35+ äidit

Hienosti teillä on kasvettu neeanäiti =)
Onko aikaisemmat lapset olleet myös helppoja?

Ens viikolla onkin sit jo 3kk nla käynti.Mihin ihmeeseen tää aika menee???
Talon ulkomuurauskin saadaan ens viikolla valmiiks.Katotaan miten pihan kanssa käy,et meneekö kevääseen.
Kumasti sitä keskeneräisessä vauva-arkea pystyy vetään.

Nyt kotihommiin :wave:
 
Äiti-Kengu Joo, kaikki kolme ns. helppoja vauvoja. Nukkuneet syötön välit yöllä, eivät juuri herätelleet. Keskimmäinen joskus halus yöllä seurustella, mutta sitä ei kauaa jatkunu. Päiväunia ovat isommat nukkuneet vauvana 4-5 h yleensä ulkona vaunuissa. Tämä neiti nukkuu parhaiten omassa sängyssä. Ulkona yleensä n. tunnin vain.

Esikoinen oli vauvana huippunukkuja. Saatoin pukea, imettää, riisua ja siirrellä paikasta toiseen, ei juuri heräillyt. Samoin kakkonen. Tämä kolmas on herkempi heräilijä, herää yleensä jos paikka vaihtuu esim. autosta siirrän nukkumaan omaan sänkyyn. Jatkaa kyllä nyt isompana uniaan kun laitan tutin suuhun ja pupun viereen. Joskus haluaa tissille, mutta ei aina jos on hiljan syönyt esim. kylästä lähdettäessä.

Eilen tulimme siskoni luota ja sinne on melko pitkä ajomatka. Lapset nukahtivat autoon ja kaikki jatkoivat heti uniaan sängyssä sinne päästyään. Esikoispoika on myös nukkunut aina lähes missä vain. Mukana ovat yleensä enimmäkseen kulkeneet missä menenkin. Kampaajalla, kaupassa, lääkärissä jne. :D
 
Moiks! Mahtuukos mukaan:)..Olen 44 v kolmen pojan ja yhden tytön äiti. Pojat 13v , 18v, 24v, ja tyttö syntyi 31.5.2009, 3818 g, 52 cm. Mieheni ensimmäinen lapsi. Pojat siis edellisestä liitosta. Mukavaa syksyn jatkoa kaikille!

:wave: Annekristiina ja Lumi
 
Totta kai annekristiina joukkoon mahtuu =)

Täällä neiti on hieman enemmän taas pulautellut.Onneksi on torstaina 3kk nla.
Yöt ovat olleet hieman levottomia taas tällä viikkoo.
Kestokipinässä tuli eilen käytyä.Uusi imuja tuli hommattua ja itelle kirppis puolelta imetyspaita.
Kotityöt kutsuu.
 
Meidän neiti 4 kk (ensi vko lla) on syönnyt soseita jo kuukauden ajan , kaksi kasvissosetta ja yhden hedelmäsoseen. Rintamaito ei tälle liikkuvaiselle neitokaiselle riittänyt. Pullosta ei huoli joten ensimukista opetellaan vellit ja vedet. Neiti ryömii ja yrittää istumaan ja muutenkin on ollut kovin kiireinen kaikessa. Illalla kasilta kylpyyn ja rintamaidolla yöunille. Kolmen maissa herää hissukseen touhuamaan sängyssään , syötän ja nukahtaa samantien.Maidottelee loppuyön sängyssämme jolloin minäkin nukahdan uudestaan. Minulla poikkesi polven e turistiside kesällä 2008 ja operointi ajankohtana olinkin jo raskaana joten siirrettiin tälle kesälle. Leikattiin 20.8 ja nyt jo aika hyvä. Pitäisi saada loput 15 raskauskiloa vielä pois.:( ..Harrastan kamppailulajia ja punttisalia normaalisti mutta raskaus toi 30 kiloa liikkumattomuuteni takia..puolet siis vielä ennen tatamile paluutani, huh huh..

Toivottavasti pulauttelu loppuu Äiti- Kengu ! :wave:
 
Pikkuselle tuli su ma yönä lämpöö ja oli ma päivän poissa.Illasta nousi sit uudestaan.Aamulla ei mitään.Nyt tuhistaa hieman,mutta muuten ok.Ihan puskan takaa tuli.Ei kukaan meistä ole nuhassa yms...
Nyt on taas melkein joka vaipassa kakat.
Huomenna sit aamusti neuvolaan.

