3,5v kuriin saaminen, JELPPIÄ

  • Viestiketjun aloittaja "Äiteex3"
  • Ensimmäinen viesti
"Äiteex3"
Moi

Meillä on 3,5v, 2v ja 6kk vanhat lapset.
3,5v ei tottele mitään! Ei mitään siis, sata kertaa saa sanoa samat asiat, jäähyt ei auta kuin sen 5sekuntia ja taas mennään. KIljuu, kiusaa ja lällättelee...
Alkaa olla ymmärrys jo loppu, mitä keinoja teillä on käytössä? Pitäis saada kurinpalautus ennen kuin pikkuveljet ottaa mallia :(
 
tuuh
Yritä ohjata lapsi tekemään jotain sallittua. Pelkkä "älä tee noin" ei riitä tuonikäiselle, kerro sen sijaan, miten olisi parempi toimia.

Kun kiellät, kyykisty lapsen viereen. Älä mesoa sieltä yläviistosta.

Anna paljon positiivista palautetta, eli heti, jos on mahdollisuus kehua. Näin lapsen ei tarvitse hakea huomiota ilkitöillä.

Jos voit, vietä välillä aikaa kaksin lapsen kanssa.
 
Viet sen päiväkotiin päiväksi ja keskityt olemaan pienien kanssa. Päiväkodissa oppii tapoja ja oma hermosi riittää pidemmälle.
Entäs sitten kun lapsi on siellä hoidossa kun herran enkeli, mutta kotona pahempi kun pääpiru?

Ap:lle, miten pitkään kestää jäähy? Meillä jätkä täytti 4 marraskuun lopulla, jäähyllä istutaan 4 min/kerta - nyt muutamana päivänä taas istunu vissiin enempi jäähyllä kun ollu pois sieltä, mutta toivon, uskon ja luotan, että jossain vaiheessa tehoaa....
 
"Vieras"
Jankuttaminen ja sata kertaa sanominen on aika huonoja keinoja. Samoin jäähy on huono jos sitä joutuu käyttämään liian usein.

Kannattaa koittaa kädestä pitäen tekemistä. Esim puydä lasta viemään roska roskiin ja jos ei tottele niin sen sijaan että alat nalkuttamaan niin otat lasta kädestä, talutat roskan luo, odotat vieressä että lapsi poimii roskan ja talutat sitten roskikselle ja kehut tuhannesti kun lapsi teki mitä oyydettiin. Kun lapsi keksii että saa kehuja hyvästä toimminnasta niin alkaa pikkuhiljaa tehdä juttuja jo pelkällä pyytämisellä eikä tartte olla taluttamassa.

Muitakin positiivisia keinoja on kun käyttää mielikuvitustaan. Meillä esim lelujen keräämisestä sanon esim että jos jeräävät reippaasti lelut niin ennen iltapalaa ehditään vielä laittaa musiikkia ja järjestää 'tanssiaiset' , muutama laulu siis tanssitaan yhdessä ja sitten iltapalalle.
 
"äiteex3"
Tajuan kyllä et jäähy on ns menettänyt merkityksen. Istuu 3min kerralla mut saattaa irvistellä tai jotain koko sen ajan... Positiivinen on ollu minunkin lähestymistapa mut aina ei riitä rahkeet kun on pienemmätkin. Kaks vuotias on alkanut jo tönimaan ja läpsimaan isoveljen mallista :( mut 2vuotias vielä tottelee ku komentaa ilman jäähyjä tai muita rangaistuksia.
 
"vieras"
Olis pitänyt opettaa tavoille jo 2-vuotiaana... Mutta joo, jäähypenkki käyttöön. Jos lapsi tekee tuhmuuksia, varoita kerran. Jos jatkaa, vie jäähypenkille. 3 minuuttia paikallaan, jos nousee pois niin vie aina uudelleen ja 3 minuutin aika pitää olla yhtäjaksoisesti jäähyllä.

Alkaa lapsi oppia. :)
 
"eräs vain"
[QUOTE="vieras";27686934]Olis pitänyt opettaa tavoille jo 2-vuotiaana... Mutta joo, jäähypenkki käyttöön. Jos lapsi tekee tuhmuuksia, varoita kerran. Jos jatkaa, vie jäähypenkille. 3 minuuttia paikallaan, jos nousee pois niin vie aina uudelleen ja 3 minuutin aika pitää olla yhtäjaksoisesti jäähyllä.

