35+ äidit

Mulla maito loppu eli imetyskin jo yli 2 kk sitten ja Sara ei ole huolinut eikä juonut ollenkaan äidinmaidonvastiketta vaan koko ajan velliä. Neuvolassa olen kertonut tilanteen ja se on ihan OK. Juo sitä velliä maitotutilla pullosta. Hyvin on voinut ja kasvanut =)
 
Kylläpäs ulkona tulee räntää... :( Ja eilen kun oli niin ihana aurinkoinen kevätpäivä.

Meillä tyttö (11,5 kk) nukkuu vielä vanhempien makkarissa, pinnis on ihan meidän sängyssä kiinni. Perhepedissä nukuttiin vuodenvaihteeseen asti mutta sitten siirsin tytön omaan sänkyyn, kun liikkuu jo niin paljon (ei vielä kävele, mutta konttailee). Pinnis tuntui turvallisemmalta ja tyttö sopeutui nukkumaan siellä tosi helposti. Omaan huoneeseen siirretään joskus kesällä, kunhan saadaan huone laitettua nätiksi. Ainakin seinät täytyy ensin maalata. Ei ehditty ja jaksettu tehdä sitä ennen tytön syntymää kun muutettiin tänne vain 2 kk ennen laskettua aikaa.

Mulla on imetyksen lopettelu tässä menossa, mutta aika hitaasti se on edennyt. Yösyötöt ovat jo loppuneet, mutta tyttö tykkää hörpytellä aamulla herätessään, illalla nukkumaan mennessä ja ennen päikkäreitä (nukkuu yhdet päikkärit). Korvike ei oikein kelpaa tilalle, joten vaikuttaa pahasti siltä, että edessä on vielä kovasti itkua ja hammasten kiristelyä ennen kuin imetys loppuu. :/

Anjamarita: kiva kuva Sarasta. =)
 
Meillä on nyt nukuttu 2 yötä ihan muutamalla herätyksellä!!!

Tuntuu tosi hyvältä. Poika alkaa taas nukkua yönsä. Pari-kolme viikkoa meni, ettei juuri tuntia pitempää pätkää nukuttu. Mietin jo unikoulua ym, mutta poika on vasta puolivuotias.

Yöt alkoivat sujua, kun olimme pari päivää sitten mummolassa ja mummo hoiti poikaa ekan kerran yön yli. Minä tosin nukuin samassa talossa varmuuden vuoksi. Mummolayönä poitsu heräsi 8 tunnin unijakson aikana 9 krt, mummu jaksoi pitää kirjaa heräämisistä. Kotona sitten alkoikin sujua paremmin.

Käytin Emppua jo lääkärissäkin, pissa tutkittiin ja viljely oli positiivinen. Otettiin toinenkin näyte, jonka tulos selviää maanantaina. Pissavaiva on kyllä voinut vaikuttaa öihimme, mutta toki toivoisin, että kakkosnäyte on puhdas.
 
Tervehdys todella pitkästä aikaa - näköjään ehdin palstailemaan liian harvoin kun olette ehtineet "karata" uuteen pinkkaan tällä välin =)

Täytyyhän minunkin ilmoittautua mukaan eli olen kohta 41-vuotias yhden pojan äiti Pirkanmaalta (TAYS 17.11.2008 2530 g, 45 cm). Poika syntyi rv 39+1 sektiolla, eli oli ns. SGA-vauva johtuen surkeasta istukasta.

Kiitos anjamaritalle pinkan aloituksesta ja mukavaa maaliskuuta kaikille; kirjoittelen lisää kunhan ehdin :wave:
 
Heips kaikki tasapuolisesti :flower:

En ole pitkään aikaan kirjoitellut. Olen ollut kipeenä ja keskiviikkona saan tietää mistä tää pitkälle jatkunut flunssa johtuu.

Pikkumies voi hienosti kovasti kääntyilee ja yrittää aloitella konttausasentoa mutta eihän se viel ihan onnistu mut harjoitus on kova B)
Meillä poika on nukkunut jo pari kuukautta yönsä todella hienosti ilman heräämisiä. Yleensä eka herääminen on tos 6 aikoihin ja siit viel jatkaa unia tonne 9 asti.