Nyt vaipan vaihtoon :wave:
 
3kk mitat 6360g ja 60cm
Hyvin riittänee siis maitoo multa.Ekasta rokotuksesta ei tullut mitään sivuoireita.Yö nukuttiin 1,5vko tauon jälkeen hyvin.Muutamilla syötöillä siis mitkä normia tässä vaiheessa.
Nyt aamupalaa itelle.Tytön kanssa tässä hereillä pelkästään.Hyvin viihtyy lattialla lelujen ympäröimänä tuossa vieressäni :)

Mukavaa viikonlopun alkua kaikille :wave:

ä-kengu ja tyttö kengu 3kk
 
Meidän sällin 1kk-neuvolan tulokset: Pituus 57.5cm ja paino 4950g. Pituutta tullut siis ensimmäisen vajaan kuukauden aikana 5.5cm mutta painoa vain (syntymäpainosta laskien) 650g. Neuvolan tädin mukaan sälli on hoikka poika, vaikka kaksoisleuka löytyy. Kaikki mitä menee sällillä kurkusta alas, menee näemmä pituuskasvuun, jolloin paino ei nouse ihan niin paljon kuin pitäis muttei tarvitse kuulemma olla huolissaan...

Olkkis ja Pikku-A
 
annekristiina tervetuloa :flower: :flower:

Olen nyt ollut töissä kolmisen kuukautta, siksi ei ole tullut täällä paljoakaan kirjoiteltua, lukemassa tulee kyllä käytyä =) =)

Saralla oli ensimmäinen korvatulehdus, lääkekuuri loppuu huomenna :(

Muuten on mennyt päiväkodissakin ihan kivasti. Nyt alkanut kävelemään tukea vasten ja välillä seisoo hetken ilman tukea.:heart:

Tänään oltiin neuvolassa ja tässä Saran strategiset mitat :

Ikä 1v 2kk 2vko
Paino 10 kg
Pituus 77.2 cm
Pään ympärys 48 cm

Iloista syksyä =) =)

-anjamarita-
 
anjamarita toivottavasti ei tule tulehduskierrettä ja pääsette tällä.Hienoa,että Sara viihtyy päiväkodissa.
olkkis monestihan jompaa kumpaa saatta tulla enemmän.Seuraavalla kerralla voi olla painoo.

Tänään tuli sit naurua tytöltä.Isoveljeään nauroi :D Ihanan kuuloista tuo nauru :heart:
Yöt takkuaa,mutta muuten on tyttö auringoinen =)

ä-kengu ja tyttö-kengu 3kk+8 pvä
 
Meidän pikkuneiti pian 11 kk kakkas tiistaina pottaan ja tänään pissaskin. Laitan aina välillä, eikä tunnu moittivan siinä istumista. Esikoinenkin teki kans pottaan tarpeitaan jo 10 kk iässä, sisaruksen syntymä siirsi sitten kuivaksi oppimista yli 3-vuotiaaksi, juuri oli päiväkuiva ja alkoi tehdä uuudestaan asiat housuihin vauvan syntymän aikoihin, samoin keskimmäisellä kävi. Nyt päiväkuiva 3 v ja pian 3 kk päälle. Öitä!
 
Hienoa pottailun onnistumisesta Neeanäiti =)

Siis yleensähän vauvat nukkuu,mutta ei meitin neiti.
Yöt menee aivan kaaottisiks ja päivälläkään ei välttämäti nuku kuin 30min -2h pätkiä muutaman.
Yöllä ei itke vaan alkaa jutteleen kiljahteleen ym.
Tänään heräs 5 jälkeen ja nyt meni sit unille.
Muutoin tyttö on aivan ihana ja kovasti seurailee sisaruksiaan.Yrittää tarttua leluun ja vatsalta selälle kääntyy.

ä-kengu ja tyttö kengu 3kk +
 
Ihanan rauhallista... Ukot nukkuu päikkäreitä makkarissa ja esikoinen lähti oman isänsä luokse joten tää oma aika on ihan uskomatonta...

HYVÄ NEEA ja Neeanäiti! Pottaonnistuminen on aina hieno juttu!

Meillä on nyt pari yötä valvottu armottomien masuvaivojen takia. Ei onneksi koko yötä, mutta aamuyöstä 04-05 välillä alkaa armoton ährääminen joka päättyy yleensä pinnan palamiseen kun ei mitään tapahdu. Jonkin aikaa tämän jälkeen sitten alkaa leviämään kamala kakan haju ja sitten ollaan tyytyväisiä ja uni taas maistuu siihen asti kun vaatteet ja vaippa pitäis vaihtaa. Vaipanvaihto ja päivävaatteiden päällepukeminen on sällin mielestä jotain ihan kauheaa, samoin pyllynpesu kakan jälkeen. Tuo tekee yöllisistä (kakka)vaipanvaihdoista tosi haasteellisia kun meidän ukkeli on varustettu suht kovalla itkuäänellä, ainakin tuntuu siltä, johon sitten kaikki herää... Nyt kun mies on vielä tämän viikon loppuun isyyslomalla ja esikoinen sunnuntaihin asti oman isänsä luona niin varmaan potkaisen miehen esikoisen huoneeseen nukkumaan niin että olis edes yhtenä aamuna hieman mua pirteämpi ja jaksaisi sitten ottaa pojan vastuulleen kun mä lepään. Hieman pelottaa mitä tuosta omasta lepäämisestä tulee kun ensi viikolla taas palataan normaaliarkeen ja mies menee töihin.