Alkaa lapsi oppia. :)[/QUOTE]

Tämmöset voi olla hankalia toteuttaa, kun on ne pienemmät. Ei kaikki uhmaikäiset istu kiltisti jäähyllä, kunnes pois annetaan tulla.
 
"äiteex3"
Joo ja just tuo ilveily jäähylla, eli jatkaa toimintaa tosin paikallaan istuen. Ja ei ole kaksi vuotiaana opetettu tavoille koska tämä älytön toiminta on alkanut nyt vasta syksyn mittaan...
 
Lelut pois
Meillä 3,5-vuotias otti tänään tunnin itkupotkuraivarit, kun ei saanut jäätelöä...

Jäähyn lisäksi meillä on käytössä lelujen vieminen varastoon. Jos jäähy ei tehoa, viedään yksi suosikkileluista varastoon yöksi. Käytöksestä riippuen leluja voidaan viedä varastoon lisää tai pidemmäksi aikaa.
 
"äiteex3"
Itkupotkuraivarit tuttuja juu, lelut oli viikon takavarikoitu, ei mitään apua, oli vaan innoissaan ku sai viimenään takasin koska ei muistanut mitä kaikkea olikaan :O
Kai se pitää jäähya jatkaa mut yrittää hyvällä ohjauksella muuttaa toiminnan suuntaa... Kun vaan sais aina itsestään irti eikä vaan Toruis ja uhkailis
 
"vieras"
[QUOTE="eräs vain";27686991]Tämmöset voi olla hankalia toteuttaa, kun on ne pienemmät. Ei kaikki uhmaikäiset istu kiltisti jäähyllä, kunnes pois annetaan tulla.[/QUOTE]

Osa voi olla kovapäisiä, mutta jujuhan onkin se, ettei vanhempi voi antaa periksi. Eli sinne penkille viedään takaisin aina kun nousee ylös, vaikka sitten sata kertaa. Ei yksikään lapsi vuorokautta jaksa nousta penkiltä pois. Ja jos kerran-pari jaksaa roudata sen lapsen takaisin jäähylle vaikka sitten sen sata kertaa, niin jokainen lapsi alkaa oppia että siellä on istuttava kun sinne joutuu.

Mieluummin päivä-pari taistelua, kuin jatkuvaa sellaista, ainakin mun mielestä.
 
Lelut pois
Jos meidän uhmaikäinen ei istu kiltisti jäähyllä, mä otan sen syliin ja istumme yhdessä jäähyllä vaaditun ajan (lapsi inhoaa tätä). Vauva yleensä alkaa huutamaan sinä aikana naama punaisena, mutta huutakoon, sillä näkee äidin ja isosiskon koko ajan.

Lällättelyyn yleensä auttaa se, että alan itse lällätellä. Samoin muuhun rumaan kielenkäyttöön.

Meidän neiti ei onneksi ole enää niin hankala kuin aiemmin. Oman pään hakkaaminen lattiaankin on jäänyt pois. Luulen, että uhmaikä ei ole ikuinen.
 
her
no sillä on tylsää ja purkaa liikaa energiaa tuollaiseen jonninjoutavaan, saa myös hyvin äitin huomion, kun on oikein ärsyttävä.

Keskity poistamaan tylsyys ja anna enemmän positiivista huomiota. Johdonmukaisuus jäähyissä edelleen ja yritä suorittaa ne provosoitumatta eli olet kuolettavan tyyni, vaikka kuinka ottais pattiin.
 
Oletko ap katsonut Supernannyä? Kun meidän nyt 3 v.7 kk pojalla oli uhma, (normaalia pahempi käsittääkseni, ja kesti 2-vuotiaasta noin 3 v. 4 kk ikäiseksi) aloin katsoa ko. ohjelmaa, ja sain kun sainkin pojan kuriin Supernannyn konsteilla! Jo Frost on kirjoittanut kirjankin, Lapsityrannit, suosittelen sitäkin lämpimästi.
 

Yhteistyössä