35 v + odottajat, vol 6

Heippa mammat! Tuulispää :D johan on, onneksi kävitte ultrassa, ja vielä parempi että kaikki on hyvin :). Tervetuloa Paloma!

Huh, meillä alkoi pari päivää sitten keittiön ja olohuoneen remontti. Voi jestas mikä määrä romua lojui nurkissa, niiden pakkauksessa, lajittelussa ja kirpparille viennissä oli aivan kaamea homma. Nyt asutaan leiriolosuhteissa parissa makuuhuoneessa, mut kyllä tämän kestää, kun uuden perheenjäsenen tuloon menessä saadaan keittiö vihdoin kuntoon (aito 80-lukulainen vanhoine kodinkoneineen). Meillä siis ei ole tehty vielä oikein mitään "virallista" uuden tulokkaan eteen, mutta tavarat on siskolla jo pestynä ja valmiina sitä päivää varten, että ne johonkin nurkkaan mahtuu ja remontti on ohi. Serkusparvi, vuoden välein syhtyneet 3 poikaa, ovat siis kaikki kierrättäneet samat tavarat läpi viimeisen 3 vuoden aikana. Minulle syntyy nyt katraan viimeinen ja tavaroiden "loppusijoitus" ja loppuun kulutus on minun & kakkosen vastuulla ;)

Taidanpa kaatua tästä sängyn pohjalle, tuo pakkaus ja "muutto" on ajanut aivan loppuun. Huomenna on äippäpolilla taas pelkopolin jatko, uusimmat ultrakuulumiset sitten siellä. Voikaa hyvin ja masunkasvatusta kaikille ;)

LK & kakkonen 30+4
 
Ultrassa kaikki ok. Pikkuinen kasvaa omalla käyrällään tasaisesti, vaikka onkin pieni. Varoittivat sektiohaavan särystä, eli jos särkee, paljon ja/tai pitkäaikaisesti, heti äippäpolille. Tuossa keittiön pakkauksen aikana sitä särki pariinkin otteeseen aika paljon, mutta ajattelin vaan että on rasituskipua. Kipu lakkasi kyllä levolla. Osaanpahan varoa tästedes...

Aurinkoa kaikkien viikonloppuun! LK & kakkonen
 
Hienoa, Lintukoira että ultrassa pikkuisella asiat olivat hyvin.=)

Täällä on olo kovin raskaana. Tuntuu että tällaisia pieniä ongelmia on tosiaan riesaksi asti. Sain terveydenhoitajan kautta päivystysajan lääkärille tänään, toivon todella että kohdunsuu on kauniisti kiinni supistelusta ja tulehduksesta huolimatta.

Kelan paperit tulivat jo perjantaina- olivat käsitelleet hakemuksen neljässä päivässä! Äitiyspakkaus luvattiin "kahden viikon sisällä", eli tulee varmaan ennen pääsiäistä. Ja äitiyspäivärahakausi alkaa 30.5.

Mitä muille listalaisille kuuluu?

Terv. Keskeneräinen+ Kuopus 25+4
 
Kelan paperit saapuivat tännekin. Päätös äitiysavustuksesta (päätettiin ottaa se raha) tuli viikko hakemuksesta, mutta päiväraha päätöksellä vähän kesti.

Tänään on toinen päivä sokerimittauksilla. Eilen arvot olivat muuten reilusti alle rajan, mutta käskettiin kokeilla mitä herkuttelu saa aikaan. Jäätelön jälkeinen arvo oli hieman kohonnut. Täytyy siis olla tarkkana herkkujen kanssa.

Olo on levossa tosi hyvä, mutta pienikin rasitus saa aikaan liitoskivut, iskiaskivun, supistukset, huipppauksen jne. Kauppareissukin tuntuu välillä liian rankalta. Saa nähdä miten jaksaa viimeiset viikot töissä. Olen nyt siis saikkarilla, mutta ensi viikolla taas töissä. Onneksi pääsiäinen vähän katkaisee arjen =)

Pikkuhiljaa laitellaan kotia kuntoon ja hankitaan tavaroita pientä varten. Viikonloppuna siivottiin "talvi" varastoon ja kesäkalusteet ym. ulos =) Samalla innostuttiin hankkimaan sohvaan uudet pääliset. Vielä pitäisi hankkia uudet verhot ja matto. Kaipa tämä on jotain pesänrakennusviettiä, kun menee muutenkin uusiksi koko sisustus :LOL:

Barbbis 27+2
 
No niin täällä aloitetaan sitten loppusuora...nyt alkaa supistuksiakin olee aikalailla, mutta ei vielä säännöllisiä. Issias huutaa armoa, kun vauvaa potkii/venyttelee...Olo muuten hyvä ja tulokkaallekin on sänkylaitettu :) Aurinkoista odotusta kaikille ... myös kevään :)

Papuli + "Lilli" 38+5
 
Heissan vaan kaikki!

