<3 HuHTiKuuN MaSuaSuKiT <3 Helmikuussa VOL.2

Huh mulla taas nousee karvat pystyyn ja kylmät väreet jos/kun katson noita hää ohjelmia! :LOL: Miten oikeesti naiset on niin hulluja ja touhottaa ja ressaa yhden päivän takia ja pistää palamaan rahaa monta tonnia :eek: :eek: Itseä ei kiinosta kyllä yhtään rinsessahäät :D Jos naimisiin haluan niin pysyy kyllä pienenä tilisuutena ja vain lähimmäiset ihmiset rinnalla. Mutta toki jokainen tyylillään ;)

Mikähän siinä on että Kela ei ole vieläkään ilmoittanut mulle päätöksistä mitään?! :eek: :eek: Johtuuko siitä että firma maksaa kolme ensimmäistä kuukautta, niin eivät sen takia hötkyile. Kuitenkin jo reilu kuukausi mennyt kun kaavakkeet on saapuneet Kelaan... Onko kukaan muu tässä tilanteessa?! :wave: Äitiyspakkauksen sentään olen saanut pari viikkoa sitten...
 
nannuli; me asutaan kanssa korvessa,toisaalta isompaan paikkaan ei ole ko 9km mistä ne taksit muutoinkin tulee mun ymmärtääkseni.
Ja siellä yleensä niitä on paitsi juhannuksena ja jouluna :LOL: Mutta nää on kyllä tosi hyviä juttuja tietää,kun tietää enempi omia oikeuksia niin osaa "vaatiakkin" jotain.

Meillä kun voi olla hyvin niin että mies on jossain 100kilsan päässä,vaikka tuleekin olemaan silloin ns.lähitöissä.Muutenhan välimatkaa voi olla koko suomen verran :kieh: ja kun muut asuvat kaikki melkoisen kaukana meistä(50-70km) niin tää taksi juttu rupee tuntumaan hyvältä turvalliseslta vara-ajatukselta jos muu menee mönkään.
 
milkystern täällä korvessa taas taksit ei päivystä tolpalla kun vkoloppuisin, muuten nukkuvat kotonaan, ja vastaavat jos jaksavat :LOL: meillä mies on 300km:n päässä töissä hyvässä lykyss(vkot siellä), että on tosiaan tullu tehtyä varasuunnitelmia, niin yön,kun päivän,aamun ja keskipäivän varalle :D onneksi on kavereita, appivanhemmat ym.lähellä joille lähtee soitto sitten kun aika tulee..jännittää silti IHAN PIMEENÄ!! ja varsinkin että miten tuo 2v mahtaa reagoida jos ollaan silloin kahden kotona!!

ja ihan päätin että jos vedet menee,niin tuppaan housuvaipan tuolta persiiseen ja paksu huopa matkaan, ettei tule sotkettua ihmisten penkkejä :D

isukki myös kertoili että jos taksin sotkee, niin kuski saa hakea pesukulut myös kelasta :D että se ei käytännössä saa olla syy, mikseivät ota kyytiin!! toinen tietysti jota varmaan ajattelevat on se vastuullisuus synnyttävästä, mutta aina on mahdollisuus soittaa taksistakin ambulanssia vastaan, jos tilanne näin vaatii..isukki on näin kuulemma tehnyt eräänkin kerran ja pitää näitä oikein elämänsä kokemuksina :LOL:
 
taksista :attn: kun soittaessa pyytää kela-taksin ei tarvii maksaa kuin se omavastuu eli sillon taksikuski täyttelee ne lappuset ja lähettää kelaan ja saa siitä korvaukset mutta tämä toimii vaan sairaalasta lähtiessä koska se paperi pitää olla kuskille annettavaksi jossa on sairaanhoitajien merkinnät että onko matka tarpeellinen jne

Tuli sitten käytyä neuvolassa. kaikki ok.

rv 34+6
Sf: 31cm
pissa: puhdas
turvotus: +
RR: 123/75
Paino: +380g/viikko
tarjonta: RT
Syke: 137
Liikkeet: ++

Seuraava neuvola onkin sit lääkäri. ja sattuu olemaan mun omalääkäri neuvolan puolella. ihanaa kun ei tarvii kaikkee selittää juurtajaksaen kun noi mun lonkkavaivat on sille tuttuja.
 