Imetys loppu jo melkein alkuunsa ku mulla oli 2x2antipiotti kuurit sektiohaavan tulehduksen takia ni lääkekuurit vaikuttivat poikaa ja kyllä se maitokin tulo vain loppui. Stressi oli kova kun haavaa jouduttiin avohaava hoitamaan eli joka päivä terkkarissa joutu käymään haavanhoidossa.

Mutta kaikesta huolimatta kaikille hyvää alkanutta viikkoa B)

Syysmami08 ja pikkumies 5,5kk
 
Meillä yöt menevät nykyään aika "huonosti". Siis vauvahan meillä on, mikä sinänsä tarkoittaa jo heräämisiä öisin :), mutta pitkään on mennyt paljon paremmin kuin nykyään. Nyt herätään taas 3-4 kertaa joka yö. Hampaita tekee kyllä, luulisin ainakin että siinä on syy heräämisiin. Iltapuuroa ei vielä syödä meille, mutta ehkä nyt pitäisi aloittaa. Tähän asti vauva siis söi "vain" 3 kertaa kiinteitä päivässä, mutta saa ritamaitoa aika hyvin vielä lisäksi ja haluaisin imettää mahdollisimman pitkään. Ikä on 6,5kk ja vauva aamulla saa 1dl puuroa hedelmäsoseen kanssa, 1.2dl kasvis/liha sosetta lounaaksi ja illalliseksi saa 1.2dl kasvis sosetta. Onko tämä mielestänne liian vähän? Imetän lisäksi 5-6 kertaa päivällä...
 
Kuulostaa aika samalta Picuri71teidän yöt. Meilläkin herätään kolmekertaa joka yö. Ysiltä nukkumaan, herätykset klo 24, 3 ja 6 ja nukkuu noin puol 8. Syötän kolmelta ja kuudelta. Kiinteitäkin menee aika sama määrä kolmasti päivässä. Meillä syödään vain kasvis, hedelmä ja vähän lihasoseita, kun puurot ei maistu ollenkaan. Imetän varmaan kans ton kuus kertaa päivällä. Meilläkin nukuttiin aiemmin yhdellä herätyksellä enkä tosiaan tiedä miksi näin muuttunut. Hampaita saattaa olla tulossa, mut en oo huomannu vielä ikenissä mitään.

Perjantaina 6 kk neuvolassa mitat 9190 g ja 73.4 cm. Neuvolan mukaan yösyötöt vois jättää pois. Itteä vaan hirvittää mitä se tekis maidonmäärälle. Taidan jatkaa vielä pari kk :)
 
HEIPPA KAIKILLE!

Taidan minäkin ilmottautua tähän pinoon kun tuolla"omassa kotipinossa" eli Heinämammoissa alkaa olla jo aika hiljaista.

Vietän tänään 35v synttäreitä ja esikoispoikani syntyi 19.7.2008(rv 41+2). :heart:
Pituutta mun pikku prinssillä oli syntymähetkellä 54cm ja painoa 4232g!

Nykyään poitsu painaa jo saman verran kun 1-2 vuotiaat.6kk neuvolassakin kiloja oli jo yli 10!!! :whistle: 8kk neuvola on maaliskuun puolessa välissä,joten kerron sitten uusia upeita mittoja.

Meillä syödään 5krt/pv:aamupuuro,päivällinen(purkki lihaa/kanaa tms),välipalaksi hedelmäsosepurkki,illallinen(taas purkki lihaa tms)ja iltapuuro!Nannia juodaan noin litra vuorokaudessa.
Kiinteät ruoat aloitettiin alle neljä kuisina kun pojalle ei pelkkä maito riittänyt ja velli ei maistunut ollenkaan...