Täällä on sitten rakenneultrassa käyty, pikkusella oli kaikki hyvin ja tota sukupuolta siinä kanssa utelin niin hoitsu sano pariinkin otteeseen että ei ainakaa näe että siellä pusseja roikkuu, mutta käski varmistella vielä jos käyn ultrassa, elikkä tyttö saattas täällä olla tulossa. Sokerirasituksessakin oli arvot hyvät jees... jännitin kyllä kovasti kun edellisen kanssa sokerit oli kohollaan ja jouduin sit seurailla niitä, mut onneks ei nyt tarvii, ku ihan muutenkin tuntuu että kaikki remppaa, huomen yritän soitella neuvolaan että saisin neuvolalääkäri ajan ku tuntuu että toi lonkka taas kipuilee oikee kunnolla, illat ja yöt on pahinmpii et oon ihan rätti poikki pinossa... mutta eiköhän se tästä taas kun sais kunnolla levätä.

Mukavaa loppuviikko kaikille :wave: äiskä-73 rv20+6
 
Papuli: Voimia viimeisille viikoille (tai päiville)! =)

äiskä: Onnea hyvistä ultrakuulumisista ja sokerirasituksen tuloksista! Tiedän tuon tunteen, kun ei saa kivulta nukuttua. Mulla helpottaa välillä, kun jalkoväliin tunkee ison tyynyn :D Jostain syystä siinä asennossa liitoskivut eivät vaivaa niin paljon. Toivottavasti sulla helpottaa pian!

Keskeneräinen: Miten lääkärikäynti meni? Onko kaikki hyvin?

Lintukoira: Mites teidän remontti edistyy? Joko kipu on hellittänyt? Ole ihmeessä varovainen ja mene sinne äippäpolille vaikka varmuuden vuoksi tarkastukseen, jos kipuilee.

Barbbis 27+4
 
Niin Barbamama täälläkin nukutaan tyyny haarojen välissä ja toinenen kainalossa, sitten on helpottanut sen verran että saa muutaman tunnin nukuttua sitten loppu yön nukun pätkittäin ja kyttää kelloa... Mieheni naureskelikin tossa yks ilta että miten ihmeessä sä voit nukkuu noitten tyynyjenkaa tollee :D Taas on paskamainen jomotus tossa oikeessa jalassa äärr: :mad: Onneks sain ajan huomiseks neuvolan lääkäriin huoh... sanoinkin tänään jo töissä että meen huomenna lekurille, katotaan sitten mitä tuumailee.

äiskä-73 rv21+0
 
Nyt sitten ois lääkärissä käyty ja saikkua tuli ens.to asti, sano että jos kivut vielä jatkuu niin pääsiäisen jälkeen uudestaan käymään sitten.
Ens. viikolla saan raskaustodistuksen neuvolasta ja sitten pääsis täyttämään papereita kelaan, tää mamma päätti nyt alottaa äippäloman 50päivää aikasemmin + kesäloma päälle niin sais sitten jo rauhottuu toukokuun puolessavälissä, eikä tarvis sitten juosta jatkuvasti lääkärissäkään.

äiskä-73 rv21+1
 
Onpas kurjia vaivoja, äiskä ja Barbamama! Liitoskivut ovat täälläkin arkea, selkä on onneksi toistaiseksi kestänyt. Kipuili kyllä aiemmin mutta nyt on ollut hiljaa.

Lääkärin mielestä kaikki oli ok, "hiukan turvotusta". Itse sanoisin että enemmänkin kuin hiukan! Vein tänään virtsanäytteen, tutkitaan tulehduksen varalta kuitenkin. Mutta ilmeisesti kohdun suun ynnä muun tilanne oli ihan hyvä. Neuvolalääkäriin on vajaa pari viikkoa että siellä tietysti aiheesta enemmälti.

Väsyttää vain aivan tolkuttomasti, unet ovat edelleen huonot.