Nellah kiitos muistutuksesta, en mä ois älynny mitään mainita :whistle:
ja sen lapun mun käsittääkseni saa JO viedessäkin, kun saattaa matkustajan sinne synnärille!!
mä oon meinaan ollu niin pasmat sekaisin kun matkaa tosiaan kertyy se 70km:ä, että onko rahaa JUST sillon kenties maksaa koko taksia jne..
 
okei mä ihan soitin isukille ja sain neuvot taksia varten:
soittaa taksin normaalisti, ja voi vaikka soittaa sinne sairaalalle jo valmiiksi että tulen synnyttämään taksilla, teettekö valmiiksi sen ns. valtakirjan kelaa varten kuskille!! ja kuskin ON HUOLEHDITTAVA synnyttävä sisälle asti, ja katsottava että hänet otetaan vastaan :D
taksikuski ei VOI VAATIA että matka maksetaan käteisellä, koska hän saa viedessä ja tuodessa samalla tavalla sen valtakirjan hoitoheknkilökunnalta, ainoa jonka matkustajalta tarvitsee on se allekirjoitus siihen.

ja jos oikein haluaa varautua, voi hakea terveyskeskuksesta JO VALMIIKSI maksusitoutumuslapun/valtakirjan, jonka ojentaa kuskille!!
 
Päivää kaikille

Kotiuduin juuri sairaalasta, aamulla lähdin näytille neuvolatädin ohjeen mukaan. Jo maanantaina mulla alkoi semmonen kummallinen tukala olo. Välillä on ollu vaikee jopa hengittää, pukkaa hikeä ja alapäätä "repii" molemmille sivuille. Viime yö oli sitten jo aika tuskainen ja aamulla soitin heti neuvolaan kun se aukes. Synnärille siis neuvolantäti teki lähetteen ihan puhelimitse.
Synnärillä pääsin heti käyrään ja kas, kas siinä puoli tuntia maattuani tuli kätilö sanomaan et mulla taitaa olla synnytys käynnissä... Olin aika järkyttyny! Kätilö kutsui lääkärin paikalle, joka tulikin onneksi heti ja alkoi tutkia. Paikat eivät olleet onneksi alkaneet aukeamaan, kaikki oli ihan yhtä kiinni kun pari viikkoa sitten äippäpoli käynnilläkin. Todennäkösesti mun kohdun repeymä kohta nyt estää tota vauvaa laskeutumasta tarpeeksi alas. Eli supistukset ei jaksa "työntää" vauvaa alas saakka ja näin ollen paikat ei sitten aukeekkaan, joka mun tapauksessa on ihan hirveen hyvä juttu.
Synnytys ei siis periaatteessa ole mulla käynnissä vaikka komeita supistuksia käyrälle piirtyikin. Lääkäri armahti ja päästi mut kotiin sillä ehdolla et heti jos olo muuttuu yhtään huonommaksi suuntaan tieni pikaisesti kohti synnäriä.
Ja piti mun vannoa etten siivookkaan tai tee muutakaan mikä rassaa yhtään... Joten nyt saan sitten hyvällä omalla tunnolla vaan olla :LOL:

Seuraava polikäynti olis tasan kahden viikon päästä ja sillon saan vihdoin kauan odottamani sektioajan, ellei nyt käy niin et paikat alkaiskin aukeemaan ja jouduttas tekemään hätäsektio. Toivotaan nyt kuitenkin et mun kohtu ois edelleen sen verran heikko ettei siitä olis työntämään vauvaa vieläkään pihalle!
Vauvan koko vieläkin mietityttää... kovin on pieni 1800g!

NK33+5
 
Hieno juttu hei,että ootte selvittäny tota taksi-asiaa.on sitten miehelle jotain iloista kerrottavaa tosta ettei siihen tarviikkaan useempia kymppejä pantata.meillä meinaa se on nyt siis todella paristakin kympistä kiinni tää laiffi.Nyt jo parempi mieli,viikonloppu alkaa ja viikotkin poksuu sunnuntaina taas. =)eiköhän tämä tästä taas lähe käyntiin,nyt lähen koittaa josko noi säärikarvat sais ajettuu näin viikonlopun kunniaks :D

Vietetään rentouttava viikonloppu kaikki ja halaukset kaikille taasen! :heart: :heart: :heart:

Heidi ja Yömöyhijä 32+5.
 