Yöt on meillä olleet tuskaa jo monta kuukautta.Poika herää noin tunnin välein huutamaan ruokaa.Neuvolan fiksut tädit ovat käskeneet jo lopettaa yösyötöt,mutta en vaan jaksa aloittaa unikoulua. |O Mun vikahan se on että poika huutaa.Oon antanut sille aina maitoa,kun vähäkin kiljuu.Tuskin poitsu kyllä nälkäänsä huutaa.Sille on vaan tullut sellainen tapa ja se on tottunut ,että äiti syöttää kun vähän kiljaisee!!! :kieh:
Imetyksen lopetin vuoden vaihteessa kun sain kolmiolääkkeitä selkäkipuun ja niiden kanssa ei voinnut imettää.Toisaalta olisin sen muutenkin lopettanut varmaan 6kk iässä.

Mukavia pakkaspäiviä kaikille!

T:bella&rinssi 7kk+2vkoa to:na :heart:
 
Hei Bella, ja tervetuloa joukkoon!

Kyselyä teille kaikille; minkä ikäisenä olette ottaneet kuvioon iltapuuron ja millä puurolla aloititte?
Meidän poika aloitti kiinteät jo 3 kk iässä ja nyt ikää (tänään tasan) 4 kk ja ajattelin ryhtyä syöttämään illasta puuroa, kun on kanssa kovin nälkäinen ja neuvolastakin suosittelivat kiinteiden syöntiä jo aikaisessa vaiheessa. Meidän poika on tosin kirppu, menee toki ns. 0-käyrillä, eli ei siinä mielessä pieni, vaan sopusuhtainen :)

Tosin meillä taitaa vaivata jo hammasasiat, kun välillä öisin kitisee tuttia 2 tunnin välein, ja aina kun kerkiää sängyn ääreen niin jo on nyrkki suussa ja kova kaluaminen... Ruokaa menee yössä 2 syötöllä. Viime yönä jo ajattelin, että pitäisikö antaa suppo, kun ikenet tutuivat kutisevan niin hirvittävästi. En tiedä tosin olisiko se suppo mitään auttanut, kutinaan. Hampaita ei vielä näy eikä tunnu...

bellalle vielä tiedoksi, minä pidin jo pari viikkoa sitten lyhyen oppimäärän unikoulusta, kun poika kaipasi alle 2 tunnin välein ruokaa. Nyt siis menty sen jälkeen lähes joka yö 2 syötöllä, ja unta vedetään 10-11 tuntia. 3 yönä pidin tuota koulua, en tosin antanut pojan itkeä kuin 5 minuuttia max, kun ajattelin että on vielä vähän liian pieni unikouluun. Ja sai sitten maitoa, jos edelleen huusi. Mutta tutui se auttavan...

Sarppa ja pienimies 4 kk
 
Pikaisesti vaan Sarpalle. Meillä on aloitettu puuron syönti 4 kuukautisena. Juliaana syö vain muksu puuroja. Aloituspuurona aloitimme Vadelma-kaurapuurolla ja hyvin on sopinut.

Meillä on syöty 5 kertaa päivässä, 5 kuukauden iästä saakka.
AAmulla puuro
Lounaaksi liha-kasvisose+ hedelmää
välipalaksi, jos jaksaa jogurttisose
illalliseksi liha-kasvissose+hedelmää
iltapalaksi puuroa
Lisäksi n litra tutteli maitoa.

Bella, meillä on poikien kanssa ollut sama ongelma. Unikouluun minäkään en ole ryhtynyt, vaan ottanut pojat aina viereen ja antanut tuttipullosta maitoa. Vuoden ikään mennessä on aina helpottanut ja tuttipullokin on jätetty suosiolla pois.

:wave:
 
Moi!
Me käytiin eilen neuvolassa, poika on nyt 5 vkoa. Pituus oli 55 (synt 51), paino hienot 4390 (3558, ja olin vähän tuumannut, että saako riittävästi rintamaitoa), pää 38 mikä oli kuulemma vähän iso, mutta ei vielä aihetta huoleen (??). Isoista jaloista sai kehuja :heart:

Poika on ruvennut vetämään megapitkät päikkärit puolenpäivän aikaan ja tää ehkä vähän vaikeuttaa iltanukkumista. Eilen poika valvoi 1430stä iltaan muutaman minuutin välitorkahduksella. "Vika" syöttö oli klo 20 ja meinasin, että kaveri sen jälkeen taatusti simahtaa meidän petiin, mutta ei, vasta klo 2130 sain sen nukahtamaan kunnolla. Sitten vetelikin ihanat 4 tuntia putkeen - tätä ei oo sattunu kuin ehkä kerran aiemmin! Ollaan mietitty, että se saattaa olla yliväsynyt iltakasilta, mutta ei kuitenkaan malta/pysty ottamaan pikatirsoja aiemmin illalla. Karjuu ja rauhottuu rinnalle, mutta välillä alkaa siinäkin vatvomaan ja "etsimään" tissiä ihan hurjana. Maitoa multa tulee, testattu on, mutta poika saa aina välillä näitä mr hyde -kohtauksia ja aina illalla... Jos on mitään hyvää vinkkiä asiaan, niin kertokaa... Ei viittis noita päikkäreitäkään keskeyttää näin pieneltä. Terkkari sanoi ihanasti, että vauvan virka-aika loppuu klo 16 ja sen jälkeinen vapaa-aika on vissiin aina vähän sitä sun tätä.

 
Meillä aloitettiin iltapuuron syönti eilen. Poika vetäisi ison satsin kaurapuuroa hedelmäsoseen kera ja ikää siis 6 kk. En tiedä oliko sattumaa vai mitä, mutta nukkui yön todella hyvin. Nukkumaan ysiltä, heräsi hetkeksi itkeskelemään 23:20 ja seuraavan kerran 6:15 syömään !! Jatkoi unia vielä ysiin. Itse heräsin viideltä ja aloin jo odottelemaan milloin heräilee. No ei parane vielä hehkutella, jos olikin vain yksittäinen kerta. Mutta iltapuurolla jatketaan toistaiseksi. Suosittelen kokeilemaan !!! Meillä poika varsinainen "sihtisuu" , siksi soseutin hiutaleet ensin jauhoksi ja puurosta tulikin aivan sileää.
 
Lilli70 Tuon ikäisellä on vielä aivan omat rytmit, nukkuu silloin kun nukuttaa ja syö kun on nälkä. Ei niihin voi vaikuttaa, vauvalla ei ole oikeastaan mitään rytmiä n. 2 kuukauteen. Meillä nyt vakiintunut rytmi. Netta 3,5 kk tänään. Nukahtaa illalla n. 20.30-21 syö n. klo 1 yöllä ja aamulla n. 5-6 aikaan seuraavan kerran. Yleensä menee yhdellä tai korkeintaan kahdella syötöllä yöt. Viime yönä söi tissillä vaan sen yhden kerran ja sitten pitikin mennä lypsämään puoli 7 aikaan, kun toinen rinta aivan paukahtamaisillaan, kun vauva imi vain toisesta rinnasta ja heräs vasta 10 jälkeen. Heräs hyväntuulisena, kuten melkein aina, halus rintaa vähän myöhemmin. Lypsän enää harvemmin muuten. Olen aina antanut vauvojen nukkua silloin kun nukuttaa, yleensä ovat tajunneet että kun muutkin menneet nukkumaan, alkaneet myös nukkua. Ei juuri kukaan oo vauvana valvottanu. Keskimmäinen joskus halus seurustella imemisen jälkeen n. 7-kuun iässä, mutta meni pian ohi.

Imetin äsken Nettaa ja nukahti siihen vierelle. Välillä valvookin tosi monta tuntia putkeen päivällä, jopa 8 tuntia, kovasti seurustelee ja nauraa jopa ääneen, kun joku hassuttelee. :heart: Jokeltelee ja touhuaa, harsoa kiskoo ja leluja pitää kädessään ja leikkii lattialla lelukaaren alla.

Kyllähän lapset heräilee kaiken ikäisenä välillä, milloin hampaiden tulon tai sairastelun tai muun syyn takia. Meillä vauva ja esikoinen nukkuvat parhaiten, keskimmäinen tulee joka yö väliimme ja siinä kääntyilee, mutta silti nukkuu. Kuuluu tähän lapsiperheen arkeen tuo pätkäunisuuskin. Aikansa kestää. :heart: Jaksuja!
 