Pyyhin tänään tulevat vauvanvaatekaapit ja pesinkin ensimmäisen erän pikkuvaatteita. Aika hurjalta tuntuu. Sain eilen postista pehmusteet äitiyspakkaukseen- meillä on keinujalallinen malli edellisestä jäänyt. Oli oikein soma vaaleanpunaisine pupuineen-onneksi vauva ei osaa marista "väärästä väristä". Ja äitiyspakkauksen pitäisi tulla viikon sisällä. Että jos ei vielä mahan ja liikkeiden puolesta usko että vauva on tulossa niin tämän pitäisi viimeistään avata asiaa.

Viikko vaihtuikin tänään, kilon painoa kohti kuljetaan.

Keskeneräinen+ Kuopus tasan 26 vk
 
Hei vaan kaikki!

Mukavaa Huhtikuuta ja aprillipäivää :cool:

Mitenkäs mammat ootte jakselleet?

Täällä nyt suht ok olo kun on saanut rauhottuu ja lepäillä...
Mutta täällä kanssa on tuo väsyttäminen on kanssa hirveetä niinku keskeneräsellä

Mukavaa kevättä kaikille :wave:

äiskä-73 rv21+4
 
Kyllä odottavan aika on sitten tosi pitkä....vähän alkaa olla hankala olo ja tuntuu, että sais syntyä jo! Vauva on nyt aika alhaalla lantiossa ja kun se liikuttaa päätä niin tekee kipeetä...

Kärsivällistä odotusta kaikille ja toivotaan että vaivat hellittää :) :flower:

Papuli + "Lilli" 39+5
 
Papulille hyvää vointia loppusuoralle ja muille jaksamista raskaille viikoille :D. Meillä remontti edistyy hyvää vauhtia, yllättävän nopeasti ovat saaneet kaiken purettua. Tasoitustyöt ovat meneillään ja kohta alkaa jo uuden rakennus :)

Minulle on siunaantunut aivan järkyttävää turvotusta, voi hyvä ihme sentään. Tänään neuvolassa käskivät juoda paljon, ja liikkua. Taidan lähteä tästä koiran kanssa lenkille, vaikka keli onkin noin kurja ja lumisateinen.

Vointeja mammat! LK & kakkonen 32+1
 
Onnea loppuun, Papuli!:flower: Käy jaksaessasi kertomassa uutiset, johan on aika jännittää.

Lintukoira, ikävä vaiva tuo turvotus! Minullekin sanottiin että on vain juotava paljon että nesteet pysyvät liikkeessä.

Äitiyspakkaus tuli viime viikolla, ja eilen saapui säkki serkkuvauvan pieniä vaatteita. Eli kyllä tällä tulevalla on ainakin päälle pantavaa! Alkaa painaa kovasti keuhkoja, tuskailin eilen että päälläkö pitäisi seisoa kun ahdistaa sekä makuulla että liikkeellä. Poika otti lausahduksen vakavasti ja sanoi närkästyneenä ettei vauva varmasti pitäisi siitä...

On ollut suhtautumistavassa eroa: tyttären oli hiukan vaikea suhtautua vauvauutiseen mutta nyt hän on tilanteeseen ilmeisen sopeutunut. Nuorempi taas otti ajatuksen pikkusisaruksesta vastaan innolla mutta on nyt alkanut nurista, kun tavaraa kertyy, että nykyisin puhutaan vain vauvasta. No, lahjoin pojan tänään odotteluun istumalla tunnin kyttäämässä junia Hesburgesrissa joten kyllä me vielä jotain muuta aina silloin tällöin teemmekin.

Hyvää pääsiäistä listalaisille!

t. Keskeneräinen+ Kuopus 26+6
 
Jos minäki sit reilun neljän vuoden palstatauon jälkeen palailisin.
Kaksi poikaa on ennestään eskarilainen ja ekaluokkalainen.
Nyt on kolmas tulollaan, joka on hänen isälle ensimmäinen. Mies on todella innoissaan vauvan tulosta, itse hieman epäilevällä mielellä synnytyksen lähestyessä, koska aikasemmat synnytykset oli hankalia sekä vauva-arki oli ihan sikaraskas. Vieläkään en saa nukkua öisin; yöimetysten, koliikin ja yöllisten kauhukohtausten jälkeen pojat alkoivat kävellä unissaan. Saa nähdä millanen nukkuja vauva on. Varaudun pahimpaan.

anni.M 36v, 3. tulossa, 20.5. la, Koks
 
Tervetuloa anni.M!!