Alkuperäinen kirjoittaja nannuli32:
okei mä ihan soitin isukille ja sain neuvot taksia varten:
soittaa taksin normaalisti, ja voi vaikka soittaa sinne sairaalalle jo valmiiksi että tulen synnyttämään taksilla, teettekö valmiiksi sen ns. valtakirjan kelaa varten kuskille!! ja kuskin ON HUOLEHDITTAVA synnyttävä sisälle asti, ja katsottava että hänet otetaan vastaan :D
taksikuski ei VOI VAATIA että matka maksetaan käteisellä, koska hän saa viedessä ja tuodessa samalla tavalla sen valtakirjan hoitoheknkilökunnalta, ainoa jonka matkustajalta tarvitsee on se allekirjoitus siihen.

ja jos oikein haluaa varautua, voi hakea terveyskeskuksesta JO VALMIIKSI maksusitoutumuslapun/valtakirjan, jonka ojentaa kuskille!!
Kiitos, tässä tulikin hyvää tietoa. Itselläni on melkein puolentoista tunnin matka sairaalaan, ja jos tilanne ei vaadi ambulanssia, mutta mies ei ehdi vielä viemään (esim. pitää odottaa että tulee lastenhoitaja katsomaan esikkoa), niin taksi lienee paras vaihtoehto.
 
heipsan
äitipolilla käyty ja kaikki oli hienosti!! :) ei ollu muutoksia viime kertaan ja parin viikon päästä vielä kertaalleen näytille sinne :) erehdyin vaa syömää suklaapatukan enne sinne menoo ni voitte kuvitella millasta käyrää piirti ku puoli tuntii otettii sydänkäyrää :D lääkäri naureskeli et tais olla jumppatuokio päällä :D painoarvio oli tällä hetkellä 1700g.. mut ei sieltä kovin isoa onneks voi tullakkaa ku mieki näi pieni ja isäntäki iha normi kokonen :)

miulla on ollu täs pari päivää ihan älyttömän hyvä olo!!! oon ihan ihmeissäni tästä asiasta!! :whistle: äskekin uskalsin ihan ite imuroida! :) selkää vähä sattu mut ei kummempii ongelmii ollu.. ukko teki sit lämpimii voileipii, omnom :p ja aattelin illalla uskaltautuu saunaan, en oo käyny öö noin neljään kuukauteen!!!! :eek:

ziki ja kerttu 32+0
 
meillä täällä kans taksi on AINOA vaihtoehto jos mies sattuu olemaan töissä. anoppi ja anopin äitikin asuvat lähellä mut niitä en edes harkitse, mieluummin synnytän kotona kun siin on isompi todennäköisyys selvitä ilman vammoja ja hengissä kun niiden kyydissä.. kyl ne vaan on niin huonoja kuskeja.. mut onneks oon ite taksikuski niin työkavereista joku lähtee kyl heti..
meilläkin kun on reilu 50 km sairaalaan ja talvella matka kestää about tunnin..
 
no niin se meinaa että mulla kajahtaa täällä lähtölaskenta jo. siis ihan sen takia kun tästä hetkestä 3 päivää eteenpäin niin poika syntyi :eek:

olin tänään loppuraskauden ultrassa painoarvio oli käsikopelolla noin 3kg ja ultralla noin 2,8kg. pää oli vauvalla jo erittäin alhaalla ja kohdunsuu pehmeä ja sormelle auki. noin 2cm kanavaa vielä jäljellä. eli maalsikuun aikana ainakin syntyy, mut voi siis tulla jo piankin.

sitte mulle tehtiin nyt ekaa kertaa se lantio tutkimus et mahtuuko tulee kun on isompi vaavi nyt tulossa ku viimeks. AUTS että teki kipeää. emättimeen työnteli käsiään ja painoi ja työnsi luita ja katsoi mahtuiko nyrkki johonkin sinne |O no ei onneksi kestänyt kauaa ja henkiin jäin. vaikka puolessa välissä lääkäri sanoi et nyt jännität niinb pal ettei tuu mitään. hän ottaa käden pois ja mä sain sitte vähän siinä hengitellä et pystyisin olee rennommin.

et hyvällä mallilla mennään ja kokonsa puolesta sais tossa parinviikonpäästä vaikka syntyä :heart:

ai niin. ultrassa varmistui että tyttö tulee :heart: :heart:
 
mannalle onnea rouviintumisen johdosta!