Olkkis ja Pikku-A 5vkoa
 
Kiitos Äiti-Kengu Ei meillä nukkunu tuossa iässä kun lyhyitä päikkyjä mutta yöt pidempiä jaksoja, ihmettelin joskus että miten neiti jaksaa. Hyväntuulisena jaksoi olla.

Noin pienellä voi vielä olla rytmissä hakua. Eiköhän se siitä löydy kun kasvaa.

Vein isommat anopille pari yötä ovat ja Netta jäi kotia mun kans. Nyt nukkuu, isäntä töissä.

Nyt häivyn koneelta että saan tehtyä siivoushommia. Moi!

:wave: :heart:
 
Me saatiin vihdoin sovittua pojalle nimi, ja sovittiin myös se ettei sitä paljasteta ennen kuin ristiäisissä. Niitä ei nyt tarvii kauaa enää odottaa kun ne on 24.10... Mä tykkään tosi paljon tuosta nimestä vaikka mies sen päätti. En napise yhtään. :D

Olkkis ja Pikku-A
 
olkkis74 Meillä on ollut yleensä nimet kaikille ennen kauan ennen syntymää jo. Esikoispojalle oli nimi ja piiiitkän odotuksen jälkeen kun vihdoin syntyi sai nimensä. :) Siskon poika täyttää vuosia samana pnä 24.10. Serkut taas kokoontuu. Meillä on mulla, siskolla ja veljellä samanvuotisia serkkuja.

Potalla taas Netta kävi ja sinne taas teki tänään kahdesti asiansa. Neea on isosisko. Hvät Yöt!
 
Olkkis kiva,että on molemmille mieluinen nimi tulossa.

Neeanäiti varmasti hienoa,kun serkukset ovat samaa ikää.Hienosti pottailut sujuu.

Anjamaritamulle vois laittaa yhden ikävuoden lisää.

Viime yö meni tuttina ollessa,joten tarvii alkaa miettiin vaihtoehtoja miten tytön saa nukkuun.
No aamu alkoi silti ihanasti.
Nyt väsään kakkua eilen en kerenyt.Lapsukaisille kuiteskin on tärkeää,että kakkua pitää olla.

Mukavaa alkavaa viikonloppua kaikille.
 
Hei, piiiitkästä aikaa.
Ei ole ollut kamalasti aikaa käydä täällä kirjoittelemassa, saatikka lukemassa.

Meidän pikku sälli täyttää parin viikon päästä jo 1 vuoden! Kamala miten tämä aika liitää.
Meillä on kävelty jo 6 viikkoa ja nyt melkeinpä vaan kävellään, vain pallon perään konttaa, kun pitää nopeasti päästä. Nyt meinaan jo tavoitellaan "juoksu" askeliakin ;)

Olen ollut syyskuun alusta töissä, ja pikku mies siis hoidossa. Saimme perhepäivähoitopaikan tästä melko läheltä ja poika nauttii siellä olosta. Onneksi, niin on helpompi itsekin käydä töissä, kun tietää että siellä ei ikävöidä. Poika aina aamusta menee suoraan hoitajan syliin ja ryhtyy vilkuttamaan, että menis jo toi mamma tosta :wave:

Sanoja meillä kanssa matkitaan, usein vinhalla menestyksellä. Selviä, ymmärrettäviä sanoja ovat tiitti = kiitti, dutti = tutti ja vahingossa tulee äiti.

Pottailua harrastetaan enemmän ja vähemmän hyvällä menestyksellä. Tänä aamunakin pisut tuli pottaan ja noustiin pois potalta, ennen kuin kerkesin vaippaa laittamaan niin ne suuremmat tarpeet olivat sitten lattialla :/

Jotta näin meillä eletään, "ison" miehen kanssa. Tosin 10 kk neuvolassa neuvoivat laittamaan rasvaa pojan ruokaan, kun on hivenen pikkuinen, noin niinkuin mitoissa.
Saa nähdä mitä nyt 1 v neuvola tuo tullessaan, onko oikeat käyrät jo saavutettu...

Värikästä syksyä teille, yritän olla vähän ahkerampi tälläkin palstalla :wave:

Sarppa ja 1-v ukkeli
 
Huomenta!

Tänään edessä taas karu paluu arkeen... Mies lähti isyysloman jälkeen takas töihin ja esikoinen syysloman jälkeen kouluun.