Suositushan noissa puuroissa on tosiaan 5 kuukautta. Meillä on kiinteiden syönti aloitettua aina 3 kuukauden iässä. Silloin kun esikko syntyi, suositus oli hedelmä ja kasvissoseissa 3 kuukautta ja puuroja sai antaa 4 kuukautiselle. Meillä ei ole allergioita, eikä korvatulehduksiakaan, ja yöt olisivat olleet todella risaisia, jos pelkällä maidolla olisi menty 5-6 kuukauden ikäiseksi. EU direktiivit, taisivat muuttaa, noita suositusikiä!



 
Meillä oli tänään 4 kk neuvola. Poika on kasvanut hyvin, mennään edelleen keskikäyrää painossa ja pituudessa yhtä alle keskikäyrän. Ja painon ja pituuden suhde edelleen lähes nolla-tasolla. Siis paino tänään 6480 g ja pituus 61,5 cm. Kirpultahan tämä tuntuu, kun katsoo "omaa keskustelupinoa" samaan aikaan syntyneiden keskuudessa. Siellä mennään jo lähempänä 70 cm ja yli 8 kg. Mutta sopusuhtainen poikahan tämä meillä on...

Ja tämä 4 kk käyntihän on lääkärikäynti. Siellä oltiin sitä mieltä (kuten minäkin), että lapsen ehdoilla mennään ruokailussa, ja on ihan ok, että voi jo syödä kiinteitä ja puurojakin voi aloittaa. Meillä poika on ainakin ollut tosi tyytyväinen saamaansa, eikä ole ollut mitään ongelmia, allergioita tms. Vaikka suosituksen ovat mitä ovat, tässäkin mennään lapsen ehdoilla, ja meillä ne ovat nämä. Olisin itsekin iloinen, jos voisin imettää vielä täysin, mutta kun se ei onnistu niin sitten näin.

Sarppa ja kirppu-jätkä (4 kk ja 2 päivää)
 
Kävimme tänään vähän myöhässä puolivuotisneuvolassa. Eemelin mitat: paino 8095 ja pituus 71, eli pitkähkö ja hoikka poika on. Terveydenhoitaja kirjoitti neuvolakorttiin: hymyileväinen poika. Kierimällä liikkuu. Tarttuu leluun ja vaihtaa kädestä toiseen. Jokeltaa hienosti. Vuorovaikutuksellista juttelua. Yöllä uni levotonta.

Tyytyväinen olin käyntiimme, kaikki oli kunnossa ja poika kehittynyt niinkuin pitääkin.
 
Me ruvettiin maistelemaan soseita alle 4kk ikäisenä ja joskus 4kk ikäisenä riisipuuroa...5 kk ikäisenä kaurapuuroa, Lihasoseitakin alle 6 kk. Imetys loppui kokonaan 4,5 kk.

Ei ole ollut vatsa eikä muitakaan vaivoja sen jälkeen kun soseet aloitettiin... sitä ennen vatsan toiminta ongelmaa ym vatsan kipristelyjä oli.

anjamarita ja Sara 7kk1vk3pv
 
Mulle on aina sanottu neuvolassa ettei heti kaikkea, eli vähän kerrallaan yhtä kahta sosetta, jos 4-kuisena, tytölle aloitin kiinteät 5- kuisena ja sai siirtyä vähän nopeammin liharuokiin, puuroja aloitin antamaan puolivuotiaana, ettei tule liikaa kerralla ruoka-aineita, jos allergioita tai muita. Ei ole ollut allergioita. Katsotaan nyt aloitellaanko meidän pienelle ensi kuussa kiinteät kun tulee 4 kk.
 
Kiitos anjamarita. Teidänkin Sara on, tumma kaunotar. =)

Onko täällä muita konttaajia, meillä ollaan nyt viikon sisään lähdetty tosi vauhdikkasti eteenpäin! Syömisiksi lattialta löytyy koiran puruluita, tai ainakin ne kiinnostaisi eniten :LOL:
 

Yhteistyössä