Huhhuh, alkaa masentaa tuo yöunien lähitulevaisuus kertomasi perusteella. Meillä ilmeisesti keittiöremontti aiheuttaa esikoisen (2 vee) jatkuvan yöheräilyn ja itkuisuuden, mietin että tästä on hyvä jatkaa sitten vauva-arkeen eli tervemenoa ne vähäisetkin unenpätkät. Tsemppiä, sinulla näköjään la muutamaa päivää ennen minua :).

Minulla on Kelan laskennalliseen äitiyslomaan enää pari vkoa, mutta yrittäjänä homman paketointiin ja yritystoiminnan keskeyttämiseen menee hieman pidempään, eli tavoiteltu äitiysloman alkupäivä on 27.4.

LK & kakkonen 32+4
 
:heart::heart:# 35 v + odottajat, vol 6 #:heart::heart:


Maanantai 09.04.2012

Riina72...............39v..........3 tulossa........2.4.la.......TYKS
Papuli.................36v..........4 tulossa........4.4.la.......TAYS
lily-rose..............36v..........9 tulossa........?..............?
anni.M................36v..........3 tulossa.......20.5.la......KOKS
Eemas................39v..........3 tulossa......26.5.la.......TAYS
Lintukoira............37v..........2 tulossa......27.5.la.......PHKS
tuhmuke.............36v..........2 tulossa......17.6.la.......?
Nona76..............35v..........4 tulossa......19.6.la.......TYKS
Barbamama35......36v.........3 tulossa......23.6.la.......TYKS
Keskeneräinen.....38v...........3 tulossa.......5.7.la........MKS
Isobella..............38v...........2 tulossa.....19.7.la........TAYS
Tuulispää_75......36v...........1 tulossa.....24.7.la........TYKS
LeaderOfMyBack..38v........3 tulossa.......25.7.la........K-SKS
Uusihanuus........36v.........3 tulossa.......30.7.la.........?
Millikkä...............37v........4&5 tulossa......3.8.la........K-SKS
äiskä-73............39v.........4 tulossa.........8.8.la.........PHKS
jose-fiina...........36v........2 tulossa.......17.8.la........?
Paloma75...........37v........1 tulossa........27.8.la........Lohja
Minea-76...........35v........3 tulossa........28.8.la........OYS
Aurinkoi12.........41v........3 tulossa........?................?
Scarleth...........35v........1 tulossa........?................?
ei vielä.............37v........1 tulossa........11.9...........?
Killi12...............38v........2 tulossa........10.10..........?
Sussu-72..........?...........1 tulossa.........?...............?


:heart: SYNNYTTÄNEET: :heart:

amfora....poika...3800g.52cm...RV 40+3....29.02.12.
 
Tervetuloa anni.M loppusuoralla vielä joukkoomme :flower:

Nyt ois taas pyhät vietetty ja arki koittaa... täällä taitaa saikut jatkua kun
toi selkäpahanen ei vaan anna öitä nukkua plääh...
mutta muuten kyllä kaikki on ihan ok :))
Ja ihanaa kun tuo kevätkin yrittää sieltä alkaa tulemaan :cool:

äiskä-73 rv22+5 :wave:
 
Tervetuloa mukaan anni.M!

Mitäs kuuluu Riinalle ja Papulille? Joko vauvat ovat syntyneet?

(.) Mulla alkoi jo loma. Lääkäri laittoi nimittäin sairaslomalle äitiysloman alkuun asti. Ajatukset kääntyvät jo väkisinkin lähestyvään synnytykseen ja sen jälkeiseen aikaan.

Barbbis 29+2
 
Meillä on sitkeää kuumetta esikoisella kiirastorstaista asti, ja öisin on saanut nukkua sen 3-5 h. Vielä tänäänkin oli asteita 38. Pieni reppana, onneksi pillimehu ja pienet suklamunat vähän piristivät potilasta. Itse kuljen zombiena pitkin seiniä. Huominen menee ainakin kotosalla. Äitiysloman alkuun vielä parisen viikkoa, sitä odotellessa, ehkä saan hieman univelkoja kuitattua?... :) Hyvää vointia kaikille! LK & kakkonen 33+1
 
Täällä vielä kasassa....vietettiin viime viikolla oikein kunnon piinaviikko, kun kaikki lapset oli vuoron perään kuumeessa ja kaks vielä lisäks oksennustaudissa. Onneks ei sentään tarttunut muhun...oon yhden synnytyksen kokenut oksennustaudissa ja se ei ollut kovinkaan miellyttävää lievästi sanottuna. Että edelleen odotetaan täällä...