Meillä on taas valvottu aamuneljästä asti. Johtuneeko siitä että pikku-ukko nukku koko eilisen päivän eikä unta sitten riittänyt normaaliherätykseen asti. Onneksi ei itsellä oo silleen minuuttiaikataulua kuin työelämässä ollessa. Ei haittaa valvomiset.

Yksi asia mistä nautiskelen itse tällä hetkellä tosi paljon, on se että meidän pikku-ukolta loppu ilmavaivat kun lopetettiin Cuplatonin käyttö. Liekö ukkeli oppinut olemaan ahmimatta ja sen että ruuan jälkeen kuuluu röyhtäistä sillä kumpikin asia hoituu loistavasti. :D

Olkkis ja Pikku-A
 
Meidän pikkuprinsessamme täytti 11 kuukautta eilen :heart:

Aika mennyt hurjan nopeasti. Meillä ei kyllä nousta edes itse tukea vasten, kävelystä puhumattakaan. Tyttö ryömii kovaa paikasta toiseen. En tiedä, on niin pikkuinen. Painoa taitaa nyt olla n. 8 kg ja pituutta ehkä n. 71 cm, vaatekoko on nyt 74 cm. Talvihaalarikin menee vielä 68 cm eli äitiyspakkaushaalariin mahtuu vielä pikku sintti. :D Touhuaa kovasti, vilkuttaa, juttelee useita sanoja. Mammaa pyytää kun istuu sylissä ja haluaa tissiä. =) Nam sanoo kun laitan syömistä ja komentaa isompia sisaruksia.

Jalan numero on 18 ja pitäisi ostaa niin pienet kengät kun 19 on vielä kovin iso. Sitä kokoa löytyy. Tekee helposti spagaatin, on niin notkea. Vaihtaa nopeasti istuma-asennosta vatsalleen ja lähtee kuin pikajuna kiitämään. Neuvola ensi kuussa 1 v. Saa nähdä sanovatko jotain kun ei nouse itse tukea vasten, yrittää kovasti, mutta jalat eivät vielä kunnolla kanna. :ashamed:

Seisoo tukea vasten kun laitetaan, askeleita ei yritä ottaa.

Nukkuu 10-11 tunnin öitä. Puolivuotiaana alkoi nukkua kokonaisia öitä. Yöllä ei ruokaa kaipaile. Päivällä nukkuu muutamat 1-2 tunnin unet. Syö hyvin kaikkea mitä tarjotaan, maitotuotteitakin saanut jo jonkin aikaa. Imetän edelleen ja maitoa tulee hyvin.

Potalla tykkää istuskella ja tänäänkin pissas sinne. :D

Meillä tuo eskarilainen jo odotti kovasti taas eskariin pääsyä ja tykkää eniten tehdä tehtäviä kirjasta. Kavereita on myös saanut useita. Itsekseen on kyläillytkin jo muutaman kerran eskarikaverinsa luona ja kun myöhään illalla haettiin, kysyi vielä että nytkö jo pitää lähteä :D Oon vielä vähän aikaa.

olkkis74 Hienoa kun masuvaivat loppuneet. Kasvavat vaan liian nopeasti vauvat.

Nyt teille kaikille oikein hyvää yötä! :heart: :wave:
 
Olkkis: meillä myös loppuivat mahavaivat n. 2kk ikäisenä, kun lopetin cuplatonin käytön. Olin ihmeissäni, mutta toimi :)


SarppaV: Onnea isolle pojalle!


Neeanäiti: Mukavia kuulumisia sieltäkin päin :)


Meillä ihan normaalia vauva-arkea, joten en sen kummemmin jaksa ryhtyä kertomaan kuulumisia, mutta hyvin pyyhkii.
 
Moro taas!

Kävin tänään neuvolassa jälkitarkastuksessa ja taas löyty joku tulehdus... Ei kivaa. Onneksi tässä on ollut ihmisiä tänään kyläilemässä enemmänkin niin ei oo tarvinnut poikaa hoitaa, ainoastaa asioita mitkä on vielä hoitamatta ennnen huomisia ristiäisiä. Hermostuttaa ihan sikana kun sälli on tänään ollut kuin persiille ammuttu karhu. Toivottavasti osaa huomenna käyttäytyä edes kohtuullisesti... :D

Samalla reissulla kysyin kun ukkeli on taas alkanut kärsimään ilmavaivoista ja mahakivuista ruokailun jälkeen sekä puklailu on lisääntynyt. Suositteli sitten Rela-tippoja. Niitä on nyt kokeilussa ja jos ei auta niin sitten kokeilen vielä sitä Disflaktylia tjsp... Jos ei auta niin sitten on kai ainoa vaihtoehto on kärsiä... :(

Olkkis ja Pikku-A
 

Yhteistyössä