Kosi ihmeessä Usvis miestäsi, jos hän ei itse ala kosimaan. Mun oli tarkoitus kosia miestä viime vuonna karkauspäivänä, mutta kun satuin jo helmikuun alussa kertomaan keksineeni jo hyvän ajankohdan häille, niin mies vastasikin silloin myöntävästi. Itselläni meni silloin hetkeksi pasmat sekaisin, sillä kosinnaksi se ei ollut tarkoitettu. Mutta mies selitti vastaustaan sillä, että oli jo kyllästynyt kuulemaan "jankkausta" asiasta :D Eli meillä se tapahtui sitten puolivahingossa.
Ja ajankohta valikoitui tosiaan sillä tavoin, että se osui heti lomani perään ja pari päivää meidän ensimmäisen vauvan LA:n jälkeen. Ajattelin silloin, että ainut tapa kestää se "tyhjän sylin LA" oli saada silloin jotain positiivistakin ajateltavaa. Ja ajankohta osoittautui myöhemmin vielä paremmaksi valinnaksi, sillä noin viikkoa ennen vihkimistä mulla todettiin keskeytynyt keskenmeno. Jos ei olisi ollut vihkiminen tulossa, niin olisin kyllä murtunut pieniksi palasiksi.
Niin ja kustannukset maksoimme itse, mutta me emme järjestäneetkään perinteisiä häitä, vaan sukulaisille kaksi kahvitilaisuutta ja kavereille yhdet bileet. Ne olivat paljon enemmän meidän näköisiä tilaisuuksia kuin varsinaiset hääjuhlat. Kustannukset jäivät kyllä selvästi alle 1000 euron, vaikkei niitä kyllä missään vaiheessa laskettu. Eniten maksoi varmaan se, kun hankin x kappaletta Teema-astioita kahvitilaisuuksia varten ja nekin ostin lähinnä Huuto.netistä. Eipähän tarvitse seuraavaan 50 vuoteen hankkia enempää kahvikuppeja yms.

Taksikyydistä onkin puhuttu täällä paljon. Itselle ei ole tullut edes mieleen, että millään muulla tavalla mentäisiin sairaalaan. Meillä kun ei kummallakaan ole ajokorttia. Sairaalasta kotiin palataan taasen isäni kyydillä. Itseasiassa emme ole häneltä edes asiaa kysyneet, mutta kyllä me kaikki pidetään sitä itsestään selvänä ratkaisuna :)

Hui, NuuttiKyllikillä on ollut jännittäviä aikoja!

Jee, edessä on enää kaksi työviikkoa ja sitten pidän pari lomapäivää, joiden jälkeen alkaa äitiysloma! Oon muuten ihmetellyt sitä, kun moni on sanonut tässä pinossa rv 35+0, että silloin alkoi äitiysloma. Mulla ainakin se alkaa pääsiäisen takia virallisesti jo pari päivää aiemmin, eli rv 34+5. Vai olenko mä ihan sekaisin?

Tinkatar ja Pikkiriikki 31+6
 
Jouskis: Miekin kuumeisesti odottelen Kelan päätöksiä sekä äippärahasta että sairaspäivärahasta ja kummastakaan ei kuulu mitään! Pakkauksen sentään olen miekin saanut ja hakemuksen jätin sentään jo 5.1. Kait se sieltä ajallaan tulee ja pitänee ens viikolla soitella ja kysyä että onko joku ongelma vai miksi kestää.

Tuo onkin mielenkiintoinen juttu kun viimeisen palkan oon saanut kuun alussa ja sekin oli vajaa noiden sairaslomapäivien takia ja äippärahan maksavat sitten sen 30 pvän kuluttua loman alkamisesta ja sairaslomarahoista ei ole mitään tietoa... Elikkä pikkusen huolettaa ja kismittää niinkuin Heikkuakin. Joutuu kyllä miettimään joka ikisen pennosen mitä käyttää. Ärsyttäviä nää raha-asiat...