Papuli + "Lilli" 40+6
 
Papuli: täällä on peukalot pystyssä että säästyt taudilta!!! Lintukoira, toivottavasti teilläkin on sairaudet häipyneet ja olet saanut levättyä. Ja Barbamama, onnea loman alkamisesta!:flower:

Olipas kurja aamu minulla, päädyin oksentamaan rankasti. Tuskinpa se kuitenkaan mitään mahatautia on, taitaa liittyä tähän oireyhtymään...

Eilen oli neuvolalääkäri. Kohdunsuu oli onneksi kiinni eli supistelu on ollut harmitonta. Verenpaine on matala, se tekee näistä aamuista hankalan. Hb oli nyt 112 eli ei hyvä vieläkään mutta noususuuntaan kuitenkin. Huomenna olisi kai siirtymä "virallisesti" loppraskauden puolelle. Minulla on tosi epätodellinen olo, on todella vaikea käsittää että ihan pian meille todella muuttaa JOKU ja kaikki tavarat pääsevät käyttöön. Synnytysunia olen nähnyt jonkun mutta varsinaisesti vauvasta en.

Sitten kohti perjantaista äitipolia.

Jaksamista listalaisille!

Keskeneräinen+ Kuopus 27+6
 
Tsemppiä Papuli että pääset terveenä synnyttämään =)
Barbamama mukavaa että pääset jo lomailemaan :cool:
Toivottavasti oksentelu on ohimenevää Keskeneräinen

Täällä sairasloma jatkuu ja lääkäri sanoi että seuraavalla keralla jos joudun taas menemään
niin katotaan miten mun lomat alkaa ja luultavasti sairas loma jatkuu sit kesälomaan ja siitä
sit äitiyslomaan... nyt ainanki on huomattavasti parempi olla kun ei tarvii rehkii, saa tarvittavat hommat
tehdä omaan tahtiin täällä kotosalla.

Mukavaa odotusta kaikille :wave:

äiskä-73 rv23+0
 
Äiskä, hyvä että olo on parempi kun saat olla kotona!

Täällä on taas ultrakuulumisia, kokoarvio oli 1200-1300 g ja pikkuinen teki hengitysliikkeitä. Lääkäri sanoi että se on merkki hyvästä voinnista, mikä on tietysti helpottavaa kuulla. Virtsasta löytyi taas sokeria mutta lääkäri ei noteerannut sitä kun kävin jo kuitenkin sokerirasituksessa. Kai sitäkin seurataan neuvolassa. Käynnit tihenevät entisestään, kohta kolkuttaa kolmenkymmenen viikon raja ja silloin jo rutiinistikin käydään kahden viikon välein. Ja äitipolilla käyn taas kuukauden päästä.

Kyllä pikkuhiljaa elämä on kutistunut pieneksi. Eilen sentään sain käytyä kaupungilla, se piristi vähän mieltäkin. Mutta liikkuminen on jo sen verran vaivalloista etten maratonmatkoille jaksa lähteä. Yritän kyllä pitää huolta että joka päivä tulee vähän edes liikuttua ja kyllä meillä iso talo ja kotityöt takaavat tietysti sen että hyötyaskelia tulee aika monta päivän mittaan.

Mitä muille listalaisille kuuluu?

kyselee Keskeneräinen+ Kuopus 28+3
 
Millikkä
Hei kaikille!

Tsempit Papulille tulevaan synnytykseen :). Ikävä kuulla teidän sairasteluista ja kipuiluista. Toivotaan loppuajalle mukavampia oloja.
Meillä oli ultra pari päivää sitten. A vauva 580 g ja B 650 g. Sukupuolet taitaa jäädä arvoitukseksi. Tällä haavaa näyttää vielä siltä, että sektioon mennään etisen istukan vuoksi. Hui! Kolme alatie synnytystä takana niin hiukan jännittää tuo mahdollinen sektio. Sokerirasituskin on edessa parin viikon päästä. Masu on tosi iso jo nyt ja lääkäri kirjoittikin saikun äitiysloman alkuun saakka.
Hyviä vointeja kaikille toivottelee

Millikkä 24+2 ja pikkuiset
 

Yhteistyössä