 3988g ja pituus 53 cm. Synnytys ei ollut helppo ja lopulta n.36 tunnin kärvistelyn jälkeen päädyttiin kiireelliseen sektioon. Palaan kertomaan tarkempaa rapsaa kunhan pääsemme kotiin.
-Liikkuja ja prinsessa reilu 1vrk-
 
  • Tykkää
Reactions: mimma] ja -pansku-
Onnea -pansku- lle ja liikkujalle tytöistä :) <3

jadelyn: tuo kuullostais sopivalta ja ainaki nuo kannattaa varata mukaan + jotain pitkä hihasta ja housutki jos sitte lääkärit kehottaaki enemmän pistämään päälle :) tänään ajattelin sairaalakassia alkaa pakata :)

päälyö tyhjää mitä sielä tarvittiinkaan :D

mimma ja pieni 36+4
 
Onnea hurjasti vauvautuneille! :heart:

Täällä ei mitään erikoista. Huomenna kokoultra niin pääsee edes ruudulta moikkaamaan pikkuista :D
Kovat on helteet täälläpäin tällähetkellä, ja eipä tässä kuumudessa saa edes mitään aikaiseksi. Tulee vaan maattua sohvalla lukemassa kirjaa ja tuuletin hyrrää vieressä. Turvotusta ei silti ihme kyllä pahemmin ole. Liekö toi mansikoilla herkuttelu auttanut siihen :D

Mä en malta odottaa että saan synnytyksen jälkeen taas syödä mitä haluan, eikä tarvi mitata verensokereita! Täytyy varmaan varustaa kaapit kaikilla herkuilla ja ruuilla!

Wonderwall + nisu 37+3
 
No kertoillaanpas nyt siitä synnytyksestäkin.

Eli lauantai-sunnuntai välisenä yönä n. klo 1:00 alkoi vettä valua. Kerkesin just nousta ennen kuin tuli housujen läpi sängylle asti. Menin sitten vessaan ja sitä vaan tuli, mutta oli ihan kirkasta limaista nestettä, jota hieman ihmettelin että onko tosiaan lapsivettä kun viimeksi oli heti sellaista punertavaa ja se haju! Haisi tosiaan ihan spermalta, kuten olin jostain keskusteluista lukenut, toisin kuin se punertava haisi enemmänki oudon makealta.. Ja siis jo nukkumaan mennessä nokassa oli koko ajan semmoinen hammastahnan haju :O Se oli ilmeisesti se vesi, joka haisi mutta ei sieltä kyllä illalla vielä mitään tullut että olisin huomannut tihkuvan..

No sitä sitten vain tuli aina välillä ja side oli hetkessä märkä. Soitin sitten synnyttäjien vastaanottoon ja käski tulla näytille, ihan rauhakseen vaan vaikka pään kiinnittymisestä ei ollu varmuutta.. Vielä ei supistellut kipeästi, mutta kivuttomia tuli aina välillä.

Siinä käskin miehen nousta, että aletaan lähteä, joi kahvit ja söi leipää ootellessa lapsenvahtia, alkoi supistella kipeästikin harvakseltaan ja anoppi tuli kohta vahtimaan esikoista. Meni melkein 2:teen kunnes päästiin lähtemään ja tuolloin supisteli jo 5min välein. No tankattiin vielä kuitenkin auto ja lähettiin sitten ajeleen 100km päähän synnärille :D Ei tosiaan pietty mitään isompaa kiirettä..

Matkalla supisteli 3-5min välein jo ihan kipeästi. Synnärille saavuttiin sitten hieman ennen 3:a. Kätilö teki sisätutkimuksen ja olin n. 2-3cm auki, kaulaa oli jäljellä jonkin verran ja käyrille alkoi piirtyä supistuksia aina tihenevässä määrin. Sain peräruiskeen ja tyhjennyksen jälkeen supistukset tihenivät entisestään.