Isyyspakkaukseen mie laitoin sellaiset setit, joita oli mm. varatissisetti, varpajaissetti, vaipanvaihtosetti, peseytymissetti, viihdykesetti ja selviytymissetti. Keräilin vinkkejä vähän sieltä sun täältä ja osan laitoin sit ihan oman miehen maun mukaan. Synttärilahjaksi isäntä tuon paketin sai tammikuun lopussa. Kyllä siihen rahaa ja aikaa sai uppoamaan mutta mukava sitä oli päivisin salassa värkätä ja taishan tuo mies siitä tykätäkin vaikka onkin sellanen että ei kovin innostustaan näytä. Setissä oli mm. kaks kirjaa (vauva - omistajan opas sekä sanakirja, josta oli itellekin ihan hyötyä ) ja kyllä se on niitä iltaisin lueskellut =)

Pakko kehuu, tein lasagnea ruoaksi ja hyvvee tuli! Nyt leijailee ihana tuoksu koko kämpässä ja koko ajan tekis vaan mieli syödä lisää :D

Ai niin ja Mannalle oikein ihanaa ja romanttista päivää! :flower:

Kiva että monella on ollut hyviä uutisia ultrista ja lääkärikäynneiltä. Täällä jännätään ja odotetaan viikonloppu maanantaina olevaa äippäpolikäyntiä...

Sanni-Maria ja pikkunen 36+6
 
Alkuperäinen kirjoittaja nannuli32:
Ruttana mun isä on taksikuski ja kysyin että meneekö se sillain, niin sano että ei, kyllä hän ainakin täyttää ITSE se lapun kelalle, ja saa kelasta sen erotuksen!! mutta tääkin on vissiin tapauskohtausta!! ja taksikuski on velvollinen saattamaan synnyttäjän perille asti, tällöin kuulemma saa jonkun lippulappusen sieltä tarvittaessa!!
Taitaa olla tapauskohtaista ja isäsi antaa hyvää palvelua ;)

Kelan sivuilta poimittu seuraava..

Matkakorvausten hakeminen
Toimita Kelaan matkakorvaushakemus SV 4.
Jos olet kulkenut julkisella kulkuneuvolla, liitä mukaan selvitys matkan kohteesta, esim. kopio terveyskeskuksen maksukuitista. Julkisen liikenteen kulkuneuvon käytöstä ei yleensä tarvita kuittia.
Jos olet joutunut käyttämään erityiskulkuneuvoa (esim. taksia), liitä mukaan selvitys kulkuneuvon tarpeellisuudesta (esim. lääkärin todistus terveydentilasta tai oma selvitys liikenneolosuhteista) ja kuitti suoritetusta maksusta.
Hae korvausta 6 kuukauden kuluessa matkasta.
Voit postittaa tai jättää hakemuksen ja liitteet mihin tahansa Kelan toimistoon.
Työpaikkakassan jäsen hakee korvausta omasta kassastaan.
Ja näköjään heidän mukaan ainoastaan se ambulanssi menee suorakorvauksena.

Ambulanssimatka

Jos matkustat sairaanhoitoon ambulanssilla, saat maksettavaksesi ainoastaan omavastuuosuuden. Kela korvaa sen ylittävän osan suoraan kuljetuspalvelun tuottajalle.
http://www.kela.fi/in/internet/suomi.nsf/NET/170608141724HL?OpenDocument
 
Alkuperäinen kirjoittaja nannuli32:
okei mä ihan soitin isukille ja sain neuvot taksia varten:
soittaa taksin normaalisti, ja voi vaikka soittaa sinne sairaalalle jo valmiiksi että tulen synnyttämään taksilla, teettekö valmiiksi sen ns. valtakirjan kelaa varten kuskille!! ja kuskin ON HUOLEHDITTAVA synnyttävä sisälle asti, ja katsottava että hänet otetaan vastaan :D
taksikuski ei VOI VAATIA että matka maksetaan käteisellä, koska hän saa viedessä ja tuodessa samalla tavalla sen valtakirjan hoitoheknkilökunnalta, ainoa jonka matkustajalta tarvitsee on se allekirjoitus siihen.

ja jos oikein haluaa varautua, voi hakea terveyskeskuksesta JO VALMIIKSI maksusitoutumuslapun/valtakirjan, jonka ojentaa kuskille!!
Nyt pääsin tänne asti, joten hyvä tietää. :)

Tosin itse skeptisenä epäilen ettei täällä Helsingissä moinen toimi, mutta jää kokeiltavaksi. :D
 
heikku mä niin ymmärrän sun fiilikset!!! mäkin oon täälläkin valittanut tuosta rahan menosta ja siitä kuinka tulot pienenee ja menot ei ainakaan, luultavasti kasvaa :kieh: moni sanoo että sitä on vaan osattava tulla toimeen pienemmällä ja pihistää mukavuuksista. no kaikkeni olen tehnyt!! paitsi ruoasta en pihistä!! en ala mitään pelkkiä kaurapuuroja syömään, vaan kunnon ruokaa ja tarpeeksi. se onkin meidän suurin menoerä pakollisten asumuskustannusten ja auton jälkeen. mulla tuli myös kaikki lkaskut nyt alkuvuodesta ja viime palkasta maksoin laskuja ýli 600 ja satanen meni mun isälle ja satanen miehen äidille maksettavaksi! saa nähdä kuinka tästä kuusta selvitään kun rahaa tosiaan se puolet vähemmän kun yleensä :headwall: ja mies ei tosiaan tienaa enempää kun minä, paitsi nyt äippälomalla...voi kun sitä voittaisi lotossa :saint:



nuuttikyllikki hui!! kuinka sä pystyt oleen noin rauhallisena? :eek: toivottavasti vauva vielä viihtyy masussa muutaman viikon ja kerää painoa. onhan tuo pieni, mutta muistetaan että nekin on arvioita! mulla arvio päivä enemmän kun sulla 2.2kg että kyllä eroja näköjään on :/

jouskis mä jätin kelaan paperit 16.12 ja äippäpakkauksen sain tammikuun lopussa. päätöksen rahoista sain vain pari viikkoa sitten. että kyllä täälä tampereella on hyvää palvelua :kieh:

isyyspakkaus oon sitä kasannut tässä jo kolmatta kuukautta ja annan sen miehelle kun olen vauvan kanssa sairaalassa. meilläkin mies vähän sellanen jörö että en tiedä kuinka suhtautuu, varmasti tykkää mutta kuinka sen ilmaisee onkin eri juttu :heart:

tällä hetkellä pakkauksesta puuttuu enää pari juttua muuten siellä on:
-hoitolaukku: tutti, jossa lukee mussukka, tuttipullo, harsoja, vaippoja, SUOMI-body, puhdistusliinoja ja lista jossa lukee mitä hoitolaukussa pitää aina olla mukana.
- battery ja korvatulpat: unettomiin öihin
-viinapullo ja sikari: varpajaisiin
-pornolehti: isin omiin hetkiin kun äiti vielä toipuu ;)
-kirja: isin ja vauvan hetkiin
-kahvia, isi-kuppi ja päivän piristys suklaata: väsyneisiin aamuihin
-"tähtää ylemmäs isi"- ruokalappu: syöttämishetkiin
- vauvan nimellä kirjailtu tyynyliina: mihelle mukava yllätys koska on rakastunut tähän nimeen :D

en muista oliko nyt muuta..mutta kivaa oli koota pakkausta rahaa ja aikaa siihen meni :eek:

(.) lähdin puolenpäivän aikaan töissä käymään ja siitä ostoksille. yhteensä 4 tuntia olin liikenteessä ja nyt ihan pokki |O tajutonta kuinka sitä onkin niin väsynyt ja muuta ettei vaan jaksa enää, pelkäsin jo että se shoppailu pistää mut synnyttään :ashamed: no vielä ainakin yhdessä koossa ollaan, jollei lasketa sitä että tuntuu kun selkä tippuis: on niin kipee :eek:

mukavaa, miehellä taas päivystysviikko :kieh:

JJ-t ja Joona 35+0
 
JJ-t en tiiä rauhallisesta, mut pakko yrittää vaan suhtautua silleen et kyl tää tästä :| Oikeestaan mullon semmonen olo kokoaika et oiskohan mun sittenkin ollu parempi jäädä osastolle seurantaan kun ei tää olo oo yhtään sen kummosempi kun mitä tää on nyt pari päivää jo ollu.
mies on nyt iltavuorossa töissä ja koko viikonloppu sillä ois töitä, lapset on siis mun kanssa kotona... Ei kauheesti saa vaan makoilla :whistle: Mut onneksi tästä meiltä ei oo sairaalaan matkaa kun vajaa kolme kilometriä... et jos kiire tulee niin nopeesti mä siellä osastolla sit olen.

Mut siis: kaikkea muuta kun rauhallinen :LOL:

NK33+5
 
Siis voi hemmetti mitä tahtia te kirjoitattte!! Mieletön määrä sivuja tulee jo yhessä pvässä!! |O Noh, kai mie joskus perässä pysyn.. Ehk sit ku mammaloma alkaa...

Vloppu tulee vietettyä Keski-Suomessa ystävien ja perheen luona, eli nyt en kerkiä kauhiasti lueskella.