Päästiin saliin viimein johonkin kellonaikaan, 3-5 välillä.. Siinä keskusteltiin kätilön kanssa kivunlievityksistä ym. asioista ja aina välillä piti kumartua supistuksen ajaksi sänkyä vasten. Toivoin tällä kertaa, että pärjäilisin mahdollisimman pitkään ilman lääkkeellisiä kivunlievityksiä. No siinä sitten kuljailin pitkin salia langattomat käyrälaiteet mahalla ja nojailin aina milloin mihinkin. Jossain vaiheessa, katsoin kyllä kelloakin aina välillä vaan en muista enää tarkalleen, piti mennä maate kun alkoi olla jo niin kipeä olo ettei jaksanut jaloillaan pysyä. Siinä maatessa sitten kivut kovenivat joka supistuksella ja lopulta piti jo sen verran vaikertaa niitten aikana, että päätin pyytää jotain kivunlievitystä. Päädyttiin sitten kohdunkaulanpuudutukseen, jonka sainkin nopeasti mutta sitten heti lääkärin poistuttua seuraavalla supistuksella tunsin kuinka pää työntyy väkisin ulos päin! Se helpotti ja heti tuntui uusi supistus ja ihan kunnon paine että pitää ponnistaa. No kätilö kurkkasi ja sanoi että siellä näkyy jo tukkaa, mitä vauvalla ei paljoa kyllä ole :D, alkoi valmistella välineitä ja heti seuraavalla supistuksella kysyin että saako ponnistaa kun ei voi enää pidätelläkään. No ei muuta ko ponnistamaan ja seuraavan kahden supistuksen jälkeen syntyi pää ja loput liukuivat itsekseen supistuksen voimasta. Tyttö syntyi siis 4:54. Ja ei se puudute kyllä paljoa kerennyt vaikuttaa, kokeintaan siinä ihan viimisellä hetkellä ennen ulostuloa.

Huusin tuossa ponnistusvaiheessa melkoisesti, mutta ei se kummasti kyllä niin hirveän kipeältä tuntunut, enemmänkin ne supistukset ennen sitä :O

Mutta synnytys oli mukavan nopea. Viimeksi kun meni sen 12h ja nyt koko hommassa reilu 4h, säännöllisistä supistuksista syntymään 2h54min; 1. 2h50min, 2. 4min ja 3. 20min.

Eikä kyllä tullu mitään traumoja, vaikkei ollu tarkotus mennä nuin lähestulkoon luomuna. Mieleen kyllä jäi, että mitenhän mahtaa seuraava synnytys olla nopeampi tätä ja kerkeääkö tuota enää ees synnärille asti. Täytynee ihan ambulanssilla mennä, ettei tarvi jäähä menomatkalla tienposkeen itekseen synnyttämään!

Tsemppiä vielä vauvaansa odotteleville! Pian se on teilläkin ohi :)

-pansku- ja tyttö 4vrk
 
Kiitoksia onnitteluista!:heart:
Meillä tosiaan tyttö syntyi lopulta kiireisellä sektiolla tiistaina 08.07. klo 00.23. Kirjoitin synnytystarinan blogissani ja seuraavasta linkistä pääset sen lukemaan:Lumoavaa elämää: Synnytystarina
Sairaalassa vietettiin aikaa perjantaipäivään asti. Nyt on pari päivää ihmetelty ja ihasteltu, totuteltu perhe-elämään nelihenkisenä perheenä ja koitettu toipua synnytyksestä. Tyttö on kertakaikkiaan ihana ja tosi kiinni minussa. Onneksi isä ja isosiskokin tuntuvat kiinnostavan.
Oma vointi on vielä aika heikko: sektiohaavat ovat kivuliaammat kuin ekassa sektiossa, koska niitä on nyt molempiin suuntiin ja kaikenmaailman kiinnikkeet siinä sivussa. Onneksi on lääkkeet keksitty! :)
Pikkuhiljaa pikkuhiljaa toivutaan, on tämä ihanaa aikaa kuitenkin!:heart::heart::heart:
Tsemppiä kaikille viime metreille ja onnea jo vauvansa saaneille!:hug:
-Liikkuja ja ihana prinsessa 5pvä-
 
Moi!
Meille syntyi prinsessa 3.7. Rv39+6. Klo 11 hän putkahti maailmaan mitoilla 3640g ja 50cm.
Sairaalassa oltiin kolme päivää, crp ja bilirubiinit oli tarkkailun alla, koska ne oli koholla. Meidät soitettiin kotoa vielä uudelleen osastolle, kun bilirubiinit ei lähtenytkään laskuun. 24h oltiin sinivalossa. Nyt kotona arkea aloitellaan, isoveljet ovat ihan hullaantuneita tyttöön?
 

Yhteistyössä