Kosimisesta oli puhetta.. mie oon nii vanhoillinen, etten ois menny koskaa naimisiin jos mies ei ois kosinu :D Se vaa jotenki on miehen homma.. Mut mielipideasioitahan nää on :)

Taksilla saattaa omakin lähtö synnärille tulla.. Pitäs kai selvittää kunnolla miten sit tekee.. Ku en halua semmostakaan käyvän, että perillä tulee kauhee selkkaus ja ongelma sitä maksusta. Onko siinä muuten jotain kilometriala/ylärajaa mistä antavat korvauksen? :attn:
 
Moi taas mammat,

Tinkatar, mulla alkoi äitiysloma tänään tai siis oli vika työpäivä tänään ja oon vkoilla 34+4. Ihan outo olo, että nyt ei sitten mennä töihin vuoteen...kääks. En oo ollut töistä poissa yli 4 vkoa putkeen koko tällä vuosituhannella :eek:

Isyyspakkaus on vielä harkinnassa - on niin laiskamato olo, etten tiedä, jaksanko väkertää sitä. Kai sitä olis mun rakkaalle jotain keksittävä.

Nuuttik:lle tsemppiä! :hug:

Nyt pitää mennä taas huutonettiin surffailemaan vauvatarvikkeita :) Sain tänään työkaverilta lahjaksi vauvalle ihanan pussilakanasetin.

t- k&o - jäätelöä ja ananasta lautasella :)
 
Hani- Mulle esikoista odottaessani teki mieslääkäri tuon sisätutkimuksen ja mun piti naama irvessä, kyyneleet silmissä maata siinä tutkimuspöydälläTtehtiin kanssa 36+ viikoilla. Sattui niin julmetusti, että sanoinkin sille lääkärille, että nyt jos et lopeta niin kiljun kuin syötävä kohta. Meinasin oikeast huutaa... Ja lääkäri vaan siihen, että kyllä ne synnytyskivut kovempia on :) Juu voi olla, mutta niihin on mahdollista saada jotain kivunlievitystä :p

Isyyspakkaus Tää myöntää kamalan nolona, etten ole mitään valmistellut isää varten. Huoh. Kait sitä vielä kerkeää.

Synnytystapa-arviointion mulla kahden viikonpäästä. Kun kirjoitin, että mulle sanottiin että valmistaudu henkisesti sektioon jo nyt. Niin otin kuitenkin härkää sarvista kiinni ja sain kahdelta naislääkäriltä myöntymyksen alatiesynnytykseen (tosin käynnistettäisiin silloin), mutta tekevät päätöksen vielä ylilääkärin kanssa. Toiveikkaana siis täällä ;)

Neukkulassa ollut kaikki hyvin. Pissat puhtaat, turvotukset vähentyneet, painoa ei ole paljoakaan tullut enää menneillä viikoilla, verenpaineet ok.

Nuhasta ja oksetuksista kärsiville Voimia kovasti! Toivottavasti pikkuisenne paranevat pian sekä te itse myös, jotka sairastatte. Täällä on yksi sitkeän flunssan voittanut! Vaati veronsa kyllä.

Voimia ihan kaikille loppuraskauteen Kohta alkaa poksahdukset kuulua tosissaan :)

mammanen ja vauva 35+0
 
Musta taas tuntuu, et mu neukkutäti ei ees tienny mikä on synnytystapa-arviointi.. Ku kysyin, et millä vkoilla se on ni sit se kysy et ai mikä, se lääkärikäyntikö? Ja ny mul on sit lääkärikäynti vkolla 37+4 jo... Et hip hurraa vaan.. Mut niin kai sitten. Kai täällä sit käytäntö vaa on tuo. Et katsoo vain paikat taas onko auki vai kii ja pehmee vai millane..
 


Mikähän siinä on että Kela ei ole vieläkään ilmoittanut mulle päätöksistä mitään?! :eek: :eek: Johtuuko siitä että firma maksaa kolme ensimmäistä kuukautta, niin eivät sen takia hötkyile. Kuitenkin jo reilu kuukausi mennyt kun kaavakkeet on saapuneet Kelaan... Onko kukaan muu tässä tilanteessa?! :wave: Äitiyspakkauksen sentään olen saanut pari viikkoa sitten...[/quote]

ei mullekaan ole vielä tullut kelalta mitään päätöstä,saan 3 kk:n palkan kyllä minäkin että voisko se tosiaan vaikuttaa?

 

Yhteistyössä